Duben
ohodnotit

Jackie Brownová

Jackie Brown

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
155 minut
Premiéra v ČR:
16.7.1998
„Lovestory v tarantinovském stylu.“

Komentáře k filmu Jackie Brownová

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2023
Tarantino No III
Po geniálnych Reservoir Dogs   a Pulp Fiction prichádza o   niečo slabší kus, ktorý si   ale stále drží vysoký   štandard.Humor je parádny a   z hereckých výkonov sa mi   najviac páčil De   Niro.Škoda, že nedostal   väčší priestor.Už len   kvôli nemu sa snímok oplatí   sledovať.
Film   jednoznačne doporučujem.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Jackie Brownová
Jackie Brownová není úplně   špatný snímek. Už jenom   to, že režisérem je Quentit   Tarantino a v hlavních   rolích se objeví Pam Greir   (kterou si pamatuji, tedy   spíš její prsa si pamatuji,   z filmu "Coffy"),   Samuel L. Jackson nebo třeba   Robert Forster. Gangsterská   zápletka a už je jasné že   se prostě na to někdy musím   podívat.
Ale   nejdříve začnu negativy.   Stopáž. Tři hodiny? Já   vím že konkrétně u   Tarantina nikdy délka není   překážkou a že je mu   prostě jedno jak dlouho   snímek trvá, ale tady mi to   prostě moc nesedlo a po čase   jsem se dokonce začal i   nudit. Moc dialogů, málo   akce (ale co jsem vlastně   čekal jiného? Možná o   trochu více akce, nekonečně   dlouhé tlachání o ničem   jsem ale musel akceptovat   ještě před zmáčknutím   tlačítka play). Dalším   mínusem je absence samotného   režiséra, tak nějak jsem si   zvykl, že se prostě ve   svých dílech objevuje.
Rychle ke kladným   stránkám Jackie Brown.   Tarantino, je to klasika,   každý už to viděl tak je   na čase se na to podívat   také, zápletka   vyjasňující a   zapletávající se celou dobu   stopáže a tak, však to   znáte...
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2018
║Rozpočet$12milionov║Trž   by USA $39,673,162║Tržby   Celosvetovo $86,773,162║   Tarantino opäť ako ryba vo   vode, príbeh prešpikovaní   dejovými odbočkami aby nám   čo najlepšie priblížil   plány Jackie Brown len   troška chýba aby bolo plné   hodnotenie pre film ale aj tak   jedná z naj krimi. Robert   Forster z hereckého obsadenie   dominuje vo svojej úlohe   Samuel L. Jackson je už   klasicky dobrí v úlohe   priekupníka zbraní. /80%/
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2018
V tomto filmu mě Tatantino   zaskočil, opravdu mile   zaskočil !! Nečekal jsem od   jeho tvorby takové   zpracování, ale vyšlo mu to   hodně kvalitně a ukazuje se   tím že Quentin Tarantino je   PAN režisér a scénárista   !! HODNOCENÍ: 90%
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2018
Začátek vypadal slibně, pak   už přišla jen nuda.   Sálodlouhé kecání, občas   nějaký ten výstřel. Délka   filmu mohla být kratší a   mohla obsahovat víc akce.   Snad nejhorší Tarantinovský   film.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2017
Na svou dobu celkem dlouhá   stopáž a méně krve než je   u Tarantina zvykem. Jinak jako   vždy dobře postavené   dialogy, zajímavý příběh   a výborná hudba, která jako   vždy skvěle doplňuje film.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Inteligentní a pohodový film   se skvělými dialogy. Jen   tomu na můj vkus chybí více   akce, na kterou jsem u   Tarantina zvyklý.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Už název mně měl varovat.   Nestalo se tak. A tak jsem se   hodinu nudil a pak se začal   věnovat záslužnější   činnosti. A při této jsem   film doposlouchal a dodíval   jedním očkem. Ale osud   "hrdinů" mně   přestal zajímat. Myslím,   že hodina slušnostní   čekací doby na jakoukoli   akci je více než dost. Ten   děj je neuvěřitelně   pomalý a rozvláčný.   Dialogy totéž. A to já   prostě nemusím. A se   závěrem se filmaři taky   "neblejskli". Ať je   Tarantino jaký je, tady je to   jednoznačně hrůza. I s   hudbou.
