Duben
ohodnotit

Jeepers Creepers

Další název:
JEEpERs CrEEpers; Here Comes the Boogeyman
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
13.12.2001
„Co tě žere? Dívá se... Čeká..... Je hladový.....“

Komentáře k filmu Jeepers Creepers

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2015
Vcelku slušně rozpracováno.   Maska tedy nic moc, efekty   totéž. Pár chvilek nudy,   pár chvilek zábavy. Řekl   bych, že jde průměrnou   podívanou, nijak   nevybočující z klasiky   žánru.201503298125/8658
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Jeepers Creepers
Před několika lety jsem na   JC narazila v televizi,   dávali ho v pokročilé   noční hodině a já zrovna   neměla na co koukat. Jeepers   má jednu obrovskou výhodu,   nepatří mezi ty druhy   hororů, kdy čekáte 45 minut   než se tam něco začne dít,   v tomto případě se jde na   věc po několika minutách.   Podivný muž v klobouku je   odhalen a tak se divákovi   naskytne příležitost   seznámit se s něčím   novým, s něčím co tak   často nevidíte. Film má   atmosféru, kterou byste v   mnoha scénách mohli krájet,   parádní hudbu, která   dodává na té atmosféře   mnohem víc a co vystraší   nejvíc asi to neznámo,   které sálá s muže v   klobouku, který vlastně   není ani tak muž. Herecky to   po většinu času táhne   sympatické sourozenecké duo   Trish a Darry.
A   jestli jsem se k JC vrátila,   ano vrátila, nebylo to   mockrát, ale můžu   upozornit, že na většinu   scén jsem si pamatovala   stejně jako nemůžete jen   tak zapomenout na tu   atmosféru, která z filmu   sálá a proto nemůžete   Jeepers Creepers řadit mezi   laciné, zapomenutelné horory
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2017
Správný hororový příběh   má postupně budovat   atmosféru strachu a   zoufalství s následným   bojem o záchranu všeho   možného. A tento snímek   takový koncept splňuje.   Jednoduchý děj s klasickou   šablonou o cestovaní autem   odněkud někam v tomto   případě dvou sourozenců,   kteří se dostanou vlivem   zvědavosti jednoho z nich do   setsakramentského problému.   Temná atmosféra se drží a   tak hororová zábava pří   troše té představivosti   nemůže nijak zklamat. Nejde   o žádný slasher, tudíž   příznivci různých masakrů   nechť si nechají zajít   chuť. Potoky krve tu prostě   nejsou. Děj se nijak   složitě nerozvíjí a po   představení hlavních   představitelů se jde ihned k   věci. Mrazivá nálada   nastoupí okamžitě, kdy se   na scéně objeví zrezivělý   náklaďák s odporným zvukem   klaksonu. A tak tu máme   další podivné stvoření   žijící svým osudem a   ohrožující vše živé. Nic   víc, nic míň. Zkrátka i   tento hororový filmový   počin poukazuje hlavně na   fakt, že v jednoduchosti je   síla a že není třeba   monstrózní rozpočet a   rozsekaná lidská těla na   maděru aby zaujal.
gabikazavacka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.10.2009
taká typická hororová   odrhaváčka. nejaká   príšerka tam masakruje   skupinu študentov v autobuse.   taký hororik na jedno   pozretie
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Hodne zajimavy hororek.
Nektere sceny byly dost   desive.
Ale hlavne me   tu zaujala ta pisnicka.To byl   dost dobry napad.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Súrodenci Darry a Trish sa   vracajú zo školy domov na   prázdniny,keď cestou ich   začne otravovať psychopat na   starej dodávke. V pivnici   starého kostola cestou   nájdu, čo nemali nájsť.   Zvláštna príšera je im   teraz v pätách, a nevedia,   čo vlastné od nich chce.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Příběh je ze všeho   nejlepší. Konec mě ale už   tak nebavil. Samozřejmě vás   nezklamou herci a tvůrci vás   neošidí o skvělé hlášky
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Taková velmi příjemná   hororová podívaná, i když   samozřejmě nikterak   kvalitní. Rozhodně ale jde o   nadprůměrnou zábavu.
Z tohoto filmu se mi   ovšem nejvíc líbí   začátek. Nejdřív do   hlavních hrdinů nabourá   super Creepyho dodávka. Potom   ho vidí z dálky, jak u   kostela zahrabává mrtvoly.  
To vás vede k   napětí, jak ten netvor   vypadá zblízka...
Já   jsem z jeho podoby rozhodně   nebyl zklamaný a z jeho   celkového ztvárnění také   ne...
Dále se jedná o   velmi příjemné napětá se   sem tam pár vtipy.   Příjemné, fanoušky hororu   sice úplně nenadchne ale   určitě ani neurazí. 65%.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Když už nebylo opravdu na co   podívat pustil jsem si   Jeepers - melodie chytlavá   ale to je tak asi   vše...zbytek klasická   lekačka, děs a hrůza
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2007
Tak se tedy bojme. Aha,   pravda, není moc čeho.
Nutno podotknout, že z   tupých teenagerovských   vyvražďovaček patří tato   jednoznačně k těm lepším.   Je to zábavné a rozhodně ne   tak "tupé".
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Jeepers Creepers - dosť   kvalitný horor o vrahovi,   ktorý zabíja ľudí a potom   ich zhadzuje cez trúbu do   jaskyne.

