Duben
ohodnotit

Hvězdný prach

Stardust

Další název:
Hviezdny prach
Rok:
2007
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
9/2007
„Příběh, který stvořila sama Fantazie. Padá hvězda, něco si přej.“

Komentáře k filmu Hvězdný prach

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 74
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Paráda.
Tomuto filmu nemám co   vytknout.Tady je   všechno.Dobrodružství,napě   tí,sranda (hlavně ti bratři   duchové),pohádka a i ta   blbá romantika.Zkrátka   všechno.Příběh je   báječně vyprávěn a   výborně natočen.Celý film   doprovází nadherná   hudba,která ještě víc   umocňuje požitek.
Efekty a triky jsou tu   také přímo skvěle   udělané - namají chybu.
A také je tu luxusní   herecké obsazení.Musím   přiznat,že mě prostě tento   kousek velmi zaujal a líbil   se mi.
Doporučuju   každému.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Úžasná fantasy
Fantasy film Hvězdný prach   mě na poprvé ohromně   překvapil a stal se jedním z   mých těch vůbec   nejoblíbenějších filmů   fantasy žánru. A napodruhé   mě bavil úplně   stejně...
Já jsem jen   zíral jak je neskutečně   povedený a kvalitní film se   zajímavým příběhem,   napětím, triky, akce a   hlavně spoustou moc   povedeného humoru plus   skvělé výkony čarodějky   Michelle Pfeiffer a Roberta   DeNira jako kapitána   pirátské lodi. Velmi   povedené bylo i závěrečné   zůčtování. Star dust je   neobyčejným filmem, který   mě už několikrát náramně   pobavil. Jeden z nej filmů   žánru. Oceňuji na něm   úplně lautr všechno. 100%.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2016
Teda pohádky moc nemusím,   ale tohle je skoro spíš   magický fantasy. Pěkný moc   pěkný postavy. A   čarodějnice Michaelle   Pfeiffer je kusanec k   nakousnutí.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Skvělá podívaná která   vám nedá ani chvilku   vydechnout, obsazení je   excelentní a Robert De Niro   tancující před zrcadlem ve   slušivých šatičkách,   zatímco jeho muži bojují na   palubě o život mě totálně   odrovnal:-D.Úžasná scéna,   už jenom kvůli ní stojí za   to filmek vidět.Moc moc se mi   taky líbil nápad, jak Claire   Danes krásně září, když   je spokojená (vlastně co   jinýho by taky měla dělat,   kdyřž je to hvězda,   že?:-).Opravdu výborný   dílko.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Skvělá filmová pohádka s   hvězdným obsazením v čele   s Michelle Pfeifer, která ve   filmu ztvárnila jednu ze   tří čarodějnic, které   loví mladé panny pro jejich   čistá srdce, která jim   dodávají mládí. Vedle ní   se objevil i Robert De Niro,   který si zahrál kapitána   vzducholodě, který měl   oblibu v oblékání si   dámských společenských   šatů. Hlavní hrdinka,   hvězda, která spadla z nebe,   se nakonec zamiluje do   vesnického chásníka, který   jí zachrání život před   zlými čarodějnicemi.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Velmi kvalitní film plný   hereckých hvězd a tomu   odpovídají i herecké   výkony ve filmu. Děj filmu   je napínavý a hodně   zajímavý.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Úchvatná podívaná se   skvělým hereckým   obsazením. Řadím tuto   fantazii mezi nejlepší za   poslední dobu. Perfektní   efekty jen umocňují   atmosféru filmu. Michelle   Pfeiffer je nádherná   čarodějnice.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Čarokrásné pohádkové   fantasy , protkané jemnou   romantikou , několika opravdu   vtipnými scénami a   zakončené výborným   finále. Film ohromě   podpořily velmi dobré   herecké výkony všech   hlavních protagonistů ,   výborné kostýmy , masky a   hlavně excelentní hudební   doprovod! Nesmím opomenout na   závěr , že další   důležitou devízou snímku   je fakt , že dokáže   neuvěřitelně chytit za   srdce a udržet pozornost   diváka prakticky od začátku   do konce. Film: 91% , OST:   Ilan Eshkeri - 92%
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Příběh plný fantazie,   krásná pohádka pro všechny   věkové kategorie. Claire   Danes jako spadlá hvězda   září jako nejjasnější   hvězda na obloze. Michelle   Pfeiffer jako zlá a ohavná   čarodějnice a Robert De Niro   jako trochu divný kapitán to   si nemůže nikdo nechat   ujít.........
