Jeden svět
ohodnotit

Jeden hot a druhý čehý

La zizanie

Další název:
Ani z voza, ani na voz
Země:
Rok:
1978
Délka:
90 minut
„Annie Girardotová a Louis de Funes jako voda a oheň, jako květina zalitá naftou.“

Komentáře k filmu Jeden hot a druhý čehý

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Tenhle film se nelíbí ani   lidem, kteří Funése celkem   mohou. Co teprve já, který   ho fakt nemusím? Hádky mezi   manžely, byť ji hraje A.   Girardot, kvůli nějakému   skleníku a kdovíčemu   ještě opravdu   "kvalitní" film   neudělají.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2012
Po boku Louise de Funese se za   léta vystřídala řada   filmových manželek, z těch   méně známých mě namátkou   napadá Yvonne Clech, Paulette   Dubost, Andréa Parisy nebo   Dominique Davray, k větší   slávě měla nakročeno   Claude Gensac, která s ním   hrála nejčastěji. A pak v   závěru jeho kariéry někoho   napadlo spojit ho s tehdejší   největší ženskou hvězdou.   Překvapivě se nekonal   takový úspěch, jaký si asi   tvůrci slibovali, přitom   spojení Louis de Funes-Annie   Girardot muselo podle mě   působit dost lákavě. Pro   mě je dodnes Jeden hot a   druhý čehý výborná   zábava s dobrými dialogy, i   když některé frky jsou tak   pitomě jednoduché, až to   bije do očí (třeba   počítání dělníků před   spaním). Nicméně ve druhé   půlce Annie Girardot   dodržela svou tehdejší   trade mark emancipované a   všeho schopné ženy.
curil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Snad nejhorší film s   Funésem, který jsem viděl.   Spojení s Galatíkovou je   opravdu vděčné. I filmy z   let padesátých s Luisem byly   lepší /Napříč   Paříží/. Slabý. Zápletka   Bernardette a Guillauma v   jejich podání mě vůbec   nezaujala. Zahrada, továrna,   blbost.
jarda53
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2010
tady se asi něco utrhlo
Tomuto filmu se vyhýbám,   neboť si myslím, že to je   úlet obou herců ,jak pět   ran do čepice.Viděl jsem ho   jen jednou a stačilo to na   celý život.Film nestojí ani   za cent. Ale abych trochu   otupil ostří, dávám   českému dabingu 90% k   originálu budu   přísnější,dávám 40.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Skvělé, jako skoro vždy z   tohoto období. Nesedla mi   Girardotová, ale to je tím,   že ji nemusím celkově, ale   to je jen detailíček. V   každém případě mohu jen a   jen doporučit jako skvělou   zábavu.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Spolupráce dvou   francouzských hereckých   hvězd: Annie Girardotové a   Louise de Funése, se ukázala   jako geniální tah a dala   vzniknout naprosto brilantní   komedii, tentokrát z ryze   manželského prostředí.   Skvělý humor + vynikající   herci - no, co si od tohoto   žánru přát víc???
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Další povedená komedie s   Louisem de Funésem.   Tentokrát vám ukáže, jak   jedna zakázka dokáže lidem   pekelně obrátit život   vzhůru nohama. Ovšem není   nouze o zábavu!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Takovéto role šli Louisi de   Funèsovi vždy nejlépe.   Postava tvrdohlavá,   schizofrenická, jdoucí   tvrdošíjně za svým cílem,   to v jeho podání vždy bylo   zárukou dobré zábavy a   světe div se, stále je.   Pozici manželky si tentokrát   vyzkoušela Annie Girardot,   která svoji postavu zahrála   přesně tak, jak jí známe.   Žena s pochopením, ale jak   se říká: ´Odsať až   pocať!´ A tak tu máme pana   továrníka, který získá od   Japonců ohromnou zakázku,   která se však nedá při   stávající kapacitě firmy   stihnout. A tak se začnou   dít věci. Nestárnoucí a   neutuchající zábava každou   minutou po celé stopáži   filmu a komičnost Louise de   Funèse a ostatních, kteří   mu jako obvykle výborně   přihrávají. Dnes už víme,   že se jedná o Funèsův   poslední vyloženě zábavný   snímek. Další infarkt si   vyžádal své, takže musel   zvolnit, což se na kvalitě   následujících snímků   značně podepsalo. A tak i   když tento snímek filmoví   matadoři znají doslova   nazpaměť, stále se k němu   rádi vracejí. alespoň se na   hodinku a půl zapomene na   každodenní strasti.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Výborná komédia s duom   Francúzských hereckých   legiend, hrajú vpodstate   spokojný manželský pár,   ktorý naruší manželova   zákazka od Japoncov, vtedy sa   manželka postavý proti   manželovi, a dokonca bude   proti nemu kandidovať aj vo   voľbách na starostu.Nakoniec   sa všetko zlé na dobré   obrátí.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2016
