Duben
ohodnotit

Jedné noci v jednom městě

Rok:
2007
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
25.1.2007
„Co všechno se může odehrát během jedné noci, v jednom městě?“
Popis / Obsah / Info k filmu Jedné noci v jednom městě
Film tvoří tři volně navazující příběhy (Jedné noci v jednom městě, Zastavený čas a Džin) odehrávající se jedné noci v Praze v šedesátých letech, spojené motivem žižkovské ulice a postavou lampářky s psíkem.
Filmová ročenka 2007


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jedné noci v jednom městě
Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se kamarádit kapr se stromem?

„Jedné noci v jednom městě“

Nový celovečerní animovaný film s prvky hororu i černého humoru. Příběhy o lidské osamělosti i o tom, kolik podivností a podivínů s jejich zálibami se vyskytuje všude kolem nás.
Od renomovaného režiséra a výtvarníka, spoluautora filmu Fimfárum 2, Jana Baleje, s hudbou Tadeáše Věrčáka.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jedné noci v jednom městě
…tři krátké příběhy, tři zastavení jedné žižkovské noci. Tři obyčejně neobyčejné chvíle, v nichž je možné zahlédnout věci jindy skryté. Situace a postavy vyplouvají z mihotavé městské tmy jako tajemné stíny. Svými osudy nás provokují k vlastním vzpomínkám či prožitkům, a pak se znovu ztrácejí…
Kino Aero 2004/1


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jedné noci v jednom městě
Klasický loutkový snímek Jana Baleje Jedné noci v jednom městě je černou komedií s prvky thrilleru či hororu. Sestává ze tří krátkých filmů, jež vznikly v rozmezí šesti let a jejichž název je převzat z prvního projektu z roku 2000, jenž sám obsahuje tři povídky, spojené motivem (žižkovské) ulice a postavou lampářky s psíkem. Jejich hrdiny jsou harmonikář se špatným hudebním sluchem, který se rozhodne vyměnit si ucho, elegán, který při čekání na schůzku zažije v kavárně zjevení duchů dávných hostů, a dvojice opilců, jimž musí sloužit džin. Tento snímek byl uveden na řadě festivalů a získal mj. Čestné uznání na 1. AniFestu v Třeboni 2002. Epizoda Ulity byla natočena v roce 2004 a zaznamenává bizarní záliby obyvatel jednoho činžáku: dýchavičný muž sám pro sebe provozuje cirkus s mrtvým hmyzem, druhý si v obýváku-lese hraje na myslivce, třetí má doma krematorium i s urnovým hájem a matka od rodiny se stará více než o děti o zbožštěného osla. V roce 2006 vznikl příběh Větvička a Ploutvička o přátelství dvou sousedů z jiného činžáku, stromu a ryby, v průběhu čtyř ročních dob. - Jan Balej spolupracoval se scenáristou Ivanem Arsenjevem a všechny povídky realizoval se stejným štábem. Vytvořil osobitý, poněkud chmurný svět, inspirovaný mj. dílem Jana Švankmajera.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10