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
skvělá pohádka, která se   mi líbí a i zpracování je   skvělé, doporučuju se   podívat! A Charlie Cox není   taky k zahození :)
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Stardust je ohromná   podívaná. Začíná sice   jako klasická pohádka, ale   brzy zjistíte, že je to   neobyčejné dobrodružství   jednoho mladíka a spadlé   hvězdy. Výkon všech herců   je skvělý, jak se dá z   hvězdného obsazení   očekávat. Poutavý snímek,   který mě nenechal ani   chvíli chladnou a kdo si ho   nenechá ujít neprohloupí.
biscutstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Můj oblíbený film s   fantastickým dějem výpravou   hereckými výkony hudbou u   tohoto filmu se rozhodně   nudit nebudete
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Tak na tomhle filmu jsem byla   ani ne před týdnem a pořád   na něj ne a ne zapomenout.   Příjemně vtipný, milý a   teplý kapitán Shakespeare v   podání Roberta de Niro je k   popukání. Pojmenování   synů jako primus, septimus,   až po sekunda mě totálně   odzbrojil. Vzájemné   vraždění bratrů a jejich   duše + jejich hlody byla   bomba.
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Film kterámu nechybí   příběh užasné efekty.   Herci podali velmi dobré   výkony a dobře zahráli své   role.Velmi dobrý film
Zdenek88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Pěkný fantasy film se   zajímavým a pěkným   příběhem, s dobrým   hereckým obsazením a jsou v   něm obsaženy velmi poutavý   sountracky a zvukové efekty.   Moc se mi tento film líbyl a   nikdy by mě neomrzel.
Prema19
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Moc hezky udělaná pohádka.   Mé hodnocení je podmíněno   hlavně tím, že nic   podobného se teď netočí.   Je to plné fantazie a nic   okopírovaného. Velice   hezké, vtipné, herecky a   hudebně opravdu povedené!!
Tucsonek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Mohu jen doporučit
Tohle byl první příběh,k   který mě za posledních pár   let opravdu zaujal. Konečně   něco co má hlavu a patu.   Opravdu doporučuju se na   tohleto podívat.
Sammy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Na tenhle film budu myslet   ještě dlouho. Kromě dvou   nebo tří lehce nudnějších   pasáží me úplně   uchvátil. Nechyběla mu   romantika, napětí, magie a   také efekty. Poslední hodinu   filmu jsem seděla napjatá   jak kšandy, jak to dopadne.   Opravdu vřele doporučuju,   ale nevím, jestli se tento   film bude líbit všem.
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Najlepsi film,aky som za   posledy cas videla.Skvele   herecke vykony aj v podani   Charlieho Coxa.Film,ktory   poukazuje na lasku,odvahu a   bojovnost.Filn,ktory ma v sebe   aj nieco viac,ako len to,ze si   ho pozrieme.Som si ista,ze som   tento film nevydela prvy a   zaroven posledny krat.Je   skvely a urcite si ho pozriem   este vela,vela krat.A to   odporucam aj ostatnym,urcite   vas obohati,a ked nie,aspon   budete mat dobry pocit,ze ste   ho videli.Urcite   neobanujete!!!:))))))
jirca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Myslím, že hodnocení,   které zde tento film má, a   komentáře, které jsou zde   napsané, naprosto   odpovídají kvalitě tohoto   filmu. Krásný poutavý   příběh, který za celou   dobu ani jednou nenudí,   nádherné zpracování...   super...
Porsinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Bezkonkurenční kankán
Kapitán a jeho kankán je top   ;-) Námět zajímavý,   nápaditý.
Podle mne   velmi dobrý odpočinkový   film.
TornadoLou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Co chtít víc?
