Duben
ohodnotit

Identita

Identity

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
19.6.2003
„Identita je tajemství. Identita je záhada. Identita je vrah.“

Komentáře k filmu Identita

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2010
poprvé se budete bát, ale   jakmile na to budete koukat   poněkolikáté, přijde vám   to jako normální film. ve   filmu hrajou také dobří   herci, kteří snímek   podrží.
snímek u   kterého opravdu nevíte, kdo   nakonec dělal tyvraždy co se   v něm odehrály, je to také   dost záhadné a dějově   výborné. Filmaří měli   dobrý nápad a neváhali ho   využít, samozřejmě, že   vrah se nakonec ukáže, ale   toho neprozradím, jen řeknu,   že je to osoba, s kterou   byste nepočítali, že bude   vrah.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Tenhle film rozhodně není   nuda. Napínavý příběh a   mnoho překvapivých zvratů   nemá chybu. Když má   člověk náladu na trochu   napětí, je to ideální   společník. Doporučuji.
Leroy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Fantazie
Fantastickej film, ktery je po   dlouhe dobe originalem bez   klasickeho cliche filmu   soucasne doby
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2018
Příběh je to svým   způsobem jednoduchý, ale   scénáristicky rozehraný   velkolepě. Zpočátku to   vypadá zase jako nějaká hra   a motivy k tomu jsou, ale   každou další scénou se   neustále motivy mění. I co   se týče určitých postav.   Jsou všichni ti, za koho se   vydávají? Děj si velkolepě   pohrává i s divákem a   vyzývá ho k odhalení   strůjce všeho dění.   Opravdu divák dokáže   odhadnout, kdo za tím vším   stojí? Konec určitě   překvapí každého. Ale ano,   v jistém smyslu se jedná o   nelogičnost po té, čeho byl   divák svědkem, ale dějově   to funguje a snímek je   natočen vskutku dobře. Má   své napětí, atmosféru,   patřičné nezpomalující   tempo a zbytečně nezdržuje   zbytečnostmi. Tohle se   zkrátka povedlo.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Moje hodnocení je hlavně a   převážně za myšlenku   filmu, která je skvělá a   hlavně poměrně   originální. Bohužel   originální už není moc   zpracování a vlastně ani   herecké výkony nijak   oslnivé nejsou. Záři sice   jako vždy John Cusack a   Amanda Peet, ale zas až tolik   toho hrát co nemají. Nebýt   myšlenky filmu, tak je to   běžné Bčko..ale ta   MYŠLENKA! wau
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Identity
Pamatuji si, když jsem   viděla Identitu poprvé, byl   to skvělý filmový   zážitek, něco na způsob   Deseti malých černoušků,   což je příběh, ke kterému   se ráda vracím několikrát   do roka.
Identita má   vynikající zápletku,   perfektní atmosféru a   především velmi   neočekávaný spád, sice se   film řadí do hororů, ale je   to daleko spíše thriller s   detektivní zápletkou a   přesně to mu sedí. Navíc   snímek se může pyšnit i   vynikajícím hereckým   obsazením.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Hodně mrazivá atmosféra ve   stylu sedm. Tady je to, ale   kapánek chaotické a   překombinované-hlavně   závěr. ..."Šlapu   schody do setmění, potkám   pána, co tam není, co tam   není dneska zas, ach kéž,   kéž tak vzal ho   ďas"...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Tento film bych zařadil mezi   ty tzv.: "šílené"   :-).Nikdo neví, kdo umře   první a kdo přežije :-).
Každopádně výborně   natočený trhiler s   vynikajícím hereckým   obsazením.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2011
1
Film velmi povedený,   plný tajemna a vražd.   Rozhodně se mi u něho   třásla kolena. Ten konec,   kdy se ukázalo, kdo je vrah,   mě dostal