I   dvojka bola na dosť dobrej   úrovni.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Monstrum z dávných dob
Povedený horor o dvou   sourozencích a monstru z   minulosti které se probouzí   aby ukojilo hlad. Hlavní role   byli obsazený dobře. Justin   Long je sympaťák. Viděno   sice až 20 let po premiéře   ale líbilo.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2009
Jeepers Creepers je zajimavý   film o zrúde,která zabíji   lidi.Pak sní jejich   končetiny,nebo jinou část   těla kterou potřebuje k   regeneraci.Horor plný   napětí,hlavně v první púl   hodině.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2010
Jeepers Creepers
Jeden z mála hororů co není   zlo poraženo a   rozdrceno.Počáteční   napětí vystřídá dost   nejasné vyuzlení.Nápis na   obalu DVd " co tě žere?   " jsem se vlastně   nedozvěděl.Nadlidcké   schopnosti creepersáka se mě   docela líbily.
Defied_Master
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2009
film je dobrý do té doby,   dokud ono záhadné monstrum,   které hází mrtvoly někam   do odpadní jámy, zůstává   utajené...napětí,   strašidelná atmosféra a   dokonce i strach...všechno se   to ovšem zhroutí, jakmile   Creepera ukážou v celé své   kráse...pak už to není   vůbec strašidelné, ale   spíš k smíchu...
Lasy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.2.2014
naprostá nuda a otrava.   Postavy nepoučitelné,   herecky umělé, ženská   když neumí řadit, tak ať   za ten volant furt neleze.   Spíš nuda než podívaná.   Dvojka byla lepší.
lebowski
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2004
Osobně horory nemusim ale u   tohodle sem se strochu bál a   hodně lekal. A postava té   příšery je hodně dobře   udělaná.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Vždy když si přečtu na   obale DVD, že je to   nejlepší horor posledních   deseti let, nebo nejlepší   horor všech dob jsem dost   skeptická, protože mě film   většinou zklame. No,   tentokrát to bylo jinak.   Nebylo to tak špatný,   napětí tam bylo dost a i   když vás po odhalení   příšery nemohlo už nic   překvapit, tak jsem docela   zvědavá na dvojku.
Saara77
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Už zase se musím ptát,   PROČ? Miluju horory, ale   tohle se vážně nepovedlo.   Věřím, že má film svoje   fanoušky, ale prop mě je to   další ze zbytečných   snímků.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Celkom vydarený hororik, kde   z dvoch súrodencov sa stanu   prenasledované obete   krvilačným monštrom,   ktorému sa úplnou náhodou   pripletú do cesty. Pozrieť   si tento film je desivý a   pôsobivý zážitok, ako pre   koho, nehovoriac o   strašidelnej atmosfére.   Filmové triky sú na celkom   slušnej úrovni.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Jeepers Creepers
Na dobré horrory je v   poslední době opravdu   nouze...a proto hodnotím   vyšším hodnocením,   protože Jeepers Creepers mě   dokázali vystrašit. Pravda   parkrát mě (asi neúmyslně)   snímek také rozesmál.   Problém je, že dnešního   diváka jen tak něco nevyvede   z míry a nebo prostě se ne a   ne narodit další Hitchcock.   Slušný horror za slušné   peníze...nic víc, nic míň.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2010
film je dobrý do té doby,   dokud ono záhadné monstrum,   které hází mrtvoly někam   do odpadní jámy,   zůstává   utajené...napětí,   strašidelná atmosféra a   dokonce i strach...všechno   se to ovšem zhroutí,   jakmile Creepera ukážou v   celé své kráse...pak už   to není vůbec strašidelné,   ale spíš k smíchu...
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Trochu jsem se zhrozil,když   se v první polovině filmu   ocitli pouze dva herci.Nakonec   si ale říkám,že i ti dva   stačí na nastínění   hororové   atmosféry,samozřejmě   největší zásluhu má   jeepers a jeho doprovodná   hudba.I když je to horor   naprosto smyšlený a   nereálný,mně se to líbilo   a rozhodně nebudu váhat si   ho pustit znovu.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2005
