Duben
ohodnotit

Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder

Jay and Silent Bob Strike Back

Další název:
Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2002
„Ze zákulisí Hollywoodu. Bez cenzury a pěkně natvrdo. Hollywood si o to koledoval“

Komentáře k filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Díky tomuhle filmu jsem se   mohl seznámit s tvorbou   Kevina Smithe a za to jsem   vážně rád. Film je o   dialozích, je prostě o   kecech, kterých má Jay   doslova plnou hubu. Tohle   rozhodně není film pro   každého, ale pro mě   rozhodně ano, a proto dávám   také tak vysoké hodnocení,   protože pro mě je tenhle   film prostě skvělý.
jones1240
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2011
opravdu šílená komedie
Toto je opravdu šíleně   bláznivá komedie která   srší sprostým i nesprostým   humorem. Trapných forů je tu   opravdu málo a u filmu se   tedy pobavíte stoprocentně.   když to shrnu prostě   bláznivá komedie s opicí   debilním okresním šerifem a   s legendární dvojcí jay a   mlčenlivý bob. 10/10
EwiczkaH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2006
KS
Kevina Smithe a jeho filmy   můžete buď milovat-nebo   nenávidět. Hlásím se k té   první skupině, tehle film je   prostě boží-dělá si   srandu ze všech a ze všeho,   ovšem každý to nemusí   zkousnout... Trumfne ho   akorát Dogma, jinak naprosto   výborný,doporučuji všem.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Dle mého názoru velmi   povedená parodie na řadu   známých filmů počínaje   filmem Scooby-Doo a konče   filmem E.T. Nasmál jsem se   tak, jak už dlouho u   žádnýho filmu ne. Měl jsem   tam sice hluchý místa, ale   to vyvážily geniální   vtípky, jako třeba   reportáž do televizního   zpravodajství před branami   Miramaxu či   "nebezpečná   teroristická organizace   Klitoris". Nemluvě o   perfektním konci, kdy si   ústřední dvojka zaletí k   několika lidem, aby jim dala   co proto. Ti, co neznají   souvislosti a filmy Kevina   Smithe se u tohohle díla   budou nudit. Ale ti, kteří   pár filmů od něj viděli,   či ti, kteří znají   ústřední dvojici z filmu   Dogma, se budou smát od   začátku až do konce. Deset   hvězdiček si Kevin Smith a   ústřední protagonisté   tohoto filmu zasloužili zcela   poprávu.
xmatasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Fakt krutá komedie! Nemá   chybu. Obsahuje všechno, co   má komedie obsahovat. U   Kevina Smithe zatím platí,   co film to pecka. Dávám o 10   % méně než je maximum,   jelikož už je to docela   doba, co sem to viděl a moc   si z toho nepamatuju. Musim   oprášit svojí sbírku a   zkouknout to znovu.
Leroy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Naprosta klasika Kevina   Smitha. V cestine nic moc ale   v originale je to spicka.   Samozrejme pokud vyznavate   fekalni humor jinak to asi   neni film pro vas
mira12
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2006
Butcher 10/10
To Legenda: Hochu nevim jak ty   ale ja si myslim ze to byla   parodie a Smith a Mewes tam   tak hrali schvalne protoze tak   meli hrat a byl dost dobry.
A presne o tom mluvily ze   rozsekaj vsechny co je urazej   na internetu :D
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2003
Jay a mlčenlivej Bob
Kevin Smith je genius...drsná   komedie plná parodie, ironie   a sprostách vtipů. Velice   smíchu pozitivní, pokud vás   pár sprostých slov neurazí.   Jinak šílený příběh,   který ale výtečně   podporuje atmosféru. Jan mě   mrzí ten český název -   Silent Bob není Mlčenlivej   Bob...no ale film je to   vynikající.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2008
