Duben
ohodnotit

Hrdost a sláva

Pride and Glory

Další název:
Česť a sláva (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
2009
„O úplatných policajtech, rodině a detektivovi, kterého šokující odhalení postaví před osudové rozhodnutí.“

Komentáře k filmu Hrdost a sláva

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Dobrý thriller o korupci,   úplatcích a vydírání v   podsvětí, ve kterém jsou   mj. namočeni čtyři   policajti z jedné rodiny.   Film nekončí happyendem,   což je plus, a tak se dá   poměrně zeširoka   vyprávěný film sledovat i   tak s napětím. Výkony   hlavních představitelů na   dobré úrovni, zejména   Edwarda Nortona a Noaha   Emmericha.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2014
Ak máš hrdosť a česť, môže prísť i sláva
Tak takýmto filmom verím.   Edvard Norton má niečo do   seba, Colin Farrell je skvelý   a hlavne točil to Gavin   O´Connor, ktorý ma prekvapil   famóznym Warriorom. Také   klasické krimi, ale čím sa   odlišuje, je výborný a   strhujúci príbeh, do toho aj   príbehy a osudy ich rodín a   mnoho veľmi silných scén.   Už len ten honosný pohreb so   všetkými poctami,   vrtuľníky, detaily ako   zelenobiele vlajky, bubny či   gajdy. Ako Sandy hovorí,   zažívali sme hrdosť a skoro   aj slávu, ale všetko sme   pokazili. Aj natočené je to   výborne, tá kamera a taký   nie moc zvyčajný štýl   točenia mi strašne sedel. Do   toho skutočne temná   atmosféra, krásna   minimalistická hudba a dosť   otrlý koniec. Navyše úplný   záver si musí asi domyslieť   každý sám. Vyše dvoch   hodín a ani trocha som sa   nenudil. Uznávam, že tu bola   kvapka pátosu, hlavne o tej   česti a podobne, ale bolo to   tak podané, že sa tomu dalo   veriť. Nakoniec drsné alebo   smutné a dojímavé scény,   ako manželka umierajúca na   rakovinu, skorumpovaní   policajti neváhajúci   ublížiť miminu či   brutalita ulice. Jednoducho   strhujúci film s famóznymi   hercami, ktorí tu predviedli   totálny herecký superkoncert
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Název filmu je opravdu šitý   na míru...Možná si někdo   říká že už to může být   okoukané, že už všechny   filmy s policejní tematikou   jsou natočeny, i já jsem si   to myslel, ale jsem rád že   mě vždy překvapý snímek   od kterého jsem to skoro   nečekal...Korupce byla, je a   bude a právě to je ten   důvod, proč se mi tenhle   film libí...Je to docela   aktuální téma a film lehce   vtáhne diváka do děje...Je   tu docela dost dialogů ale   když je napínavý příběh   tak hltáte jedno slovo za   druhým a vůbec se   nepřipouštíte že byste se   měli na okamžik ztratit z   dějové linie...Díky   dokonalé kameře vám každá   akce připadá jako   neuvěřitelný nářez, dost   často se stává že při   roztřesené kameře nemáte s   filmu nic, zde je to   vyváženo opravdu   bravůrně...Tempo filmu je   sice pomalé...Ale každou   minut roste...Každou minutu   je to lepší a lepší až do   posledních 15-ti   minut...Právě poslední   čtvrt hodina neměla   chybu...Naprosto vygrádované   napětí se špičkovým a   nepředvídatelným   koncem...Norton a Farrel jsou   jedni z nejflexibilnějších   herců jaké Hollywod má a je   to vidět, když jsou na   plátně oni dva ostaní vám   jsou ukradení protože jejich   charizma je   jedinečný...Pride and Glory   není žádný film který   bude trhat rekordy   návštěvnosti ( je to sice   škoda ale je to tak ) ale   určitě si dokáže získat   srdce fanoušků žánru   Krimi/Drama!!!
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2015
Takový až uvěřitelný   pohled na policii bez   příkras a obvyklých   klišé. Skvěle natočeno a   od herců skvěle zahráno.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Pokud máte v lásce   krimithrilery s policejní   korupcí, neustále   opakovanými nadávkami a   mrtvými na každém kroku,   toto je pro vás. Já tento   typ nejsem, ale plně mi to   vynahradily výkony herců. U   Nortona mě to nepřekvapuje,   to je oskar bez oskara, ale ti   zbylí zdaleka nestáli v   koutě. Určitě stojí za   vidění.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2015
...to je tak, když máš   problém, máš několik   řešení a všecky jsou na   prd...
...jsem hrozně   rád, že nezpackali konec,   protože... bylo jasný, že   všichni živí nevyváznou...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Pride and Glory