Poutavý příběh, dobré   zpracování, skvělá hudba,   herecké výkony - všechno,   co chtít víc?. Něco přes   dvě hodiny příjemné   zábavy.
boony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Změna názoru
Popravdě, když jsem viděla   ukázky říkala jsem si   "joooo to bude něco   úžasného". Ale když   jsem viděla pár minut z   filmu nějak jsem nemohla   uvěřit tomu, co vidím.   Najednou jsem si říkala   " to je hrozná   blbost". Ale pak jsem se   nemohla od filmu odtrhnout.   Strašně moc jsem se u toho   bavila... Jak u toho jak   stařík hlídá zeď na   druhou stranu, tak i u toho   když Robert De Niro hraje   teplého kapitána. Je to   povedený fantazi příběh v   kterém se oběvují dost   dobré parodie na jiné filmy   a výkony některých herců   jsou super...Nelituju že jsem   na to šla :)
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Skvělá pohádka s dobře   vystavěným a přitom   jednoduchým příběhem,   která je totálně   přeplněná hvězdami.   Obsazení, a také herecké   výkony, je tedy skvělé,   atmosféra se pohybuje od   romatické přes veselou až   takřka k hororové(nebo   spíše děsivé)a celé to   dohromady tvoří poutavý   příběh, při kterém se   opravdu nebudete nudit.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2007
V posledních letech jsou   filmaři vystavováni čím   dál tím větší kritice,   že u filmů upřednostňují   zvláštní efekty a pak k   těm efektům se domýšlí   příběh. V podstatě se tato   kritika ztotožňuje i s mým   názorem. Tento problém je   monitorován už od dob vzniku   prvních "Hvězdných   válek".
Proto   jsem do kina vyrážel s   mírnými obavami, že se bude   jednat o další slátaninu   vhodnou rpo velká plátna   kin. Film pro velká plátna   kin rozhodně vhodný je.   Musím také napsat, že film   Hvězdný prach přináši s   sebou krásný pohádkový   příběh okořeněný humorem   i černým humorem. Zvítězí   nakonec dobro nad zlem, a nebo   to bude naopak.
Pozoruhodné je i to, že   přestože má příběh více   postav i na straně zla, tak   každá z nich má svůj   vlastní cíl. I motivy   kladných hrdinů jsou   různé.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Stardust
Film na kterém jsem byla v   kině a doslova mě dostal.   Báječný příběh spolu s   vynikajícím hereckým   obsazením. Tenhle film byste   měli vidět, pokud ne tak   prouhlopíte. I když se   jedná o fantasy pohádku   nutně to neznamená, že je   to pro děti. Každá postava   je velmi zajímavá a já mám   tento film velmi ráda.   Vynikající Michelle Pfeiffer   a Claire Danes. A kdo dále   stojí za zmínku je kapitán   Shakespeare v podání Roberta   DeNira.Ve filmu je skvělá   hudba a příběh a celkově   to všechno působí opravdu   kouzelně. Není to ohrané,   je to vtipné, zábavné.
Hvězdný prach mě dostal   natolik, že jsem si   pořídila i knížku a bylo   to skvělé čtení.

Knižní předlohu   od Neila Gaimana jsem   přečetla.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Ideální na Vánoce
Tahle pohádka mě velice   příjemně překvapila svojí   humorností a hravými   nápady,které nepůsobily   krkolomě ani   křečovitě.Nejvíce se mi   líbili princové duchové a   originální role   kozla:)Naopak pasáže s   Robertem de Niro byly méně   zajímavé,až nudné,což mě   udivilo.Hvězdný prach si   dovedu představit v české   tv každoročně v době   vánočních svátků.Já jsem   se opravdu nefalšovaně   skvěle pobavil!
