Duben
ohodnotit

Jeden musí z kola ven

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Další název:
La Taupe / Jeden musí z kola von (SK)
Rok:
2011
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
2.2.2012
„Klasika, která změnila špionážní drama“

Obsah filmu Jeden musí z kola ven

 
Píše se rok 1973 a Studená válka i nadále poškozuje mezinárodní vztahy. Britská tajná služba (SIS) neboli MI6 a oddělení s krycím jménem Cirkus se snaží držet krok se špionážními snahami ostatních zemí a udržet Velkou Británii v bezpečí. Šéf Cirkusu, známý jako Kontrola, osobně vysílá věrného agenta Jima Prideauxe do Maďarska. Jenže Jimova mise skončí krvavým selháním a šéf je nucen z Cirkusu odejít - podobně jako jeho přední spolupracovník, George Smiley, skvělý profesionální špión.

Smileyho si však brzy poté zavolá náměstek Oliver Lacon; bude znovu najat na tajný pokyn vlády - již delší dobu totiž mají podezření, že v Cirkusu operuje...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Špion s oscarovou šancí přináší precizní žánrovou lahůdku

Pro někoho zdlouhavě staromódní, pro jiného bezchybně starosvětské. Špionážní drama Jeden musí z kola ven, které do českých kin vstupuje s třemi čerstvými nominacemi na Oscara, stojí někde na pomezí vkusu generací a uprostřed mezi šedesáti- a sedmdesátiprocentní známkou. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tomas AlfredsonTomas Alfredson  
hraje:
Tom HardyTom Hardy.....Ricki Tarr [33]   
Gary OldmanGary Oldman.....George Smiley [53]   
Toby JonesToby Jones.....Percy Allenine [43]   
Benedict CumberbatchBenedict Cumberbatch.....Peter Guillam [34]   
Ciarán HindsCiarán Hinds.....Roy Bland [58]   
John HurtJohn Hurt.....Řídící [71]   
Colin FirthColin Firth.....Bill Haydon [50]   
Mark StrongMark Strong.....Jim Prideaux [47]   
Stephen GrahamStephen Graham.....Jerry Westerby [37]   
Amanda Fairbank-HynesAmanda Fairbank-Hynes.....Belinda   
Jamie Thomas KingJamie Thomas King.....Kasper [29]   
David DencikDavid Dencik.....Toby Esterhase [36]   
Imre CsujaImre Csuja.....agent KGB [50]   
Ilona KassaiIlona Kassai.....žena v okne [82]   
Péter Kálloy MolnárPéter Kálloy Molnár.....maďarský čašník [40]   
Zoltán MucsiZoltán Mucsi.....Maďar [53]   
scénář:
Bridget O'ConnorBridget O'Connor  
Peter StraughanPeter Straughan  
námět:
John Le CarréJohn Le Carré.....stejnojmenný román (1974, česky Mladá fronta, Praha 2012) [79]   
hudba:
Alberto IglesiasAlberto Iglesias  
Nick AngelNick Angel.....supervize   
kamera:
Hoyte Van HoytemaHoyte Van Hoytema  
střih:
Dino JonsäterDino Jonsäter  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Aerofilms s.r.o.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jeden musí z kola ven >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.5.2023
Nuda,nuda,nuda spousta dialogů a kde nic tu   nic,hledá se krtek ,samá schůze,žádná akce   možná že byla ke konci ale to už jsem   nedokoukal ,jedna hvězda za herecké obsazení   kteří se trochu snažili.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2020
Knihu podle níž se film točil jsem nečetl a   nejsem si tak úplně jistý jestli je to s   ohledem na to co jsem viděl dobře nebo ne. Tahle   široká koprodukce je určitě technicky dobře   natočená a má prvotřídní obsazení v   hlavních rolích. Zvolení herci odvedli vesměs   dost dobré výkony ale stejně to nebylo úplně   to pravé. Celek je trochu rozkolísaný a   chvílemi i poněkud zmatený. Taky původností   to úplně nevyniká. Je to film co se dozajista   nechá vidět ale na víc než dobrý průměr ho   za sebe ocenit nedokáźu.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Knihu jsem nečetl a číst nebudu, bude asi   trošku jiná než film, jak to většinou bývá.   Jinak máme zde špionážní krimi říznuté   thrillerem, ale spíše pomaleji plynoucí a zas   chvílemi lehounce zmatené. Ono se vyznat v tom   všem, pokud tomu člověk nerozumí nebo se o to   nezajímá, není tak jednoduché:-) Ten zradil   toho, ten zas jiného, jednomu jde o tohle, druhý   sleduje jiný záměr, no nebylo to asi lehké   dělat tuhle práci v době studené války. Jinak   nadprůměrný snímek, který občas překvapí   zajímavou scénou nebo drsným výjevem. 60%...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Tak další špionážní film z období studené   války - výborně.
Tvůrcům se tady podařilo   naprosto dokonale zfilmovat prostředí a dobu, ve   které se to odehrává.Jistě většina z nás   poznala na ulicích známé auta - např.: Škoda   1000. Trabant a nebo třeba Wartgurg - to přesně   vystihuje tu dobu :-).
