Já nejsem anděl (1933)

Já nejsem anděl (I'm No Angel)
45 %
 
 

I'm No Angel

Další název: Nejsem andělem

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
Příběh je jednoduchý a tehdejší hvězdě Mae Westové je šitý na tělo: Umělecký manažer chce zabránit milostnému románku mezi svou klientkou, filmovou hvězdou, a milionářem. Sám si ji potom ale nemůže vydržovat a snaží se aspoň opatřit jí podle předem uzavřené dohody s jejím bývalým milencem životní zabezpečení.

Tímto filmem Mae Westová jenom potvrdila svou pověst erotického symbolu. I když filmová cenzura v USA donutila herečku od roku 1935, aby se ve svých projevech poněkud mírnila, což jí na druhé straně zase ubralo na popularitě.

Film Já nejsem anděl se stal ve Státech kasovním trhákem. Podle tehdejších záznamů ho v prvním týdnu po uvedení shlédlo jenom v New Yorku 170.000 diváků. Společnost Paramount vydělala a Mae Westová se tímto filmem vyhoupla mezi její největší hvězdy.  Autor: curil

režie:
Wesley Ruggles
 
 
hraje:
Mae West (Tira), Cary Grant (Jack Clayton), Gregory Ratoff (Benny Pinkowitz), Edward Arnold (Big Bill Barton), Ralf Harolde (Slick Wiley), Kent Taylor (Kirk Lawrence), Gertrude Michael (Alicia Hatton), Russell Hopton (vyvolávač), Dorothy Peterson (Thelma), William B. Davidson (Ernest Brown), Gertrude Howard (Beulah Thortndykeová), Libby Taylor (služebná), Nell Craig (Mrs. Bondová)
 
 
námět:
Mae West
 
 
scénář:
Mae West
 
 
kamera:
Leo Tover
 
 
hudba:
Howard Jackson
 
 
střih:
Otho Lovering
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.