konecne podlouhy dobe horor u   keryho se dalo bat
Tristan_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Premiera Jeepers Creepers 2   už se blíží, takže   myslím, že je čas zopakovat   si, o co šlo v jedničce,   nadneseně označované jako   "nejlepší horor všech   dob".
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Dost povedený horor a dobré   triky na tu dobu. Akorát je   mi líto toho herce, co hrál   toho netvora. Být celý den v   té masce. :-DDD Ale jinak   ok...
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Videl sem uz spoustu hororu a   u tohohle sem se i bal. Jak u   jednicky tak i u dvojky. Dobra   prisera, skvela hubda ktera   pasuje do celyho filmu a noc.   Skvela kombinace
pravo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2008
VIEŠ AKO SÚ V HORORE TIE   PASÁŽE KEĎ NIEKTO UROBÍ   FAKT NIEČO STUPIDNE A VŠETCI   HO ZA TO NENÁVIDIA? Vcelku   priemerný horor s viacerými   humornými pasážami.   Najzaujímavejšia je   automobilová scéna, keď   neznámy spôsobí kolíziu a   celkom zábavné je aj   doberanie sa súrodencov medzi   sebou. Ako väčšina hororov   z tohto súdka tak aj tento   trpí mnohými logickými   chybami, ale jeho plus je, že   celkom slušnú dobu drží   diváka v napätí z   nepoznaného. Akonáhle je   divák oboznámený zo   záhadným tvorom, tak film   stráca na dychu a vrcholom je   vsunutie dvoch podivných   postáv- mačacej ženy a   jasnovidky. Film nepredstavuje   žiadny výrazný výtvor v   rámci hororu, ale ako   oddychový film na večer ak   človek chce vypnúť   mozgovňu ide o celkom   príjemne strávený čas   (prijateľná je aj   minutáž.). Ak sa vám tento   film zapáčil a chystáte sa   na pokračovanie vopred   upozorňujem, že dvojočka   má okrem padúcha s jednotkou   veľmi málo spoločné.   VSTUPNÉ DVERE SA ALE NEDAJÚ   OTVORIŤ, TAK PREČO NEVIDÍTE   AJ NIEČO UŽITOČNÉ?
LordPagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Sourozenci Darryl a Trisch   byli v nesprávnou dobu na   nesprávném místě. Setkali   se starou dodávkou, která je   málem srazila ze silnice. Jen   co se z šoku stačili   vzpamatovat, už ji zahlédli   znovu. Tentokrát stála kus   od silnice u starého kostela   a její řidič, nezřetelná   postava v dlouhém kabátě a   klobouku, právě shazoval do   veliké odpadní trubky cosi,   co z dálky vypadalo jako dvě   těla.
ja.rebel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Film, který po slibném   začátku upadá a upadá až   upadne úplně. Škoda. Po   prvních 20minutách jsem   začínala věřit, že se do   kin po dlouhé době dostal   opravdu slušný horor.
Fox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.8.2003
Neměli bychom se bát?
Předem musím říct, že   jsem se na tento film s   přátely dívali za bouřky   ve dvě v noci, což je pro   žánr hororu snad nejlepší   možné prostředí, ale po   velice slibném začátku se   opět ukázalo, že není   příliš mnoho režiséru,   kteří mají smysl pro   navození strachu. Staré   pravidlo jako by se dávno   vytratilo, vždyť lidé se   odjakživa nebojí kdejaké   příšery, ale toho co je až   neuvěřitelně reálné a   možné. Tudíž, když z   počátku navodil film   atmosféru tajemného a   nebezpečného řidiče   kamionu začalo to vypadat,   že bychom se mohli konečně   bát... Ale když ukážete   dřív než v polovině filmu   netvora (co já vím, co to   bylo), který vás nejprve   rozesměje a poté možná i   fandy hororů rozpláče svou   ubohostí není o co stát..   Tudíž bych doporučil   raději po polovině film   vypnout a užívat si to   příjemné mrazení v   zádech..
romarikan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.1.2009