171120111440414800
cabalaci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2012
"Vodbouch Bouchmonta,to je divná sranda"XD
Asi nejvyspělejší a také   nejreálnější film   Taratina.Možná je to proto   že to není z jeho vlastního   pera ale z knihy Rum   Punch.Možná že pod   samotným vedením Quentina by   to bylo víc krvavější.Je   dobré si odpočinout od   neustálého nasilí nebo   fetišismu které se v   Kventinových filmech   vyskytuje až moc.Jako vždy   skvělý soundtrack.A skvělá   Pam G. se zase od Kurvy z   žiletkou předvedla. Tenhle   film má snad všechny   podstatné žánry.   Thriller-Ordelovi části. O   romantiku se postarají Robert   Foster a Pam.Krimi zase   zajišťuje celý přiběh.A o   komedii se postará skvělí   vypravěč černého humoru   Quentin.Celkem do dává   slušný zážitek .Pravda   někdy je to trochu nuda ale   jako celek je to jeden z mích   oblíbených   filmů.Doporučuji
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Puška či blondínka, to je dilema
Bez mučenia priznávam, že   Tarantina nemusím a jeho   filmy sú otrasné. Tento jeho   zásek však musím   pochváliť a bol som dosť   ním prekvapený. Jackie   Brownová je letuška, ktorá   ako bočný kšeft má pomoc   pri pašovaní drog. Čoskoro   však po nej idú. Ale   nakoniec so všetkými   vybabre. Výborní herci.   Výborný príbeh. Na   Tarantina nie moc zbytočného   násilia a krve, čo mne len   vyhovovalo. To podsvetie tu   bolo zas, ale podané tak   inak, akoby smiech cez slzy.   No a najbrutálnejšia a   totálne odzbrojujúca dvojka   boli De Niro a tá blondínka.   Tí boli perfektní a doviedli   svoj "vzťah" priam   k dokonalosti. Na pochopenie   odporúčam prečítať si   hlášku, čo je tu pridaná k   filmu. No borci
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2011
Výbornéj film, aneb jak   vydělat a zůstat s čistým   trikem, super hudba, výborná   scénka s předáváním   peněz v obchoďáku, měla to   dobře vymyšlený, jako   třešnička na dortu Samuel L   Jackson, ten byl famózní   stejně jako jeho účes a   bradka
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Jackie Brownová (Pam Grier)   pracuje jako letuška. Díky   jistému škraloupu z její   minulosti však jenom pro   jednu pochybnou leteckou   společnost. Po jednom   návratu z Mexika jí zastaví   dva agenti z ATF a najdou u   ní 50 000 dolarů a několik   gramů koksu. Ray Nicolette   (Michael Keaton) ani jeho   parťák však nejdou po   malých rybách jako je Jackie   – chtějí jejího šéfa,   kterým je obchodník se   zbraněmi Ordell (Samuel L.   Jackson). Jackie se rozhodne   spolupracovat, ovšem po svém   – za pomoci   profesionálního plátce   kaucí Maxe Cherryho (Robert   Forster) vymyslí plán jak se   zbavit nejen dotěrných   policistů, ale hlavně   nebezpečného Ordella…a   přitom si může ještě   přijít na pěknýho půl   milionu dolarů. Ordell však   taky nezahálí a jistí se ne   právě nejlíp sehranou   dvojkou Louis Gara (Robert De   Niro) – Melanie (Bridget   Fonda)…