Tato komedie údajně neměla   ve Francii moc velký   úspěch. Docela se tomu   divím, ale na druhou stranu   je mi to úplně jedno.   Vždycky mi jde jenom o můj   názor na film ( sám to   musím vidět a posoudit podle   sebe, tak jako každý z nás   tady ) a ten zní : "Na   tento film už nikdy   nezapomenu".
Důvodem k tomu je   spojení herců A.Girardot a   L.De Funés a to hovoří za   vše.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Dobrá inspirace, jak z domu udělat továrnu:-))
Ke dvojici vynikajících   herců - Funés a Girardotová   - není asi již více co   dodat. Jsou prostě skvělí.   I když v této brilantní   komedii nehraje manželku   Funése jeho   "dvorní" manželka   Claude Gensac, přesto není   Annie Girardotová po boku   Funésově o nic horší,   právě naopak. Film je   absolutní špička od   začátku až do konce. Jedna   skvělá scéna střídá   druhou (návštěva Japonců v   domě pana továrníka,   rozbitý kulečník pana   prefekta, podepisování   šeků podle velikosti   dělníků, ctitel doktor   paní továrníkové nosící   koňské koblížky, vila   proměněná v továrnu,   zmrzlý skleník včetně   vzácného pavouka a v   neposlední řadě úžasná   předvolební kampaň obou   manželů) - prostě   vynikající porce humoru, k   níž přispěl výraznou   měrou také výborný český   dabing s panem Filipovským a   paní Galatíkovou.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Body za originální nápad -   udělat továrnu ve vlastním   bytě. Vyplývá z toho   spousta neotřelých gagů, a   to mě na filmu bavilo. A   také příjemné spojení   Louis De Funese s Annie   Girardot.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Ekonómia vs. ekológia
Môj druhý film s Funésom a   rozhodne lepší ako Topiaci   sa stebla chytá. Niektoré   veci lepšie, niektoré   poslabšie, ale dalo sa.   Ničiteľ prírody proti   manželke, ktorej koníčkom   je zveľaďovanie záhrady.   Bezohľadný priemyselník a   tak trocha skorumpovaný   politik (perfektný svadobný   sľub)proti nežnej   polovičke, ktorá zastáva   zdravý rozum. Annie Girardot   v úlohe Funésovej filmovej   manželky bola skvelá
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Podarený pár skvelých   hercov Funés - Girardotová v   tejto zábavnej komédii,   ktorá patrí moje   najobľubenejšie komédie s   L.de Funésom.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Jsou tací,kteří tohoto   nevrlého a ve skutečnosti   protivného chlápka milují a   jsou tací,kteří ho   nenávidí,ale tak to máme   každej z nás...jsou   lidi,kteří nás milují a   jsou lidi co nás   nemusí,normální koloběh   života nicméně já a celá   moje rodina se přikláníme k   první variantě...Nikdy   nebyl,není a nebude lepší   komik než byl pan Louis de   Funes :)Jeho   grimasy,bláznovství,mimika   jsou opravdu originální a   jeho filmy se mi hodnotí asi   nejjednodušeji ze všech   filmových herců vůbec:)To   že o něm Jean Marais   prohlásil,že kariéru   vybudoval na špatné náladě   nebo že ho kolegové a lidé   v blízkém okolí moc   nemuseli,protože byl   neustále protivnej je mi   upřímně jedno...mě   zajímá výsledek a ten je   stoprocentní...nemusim   řešit scénář,režii,děj   a ani herecké výkony,prostě   nic a v tomto filmu to není   vyjímkou...sranda,sranda a   ještě jednou   sranda...stačí jen pan   Funes, vynikající dabing   pana Filpovského a je o   zábavu postaráno a já   konkrétně u jeho filmů nic   jinýho nepotřebuju,takže   jak jinak 10z10 :)
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Funes exceluje a tentokrát mu   skvěle přihrává i Annie   Girardot, se kterou si   báječně rozuměl a získal   v ní rovnocennou   partnerku.
Komedie, ve   které opravdu o dost   bláznivé situace není   nouze. Třeba, když Funes   vytopí skleník... Výborné.   Následně sledujeme   konkurenční boj   manželského páru, co se   týče voleb. Tahle část je   nejlepší.
Nejvíc se   vždy ale stejně těším na   tu poslední scénu. Barevné   ovce jsou prostě super...   kdykoli se rád podívám,   opět záruka kvalitní   zábavy. Pro mě 90%.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Jeden hot a druhý čehý
