Hudbu složil, slova napsal (2007)

Hudbu složil, slova napsal (Music and Lyrics)
73.3 %
 
 

Music and Lyrics

    Žánr: romantický / komedie / hudební
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 15.3.2007        
    Délka: 104 min.
„Není comeback jako comeback...“
V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho. Pohádají se poté, co Cora písničku divokou úpravou zcela zmrzačí. Sophie chce zpěvačce říci, že píseň zničila, Alex se však bojí, že by mohl přijít o nečekaně pootevřená vrátka k úspěchu. Když zjistí, že Sophie přesto dodržela slovo a dodala zpěvačce požadovanou poslední sloku, pokusí se omluvit a je odmítnut. Teď už ví, že Sophie je ta pravá, a je odhodlán získat ji zpět.

Zdroj: Nova

režie:
Marc Lawrence
 
 
hraje:
Drew Barrymore (Sophie Fisherová), Hugh Grant (Alex Fletcher), Sherman Alpert (host na koncertu), Jason Antoon (Greg Antonsky), Haley Bennett (Cora Cormanová), Theresa Bennett (strážce na party), Kina Bermudez (opakovaná návštevnice), Michael Biscardi (fanoušek na koncertě), Marc Charles Cancassi (hudební fanoušek), Peter Conboy (absolvent), Dana Corral (fanynka na koncertě), Peter Defeo, Brother Douglas (DJ z roku 1987), David Miguel Estrada (hudebník na párty), Jay Ferraro (host na koncertě), Brad Garrett (Chris Riley), Josh Goldstone (fanoušek na koncertě), Kenzi Grelle (host na párty), Billy Griffith (Derek), Adam Grupper (Gary Fisher), Frank Hansen (řidič velkého auta), Ellen Harvey (Michelle), Hanna Johnson (host na koncertě), Kristen Johnston (Rhonda Fisherová), Jeremy Karson (Charlie), Jeannine Kaspar (přítelkyne Hugha Granta), Rachel Kaye (návštěvnice koncertu), Linda Lee (strážce na párty v obchodním domě), Spenser Leigh (Beth Rileyová), Emma Lesser (Lucy Fisherová), Robert Lin (mistr Zen), Suzi Lorraine (ošetřovatelka), Erika Mallory (ostraha párty), Aasif Mandvi (Khan), Joseph Marmer (host na koncertě), Justin Morck (host na koncertě), Matthew Morrison (Ray), Cicely Osborne (dívka na párty), Francesco Paladino (fanoušek), Scott Porter (Colin Thompson), Drew Renkewitz (instruktor jógy), Princess Reymundo (spolužačka z vysoké školy), Kristen Ruhlin (sebe), Lisa Sample (opilá spolužákyně), Charlie Sandlan (Leon), Jeff Schaeffer (fanoušek na koncertě), Daniel Stewart Sherman (Willy), Brooke Tansley (Janice Sternová TV producentka), Campbell Scott (Sloan Cates), Kathleen McNenny (Gloria), Charlotte Maier (Barbara), Zak Orth (TV producent), Blake Baxendell (člen davu), Nina Lafarga (tanečnice), Chris Moss (tanečník)
 
 
scénář:
Marc Lawrence
 
 
kamera:
Xavier Pérez Grobet
 
 
hudba:
Adam Schlesinger
 
 
kostýmy:
Susan Lyall
 
 
střih:
Susan E. Morse
 
 
zvuk:
Robert Hein (supervize), Danny Michael, Andy Kris
 
 
produkce:
Martin Shafer, Liz Glotzer
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
výtvarník:
Paul Camarro
 
 
zpěv:
Haley Bennett ("Buddha's Delight", "Entering Bootytown", "Slam", "Way Back into Love", "Invincible"), Limahl ("Never Ending Story")
 
 
choreografie:
Daniel Karaty
 
 
koproducent:
Scott Elias, Melissa Wells
 
 
vizuální efekty:
Eric J. Robertson (supervize), Brainstorm Digital
 
 
výprava:
Jane Musky
 
 
výkonný producent:
Bruce Berman, Hal Gaba, Nancy Juvonen
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.