Další   Tarantinův filmek nese   několik typických znaků,   jako sou povedený dialogy   (včetně obligátního   tlachání o ničem),   gangsterský prostředí,   důraz na hudbu nebo povedený   načrtnutí charakterů. Opět   boduje také s obsazením -   Pam Grier, Robert Forster,   Michael Keaton, Bridget Fonda,   Chris Tucker, Robert De Niro a   zcela dokonalej Samuel L.   Jackson, no už jenom ta jeho   vizáž je opravdu   bomba…Trošku mě zklamalo,   že tu není moc hlášek,   přestože dialogy jsou na   výši a hlavně jsou velmi   zábavný (viz. Ordell –   Beaumont) a ani ono řešení   „sraček“ (v tomhle   případě onen monolog o   zbraních) rozhodně není   zdlouhavý nebo nějak nudný,   ale u dialogů jsem se moc   nezasmál, ovšem některý   scény – jako třeba   konfrontace mezi Louisem a   Melanií je dokonalá. Ona   vůbec ta Melanie…no pro mě   možná nejvděčnější   postava, nejde ani tak o to co   říká, ale způsob jakým to   říká – monotónní hlas,   prostě nezájem…jo takhle   si představuju feťáka v   dobrým stavu – všechno v   klídku, žádnej stres.Proto   asi tvoří s nervózním   Louisem tak dobrou   dvojku:-)
Příběh je   takovej víceméně   konvenční několika   úrovňovej podraz, leč zcela   přehledně zrealizovanej a   pořád je zcela jasný o co   kdy zrovna běží. A sledovat   všechny ty povedený   charaktery, zahraný známými   herci je opravdu velmi dobrá   zábava, i stopáž, ač na   papíře vypadá možná   poněkud předimenzovaně je   tak akurát. Opět můžu   Tarantinovi jenom zatleskat,   škoda jen že se opět v   nějaký malý roličce   neobjevil sám:-)
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Docela správný a hlavně   zamotaný film.Co taky ale   můžem čekat od   Tarantina.Ten konec je dost   dobrý.Je zde také velmi   kvalitní herecké obsazení.
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Když jsem to viděl poprvé,   připadalo mi to jako 10x   převařené Pulp Fiction -   proč, to už opravdu nevím.   Celkem zajímavý děj,   výborní herci a ani mi moc   nevadí, že je film trochu   delší. Jednu hvězdičku   dávám navíc za De Nira -   jako kriminálník-blbeček je   super.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Jackie Brown
Quentin Tarantino je Bůh!   Každý jeho film si nese jeho   rukopis a u Jackie Brown tomu   není jinak, gangsterská   zápletka se mnoha   nezapomenutelnými postavami a   především plná   nezapomenutelných dialogů   ať už to jsou smysluplné   plky a nebo tlachání zhola o   ničem. Tarantino tady upustil   od té jeho akce, ale když z   toho nakonec vyjde tohle, tak   komu to vadí. Je tu celá   plejáda charakterů a   všechny nejde nemilovat ať   už jde o záporáky nebo   klaďase. Herecké obsazení   není potřeba nijak   komentovat, protože tohle   byla špička!!!