2
"Identita" je   opravdu záhada rozkouskovaná   na několik postav. Režisér   James Mangold dokazuje, že je   to opravdu "zlatý   muž", protože stvořil   právě "Identitu".   Je to film tajemný. Už   proto, že se odehrává v   zapadlém motelu v noci.   Prší a voda zaplavila   všechny silnice a tak se v   motelu potká 10 lidí.   Jenže, když každý dostane   své číslo pokoje, začne   někdo v motelu vraždit... I   když to na první pohled   vypadá, že se jedná o   klasickou vyvražďovačku,   tak jste na omylu ;-) Ve filmu   je ještě něco, nebo někdo,   kdo všech 10 postav spojuje   ;-) Každopádně během filmu   se skutečná identita postav   pomalu odkrývá a divák jen   kouká s otevřenou pusou ;-)   Celkové vyvrcholení je   ještě šokující! Když   jsem to viděla poprvé před   4 lety, tak jsem jen s údivem   koukala a hodně dlouho mi to   leželo v hlavě a snažila   jsem si celou   "Identitu" hezky   probrat od začátku! Nejenže   je v ní plno vražd, ale   také hodně psychologie, což   se mi před těmi 4 lety (ale   vlastně i teď) zdá(lo) dost   zajímavé. Jinak obecně   "Identita" je   zajímavá ;-), jelikož má   skvělé herce (nejvíce se mi   líbil John Cusack, kterého   jsem viděla už ve filmu   "Pokoj 1408" podle   povídky Stephena Kinga).   Ještě se musím zmínit o   skvělé hudbě Alana   Silvestriho, který složil   také hudbu k   "Trosečníkovi",   nebo k "Forrest   Gumpovi". Shrnuto na   závěr: "Identita"   Vám dá skvělou hudbu i   herce. Šokuje nečekaným   koncem a a i po shlédnutí   Vás nenechá klidně spát...   ;-)
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2005
Chvílemi jsem měl pocit že   se dívám na béčkový   thriller, ale tenhle film jsem   opravdu ocenil až potom, co   jsem se dokoukal až do konce   a chvilku o něm přemýšlel.   Naučil mě jedno: Neukazuj   prstem na vraha, protože on   bude další oběť:)
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Identita
Úžasná   vyvražďovačka...vraždy mi   trochu připomněly Nezvratný   osud, tempo přiměřené.   Prestože mám rád zvraty,   tak tady jich až moc (asi   každých 10 minut se film   ubírá jiným směrem). Ale   až na tuhle drobnost (no   můžete se ztratit i v   ději...) jhe to vychytaný   film.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Film, u kterého jsem musela   ke konci docela dost zapojit   mozek, protože jsem se v něm   trochu nevyznala, ale brzo mi   to došlo. Byla to vážně   napínavá podívaná.   Příběh o několika lidech,   kteří uvízli v motelu. Nebo   spíše o jednom člověku?   Byla to napínavá podívaná.   A závěr filmu byl asi pro   všechny, kteří jej viděli   překvapením. Nebo jste si   spíš museli říct, aha!
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Noc, hustý déšť, motel,   partička lidí, kteří tu   shodou okolností uvízli, a   přibývající mrtvoly.   Klasická vyvražďovačka, u   níž ovšem postupem času   začínáte tušit, že půjde   přeci jen o trochu víc.   Rozuzlení je vcelku   originální, ale úplný   závěr byl i na mě moc.   Přesto za výbornou   atmosféru, herecké výkony a   nápaditou režii dávám   pěkných 8/10.
romarikan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
je to vynikajuci film.pohlad   na schizofrenickeho vraha   ..rozpoltena osobnost.tazko   pochopit mysel tazkochoreho   psychopatickeho vraha..
Darilla
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2010
Mrazilo mě přitom. Nikdy by   mě nenapadlo kdo bude vrahem   v myšlenkách   chorobomyslného. Po několika   letech jsem si to musela znovu   pustit a nebyla jsem sklamaná
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Působivý,děsivý a   napínavý thriller který má   velmi slušnou   atmosféru,herce,lokace   atd.Jediné co mě vadilo,byl   konec přiznám se že jsem to   asi nepochopil a pokud ano,tak   mohl být lepší.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Vydařený, dobře   vypointovaný thriller   hraničící s horrorem. Na   rozdíl od mnoha ostatních   vyvražďovaček, velmi   inteligentní a napínavé.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Z filmu mám trochu   rozporuplné pocity. Během   sledování jsem se pořád   musel ptát, co z toho vyleze.   