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Velmi dobře natočený   pohádkový příběh.Na   rozdíl od jiných nových   pohádek, tak tento je   vtipný,má děj a nenudil   jsem u něj.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
K tomuhle filmu jsem se   nechtěl dlouho   znát..."Hvězdný prach   taková blbost, to musí být   horší než Letopisy   Narnie" sem si   říkal...tak říkám to   zkusim...Zapnul jsem to a   sledoval jsem ten pozvolný   příběh který se neustále   zrychloval....Začátek byl   trošičku nudnější ale   potom nastala taková akce   jako u nějakého akčního   film...akční scény byly   doplňovány úžasnou hudbou   ze které až mrazilo...já to   pořád bral jako pohádku a   pro mě to je pohádka jen   bych na ní neposílal děti   který ještě nemaj občanku,   páč některé scény byly   opravdu děsivý...ale bylo to   natočeno tak pěkně že   děsivé scény se vyvážili   s romantickýma a zábavnýma   scénama...herci byly taky   opravdu boží...De Niro byl   tak dokonalej že když si   chci připomenou nějaké   momentíky z filmu...jako   první si vybavím jak tam   tančil v dámských šatech :   ) to je opravdu   skvělí...Nicméně 100 %   dát nemůžu, z toho důvodu   že mi to přišlo opravdu moc   brutální na pohádku...ale i   tak je to skvělá podívaná   se kterou se rozhodně   nenudíte...Výborných....90   %.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Hvězdný prach mi bude v   mysli hrát ještě hodně   dlouho a nejen pro onu   osvěžující komediální   stránku příběhu. Bude tam   pro ten tanec v oblacích, pro   tu jímavou romanci malých   slov a velkých citů, pro   hvězdy, rozzářené oči   Roberta De Nira a pro ten   ustřižený plamínek vlasů.   Hvězdný prach jde v   detailech proti tradičním   pohádkám, duchem je jim   přesto naprosto věrný. A   něco tak malicherného, jako   „ne úplně dokonalé   triky“ mě nepálí, to je   to poslední, co je v tomhle   filmu důležité.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Sláva, Matthew Vaughn znovu   (po zábavném snímku Layer   Cake) dokazuje, že je nejen   zdatným řemeslníkem, ale   že má i CIT a dokáže   natočit dílo s opravdovým   kouzlem či, chcete-li, s   duší.
Tak nejprve   výtka – trochu mi vadil   scénář, jelikož v záběru   se neustále střídal   Tristan, princ a čarodějka,   jak se navzájem   pronásledují, a časem mi to   trochu lezlo na nervy.
Jinak to však byl velmi   šarmantní zážitek.   Romantických   "pohádek", které   by se mne takhle dotkly, jsem   celkově nezažil mnoho.   Působivá a pečlivě   budovaná romantická stránka   (zářící Claire Danes mě v   průběhu filmu neustále   uchvacovala) bezvadně funguje   na kouzelném, vtipnými   okamžiky prokládaném   pozadí, přičemž humor je   důstojný a hlavně humorný   (kdo by se nezasmál   vzájemnému vyvražďování   bratrů-následníků,   „hláškujícím“ duchům   či kapitánu Robertu De   Nirovi?). Výsledný dojem   podtrhuje velmi výrazná a   atmosférická hudba,   originální a výrazné   doplňky (voodoo s mrtvým   princem), skvělá kamera,   okouzlující detaily a   prvotřídní herecké   obsazení, které skutečně   má co nabídnout. Jasná   „kinovolba“.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Pohádkový příběh dobře   provedený. Nenásilně   vtáhne diváka do děje   žádná nuda od začátku se   něco děje. Ten konec byl   hodně pohádkový ale nic   nemění na tom že se naše   rodina u tohoto filmu dobře   bavila.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2009
Je dost zajímavé si po filmu   přečíst knižní předlohu.   Úžasné na tom je, že od   poloviny příběhu si   přestanete být jistí   koncem, přestože znáte   film. Zápletka je úplně   jinak vyřešená...takže   doporučuju film i knížku, v   libovolném pořadí, nudit se   nebudete ani u jednoho.
A abych   nezapomněla...úúúžasný   soundtrack...
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Dnes jsem si po dlouhé době   pustil v televizi Hvězdný   prach a musím trošku své   hodnocení pozměnit,   poněvadž nápad to byl   originální. Matthew Vaughn   vytvořil svůj svět a nebyl   ničím napodoben, Fantazie   překonala skutečné a láska   zvítězila nad smrtí. Robert   De Niro pirát s dobrým   srdcem byl nepřekonatelný,   nápad se zdí a starcem   taktéž. Vlastně, tahle   pohádka neměla vážně   žádnou chybu. Polapila mě   pohádková kouzelná   atmosféra.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Určitě jeden z nejlépe   udělaných fantasy pro děti.   Srovnáme-li ho třeba s   Bratry Grimmovými, tak není   co řešit.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Krásná pohádka plná   úžasných efektů a   krásných hereckých   výkonů..stojí za to se na   podívat..Jinak Robert de Niro   úúúžasnej!