Jay a Mlčenlivej Bob vrací úder
Další super komedie o těhle   dvou zhulených týpcích...   Smál jsem se opravdu od   začátku až do konce.   Nějaké vtipy vám možná   přijdou trochu sprosté, ale   koukejte dál, uvidíte   ještě sprostší:-)
Plno parodií, plno   známých herců   parodujících samo sebe,   opravdu dobrá podívaná.
Ani bych si vlastně   nedovolil napsat něco   špatného o tomto filmu,   strašně bych se bál, že si   mojí reakci přečte Jay s   Mlčenlivym Bobem a přijedou   ze mě vymlátit sra***. To   nebudu fakt riskovat...
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Povedená komedie o dvou   zhulených chlápcích,   kterým humor rozhodně   nechybí. Našlo se tu   dostatek srandovních situací   a přiblblých dialogů,   které byly sice dosti   nesmyslné a někdy i docela   sprosté, ale s chutí jsem se   jim pořádně zasmál. Asi   nejvíc mě dostala organizace   Klitoris. Film nepřekvapí   nějakým složitým dějem,   ale je nápaditý a má své   kouzlo. Ocenil jsem, že se tu   objevuje i pár známých   herců, ze kterých si tvůrci   nebojí udělat srandu. Líbil   se mi konec, kdy Jay a Bob   cestují po USA a mlátí   lidi, kteří kritizují   jejich film. Takže nebudu   psát o nich nic špatného,   aby ke mně nepřišli.
T800
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Fajne Fajne
Toto je sice svojim obsahom   velmi absurdna komedia ale   clovek sa tu nenudi a smeje sa   cely cas a ty herci co tam   hrali mensie ulohy spomeniem   par- matt damon, ben affleck,   jason biggs, chris rock, herci   ktorych pozna vacsina podla   filmovych roli ako stiffle,   dawson a dalsi ....
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tahle dvojka má svoje   charizma, tenhle film jako   celek má svoje charizma,   ulítlost zde prezentovaná mi   narozdíl od jiných pokusů   nepřišla uhozená a trapná.   JaSBSB má svá slabá místa   a je jich dost. Na druhou   stranu má i své kouzlo,   překvapivá místa a   oblíbené postavičky - od   inteligentního orangutana po   směšného snažílka v   podání Willa Ferrella. Pro   starší, slušných mravů a   dialogů požadující   obecenstvo to není, nicméně   jako zábava na večer pro   shlédnutí v partě lidí je   to jako stvořené :)
Ancient
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Naprosto dementní příběh o   dvou blbech na cestě do   Hollywoodu, kde o nich   natáčejí film.A že je k   vidění Ben Affleck,Matt   Damon nebo Mark Hamill s   Willem Farellem?? No jasně,je   to ukrutná legrace
adelkasprdelkas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Absurdni, stupidni, přesto   skvělé, ja se totiž směju   u většiny filmů, i když   není zrovna v kolonce žánr:   komedie. Ale tady je, a tak   jsem se pobavila   dvojnásobně. Vážně, Jay   ma sice o víc než o jedno   kolečko navíc, ale bez nich   by to nebylo ono a Mlčenlivej   Bob pracuje určitě u nějake   tajne služby. Nicmeně to jak   si vystřeluji z Hvězných   Válek, Planety Opic nebo   Charlieho Andílků je   parádní.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2011
"Četls vubec ten scénař?" - "Ono to má scénař?"
Môj druhý Smithov film a   trocha slabšie ako Flákači,   troška uletenejšie,   absurdnejšie, sprostejšie a   väčšia (seba)paródia plus   nejaká tá dávka politickej   nekorektnosti. Pozitívom, že   viac vidíme tých dvoch   šialencov, ale zhruba do   krádeže opice to bolo také   akési nemastné neslané a   až potom (i vďaka skvelému   okresnému policajtovi) sa to   rozbieha. Samozrejme   nechýbajú šialené   hlášky, dialógy, situácie   a (seba)paródie na hercov,   kultové filmy i filmy svoje.   Niektoré veci sa však   brutálne podarili ako vízia   Planety opíc, rukojemnícka   dráma s opicou pred   reštauráciou, objavenie   borcov čo ich majú hrať a   zistenie, že uspávacia   puška je lepšia ako herák
