Duben
ohodnotit

Hranice zlomu

Beyond Borders

Rok:
2003
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2004
„Romantické dobrodružství o lásce a humanitární pomoci“
Popis / Obsah / Info k filmu Hranice zlomu
Pohodlný a poklidný život, který Sarah zajišťuje zámožný manžel, se dramaticky změní po setkání s Nickem, lékařem etiopského uprchlického tábora. Sarah šokovaná nebývalou mírou utrpení uprchlíků, opustí svůj starý život a začne pracovat v úřadu OSN. Začne se sbližovat s Nickem, osud je však rozdělí dřív, než si stačí své city uvědomit. Když se však o pět let později znovu setkají, uvědomí si, že jejich city přetrvaly a Nick vyzná Sarah lásku. Odmítá s ní však spojit svůj život, aby ji nepřivedl do nebezpečí. Když ho nedlouho poté unesou čečenští povstalci, rozhodne se Sarah riskovat vlastní život, aby zachránila ten jeho.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hranice zlomu
Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hranice zlomu
Tento film kritizuje postoj politikov a svetových organizácií k otázke vojnových útečencov. Rozoberá sa tu ťažká a nebezpečná práca dobrovoľníkov v útečeneckých táborov.

V luxusnom hoteli v Londýne sa koná slávnostná recepcia, na ktorej sa má odovzdať ocenenie pre doktora, ktorý sa venuje financovaniu utečeneckých táborov v Afrike. Túto slávnostnú chvíľu prekazí doktor Nick Callahan, ktorý ostro vytkne čerstvému držiteľovi ocenenia, že stiahol financie na utečenecký tábor. Callahana síce bezpečnostná stráž vyvedie vonku, ale jeho výstup nebol márny. Sarah Jordanová /Angelina Jollie/ sa rozhodne, že ona doloží chýbajúce peniaze na potraviny. Dokonca sa rozhodne i osobne ísť do tábora,kde pracuje doktor Nick Callahan. Miesto vdačnosti sa Nick správa k Jordanovej neprívetívo, ako k unudenej paničke. Lenže Sarah sa nad to povznesie. Jeho správanie sa však po niekoľkých dňoch k nej zmení k lepšiemu.

Uplynú dalšie päť roky. Nick Callaham tentoraz zachraňuje ľudí v občianskej vojne v Kambodží. Opäť tu naráža na klasické problémy - nedostatok peniazy, nevďak, ohrozenia života. A Sarah Jordanová tiež nie je o nič úspešnejšia v osobnom živote. Jej slabošský manžel prišiel o prácu, našiel si milenku, nestára sa o ich malého synka. A Sarah sa rozhodne odísť do Kambodže, kde je Nick. Sarah pracuje totiž v organizácii OSN. Konečne si Sara a Nick vyznajú lásku. A Sára po návrate do Londýna zistí, že s Nickom čaká dieťa.

Uplynie ďalších päť rokov. Manželia Jordanovci sú spolu. Sára je vysoká komisárka pre OSN. A doktor Callaham tentoraz koná dobro v Cečensku. Tentoraz sa Sara za ním vyberie, aby ho našla. Dostala videokazetu, kde jej lásku zajali teroristi.


Autor: gabikazavacka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10