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Velmi hezký pohádkový   příběh, který mě nenudil   a docela jsem se při něm   pobavil. Hezká ústřední   dvojice, skvělá záporačka   a super kapitán Shakespeare   :).
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Úžasná pohádka
Jedna z nejlepších   amerických pohádek poslední   doby. Skvělý příběh,   skvělý scénář a skvěle   provedený casting (herci se   opravdu povedlo vybrat).

Dopouručuju!
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Krásná pohádka, plná to   nejvytříbenějšího   britského humoru. Herci,   jmenovitě Robert De Niro a   Michelle Pfeiffer, ale nejen   oni, si své role vysloveně   užívali a já se opravdu   královsky bavil...
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Okouzlující pohádka pro   dospělé...Výborný Robert   de Niro, nezaostávají ani   ostatní. Vtipné, svižné,   vynikající hudba.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Krásná pohádka, plná   humorných i napínavých   scén.Také herci se   předvedli. Robert De Niro   zářící jako homosexuální   pirát a Michelle Pfeiffer   jako zlá ježibaba,které by   ke konci filmu nepomohl ani   lifting..
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Přes všechnu krásu, co jí   tenhle film pobral /a že jí   nebylo málo/, přes všechny   efekty, legrácky i akce,   zústává tím hlavním   Příběh. Respektive několik   příběhů umně   vyprávěných, které   směřují k závěrečnému   společnému finále. Prostě   z mnoha důvodů špička   fantasy. Jen bych si možná   odpustil de Nira v   negližé...
Worech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Hodně příjemná   záležitost, která pobaví,   chvílemi rozněžní,   chvílemi zapasuje do křesla   (nebo kde to vlastně koukáte   na filmy). Vynikajícně   zpracovaný námět a   vůbec-stojí za to vidět!
LookE
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Vynikající předělávka   ještě lepší   knihy.Hvězdný Prach je   nádherné pohádkové   vyprávění,které můžou   vidět děti i dospělí.Je v   něm dobro,zlo,láska a   skvělá atmosféra.Tohle se   nikdy neokouká.
mijala
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Musím říct, že jsem se na   tento film hodně těšila,   doufala jsem, že mě   nezklame. Po 15 minutách jsem   si říkala, ře to docela   ujde, ale potom jsem z filmu   nemohla odtrhnout oči.   Herecké výkony byli   výborné, hlavně Robert de   Niro. Efekty jsou tady dobré.   Je to prostě klasická   fantasy, která se musí   líbit každému milovníkovi   tohoto žánru. Myslím si,   že jsem tedn film neviděla   naposled.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2010
Pěkná výpravná fantasy,   oproti ostatním škvárům a   napodobeninám Pána prstenů   nebo Harry Pottera, moc   dobré. Třeba jako Zlatý   kompas. Na blížící se   vánoční svátky dobře v TV   načasované. Opět navíc   skvělé obsazení i ve   vedlejších rolích.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Opravdu pěkná fantasy   pohádka nejen pro děti s   dobrým hereckým obsazením   Pfeifferová je jako   čarodějnice skvělá .   Napínavá a zábavná fantasy   podívaná pro celou rodinu.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Na první pohled roztomilá   fantasy pohádka, z které se   ale po prvních minutách   vyklube opravdu nášláplé   dílo, založeno především   na zajimavém příběhu,   který dokáže poskytnout   velmi silný zážitek.   Herecká podpora je doslová   hvězdná a parádní efekty   předčí snad jen dokonale   slepený a vyladěný děj,   který každým okamžikem   graduje k vyšším sférám.   Není toho moc co vytknout,   možná délku .. možná   nevyváženost některých   pasáží nebo absence špetky   humoru, ale i přes to je   'Hvězdný prach' elegantní   fantasy film, který by měl   každý milovník žánru   vidět....
