Intimita (2000)

Intimita (Intimacy)
71.4 %
 
 

Intimacy

Další název: Intimité

    Žánr: erotický / drama
    Země: Francie / Velká Británie / Spolková republika Německo / Španělsko
    Premiéra v ČR: 19.7.2001        
    Délka: 120 min.
„Nic než sex. A co dál?“
Doufali, že mezi nimi nebude nic jiného než sex. Francouzsko-britské drama oceněné Zlatým a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně (2000).

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot (1994), natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat.

Film byl na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně oceněn Zlatým medvědem a Kerry Fox představitelka hlavní role získala Stříbrného medvěda. Scenárista, divadelní a filmový režisér Patrice Chéreau získal Cenu Louise Delluca.

Filmové drama Intimita je mimořádným uměleckým dílem, které svým vyprávěním dříve nebo později zasáhne každého, kdo v životě prožil silný vztah.

V anglickém znění s titulky.

Zdroj: ČT

režie:
Patrice Chéreau
 
 
hraje:
Mark Rylance (Jay), Kerry Fox (Claire), Timothy Spall (Andy), Alastair Galbraith (Victor), Philippe Calvario (Ian), Marianne Faithfull (Betty), Susannah Harker (Susan), Frazer Ayres (Dave), Michael Fitzgerald (vlastník baru), Robert Addie (vlastník baru), Deborah McLaren (studentka z hereckého kurzu), Greg Sheffield (Jayův syn), Vinnie Hunter (Jayův syn), Joe Prospero (Claiřin syn), Rebecca Palmer (Pam), Paola Dionisotti (Skleněný zvěřinec: Amanda), Marcello Walton (Skleněný zvěřinec: Tom), Christian Malcolm (Skleněný zvěřinec: Jim), Amy Lindsay
 
 
námět:
Hanif Kureishi (povídky)
 
 
scénář:
Anne-Louise Trividic, Patrice Chéreau
 
 
kamera:
Eric Gautier
 
 
hudba:
Éric Neveux
 
 
výprava-architekt:
Hayden Griffin
 
 
kostýmy:
Caroline de Vivaise
 
 
střih:
Francois Gédigier
 
 
zvuk:
Guillaume Sciama, Jean-Pierre Laforce
 
 
produkce:
Charles Gassot
 
 
titulky-česká verze:
Dana Hábová
 
 
zpěv:
Boney M, ("Rivers of Babylon")
 
 
výkonný producent:
Jacques Hinstin, Patrick Cassavetti
 
 
digitální efekty:
Éclair Numérique
 
 
kaskadér:
Morgan Johnson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.