Duben
ohodnotit

Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder

Jay and Silent Bob Strike Back

Další název:
Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2002
„Ze zákulisí Hollywoodu. Bez cenzury a pěkně natvrdo. Hollywood si o to koledoval“
Popis / Obsah / Info k filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder
Jay a Mlčenlivej Bob jsou dvě nejubožejší existence na celém světě. Veškerý čas tráví prodáváním a konzumací marihuany a sněním o tom, jaké by to bylo konečně sbalit nějakou opravdickou holku. Nový životní cíl jim dá až kamarád Brody, který je upozorní na to, že podle komiksu o jejich životě má být v Hollywoodu natočen velký film. Jay a Bob se na internetu dočtou, co si o nich lidé myslí a rozhodnou se proto rychle jednat. Natáčení filmu musí být stůj co stůj zastaveno. Na cestě do ateliérů studia Miramax potkají komando půvabných zlodějek, které se vydávají za ochránkyně zvířat, Jay se do jedné z nich dokonce zamiluje. A nenapadne ho nic lepšího, než pro ni z lásky ukradnout šimpanze. V bláznivé parodii, v níž hraje režisér Kevin Smith roli Mlčenlivého Boba a Jason Mewes Jaye, se objeví mnoho známých tváří, mezi nimi například Ben Affleck, Matt Damon, Mark Hamil či Shannen Doherty.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 19.07.2003 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder
POZOR SPOILER!!

Dvě maminky nechají kočárky před obchodem. Tamtéž o dost později stojí Jay a Bob a prodávají fet. Jsou zatčeni a mají zákaz se o obchodu přiblížit. Pak se doví, že se podle nich bude točit film. A protože chtějí z filmu mít peníze, vydávají se do Hollywoodu. Nejprve stopují a od staříka se dovědí, že je někdo vezme jedině za felaci. Naštěstí je vezme jeptiška. Vznikne nedorozumění a jsou vyhozeni. Pak je vezme rodinka, které dají trávu, pak nějak usnou a probudí se na lavičce. Zastaví se něco pojíst a tam potkají blondýnku Justice. Ta má s sebou tři kamarádky a tak je holky svezou. Nato z nich vyleze, že chtějí ukrást opici, protože bojují za práva zvířat. A ty dva přiberou do party. Pošlou je ukrást ono zvíře a samy se vloupou jinam, aby zde kradly drahé kameny. Loupež holkám vyjde, i když s komplikací. A ti dva vypustí všechna zvířata. Jen jeden lidoop neuteče, ale přidá se k nim. To už jsou oba kluci veřejně známí jako nebezpeční a mají být zatčeni. Prchají kanálem i s lidoopem, ale vylezou u ústí přehradní nádrže. Lidoop je zachrání před šerifem. Jay a Bob se nakonec dostanou do studia Miramaxu. A zde si to vychutnají. Jsou u natáčení filmů, zachraňují svého lidoopa a vůbec se vyskytují tam, kde nemají. I ve Hvědných válkách. Přitom je stále honí šerif, a když je najde a obviní, přichází Justice a uvádí vše na pravou míru. Ale přece dojde k takovému mini zápasu na závěr.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder
Film, který si totálně vystřeluje z meky všech filmařů světa. Režisér Kevin Smith přizval k natáčení téhle neuvěřitelné události všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které ve filmu paroduje samo sebe.

Mark Hamill v extrémní parodii Luka Skywalkera z Hvězdných válek, Carrie Fischer – princezna Lea jako jeptiška tvrďačka, Matt Damon v návratu k Rebelovi bez příčiny, atd… Ušetřeny nezůstanou filmy Planety opic, Matrix, E.T. Mimozemšťan, Charlieho Andílci, atd…. Film už se stal v Americe kultovním a vidět několikrát za sebou ho můžou jak věrní fanoušci, tak i normální milovníci „hodně ulítlých“ komedií.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder
Režisér a scenárista Kevin Smith přivádí ve snímku Jay a Mlčenlivej Bob vrací úder znovu na plátno dnes už kultovní dvojici, užvaněného drogového dealera a jeho nemluvného kamaráda. Zatímco se tito dva výtečníci, z nichž Bob, představovaný režisérem, mluví pouze z donucení a druhému (v podání Jasona Mewese) se nevymáchaná huba nezastaví, objevují ve všech Smithových filmech ve více či méně epizodních, leč důležitých rolích, tentokrát jsou hlavními hrdiny divoké parodie. Ta si bere na paškál nejenom všechny možné filmy z hollywoodské produkce od hororů přes thrillery, sci-fi a psychologické filmy až po rodinné komedie, ale i samotné studio Miramax. – Jay a Mlčenlivej Bob jednoho krásného dne zjistí, že studio Miramax připravuje film podle komiksu Bluntman a Chronic, k němuž posloužili jako předloha. Napřed zatouží po penězích za osobnostní práva, ale když zjistí, jaké odporné komentáře jsou na adresu hrdinů na internetu, rozhodnou se natáčení zarazit. Vyrazí proto z New Jersey do Hollywoodu… - Ve filmu je spousta nápadů a gagů a filmoví fanoušci si užijí množství odkazů ke zmíněným žánrům a potěší se pohledem na řadu hvězd, představujících zejména samy sebe. Ústřední dvojice nesejde celých sto pět minut z plátna, což je ovšem chvílemi přece jen únavné. Navíc tvůrci v křečovité snaze provokovat překračují i meze stupidních buranských komedií. Málokdy vídaná koncentrace především slovní obscenity a vulgarity se jeví jako samoúčelná, trapná a pro obyčejného diváka nepřijatelná.
-kat- Filmový přehled 2002/4

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10