Hush-a-Bye Baby (1990)

Hush-a-Bye Baby
    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 72 min.
Děj zachycuje dospívání katolických dívek v Derry. Hlavním tématem filmu je neplánované těhotenství v polovině 80. let v kontextu s udavačstvím pro soudy v Severním Irsku a Irským referendem o interrupčním zákoně.
Film je o dvou mladých lidech, kteří se do sebe zamilují. I když je matka dívky proti vztahu, oba zažijí svoji první romantickou lásku i sexuální zkušenost. Jejich vztah se však dostane do slepé uličky, protože Ciarána (Michael Liebman) povolá do služby britská armáda. Film zpracovává složitý problém irské katolické komunity. Síla filmu je umocněna přirozenými hereckými výkony převážně neznámých herců. Výjimku představuje famózní zpěvačka a skladatelka Sinéad O´Connor, která k filmu také natočila soundtrack. I když snímek vznikl s velice nízkým rozpočtem, představuje přesvědčivou studii problému, ke kterému se jenom stěží dá najít ideální řešení.  Autor: Justik66

režie:
Margo Harkin
 
 
hraje:
Emer McCourt (Goretti Friel), Michael Liebman (Ciarán), Cathy Casey (Dinky), Julie Marie Reynolds (Majella), Sinéad O'Connor (Sinéad), Rosina Brown (Mrs. Friel), Seamus Ball (Mr. Friel), Julie McDonald (Fidelma), Marie Jones (Mrs. McGuigan), Alan Howley (Lenny), Declan McLaughlin (Patrick McGuigan), John Coyle (Davey McGuigan), Sean Carlin (Gareth McGuigan)
 
 
scénář:
Margo Harkin, Stephanie English
 
 
kamera:
Breffni Byrne
 
 
střih:
Martin Duffy
 
 
producent:
Tom Collins
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.