Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2012
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5ystem
Velmi zajímavý projekt   hudební formace Daft Punk.   Pokud jejich elektronickou   muziku nemáte rádi,   rozhodně vám Interstella   5555 nic neřekne, ale pokud   podobně jako já robotí   francouze žerete, a navíc   jste ještě přišli na chuť   japonské anime, neváhejte   ani chvilinku.
Jako   fanoušci jste určitě už   viděli ukázky z tohoto   hodinového filmu (který se   dá celý najít na youtube),   vyskytující se v   jednotlivých videoklipech.   Já jsem tomu nikdy   nepřikládal žádný   význam, to až jedna slečna   mě upozornila, že to celé   tvoří jeden vesmírný   příběh, ze začátku silně   připomínající   "Avatar" (to ty   modré xichty, ale byly tu   rozhodně dřív než s nima   přišel Cameron, kdo ví,   třeba se nechal inspirovat   právě zde). Stěžejní   pecka tohoto příběhu beze   slov, složeného jenom z   písní, písní a ničeho   jiného, je One More Time,   úplně mi to až připomnělo   časy této muziky, kdy jsem   trávil každý pátek a   sobotu na disku, poslouchajíc   dýžeje, který podobné   výborné songy kazil co to   dalo. Po pár pivech je Vám   to ale už fakt jedno a   paříte stejně jako   mimozemšťané z filmu...
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Pro milovníky Daft Punk jako   jsem já, je to jedinečný   film. Díky jejich hudbě je   příběh pochopitelný i beze   slov. A zaručeně po   skončení filmu Vám v hlavě   bude znít ještě dlouho One   more time <3
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Jedinečný film
Interstella 5555 (5tory of the   5ecret 5tar 5ystem) je   japonský animovaný film.   Samozřejmě, že japonských   animovaných filmů jsou   stovky (a to nepočítáme   seriály), ale tento film je   odlišný v jedné zásadní   věci:
nepadne zde   jediné slovo. Celý děj   filmu je divákům   servírován "pouze"   v rámci gest, mimiky a   pohybů jednotlivých postav,   to vše je podbarveno sice s   naprostým minimem   doprovodných zvuků   (napočítáte jich   všehovšudy 6), zato však   hudbou Daft Punk z alba   Discovery (zazní zde všechny   písničky z tohoto alba).

Interstella 5555   je v tomto ohledu vyloženě   artová záležitost, jediné,   na čem záleží, je   atmosféra celého filmu.

Interstella je   jedinečná tím, že zde   nemusíte používat titulky a   přesto hlavním postavám   rozumíte. Samozřejmě, že   tvůrci se v tomto žánru   nevyhnuli některým   zaběhaným stereotypům   (pokud se týká animace), ale   pokud jste v tomto žánru   (japonské anime) nováčky,   nebude vám to vadit.

Proto nezbývá   než tento film doporučit   každému, kdo se chce   podívat "na něco   odlišného". Vzhledem k   únosné délce (1 hodina)   není problém film sledovat   na jeden zátah.

Navíc, pokud jste někdy   sledovali MTV, můžete tam   narazit na kvarteto   videoklipů Daft Punk právě   z tohoto filmu - takže pokud   se vám honilo hlavou, jak to   dopadne, Interstella 5555 vám   dá jasnou, velice stylovou,   odpověď.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10