Instalatér z Tuchlovic (2016)

Instalatér z Tuchlovic
59.3 %
 
 

Další název: Inštalatér

    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 6.10.2016        
    Délka: 83 min.
„Všechno spraví, svůj život spravit nedokáže...“
Luboš Cafourek (Jakub Kohák) je svéráz. I ve svých čtyřiceti letech pořád žije se svojí matkou (Eva Holubová), kterou opouští jen tehdy, když se někomu v okolí rozbije vodovod nebo ucpe odpad. Luboš pracuje jako instalatér, za svoji práci si ale ani nenechá pořádně zaplatit. Matka by ho už ráda viděla z domu, to ale nebude tak jednoduché, neboť Luboš to s ženami vůbec neumí… Režisér Tomáš Vorel se po úspěšných snímcích jako Cesta z města nebo Cesta do lesa opět zaměřuje na mikrokosmos české vesnice, kterou zabydluje více či méně humornými figurkami rázovitých obyvatel. Současný venkov ale zároveň nevidí jako idylické místo, kde se zastavil čas: mezi některými obyvateli bují rasismus a jedna z Lubošových zákaznic čelí násilnickému manželovi. Tomáš Vorel dal titulní rolí příležitost reklamnímu tvůrci a baviči Jakubu Kohákovi, pro nějž je klátivá postava nekňuby s bezbranným pohledem první hlavní filmovou rolí.

Jan Škoda
MFF Karlovy Vary 2017

režie:
Tomáš Vorel
 
 
hraje:
Jakub Kohák (Luboš Cafourek), Eva Holubová (mamka Cafourková), Petra Špalková (Sýkorová), Filip Blažek (Sýkora), Petr Čtvrtníček (Pepa), Barbora Poláková (manželka Pepy), Jan Budař (Radek), Gabriela Heclová (Lucka), Vendula Svobodová (Květa, dcera pošťačky), Lucie Polišenská (servírka Gábina), Tomáš Matonoha (Ondra, bratr Luboše), Petra Nesvačilová (Jana, žena Ondry), Jan Slovák (hadař, vyšetřovatel), Radomil Uhlíř (strejc 1), Tomáš Vorel (strejc 2), Maruška Page (Barunka), Matýsek Březina (Bedříšek), Lukáš Bílý (Cikánek), Blanka Rozkošná (pošťačka), Michal Koubek (synovec), Tomáš Koubek (synovec), Thu Trao Than (Vietnamka), Ngoc Lam (Vietnamec starší), Duy Nguyen (Vietnamec mladší), Jindřiška Malinová (sousedka), Matěj Malát (vyhazovač), Baru Vlčková (učitelka), Petr Vopelka (automechanik), Gábina Haunerová (tanečnice u tyče), Pavel Vácha (rybář), Petra Švecová (policistka), Leoš Heřmánek (fotograf)
 
 
námět:
Tomáš Vorel, Baru Vlčková
 
 
scénář:
Tomáš Vorel, Petr Weiss (spolupráce), Luboš Novotný (spolupráce), Timoty Šulko (spolupráce), Miroslav Englický (spolupráce), Milan Vlček (spolupráce), Petr Kolman (spolupráce - in memoriam), Baru Vlčková
 
 
kamera:
Tomáš Vorel
 
 
hudba:
David Hlaváč, Jan P. Muchow
 
 
kostýmy:
Iva Rašková, Karolína Koláčková (kostymérka), Klára Vostárková (kostymérka)
 
 
střih:
Tomáš Vorel, Alois Fišárek, Tereza Žbánková, Jakub Jurásek, Jaroslav Sedláček
 
 
zvuk:
Jakub Jurásek
 
 
vedoucí produkce:
Pavel Vácha
 
 
produkce:
Petra Švecová
 
 
zpěv:
Barbora Poláková, Jakub Kohák, Kateřina Pechová (vokály (jako Kateřina Sedláková))
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek
 
 
koordinátor kaskadérů:
Luděk Jelen
 
 
vizuální efekty:
Viktor Adamec
 
 
masky:
Veronika Riehs, Romana Karlíková, Markéta Lettlová
 
 
asistent režie:
Ondřej Fleislebr (první), Rozálie Kotyková (druhý)
 
 
asistent kamery:
Petr Houdek, Jiří Bytčánek (druhý)
 
 
výprava:
Roman Chochola, Tomáš Vorel
 
 
nahrál:
David Hlaváč (akustická a elektrická kytara, ukulele, klávesové nástroje), Petr Harmáček (Trubka, křídlovka), Jan Jirucha (Trombón), Petr Zatloukal (akustická kytara, baskytara)
 
 
osvětlovač:
Jan Sankot
 
 
vrchní osvětlovač:
Petr Hons
 
 
ostřič:
Petr Houdek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.