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Celkově vzato, je to opravdu   pěkná podívaná,   obsahující správnou dávku   fantasie, humoru i napětí,   film je opravdu řemeslně   výborně zpracován. Do kina   mě nalákal trajler, ale   skoro mám pocit, že v něm   byly použity všechny efekty   filmu
golman69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Celkom sympatický sfilmovaný   príbeh jednej lásky, ktorá   postupne rástla a samozrejme   ako všetci chceme záver bol   plný emócií, sympatickí   herci. Dej zaujímavý až na   niektoré drsné tkz.   "vybavovačky"   princa Septimusa.Trošku ma   pobavila aj úloha R. De Nira   a nespúšťal som oči zo   stále krásnej M. Pfeiffer
Ell3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Špičkový film pro diváky   každého věku.Z mladého   naivního klučiny se stává   muž.Ano,toho už tady   bylo,ale tenhle film má svoje   kouzlo.Ať krásná Hvězda   nebo zlá čarodejnice,role   jsou zahrány na   úrovni.Nejlepší zažitek z   filmu je jednoznačně Robert   De Niro a jeho postava,už jen   kvuli scéně,co se oblíká   do dámských šatů,se na to   stojí podívat.
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
v pribehu je plno fantazie a i   trocha humoru,naprosto   preslazena pohadka ale moc   pekna
kirk5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
N.Gaimana mám rád,jeho knihy   můžete číst i několikrát   a pořád mě baví. Proto   jsem byl zvědavý na toto   fantasy a musím říci,že   mě potěšilo. Bavil jsem se   od začátku do konce.Je to   klasický příběh o lásce a   Vyvoleném,ale borcení   kliše,dává filmu tu pravou   štávu. Po technické   stránce snímek tvůrci   zvládli a herecké výkony   (hlavně u vedlejších   postav) byly mnohdy k   popukání. Nejvíc jsem se   těšil na Michelle P. a   nezklamala mě,i tentokrát je   báječná. Takže, i   prodavač může najít pravé   štěstí.
LiLunKa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2009
super filmik....a ten charlie   je fakt hezoun (jen s tema   dlouhejma vlasama..xD)a od ted   claire danes patri k mim nej   hereckam!!!
ApexTwin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Rozpravocka :o]
Milo spravena rozpravka s   peknymi efektami a   sympatickymi hercami /De Niro   sa mi na rolu kapitana vobec   nehodil :))/..Oplati sa na to   pozriet, teda ak mate radi   takyto zaner. Ale mne sa to   celkom lubilo
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Zajímavá a dosti   netradiční pohádka (čili   jak je dnes zvykem říkat:   fantasy film), ve které se,   jako v každé správné   pohádce, mísí romantika s   humorem a dobrodružství se   strašidelnem. Z příběhu   jako takového sice nesdílím   až tak bezmezné nadšení,   jako většina ostatních,   přesto ale (dobrovolně a bez   mučení) přiznávám, že   skvělá čarodějnice   Michelle Pfeifferové a   růžovoučký kapitán   Roberta De Niro mě naprosto   odrovnali.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Je to síce skvele vizuálne   zvládnutý titul, s peknou   hudbou a s kvalitným   hereckým obsadením, no   obsahovo takýto typ   rozprávok ma príliš   nenadchýna. Keď rozprávky   tak radšej preferujem   klasické, nie tie   zahraničné štýl sci-fi.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2008
Po dlouhé době opravdu   povedená fantasy podívaná,   která se nesnaží jen   trapně kopírovat "Pána   prstenů" ale jde si   svojí vlastní cestou. Na   filmu je vidět, že se při   něm bavili tvůrci a hlavně   herci což je vidět hlavně   na rolich Roberta De Nira a   Michelle Pfeiffer a díky tomu   se bude bavit i divák. Když   si k tomu ještě připočtete   výbornou hudbu a spoustu   zajímavých nápadu vznikne   vám opravdu povedená zábava   pro celou rodinu.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Velmi příjemný fantasy film   s perfektním obsazením,   napínavým příběhem a   hromadou humoru. Nicméně   něco mi v něm stále   chybělo a přesto že děj   vrcholil nějak mě nevtáhl a   spíše se prodlužoval.   Nevím jak přesně popsat   třeba při příštím   shlédnutí zaujmu jiné   stanovisko - rozhodně ale   doporučuji