zahadna vysoka postava vo   velikansky sirokom klobuku a v   dlhom ciernom plasti nieco   vhadzuje do rury..vo vnutri v   diere je ludskymi telami   vytapetovana jaskyna..ale to   je asi vsetko..vo filme som   nic strasidelne uz nevidela co   by na mna robilo bu-bu-bu..a   vraj horor .heh no nic moc
CompNett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Doporučuji tento film,   protože má jisté kouzlo.   Stejně tak jako druhý díl i   tento první je unikátní. Od   ostatních hororů s dost   liší. Určitě se na něj   podívejte.
TerezaMondeková
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2018
Horor mě zaujal podle popisu.   Taky se mi docela líbilo, že   jsem na film s takovým   tématem nebo   spíš...příšerou ještě   nenarazila. Líbilo se mi to.   Nebyl to nejlepší horor, co   jsem viděla, ale ani mě to   nezklamalo. Hned na začátku   mě to chytlo. Příběh ve   vás postupen nabudí strach.   Ke konci je to trochu   nudnější, ale taky to není   úplně strašný. Líbí se   mi herci, co to úžasně   zahráli.
IceCold
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Veľmi slušné herecké   výkony ma presvedčili že by   sa mohlo aspoň zopár vecí z   tohto filmu stať pred ich   očami.Vyobrazenie zúfalstva   ma v tomto snímku nadchlo a   preto ho označím za dobre   zvládnuté dielo.
TheTigg
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Z tohoto horroru jsem byl   hodně dlouho vystrašený a   připadal mi jako   nejděsivější horror jaký   jsem, kdy viděl. Jeden z   těch lepších filmů co jde   viděl.
ataner3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Náhodou nemáte pravdu.Tenhle   horor se vymyká běžným   hororovým standardům,je   zajímavej,zas něco jinýho   než jen hloupá   strašidla,zombíci nebo vrazi   s motorovkama.Mě nečekaně   nadchl a dvojka je snad   ještě lepší.Jak se   říká-každému podle jeho   gusta!
MartinKopr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.7.2005
Těšil jsem se na klasický   americký teen horor u   kterého se místy zasmějete,   ale take vás zamrazí v   zádech, ale ... Mám pocit,   že podobné filmy už se   opravdu točí jen pro   peníze. A to nejen ze strany   produkce, ale i ze strany   herců, režisérů,   scénáristů atd.
Nic   horšího jsem poslední dobou   neviděl. Býti na stupnici   hodnocení -5, tento film by   ji zajisté obdržel. Horory   mám opravdu rád, ale tento   film mě natolik zklamal, že   si musím pamatovat jména   jeho tvůrců. Doufám, že se   již s jejich výtvory nikdy   neshledám.
Filmu   chybí alespoň trochu   originální pointa.   Provedení je levné až   místy úsměvné. Atmosféra   filmu: Žádná!
No,   ale abych jen nekřivdil.   Výběr hudby byl opravdu   skvělý :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21565minih21565U nás v Kocourkově (1934) 
U nás v Kocourkově n
minih156555minih156555Vyrobeno s láskou (2017) [TV film] 
Vyrobeno s láskou n
minih55664minih55664Na dvoře vévodském (1979) [TV inscenace] 
Na dvoře vévodském n
minih140597minih1405971597: bitva u Myeongryang (2014) 
Myeong-ryang n
minih36900minih36900Bolero (2004) 
Bolero n
minih41989minih41989Křižáci (1960) 
Krzyzacy n
minih23791minih23791Zemřít mladý (1991) 
Dying Young n
minih54918minih54918Program na ochranu princezen (2009) [TV film] 
Princess Protection Program n
minih47902minih47902Arn (2007) 
Arn – Tempelriddaren n
minih46716minih46716Královna ročníku (2007) 
Sydney White n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jeepers Creepers 3 (2017)

 Jeepers Creepers 3 (2017)
Jeepers Creepers 3 n
 
Žánr: akční / horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Victor Salva

(pokračování)

Jeepers Creepers 2 (2003)

 Jeepers Creepers 2 (2003)
Jeepers Creepers 2 n
Like Hell: Jeepers Creepers II
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké / Nizozemsko
Režie: Victor Salva

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10