Popravdě jeden z horších   filmů od Funèse, nicméně i   tak se jedná o povedenou   komedií, kde se najdou   zajímavé situace plné   nezapomenutelné komiky.   Zejména potěší výborná   scéna s kulečníkovým   stolem. Dále taky zaujme   vynalézavost hlavního hrdiny   při vedení výroby ve své   továrně. Některé kousky,   které vyvádí, jsou hodně   absurdní.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Velice dobrá komedie s Annie   Girardat a Louis de Funes v   hlavní roli.Ten film se mi   moc líbí a podívám se na   něj ještě vícekrát.
Jean-Paul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Louis de Funés jako vynálezce a oddaný manžel
Asi poslední film tohoto   francouzského komika, který   stojí za to opravdu vidět.   Skvěle se své role ujala   rovněž Annie Girardot,   která je Funésovi   rovnocenným partnerem, a   společně vytváří jeden z   nejúžasnějších   manželských párů   francouzského filmu (nelehkou   úlohu měla Annie po Claude   Gensac). Ve své podstatě je   film postaven na zcela   banální zápletce různých   pohledů na svět jednoho   manželského páru a je   spíše sledem celé řady   nápaditých gagů, které   jsou postaveny nad samotný   příběh. Naprosto dokonalá   je scéna s deštníkem,   scéna podpisu kontraktu s   Japonci nebo scéna s dech   beroucí kulečníkovou   destrukcí... "Můj   volební program ve třech   bodech: za prvé plná   zaměstnanost, za druhé plná   zaměstnanost, za třetí   plná zaměstnanost."
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Vynikající francouzská   komedie s Louisem de Funésem   a Annie Girardotovou v   hlavních rolích. Skvělá   mimika Funése a   nezapomenutelný dabing   Františka Filipovského.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2004
Klasická komedie Louis de   Funésem, která vás určitě   pobaví.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2004
Film je hodně dobrý a louis   de funés je dostatečně   tvrdý šéf. Jako normálně.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Další výborá komedie kde   hraje Louis de Funés.
V tomto filmu si zahraje   tvrdohlavého podnikatele,   který příjme zakázku od   japonců a z domu udělá   výrobní halu to se ale   nelíbí jeho ženě
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2007
sqjelý funes a výborně   sekundující girardotová,v   manželské komedii o domácí   pohodě versus úspěchu v   podnikání,jedna velká   zakázka na čističe   vzduchu,rozehrává   ztřeštěnou scénu   okupování domu pracovními   stroji,vyřeší to   kandidatura manželky ve   volbách a zmatek a bitka na   maškarním plese,louis de   funes je mistr grimasy
messerschmitt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Louis de Funes a Annie   Girardot v bláznivé   komedii.On cholerický   průmyslník,ona něžná   květinářka.Výborně   provedené a vhodně   poskládané gagy dělají   film nejepším dílem LdF po   infarktu.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2011
Milá komedie s typicky   vzteklým Funésem a osobitou   Girardott. Na tuto komedii se   ráda podívám kdykoli.
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Skvelá francouzská komedie   která nám všem ukazuje jak   moooc ma prace reditel fabriky   a zaroven starosta mesta a   jeste do toho kdyz se do   neceho opre ma oblibena Annie   Girardot tak to vzdycky stoji   za to!Zahrála si zde velmi   vstricnou ale zaroven prisnou   manzelku.Ano vim ze je to   trochu zvlastni prirovnani ale   kdyz uvidite pochopite.Padaly   zde skvele hereceke vykony a   nepretrita legrace.

P.S.:Ja se vzdycky rezu   smichy kdyz vidim scenu s   kulecnikem a s reditelem banky   a jeho zacpanyma usima.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86890minih86890All the Sins of Sodom (1968) 
All the Sins of Sodom n
minih66488minih66488Gardenia, il giustiziere della mala (1979) 
Gardenia, il giustiziere della mala n
minih3894minih3894Bez východiska (1987) 
No Way Out n
minih13145minih13145Muž s červenou botou (1985) 
The Man With One Red Shoe n
minih35406minih35406Dálnice 60 (2002) 
Interstate 60 n
minih49411minih49411Larry, kroť se (2000) [TV seriál] 
Curb Your Enthusiasm n
minih71444minih71444Harrisonův případ (1996) [TV film] 
Harrison: Cry of the City n
minih44614minih44614Velké dobrodružství (2005) 
Ching din dai sing n
minih26834minih26834F.L. Věk (1970) [TV seriál] 
F.L. Věk n
minih47188minih47188Žáby k zulíbání (2006) 
Die Wilden Hühner n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

6 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

12:25 - 12:50

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

6 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10