Krimithriller z policejního   prostředí, možná by vás   napadlo, že takových se   natočí ročně hodně a i   přesto, že téma filmu   Hrdost a sláva nenabízí v   rámci žánru nic nového,   neznamená to, že jde o   špatný film, ba naopak. To,   že v policii kvete korupce,   už dávno víme, viděli jsme   to tolikrát, že se to nedá   ani spočítat, jenže když   si k tomu přičtete skvělé   obsazení, rozumnou stopáž a   perfektní thriller, u   kterého se nemůžete nutit,   tak to nám z filmu dělá   skvost mezi thrillery.
Hrdost a sláva je jednak   neuvěřitelně autentický   film, všechno to co vidíme,   se stát může a jistě se to   i stává a pochopitelně tomu   všemu napomáhají herecké   výkony Edwarda Nortona,   Colina Farrella, kteří jsou   hlavními aktéry filmu.   Edward je neuvěřitelný   herec a tady se vymanil ze   své škatulky, kterou léta   dostává a upřímně i tohle   zahrál skvěle.   Krimithriller, který se   nebojí trošku přiostřit a   to mu rozhodně prospívá,   jde o jeden z nejlepších   filmu v tomto žánru.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Povedený a drsný krimi   snímek plný skvělých   hereckých výkonů, dusné   atmosféry a patetických   dialogů. Jedná se o   nenápadný ale krásně   oldschoolový film, který se   nebojí přitvrdit. Jedná se   sice o klišoidní příběh o   dobrém poldovi vs.   zkorumpovaní kolegové,   který se snaží bránit   rodinou čest, avšak v   podání takto brilantní   režie a výborných herců (z   nichž se někteří objevili   v poměrně netypických   rolích) to vůbec nevadí a   já byl velice potěšen.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Aby film fungoval, je nutné   věřit všemu,co nám   předkládá a vzhledem k   tomu, že je skvěle   zpracován i odehrán, není   vážně těžké přijmout   fakt, že ve vyšších   sférách policie ještě   mohou existovat lidé, pro   které vlastní svědomí,   nebo chcete-li, hrdost a   sláva, převyšuje pojmy jako   rodina a loajalita. Drsná   krimi s morálním přesahem   zároveň předvádí všechnu   špínu velkoměst, která u   strážců zákona může po   delším styku způsobit   necitlivost, cynismus i   falešný pocit neomezené   moci nad životy těch, o   kterých se domnívají, že   morálně stojí o několik   tříd níž a možná si   nikdy neuvědomí, že   nastoupili vlastní   zločineckou cestu, která   není patrná na pohled,   neboť jí kryje odznak a   uniforma. Skvělý Edward   Norton, který bývá tak   úsporně obsazován, že jsem   málem zapomněla :-(.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2011
Perfektní snímek s   perfektním obsazením a   propojením hrdosti, svědomí   s "těžkým"   odoláním možností   policistů a přidružených   jednotek. Skvělé téma a   dilema mezi hrdostí rodinou   nebo korupcí je jen těžko   rozlousklutelné přestože   film nám to podává jinak.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Film stojí nepochybně na   hereckých výkonech Edwarda   Nortona a Colina Farrella.   Korupce v policii je hnus, ale   bohužel je běžná. Praxe u   policistů z protidrogového   oddělení policie New Yorku   je ovšem vygradovaná do   maxima, ve kterém si ve   finále všichni vyřizují   účty po svém.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Opravdu drsná krimi o   zkorumpovaných poldech.   Zpočátku trochu zmatená,   dost mi trvalo, než jsem   pochopila, kdo ke komu patří   a co se vlastně stalo. Konec   není happy end v pravém   slova smyslu, což oceňuji.   Možná nebude špatné pustit   si jej ještě jednou a   zorientovat se i v té první   hodině.
BOS3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Veľmi dobrý film,   chvíľkami dosť drsný   (Colin Farrell sa odviazal),   ak má byť toto realita   súčasnej americkej ulice a   policie, tak to poteš. Edward   Norton excelentný, zdá sa mi   to, že pripomína Roberta De   Nira?? Ako výzorom, tak aj   výkonom! Jeho vnútorný boj   na ktorú stranu sa dať, tlak   rodiny....moc pekné.   Doporučujem!
Warden
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Po čase film o policejní   práci a korupci,který si   nebere servítky...Tradičně   výborní Norton a Farell.Po   delší době slušný Jon   Voight
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
vyborny co vic dodat,proste se   podivejte
