Duben
ohodnotit

Jako za starejch časů

Stand Up Guys

Další název:
Ako za starých čias
Rok:
2012
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2013
„Už to není, co bývalo, ale musí to stačit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jako za starejch časů
Val (Al Pacino) byl propuštěn z vězení po dlouhých osmadvaceti letech, protože odmítl prozradit jednoho ze svých blízkých spolupracovníků. Jeho nejlepší kamarád Doc (Christopher Walken) ho přijel vyzvednout a dvojice se brzy setkává s dalším starým parťákem Hirschem (Alan Arkin). Jejich vzájemné pouto je silné jako dřív a společně začnou přemítat o svobodě ztracené i znovu nabyté, slábnoucí i sílící loajalitě a dnech slávy, které jsou nenávratně pryč. Bez ohledu na věk je jejich smysl pro chaos stále živoucí a silný – když si staříci snaží vesele kompenzovat léta zločinu, drog a sexu, která jim tak scházela, kulky létají kolem ostošest. Jenže jeden z nich skrývá nebezpečné tajemství: řeší totiž dilema, do nějž ho uvrtal bývalý mafiánský boss a čas najít přijatelné východisko se krátí. Se svítáním však začne být nad slunce jasné, že se členové legendární party nacházejí ve stále zoufalejším postavení. Nakonec jsou nuceni konfrontovat svou minulost jednou provždy.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 25.01.2014 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Jako za starejch časů
Komorní kriminální snímek herce, producenta dokumentů a režiséra Fishera Stevense (nar. 1963, Chicago) Jako za starejch časů evokuje žánrové filmy ze sedmdesátých let nejen tématem, ale též hereckým obsazením, atmosférou, vizuálním stylem a soundtrackem (autorem dvou originálních písní je Jon Bon Jovi). Al Pacino (Val) a Christopher Walken (Doc) tu představují dva zestárlé gangstery, kteří se setkávají v den, kdy je první z nich po osmadvaceti letech propuštěn z kriminálu. Jenže jeho kamarád jej má na příkaz nemilosrdného bosse zastřelit. Přátelé spolu stráví čtyřiadvacet hodin, během nichž prožijí několik dobrodružství. Přiberou ještě dalšího z party, nemocného Hirsche, jehož unesou z domova důchodců… Film je postaven na výkonech hereckého tria veteránů, kteří své postavy, obdařené staromódním kodexem cti a pragmatickým životním nadhledem, hrají s velkým gustem a živelnou energií. Dobře jim sekundují v menších rolích i ženské představitelky Julianna Marguliesová (Hirschova dcera Nina), Lucy Punchová (majitelky nevěstince Wendy), Vanessa Ferlitová (oběť znásilnění Sylvia) a Addison Timlinová (Docova vnučka Alex). Divácky vděčný snímek střídá sentimentální momenty s odlehčenými situacemi a obsahuje i s přehledem natočenou automobilovou honičku. Píseň Not Running Anymore byla nominována na Zlatý glóbus.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Jako za starejch časů
Komorní kriminální snímek herce, producenta dokumentů a režiséra Fishera Stevense (nar. 1963) Jako za starejch časů evokuje žánrové filmy ze sedmdesátých let nejen tématem, ale též hereckým obsazením, atmosférou i vizuálním stylem a soundtrackem (autorem dvou originálních písní je Jon Bon Jovi). Al Pacino (Val) a Christopher Walken (Doc) tu představují dva zestárlé gangstery, kteří se setkávají v den, kdy je první z nich po osmadvaceti letech propuštěn z kriminálu. Jenže jeho kamarád jej má na příkaz nemilosrdného bosse zastřelit. Přátelé spolu stráví čtyřiadvacet hodin, během nichž prožijí několik dobrodružství. Přiberou ještě dalšího z party Hirsche, jehož unesou z domova důchodců. V jejich krátkém příběhu mají svou roli i ženy: od prostitutek, přes oběť znásilnění, jíž pomohou, až po Hirschovu dceru, ošetřovatelku Ninu, a Docovu vnučku, sympatickou servírku Alex. – Scénář napsal jako svou prvotinu dramatik Noah Haidle. Snad proto je ve filmu tolik dialogů. Jinak se tvůrci spoléhají zejména na veteránské herecké trio, prožívající komické i hořké a místy i sentimentální situace, z nichž se vymyká jedna pořádná automobilová honička.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/6


Popis / Obsah / Info k filmu Jako za starejch časů
Hvězdně obsazená krimi-komedie o vysloužilých zabijácích a jednom tajemství, které způsobí řadu problémů. Nekonečná jízda, v níž nechybí krádeže, ženy, drogy a zbraně za pasem, připomíná trojici kamarádů staré dobré kriminální časy. Val (Al Pacino), Doc (Christopher Walken) a Hirch (Alan Arkin) vzpomínají na svoji dávnou kariéru zločinců s touhou prožít ještě jednu noc ve velkém stylu. Shledání po letech však proměnilo mladé zločince v důchodcovské trio, jehož tempo se poněkud zpomalilo. Navíc jednoho z přátel čeká před odchodem do penze ještě jeden nemilý úkol – odeslat na předčasnou smrt svého kolegu.
Febiofest 2013


Popis / Obsah / Info k filmu Jako za starejch časů
Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10