Vylezla z toho slušná   psychárna, kde mi nevadily   ani drsné scény, které moc   nemusím. Vadily mi ale   nelogičnosti, které mohou   být vysvětleny rozuzlením,   ale to během filmu   samozřejmě nevím. A pak mi   ještě vůbec nesedl úplný   závěr; kdyby se ty poslední   dvě minuty ustřihly, vůbec   by mi to nevadilo. Celkově   ale milé překvapení,   zajímavý Cusack, krásná   Amanda Peet, kterou si jistě   pamatujete jako vražedkyni z   filmu "Můj soused   zabiják", a Alfred   Molina, na kterého nedám od   shlédnutí Frídy dopustit.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Tohle je správná šílenost.   Mám ráda takové filmy, kde   se spojí nějaké psycho a   vyvražďovačka, protože   přesně tohle si člověk   nechce užít ve skutečnosti.   Podobní "hrdinové"   jsou pro nás fascinující.
prcekx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Noc, odříznutý motel, pár   lidí a mezi nima vraždící   maniak. Klasický scénář ke   klasickému béčku, ale na   tomto filmu je něco   vyjmečného, něco co z   tohoto filmu dělá velice   zajímavou podívanou.
Jarda.ftr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Vše vypadá nejdřív úplně   jasně a jednoduše,   ale......Nevím jestli není   vše až příliš mnoho   překombinováno ve snaze   udržet pozornost diváka.   Když se prokoušete první   polovinou tak vám to nedá,   abyste nevydrželi až do   konce, protože ten   neskutečný propletenec musí   mít nějaký konec a vy už   konečně chcete vědět kdo   vlastně vraždí?
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Kdo přežije? Kdo zemře? Kdo   je vrah? Proč vraždí? Co   jsou zač ti lidi, kteří se   sešli v hotelu? Co mají   společného? Co tady nesedí?   O životě koho se tady   vlastně rozhoduje? Lze   obejít lidskou mysl?
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Identita je ten typ filmu,   ktorý Vás rozhodne prekvapí   svojím vyvrcholením a   záverečným rozuzlením. Či   budete po skončení filmu   prežívať pocit nadšenia z   vynikajúcej a nečakanej   pointy, alebo Vás naopak   rozuzlenie rozhorčí a   otrávi, záleží už len na   Vás. Mňa tento veľmi   slušne zrežírovaný   mysteriózny thriller zaujal   najmä svojou veľmi dobre   budovanou atmosférou a dobre   hrajúcimi hercami. Zápletka   sa spočiatku javí   štandardne - skupina   neznámych ľudí, ktorí sa   vzájomne nepoznajú sa zhodou   zvláštnych náhod ocitnú   počas neutíchajúcej búrky   v moteli na odľahlom mieste.   A po nejakom čase sa   samozrejme začnú diať   vraždy, ktoré pácha   neznáma osoba. Lenže čím   sa film približuje viacej ku   svojmu koncu, zisťujeme, že   nie je nič tak, ako to   vyzerá. Nič proti   šokujúcim záverom a   zvratom, avšak v tomto   prípade mi to rozuzlenie   pokazilo celkový   nadpriemerný dojem z filmu.   Ale musí sa uznať, že sa   tvorcom podarilo pekne zmiasť   divákov - a to sa im pekne   podarilo aj v mojom prípade.   Ak by ostali pri klasickejšom   rozuzlení, celkový výsledok   by na mňa nepôsobil ako   päsť na oko.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Neidentita
Začnu sdělením, že tenhle   film není žádný   horor.Přes velmi slibný a   zajímavý rozjezd se z toho   vyklubala úplná patlanina   kde tvůrci postupovali podle   metody nadstavované kaše aby   aspon´nějak natáhli   stopáž. Nelogický způsob   vyvraždování je jen   důsledkem tohoto.Závěr   naprosto debilní. Už jen   když tam hraje Ray Liotta,   tak je to známka toho, že   film bude o ničem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46793minih46793Saw 5 (2008) 
Saw V n
minih79870minih79870Lovci hlav (2011) 
Hodejegerne n
minih55460minih55460Klíšťák (1994) [TV seriál] 
The Tick n
minih120101minih120101Signál z neznáma (2014) 
The Signal n
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n
minih7911minih7911Sláva (1989) 
Glory n
minih21619minih21619Ucho (1969) 
Ucho n
minih103653minih103653Frajeři ve Vegas (2013) 
Last Vegas n
minih129070minih129070Against the Sun (2014) 
Against the Sun n
minih40599minih40599Hooligans (2005) 
Green Street Hooligans n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

50 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

13:05 - 13:50

15 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10