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Po prvních 10 minutách jsem   znechuceně vypínal, druhý   den jsem to vypnul za   dalších 20 a třetí den   jsem se již chlámal a čekal   na další přiblblou hlášku   =D Sice si tento film dokážu   představit jako zábavu do   ranních hodin v podnapilém   stavu, ale nakonec mě film   přece jen pobavil.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Jay a Mlčenlivý Bob jsou dva   chlápci, co se poflakujou   před obchodem a prodávají   trávu náhodným   kolemjdoucím z řad   teenagerů. Jenže díky   soudnímu zákazu musí   odejít z místa, kde prožili   téměř doslova celý svůj   dosavadní život. V této   chvíli se však dozvídají o   filmu, který má být o nich   vytvořen a tak vyrážejí do   Hollywoodu natáčení   překazit.
Viděl jsem   asi tak prvních 15 minut už   před pár lety. Jenže bylo   to tak moc trapný a tak moc   mimo, že jsem to musel   vypnout. Moje pocity po plný   dávce, kterou jsem si dal   dnes jsou však značně   jiný, lepší – první   půlka se nese v maxi trapným   duchu, který sem tam   přeruší nějaký povedený   moment, o který se většinou   starají známí herci (Carrie   Fisher, Sean William Scott),   či parodie na nějaký   profláklý filmek. Ale vcelku   je to nic neříkající   vleklá nuda s mnoha   nepovedenými (ale i několika   dobrými) dialogy. Celé se to   však začne lámat od   krádeže opice, kdy se   rozjíždí najednou jakoby   úplně jiný film, kde si   Kevin Smith sice utahuje z   celého Hollywoodu jako v   předchozí části, ovšem   teď to dostane ten správný   švih a je radost sledovat   situace jako rozhovor mezi   Benem Affleckem a Mattem   Damonem, stížnosti Jima   Biggse na koláč nebo   výčitky Shannen Doherty   ohledně kvality filmů. Velmi   mě pobavila také parodie   Charlieho andílků   šmrncnutých Matrixem,   dýmková šavle, Mark Hamill,   nebo Chris Rock. Výbornej je   taky Will Ferrell jako   šílenej strážce pořádku.   Smith si prostě dělá srandu   z toho co ho živí, stejně   jako třeba Affleck a světe   div se – na mě to nakonec   zafungovalo. Nebýt   zmršenýho úvodu, s   osmičkou bych neváhal,   protože na některé situace,   jako je Ferrellův megaskok,   Affleck v roli Holdena   chválící…Afflecka, Dobrý   Will Hunting 2: Lovecká   sezóna (jakto že to nešlo   do kin?:-) setkání   ústřední dvojky s Biggsem a   Van Der Beekem nebo Sean   William Scott s úžasnou   vizáží a láskou k ovcím   jen tak nezapomenu...
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Ztřeštěná komedie o   dvojici nerozlučných   kamarádů, kteří spolu   vyrůstali už od malička:-).   Ale je to fakt super oddych.
mmaat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2007
Vlastně jsem dost na   rozpacích, jaké hodnocení   tomuhle filmu dát, ze   začátku jsem měla pocit,   že je to naprostá   slátanina, nicméně jsem   televizi nevypnula a nějak   jsem tomu přišla na chuť. V   některých pasážích jsem   brečela smíchy, ale   některé mně připadaly už   tak nějak přehnané.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2006
Na komedie moc nejsem, ale   spousta nadávek a sprostých   slov ještě nedělá dobrej   humor, není to úplně   klasická teenagerovská   komedie ale určitě patří   této skupině, takže se na   to mrkněte pouze pokud   holdujete prci prci atd.
