Ichi the Killer (2001)

Ichi the Killer (Koroshiya  Ichi)
60.4 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Koroshiya Ichi

Další název: 殺し屋1

    Žánr: akční / krimi / horor
    Země: Japonsko / Hongkong
    Délka: 129 min.
„Sakra... není nikdo kdo by mne zabil“
POZOR SPOILER!!

Ve čtvrti Kabuki-čó je banda kriminálních živlů, z nichž jeden, Kaneko, dělá bodyguarda. Je to bývalý polda. Volá mu jeho syn Takeši, aby přišel domů.

Jiná skupina mužů přichází na místo strašlivého masakru. Všude je plno krve a oni to uklidí. Udělal to nějaký Ichi. Je zde domněnka, že v tom jede šéf Andžó a že zmizel i se třemi miliony jenů. Ale šéfa se zastane podivný muž se zjizvenou a rozseklou tváří. Jmenuje se Kakihara. Ten na popud udavače zajme Suzukiho a krutě jej mučí. Ovšem jen do doby než sem vpadne šéf jiné skupiny Funaki. Tomu se Suzikiho mučení vůbec nezamlouvá. Mezitím je mladík Ichi s dívkou Sailor, kterou krutě mlátí muž. Kakihara si jako omluvu před Funakim uřízne kus jazyka a pak pokračuje v hledání svého šéfa a peněz. Ichi přichází k oné zbité dívce, a muže co ji týrá, rozsekne vedví. Dívka na něj zaútočí a tak podřízne i ji. Kakihara je vyloučen ze syndikátu, což je pro něj dost problém. Ichi je stále pod psychickým tlakem. Ten na něj vytváří jeho „ochránce“ Džidži. Namlouvá mu různé lži. A Ichi pak potkává Takešiho, kterého pronásledují jeho spolužáci. Vysmívají se mu hlavně za to, že jeho otec byl od policie vyhozen, za ztrátu zbraně. Ichi opět „zaúřaduje“ a později podřízne další dívku. Hon na něj pokračuje a zdá se, že Kakihara je nejblíže. Ten zatím „zpracovává“ další oběť, když Džidži zabije jeho muže. Nakonec se Ichi a Kakihara utkají na střeše, kde se k tomu nachomýtne ještě i Kaneko se synem…  Autor: Pitryx

režie:
Takaši Miike
 
 
hraje:
Asano Tadanobu (Kakihara), Nao Ohmori (Ichi), Šin'ja Cukamoto (Jijii), Paulyn Sun (Karen), Susumu Teradžima (Suzuki), Šun Sugata (Takayama), Tóru Tezuka (Fujiwara), Yoshiki Arizono (Nakazawa), Kiyohiko Shibukawa (Ryu Long), Satoshi Niizuma (Inoue), Suzuki Matsuo (Jirô/Saburô), Jun Kunimura (Funaki), Hiroyuki Tanaka, Moro Morooka (manažér kavárny), Hôka Kinoshita (námořníkova milenka)
 
 
námět:
Hideo Jamamoto (komiks)
 
 
scénář:
Sakichi Satô
 
 
kamera:
Hideo Jamamoto
 
 
hudba:
Seiiči Jamamoto
 
 
kostýmy:
Michiko Kitamura
 
 
střih:
Yasushi Shimamura
 
 
zvuk:
Yoshiya Obara
 
 
produkce:
Akiko Funatsu, Dai Miyazaki
 
 
koproducent:
Yuchul Cho, Elliot Tong
 
 
vizuální efekty:
Misako Saka
 
 
výprava:
Takashi Sasaki
 
 
výkonný producent:
Sumiji Miyake, Albert Yeung, Toyoyuki Yokohama
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.