Film,   který je pro mě jedním z   jeho nejlepších. Příběh   doplňuje výborná hudba a   když si to všechno sečtu   tak je Jackie Brown   jednoznačná klasika, co víc   dodat.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Tarantina mám poslední dobou   raději a raději (k jeho   filmům se dostávám tak   nějak   „antichronologicky“) a   jeho postavy si skutečně   zamilovávám. Jackie Brown je   sympatická kriminálka ze   staré školy s několika   výborně napsanými   charaktery, ve které jsou   kladné postavy (Jackie Brown,   Max Cherry, Ray Nicolette)   sympatické a zábavné a   „záporáci“ (Ordell   Robbie) v první řadě   odporní. Všichni tady   pomalu, ale jistě stárnou, a   hledají nějaké ty životní   jistoty (vždyť už ani ta   Bridget Fonda není, co   bývala, jak několikrát   vtipně poznamená Samuel L.   Jackson ;-)), kterými se   myslí především prachy a   práce. Nezávazně vezměme v   úvahu například   zaměstnání: i té práce si   člověk třeba nakonec začne   vážit nebo se jí dokáže   naopak vzdát, pokud je   schopen odhadnout svoji cenu,   protože ne každá práce je   důstojná člověka, který   ji vykonává, a tento   člověk si třeba naopak   zaslouží něco lepšího či   horšího. Klíčem je   každopádně zjistit, co je   pro Vás nejcennější, a v   důsledku toho poté ocenit i   sebe sama. Tarantino opět   kráčí cestou zásluh a   odměn, přičemž zde opět   funguje „spravedlnost“ –   nezabíjí sympaťáky   (nejdřív ze sympaťáka   udělá nesympatického hajzla   a teprve potom ho pošle pod   kytky :-)) a „odměňuje“   lidi podle ceny, kterou si   nakonec sami dobrovolně   zvolí. Ordell zjistil, že je   pro něho nejcennějších 500   tisíc dolarů. Jackie   zjistila, že cena jejího   života je nevyčíslitelná.   Ale Max se posunul mnohem   dál, neboť zjistil, že   nejvyšší cenu má   skutečně život Jackie.   Vyšší cenu, než jeho   vlastní život (čímž se   definitivně stává mojí   nejoblíbenější postavou   :-)). Ale když už chcete   zůstat naživu, proč   nezůstat naživu i s těmi   500 tisíci v kapse?
I   přes fakt, že je tento film   náramně inspirující a   upřímný, mne některé   scény prostě nebavily a   nudily mne svojí délkou   (scéna s Ordellem a   Beaumontem) a ten nápad s   různými úhly pohledu   rozhodně není tak   originální a propracovaný,   jak se tváří. Prostě   některé scény mi budou v   Quentinových filmech vadit   vždycky a asi s tím nikdy   nic nenadělám, ale pod osm v   žádném případě nepůjdu,   obzvlášť když mi tolik   přirostl k srdci Max Cherry v   podání Roberta Forstera i   Jackie Brown samotná.
richi23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Jckie Brown je moc dobrý a   skvělí film u kterého se   nikdy nenudím.A to obsazení   je prostě úžasné   Quentinovi filmi mám moc rád   ale tenhle obzvláště.....
Brikca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Tenhle film se schovává ve   stínu Pupl ficitonu což je   trochu škoda. Spousta   skvělejch dialogů a   především ten v autě mezi   Louisem a Ordellem o Melanii   nemá chybu. Skvělá Pam   Grier a ještě lepší Samuel   - a ty jeho vlasy :)
Poe64
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Veľmi dobrý film,je sice   dlhý,ale to nevadí treba sa   naň sústrediť.Tarantino   urobil takú miernu   LOVESTORY,s úžasne vtipnými   situaciami.Herecké výkony   boli perfektné,herci filmu   veľmi pomohli,ale Tarantino   si na obsadenie vždy   potrpí.Very good
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Je to vubec Tarantino???
Quentin prekvapil! Pomaly film   postaveny na dialozich,   komplikovany pribeh, ale   primocare vypraveni, herecka   hvezda na kazdem kroku a   napadite zpracovani jdouci   ruku v ruce s perfektnim   soudtrackem.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Ne, že by mě na tomto filmu   něco výrazně vadilo, ale   byla to strašná nuda,   přirovnal bych to k takové   jednotvárné šedé mase bez   jakýchkoliv výkyvů a   gradací. Tentokrát se   Tarantino obešel bez   vykrádaček, pardon, vlastně   inspirací, což filmu spíše   uškodilo, ale kdo ví,   protože atmosféra   osmdesátých let z filmu   přímo srší. Dlouhé, s   dějem nesouvisející,   dialogy, prakticky o ničem,   jsou možná originální a   vtipné, když se použijí v   jednom filmu, už by mu ale   mohl někdo říct, že   opakovaný vtip, přestává   být vtipem. Když si dám   dohromady všechny jeho filmy,   a vynechám Killa Billa, kde   samotný příběh nemá ze   své hlavy, tak začínám   pochybovat o tom, že Pulp   Fiction natočil on.