wawer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Nezlobte se na mě, Clerks   zbožňuju (oba), i Jaye a   mlčenlivýho Boba, ale na   tomhle filmu mě nepřišlo   nic vtipnýho, ale byl   napaditej
legenda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2006
Najhorší film na svete...
Toto je to najhoršie, čo som   v živote videl, hoci ako   filmový kritik som liberál.   Tento film len ťažil z   úspechu filmu Dogma, kde Jay   a Bob zvládli svoju úlohu   nadprimerne a boli výborným   oživením Dogmy. Toto bolo   niečo hrozné, nemalo to   poriadny dej a pre mňa to   bolo nudné. To, že film bol   perverzne vulgárny, každé   druhé slovo tam bola   nadávka, to mi až tak veľmi   nevadilo. Herecké výkony   nulové, veľmi slabý   dej...
Jeden z   najhorších filmov, aké som   kedy videl. S ľuďmi, ktorým   sa takýto film páčil by som   sa rád porozprával, čo na   tom bolo dobré...
Páčilo sa mi však to,   že sami herci priamo vo filme   priznali, že ide o úplnú   hlúposť a položili tam   rečnícku otázku, kto je   ochotný za tento film   zaplatiť? Myslím, že toto   priznanie priamo vo filme   hovorí za všetko.
Môj názor: Z nakrúcania   nejakého filmu od Miramaxu sa   zvýšilo pár stovák   dolárov, a tak za pár hodín   natočili túto kravinu...
Neodporúčam si tento   film pozrieť, podľa mňa   oľutujete vyhodené   peniaze...
Tommy.Vanek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.3.2014
Tak tohle největší   trapárna co jsem kdy viděl   ...uplně zoufalej humor   navíc neuvěřitelný kolik   známých hercu se k tomu hle   snížilo...kdo tohle mohl   zaplatit...ted jsem teprve   pochopil proč se mi tahle   komedie vyhýbala tak   dlouho...právem...DD
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Obrovské zklamání, po tom   co jsem si přečetl, na kolik   filmů je to parodie. Už   začátek mi byl protivný.   Pořád jsem čekal, kdy se   začnu smát a ono stále nic   a nic. Asi jsem viděl málo   filmů, protože první   parodie mne chytla až na   Charlieho andílky po dvaceti   minutách, což je velmi   dlouhá doba. Píši, že jsem   poznal parodii, ne že jsem se   smál. Naopak nudil jsem se   jako vůl. První, co mi   přišlo trošku jako zábava,   bylo po více než   půlhodině, parodie na již   zmíněný film. Zde konečně   i první smích. Pak zas   dlouho, dlouho nic… Nevím,   jestli to měly zachraňovat   ty nablblé vulgarity, nebo   pro mě totálně   nesympatičtí dva hlavní   protagonisté, prostě pro mne   nejen nudný, ale i velmi   stupidní film se zbytečnou   propagací drog.   201503069041/10020

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41382minih41382Hory mají oči (2006) 
The Hills Have Eyes n
minih18229minih18229Růžový panter znovu zasahuje (1976) 
The Pink Panther Strikes Again n
minih17807minih17807Gauneři (1991) 
Reservoir Dogs n
minih55660minih55660Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 
Frequently Asked Questions About Time Travel n
minih29753minih29753Král Škorpion (2002) 
The Scorpion King n
minih33345minih33345Kostka 2: Hypercube (2002) 
Hypercube: Cube 2 n
minih32051minih32051Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder (2001) 
Jay and Silent Bob Strike Back n
minih56800minih56800Blbec k večeři (2010) 
Dinner for Schmucks n
minih4948minih4948Carrie (1976) 
Carrie n
minih32821minih32821Prostě sexy (2002) 
The Sweetest Thing n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:45 - 18:35

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

8 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178206

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10