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Dobře ukázané koruptivní   prostředí policie v USA   přímo v New Yorku. Drsný   pohled na to, že některým   policajtům a je jedno kde na   světě není cizí vůbec nic   a věřím, že tohle se   regulérně děje a dít vždy   bude. Zaujaly mě také   herecké výkony, jmenovat   není třeba, všichni   slušní.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2017
Vyšetřování vraždy čtyř   policajtů z protidrogového   nás zavádí do světa   policie, kde se najdou jak   dobří a poctivý, tak   zkorumpovaní špinavci.   Určitě dobrý příběh   policejní rodiny, kde je plno   zajímavých postav   rozličných charakterů.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Ťažko dať hlavnú ulohu v   tomto filme niektoremu z   hercov. Podľa mňa, hlavnú   rolu v tomto ťažkom filme   mala skorumpovaná NY PD.   Slabo zarabajucí policajti   preberaju praktiky mafianov a   v meste zavladne chaos a   brutalita na každom kroku.   Vyhrotí sa to aj v rodine   policajtov a je to nutné   riešiť. Edward Norton sa   rozhodne po svojom, hoci ma   nakázané inač a brat Noah   Emmerich ho v tom podporí,   hocí ide o jeho policajstku   česť a proti komu to všetko   ma byť? Collin Farrel je ten,   ktorý všetko pokazil aj so   svojími zvrhlýmí a už   nenasýtnymi kolegami, ktorí   dostanu aj naležitu odmenu.
above
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Jeden z těch lepších filmů   za poslední roky v tomto   žánru...ten kdo rád akční   krimi /navíc z policejního   korupcí prohnilého   prostředí/ určitě musí   vidět:)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Nuda v NY
Z mojho pohladu   zbytocnost.Podobnych filmov sa   natocili desiatky,a tak nicim   neprekvapi ani   nezaujme.Dokonca ani hviezdne   herecke obsadenie nedokaze   dodat stavu zdlhavemu   deju,ktory postrada napatie a   nema dostatocnu hlbku.Norton   este ako tak ujde,ale Farrell   ma po skvelom In Bruges   sklamal.Film doporucujem len   tym,ktori film s tematikou   skorumpovanej policie este   nevideli.Radsej sa pozrite na   dokonaly Training Day.
alberteinstein
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Priemerný film o fízloch,   ktorí brali, ale bolo im to   málo, tak chceli   (prekvapenie!) viac. Začne sa   to celé sypať, nastúpi   vyšetrovanie a Edward Norton   je pridelený do špeciálneho   týmu. Sám v minulosti kryl   nejaké "sračky" a   teraz sa mu to už nechce.   Celá jeho rodina sú fízli   (otec, brat, švagor),   švagrová zomiera na   rakovinu, so ženou sa   rozvádza, s otcom si   nerozumie atď.
Celý   film je taká hustá   zlátanina, že si z toho   treba vybrať podstatné.   Okolo postáv je toho   naznačeného dosť, ale   pretože je ich tam zbytočne   veľa, na nejakú väčšiu   psychoanalýzu zabudnite.   Hlavní i pohlavní hrdinovia   robia to, čo im nalinkovali,   ale celé je to také   bolestivo ulepené. Dobrí a   zlí sú rozdelení po   nejakých 20 minútach a   nekoná sa ani populárny   twist. Na mňa to pôsobilo   ako 12-dielny seriál   zostrihaný do 2-hodinového   "preview". Jediné   napätie filmu tak predstavuje   naznačená dilema postavy   Edwarda Nortona prásknuť   alebo neprásknuť svojho   švagra.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2011
veliké zklamání na film z   amerických policejních   končin... mimo pár   vloupaček - žádná akce,   čekala jsem, kdy to rozjede   Colin, ale ten v tomhle filmu   neviděl skrze lásku a whisky   nalevo napravo... Street   Kings, Brooklyn's Finest nebo   The Town - to jsou všechno   daleko lepší filmy než   Pride and Glory a jeho pomalu   se vlečící obsah...   prostě nuda i přes herecké   obsazení

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55565minih55565Nukleární katastrofa (2007) [TV film] 
Nuclear Hurricane n
minih139195minih139195Dodávka smrti (2015) 
VANish n
minih132265minih132265Bunkr (2015) 
Der Bunker n
minih53118minih53118Bratislavafilm (2009) 
n
minih34009minih34009Šestý batalion (2005) 
The Great Raid n
minih118213minih118213Běh o život (2013) 
Run n
minih156529minih156529Vymítání Molly Hartleyové (2015) 
The Exorcism of Molly Hartley n
minih36726minih36726Lovci pokladů (2004) 
National Treasure n
minih61304minih61304Láska a chléb (1967) [TV inscenace] 
Láska a chléb n
minih77478minih77478Vraždící monstrum (2007) 
Fall Down Dead n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10