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Toto
není vůbec druh filmu,   který bych preferoval, ale   člověk má občas kouknout i   na něco jiného:-) Závěr:   jako fakt pěkný, hezky   natočeno, super kamera,   výborné herecké výkony,   trikově fajn, ale nic   přehnaného, hvězdné   obsazení. Příběh klasika,   předvídatelný od prvních   titulků, ale s tím se   počítá:-)
Jarda.ftr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Vcelku pěkně zvládnutá   pohádka-pohádka? No nebyla   by to amerika, aby z toho zas   nedělala akční fantasi   divočinu. Je to škoda, i   když to na štěstí   přeháněli jen místy, ale v   klasičtějším hávu, na   který jsme u nás   zvyklí,bez zbytečného   přehánění, by to určitě   byla ještě příjemnější   podíváná. Svěžímu tempu   a humoru je na škodu i trochu   délka.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Z tohoto typu filmů o   alternativní světě plném   dobrodružství asi   nejzábavnější,   nejduchaplnější a nejlépe   udělaná varianta.
Yvonne
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Hezké, ale přiznám se že   se mi víc líbila knižní   předloha a některé   maličkosti ve filmu mi tak   úplně nesedly. Nakonec ale   zůstaly spíše ty pozitivní   dojmy.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2011
tipy tohoto filmu nejsou   zrovna salek meho caje, je to   prijemna pohadka na nudny   vecer to asi jo ale jinak....   jedine na co nezapomenu a mam   pred ocima je De Niro v   kalhotkach :-)
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Vtipná a velmi příjemná   zábava, dokonce i pro   diváka, který není zrovna   pohádkový... ty dvě hodiny   utečou dřív, než si   stačíte něco přát -   skoro, jako když padá   hvězda.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Hvězdný prach - hráli v něm hvězdy toť vše
Tenhle film mne nezaujal -   sice spousta( až příliš)   efektů ze kterých se točí   hlava a přechází zrak.   Nějak mi unikl smysl tohodle   filmu. Proč byl natočen. Asi   aby byl zfilmován román.

Zaskočila mne   scéna, jak toho prince ta   čarodějka podřízne ve   vaně, to má být co? Film   není pohádka, ale spíš   horor, pohádka to není a už   vůbec ne pro malé děti.   Nechápu ta kladná   hodnocení. Na tenhle film   bych se podruhé nepodíval.   Raději mam Nekonečný   příběh. Nekonečný   příběh je film, na který   se občas můžu podívat.   Raději Nekonečný příběh,   plný fantazie, bez monstr   efektů, nekonečný příběh   plný fanrazie, která je   nekonečná...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Prach zo samotnej hviezdy
Ambiciózny projekt, ale   myslím, že sa vydaril tak   napoly. Ako ubiehali minúty,   bavil čoraz menej. Ako   rozprávka mi to úplne   neprišlo, nechýbajú (na   rozprávkové pomery) i   drsnejšie scény. Klasická   fantasy, ktorá nijak   nevybočuje zo zabehnutých   koľají, pozriete a   zabudnete. Ale De Niro ako   kapitán bol fantastický
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Nemohu si pomoci, ale pro mě   to byla nuda, která mě   nebavila ani nezaujala.   Čekala jsem víc, vzhledem k   hereckému obsazení.   Bohužel.
tripx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2007
nevim
Tak ja vam nevim , neni to   spany neni to dobry ?
Nevim kam ten film zaradit   pro deti bych rekl ze to   zrovna 2x vhodne neni, neb aby   decka koukala na to jak se tam   podrezavaj hrdla atd ...hm no   a pro dospele je to takova   slatanina nekolika filmu   dohromady. Co se tyka vtipu   ktere jsou na par minut s   Denirem celkem uchazejici ale   takove hrozne vyumelkovane   nevim nevim .