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Vedle blištivého Pulp   Fiction trochu komornější   film, a zatímco Pulp Fiction   je daleko víc komedie než   kriminálka, tady se poměr   žánrů obrací. A Samuel   L.Jackson je tu snad ještě   lepší. Delší metráž   nevadí.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Poměrně dost pomalý a   chvílemi utahaný snímek,   který zachraňují skvělí   herci a jako vždy brilantní   dialogy.
Jekky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Zajímavý film z nečekaným   překvapením na konec takové   filmy já můžu a mám je moc   ráda doporučuji se podívat
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Možno by som dal aj 9,5 bodu.   Pre mňa veľmi zaujímavé   viacuhlovité spracovanie   príbehu.Neviem či ešte   niečo podobné som už alebo   ešte potom videl.Ale musím   sa priznať že tento film sa   mi začal fakt páčiť na 2.,   3.,4. atakďalej.....pozretie   / neviem prečo ale je to tak   /
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Asi nejméně známý   Tarantinův film je trošku   jiný než jeho ostatní   filmy, svého autora ale   nezapře. Začátek je   zdlouhavý, jak je u filmů od   QT obvyklé a přiznám se,   že jsem asi po hodině   sledování cítil lehké   zklamání. Pak se ale děj   přece jen rozjede a   výsledkem je rozhodně   nadprůměrný snímek. Holt   Pulp Fiction je pecka, ale je   jen jedno. S Jackie Brown   však taky nešlápnete vedle.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Na první pohled Tarantinův   rukopis. Kromě jiného   obdivuji jeho cit pro výběr   herců a hudby. Film se   rozbíhá velice, opravdu   velice pomalu, ale když   člověk vydrží, stane se   svědkem skvěle rozehraných   plánů v plánech jiných   plánů.
WaM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2005
Ne tak známé, na až tak   dobré jako PULP, ale přesto   Tarantino a navíc rozhodně   nadprůměrný film, ale   doporučuji jen fanouškům   Q.T.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2005
rozhodne si jako vsichni   nemyslim ze tarantino timhle   natocil krecovitou zmatenou   detektivku.jasne ze se to neda   srovnat s pf neb to je   odlisnej film.jb ma vymakanou   retrospektivu deje a je tu   vubec dalsi namachrovana   tarantinovka
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
V tomhle filmu se potvrzuje   jak těžký bude pro   Tarantina alespoň se   přiblížit svému   největšímu dílu, tedy Pulp   fiction. Je to ale velmi   povedená detektivka se   zajímavými postavami a   dobře vypointovaným dějem.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2003
Jackie Brownová
Q. Tarantina mám opravdu   velice rád...nad některými   scénami Jackie Brownové mi   opravdu zaplesalo srdce, ale   jinak musím přiznat, že   film je zdlouhavý a určitě   ne tak dobrý jako předešlé   - Pulp Fiction či Gauneři.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48056minih48056Náhradníci (2009) 
Surrogates n
minih56422minih56422City of Men (2007) 
Cidade dos Homens n
minih24104minih24104Zrodila se hvězda (1937) 
A Star Is Born n
minih46774minih46774Zázračná planeta (2006) [TV seriál] 
Planet Earth n
minih9386minih9386Jára Cimrman ležící, spící (1983) 
Jára Cimrman ležící, spící n
minih93667minih93667Zpátky ve hře (2012) 
Trouble with the Curve n
minih157953minih157953Dej si pozor! (2016) 
Better Watch Out n
minih41961minih41961Mravenčí polepšovna (2006) 
The Ant Bully n
minih187331minih187331Jurský svět: Nadvláda (2022) 
Jurassic World: Dominion n
minih27675minih27675Prci, prci, prcičky (1999) 
American Pie n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

12:00 - 12:50

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10