Duben
ohodnotit

Obsah filmu Spatřil jsem světlo

 
Příběh legendárního country zpěváka Hanka Williamse, který za svůj krátký život vytvořil jedno z největších děl americké hudby. Film sleduje Williamsův raketový vzestup ke slávě a její tragický dopad na zpěvákovo zdraví i osobní život.

Působivý snímek vypráví příběh kultovního zpěváka a písničkáře Hanka Williamse, který navždy změnil country hudbu díky svému okouzlujícímu charismatu, úžasnému hlasu a originálním písním, z nichž většina je dnes považována za americkou klasiku a byla mnohokrát znovu nahrána popovými, rockovými i country umělci. Hank Williams (Tom Hiddleston) se vynořil z hlubin lokální alabamské hudební scény po druhé...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Spatřil jsem světlo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2020
Loki s kytarou v italské domácnosti se Scarlet   Witch. Dobře, chápu, herci musí taky dělat   něco jiného než blockbustery, ale to spojení   jsem si nemohla odpustit.
Ačkoli jméno   hlavního hrdiny mi nebylo neznámé, příznám,   že o jeho životě jsem nevěděla zhola nic.   Bylo to trochu zdlouhavé, občas nudné,   písničky dobře zazpívané a na konci snímku   jsem opět zkonstatovala, že prostě neexistuje   umělec (herec,zpěvák především), který   nechlastá nebo nebere drogy, případně obojí.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2017
Výborný film ze života Hanka Wiliamse, který   právem patří do "dvorany slávy"   country a všichni, kdo mají tento druh hudby   rádi, si snímek určitě moc užijí. Jenom za   sebe musím dodat, že někdy méně znamená   více a mám na mysli zbytečnou délku, která   příběhu ubírá na kvalitě.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Škoda, že ve filmu nezazní více písniček od   ikony country music Hanka Williamse. Životopisný   film se soustředí na posledních šest let   zpěvákova života, na jeho problémy v   manželství, ale také kariéru. Jeho písničky   mi přinesou vždy radost a když si uvědomím,   že umřel v necelých třiceti letech, a přitom   jeho 36 písniček se ocitlo v top ten americké   hitparády, smekám. Je mým nejoblíbenějším   zpěvákem country a písničky převzaté   Michalem Tučným a Mirkem Hoffmannem mám za   největší hity i v české produkci country. Tom   Hiddleston vypadá v hlavní roli celkem   věrohodně, pokud nazpíval sám písně ve   filmu, tak docela úspěšně.


Hodnocení:n12345678910
Spatřil jsem světlo (2015)Spatřil jsem světlo (2015)Spatřil jsem světlo (2015)Spatřil jsem světlo (2015)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10