Intacto (2001)

Intacto
70.8 %
 
 

Další název: Intact

    Žánr: psychologický
    Země: Španělsko
    Premiéra v ČR: 6.2.2003        
    Délka: 108 min.
„V tomto světě štěstí nesouvisí s náhodou – ani s neměnným osudem. Můžeš ho k sobě přilákat, polapit ho a zajistit si vítězství – v ruletě, v kartách – a snad i v životě. Musíš mít ovšem dar, se kterým se můžeš narodit, možná se dá předat a určitě se dá zneužít.“
V tomto světě štěstí nesouvisí s náhodou - ani s neměnným osudem. Můžeš ho k sobě přilákat, polapit ho a zajistit si vítězství -
v ruletě, v kartách - a snad i v životě. Musíš mít ovšem dar, se kterým se můžeš narodit; možná se dá předat a určitě se dá zneužít. V luxusním kasinu na ostrově Tenerife se už léta skrývá stařec Samuel Berg - muž, který přežil koncentrační tábor a který svým darem vládne s mimořádnou silou. S oblibou cynicky pokouší svůj osud a poměřuje se s ostatními. Federico - původně pojišťovací agent, který přežil zemětřesení - pro svého mentora vyhledává další osoby obdařené darem a podrobuje je zvláštním testům. Ruská ruleta či běh přeplněnou dálnicí se zavázanýma očima spolehlivě ověří, jakou mírou štěstí jste obdařeni. Do Federicových rukou se tak dostávají nezranitelný toreador Alejandro Domínguez či bankovní lupič Tomás Sanz, který vyvázl z letecké katastrofy, přestože jeho naděje na přežití byla 1:237 milionům. Policistka Sara, která se začne soustřeďovat na případy podivných úmrtí, zase vyšla živá z čelní srážky automobilů, při níž zahynul její manžel a dcerka.

I tento navenek skvělý dar má ovšem svou temnou stránku: každý, kdo přežívá díky svému štěstí, přichází o své blízké. Zůstávají mu jen fotografie - a mučivá otázka, zda jeho dar není vlastně prokletím.

Mysteriozní thriller získal v roce 2001 španělské ceny Goya debutujícímu režisérovi Juanu Carlosovi Fresnadillovi a představiteli hlavní role Leonardu Sbaragliovi.

režie:
Juan Carlos Fresnadillo
 
 
hraje:
Mónica López (Sára), Eusebio Poncela (Federivo), Leonardo Sbaraglia (Tomás), Antonio Dechent (toreador Alejandro), Max von Sydow (Samuel Berg), Guillermo Toledo (Horacio), Paz Gómez (Anna), Alber Ponte (Sářin manžel), Andrea San Vicente (Sářina dcerka), Jesús Noguero (zajatec), Ramón Serrada (zajatec), Susana Lazaro (zajatkyně), Marisa Lull (ošetřovatelka), Luis Mesonero (Gerald), Pedro Beitia (inspektor), Marta Gil (Claudia)
 
 
scénář:
Juan Carlos Fresnadillo, Andrés Koppel
 
 
kamera:
Xavi Giménez
 
 
hudba:
Lucio Godoy
 
 
výprava-architekt:
César Maccarón
 
 
kostýmy:
Tatiana Hernández
 
 
střih:
Nacho Ruiz Capillas
 
 
zvuk:
Aitor Berenguer
 
 
titulky-česká verze:
Šárka Holišová
 
 
zvláštní efekty:
Pau Costa
 
 
vizuální efekty:
Eduardo Díaz, Guillermo Orbe
 
 
masky:
Elena Pérez (asistentka)
 
 
asistent kamery:
Roberto Miguel
 
 
spolupráce:
Rocío Redondo
 
 
výkonný producent:
Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne
 
 
producent:
Ignacio Salazar-Simpson
 
 
kaskadér:
Alberto Alonso
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.