Je fakt, že jsem se v   těch časových posunech občas ztratil, ale pak   jsem se zase brzy našel a dokonale pochopil celý   film.
Herecké obsazení je zde velmi   kvalitní.
No a Gary Oldman, tak ten patří k   vyjímečným hercům, kteří jsou schopni   zahrát zřejmě kohokoliv, což on také dokazuje   v tomto filmu.
zeus12xy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2013
nechápu
Miluju thrillery,ale tenhle film jsem nějak   nepobrala. jeden děda agent pověřil jiného   dědu asi bývalého agenta vyšetřováním kdo   je mezi ostatními agenty nasazeným krtkem.   začátek byl slibný,ale pak jsem se ve   skákání hned do minulosti hned do přítomnosti   uplně ztratila,ke všemu byl děj   rozvleklý,nudný a bez šťávy. Tento film má   hrozně rozporuplné komentáře,některe jsou   přímo nadšené,jiné zklamané a nadšení   nechápou. Tak k nim se řadím i já.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Tak poslouchejte: tam šlo o tak přísně tajné   věci, že to nemohlo vyjít najevo ani ve   filmu!!! Je to nejspíš ještě stále živá   záležitost i po více než dvaceti letech, co   skončila studená válka, proto všichni celou   dobu mluvili v šifrách a dávali si perfektně   skrývané signály, takže nebylo v lidských   (tedy ani v mých) silách do všech záhad   proniknout. Tak například - pozor, spojlery!!! -   stále mluvili o nějakém vzácném pokladu,   který moc chtěli, ale divné je, že ho vůbec   nehledali (ani jednou nekopli do země), a taky   že ho nakonec nenašli, dokonce ani v Maďarsku,   kam pro něj poslali chudáka Jimmyho, který   kvůli němu přišel o život, tedy to jsem si   původně měla myslet, aby mě zmátli, ve   skutečnosti z něho byl živý a zdravý učitel   kdesi na anglickém venkově a najisto bez   pokladu, protože bydlel v přívěsu, nakonec   však začalo přihořívat, podle zlidovělého   rčení "za vším hledej ženu" vedly   nitky k jakési Karle, která se nakonec ukázala   být chlapem - nooo, ukázala - nikdo ji neviděl,   ale mluvili o ní v "er" formě, tak   mně to došlo. Jediné, co jsem prokoukla, bylo,   že Smiley byl ve skutečnosti Gary Oldman a   Haydon Colin Firth, moc dobře jsem je poznala, v   kontextu všech záhad se však jedná o velmi   nepatrné vítězství a celkově mě mrzí, že   jsem se výborně bavila až úplně nakonec -   při psaní komentáře. P.S. Psáno dodatečně:   Už vím, kdo je ten chlap Karla, milý Watsone,   je to producent filmu, nebo tak něco, neuniklo mi   na konci titulků, stojí tam "Karla Films   Ltd."
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2012
Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Nemůžu uvěřit, že jsem první kdo tohle   komentuje. Tinker, Tailor, Soldier, Spy v mnohém   vyniká ať už se jedná o příběh či herecké   obsazení, které je víc jak hvězdné. I kdyz   začátek filmu byl takový roztahaný a nebyla   jsem si tak docela jistá jestli jsem udělala   dobře, po dalších několika minutách   seznamování se s dějem se to stalo, konečně   to mělo to co má každý správný špionážní   film mít. I přes začátek mě film dostal a já   jsem tomu podlehla natolik, že se chystám na   knížku, která bude ještě lepší. Báječný   Gary Oldman, kterého mám moc ráda mě   nepřekvapil, protože herectví, kterým Gary   disponuje je neuvěřitelné a stejně tak tomu je   v roli Smileyho, který není žádný velký   kecal. Jednou za čas se k filmu bezpochyby   vrátím, takže pokud nepohrdnete špionážním   filmem a ryze anglickým obsazením, tak tenhle   film je pro Vás.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih164109minih164109Na špatné straně (2018) 
Dragged Across Concrete n
minih13246minih13246Muži v černém (1997) 
Men in Black n
minih141317minih141317Pitbull: Nové pořádky (2016) [BR kinodistribuce] 
Pitbull. Nowe porządki n
minih8187minih8187Henry: Portrét masového vraha (1986) 
Henry: Portrait of a Serial Killer n
minih28356minih28356Devátá brána (1999) 
The Ninth Gate n
minih127037minih127037Schmitke (2014) 
Schmitke n
minih94047minih94047Patrola (2012) [DCP] 
End of Watch n
minih15100minih15100Ostrov dr. Moreaua (1996) 
The Island of dr. Moreau n
minih164518minih164518Uri: The Surgical Strike (2019) 
Uri: The Surgical Strike n
minih4639minih4639Brewsterovy milióny (1985) 
Brewster's Millions n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Jeden musí z kola ven (2011)Jeden musí z kola ven (2011)Jeden musí z kola ven (2011)Jeden musí z kola ven (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10