Kouknul   sem a kdyz se me dnes zeptate   ocem ten film byl tak vam   vazne reknu ze vlastne ani   nevim.Urcite si najde sve   priznivce ale ...
bizmut
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Pro mě trochu moc naivní,   ale pohádka dobrá. Možná,   když to shlédnete se svojí   drahou polovičkou, budete ji   mít třeba raději, jak vás   tento film inspiruje.
meduska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Jsem holt jedna z mála těch   tady, které se to zas tak moc   nelíbilo. Byla to vcelku   nuda. Až na hezké triky mne   to ničím extra nezaujalo.   Podle toho, jaké je herecké   obsazení jsem rozhodně   čekala víc, jenže výborný   herec/herci ještě nedělají   příběh...
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Skoro nevím kde začít, ale   musím tu trochu obhájit   svoje slabé hodnocení.
Film měl všude velice   dobrou pověst, tak jsem se na   něj opravdu těšila.
Zezačátku to nebylo tak   špatné, ale stejně jsem   čekala, až se to pořádně   rozjede. Po příchodu   Tristana už pro mě ale   příběh ztratil docela na   zajímavosti. Byl tam vtipný   moment, když chtěl Tristan   projít zdí a v celém filmu   se objevilo pár dalších   hlášek, které stály za   zasmátí, ale stejně to pro   mě film neožiivilo.
Abych byla upřímná, tak   dvě hvězdičky patří   Robertu de Niro, jedna hudbě   a ta poslední ještě   jednorožci. Ten byl moc   hezký.
Ještě jsem   tedy docela ráda viděla   Michelle Pfeiffert, které to   po spolknutí srdce hvězdy   moc slušelo v jednu chvíli.  
Dále ale pro mě už   příběh tak nějak ztrácel.   Možná ani ne příběh, ale   ztvárnění. Duchové   zemřelých princů a jejich   chování bylo ubohé a   nezábavné. Hlavně některé   typicky americké kousky byli   opravdu pěkně hloupé.
Slyšela jsem dokonce, že   to bylo lepší než třeba   naše české pohádky.   Možná, že než nějaké   ano, ale třeba když bych   měla srovnávat s Třemi   oříšky pro popelku nebo   dále s Princeznou se zlatou   hvězdou a těmito slavnými   snímky, tak tedy rozhodně   nesouhlasím! Naše pohádky   nejsou tak přehnané, ale   také musím říct, že   třeba fantasy pohádek taky   tolik nemáme. Ale asi se v   pohádkách radši koukám na   čerty, než na čarodějnice   s americkým humorem.
Fantasy mám ale ráda,   ale tímhle filmem jsem byla   opravdu velice zklamaná a   dost se divím, že tu je tak   velké hodnocení! Tím nechci   říct, že se to ostatním   nemůže líbit. To   samozřejmě může, každý   má rád něco svého.
geojezek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.6.2015
Hodne nudna fantasy
Dost podobne Zlatemu kompasu,   nebo Hugovi. Clovek se nudi od   zacatku do konce. Tady byla   asi jedna-dve zajimave sceny.   Jinak prumerna sed.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Zlaty kompas?
Tezko rict, co je horsi. Zlaty   kompas? Hvezdny prach? Nebo   Hugo a jeho velky objev? Rekl   bych, ze to vyjde nastejno.   Jedna horsi napodobenina Pana   Prstenu, nez druha. Koukat se   na to neda. Nuda. Dve   hvezdicky za teplyho kapitana.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44815minih44815Boj o Excalibur (1997) 
Prince Valiant n
minih38386minih38386V rukách nepřítele (2004) 
U-Boat n
minih66677minih66677Světová invaze (2011) 
Battle: Los Angeles n
minih29651minih29651Planeta opic (2001) 
Planet of the Apes n
minih39636minih39636Casanova (2005) 
Casanova n
minih25610minih25610Akta X 12: Konec (1998) [TV epizoda] 
The X Files : File 12 - The End n
minih25006minih25006Vyvolávač deště (1997) 
John Grisham's The Rainmaker n
minih20629minih20629Tarzan (1932) 
Tarzan the Ape Man n
minih70342minih70342Perníkový táta (2008) [TV seriál] 
Breaking Bad n
minih123536minih123536Fantastická čtyřka (2015) 
The Fantastic Four n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10