Duben
ohodnotit

Hranice smrti

Frontière(s)

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
17.4.2008
„Boj o život začíná!“

Komentáře k filmu Hranice smrti

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2017
Trošku zdlouhavější úvod,   ale pak už to stojí za to.   Je to velmi slušná   podívaná s několika zvraty,   ale bohužel bez překvapení.   Herci to zmákli velmi dobře,   stejně jako maskéři a   trikaři. Film rozhodně   doporučuji, ale ne pokud jste   cimprlich.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Krvavá nacistická rodina....
Další z ujetých a   makabrozních podívaných,kde   je dost nechutností a krve a   opět od Francouzů v   koprodukci se Švýcary.Už   jsem jednou film měl možnost   vidět,ale čas nastal aš   teď.Přestože se to od   hororu moc nečeká film   sráží některé   nelogičnosti a nereálné   momenty.Pro milovníky   drsných ujeťáren dobrý   zásek.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2015
Nejdříve jsem si myslela,   že to je jinej film, ale se   stejným názvem. Pak jsem,   podle zaslechnutých jmen,   zjistila, že je to fakt   horror. První scéna jako z   nějakýho akčňáku typu   "Rychle a zběsile"   (proto mě to zmátlo). Pak   už to bylo dobrý (né tolik   film, jako spíš fakt, že je   to ten správný film). No   hlavními hrdiny jsou   zlodějové prachů. Jeden z   nich je postřelen a v   nemocnici zemře. Zloděje   práskne doktorka a ti rychle   prchají. Dva jedou a narazí   na motel. Tam si trochu   "užijou". Jenže   jeden z nich je doslova blb a   nezavře svojí pusu a řekne   těm holkám, že jsou děvky.   Zlodějové jdou do svýho   pokoje. Tam zavolaj svým   dalším dvoum   spolupachatelům a řeknou jim   i adresu motelu. Jenže   rodinka těch holek se na   "ty dva" doslova   nas*re a začne je honit.   Začíná teda honička v   autě. Hoši nemaj štěstí a   spadnou s (kdoví jestli né   kradeným) autem do příkopu.   Jsou (jak jinak taky) živý a   "zdravý". Najdou   jeskyni a v ní tunel. Ten s   nevymáchanou hubou leze jako   první a přitom volá svojí   maminku.
Na konci   tunelu ho chytne nějakej   týpek... Asi víte, proč?!   Ti dva další dorazí a pak   se jim taky něco stane...!   Film jsem nedokoukala ze dvou   důvodů. První byl, že se   mi chtělo spát (no ve 23.00   komu taky né, že? A druhý   důvod byl ten, že film byl   pro mě moc nudnej a jen   stačilo vidět, jak se holka   (ano mezi zloději byla i   holka hrabe v prasečích   sra*kách a fakt jsem to   musela vypnout...! Navíc se   film šíleně opičil po   "Texaským masakru"   (např. Jak ten   "nevymáchanej"   visel hákem za nohy a ten   druhej se ho snažil nějak   zachránit... ) Dost hodně   podobný!
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Tak a máme tu další jatka.   V poslední době si při   sledování novodobých   hororů, říkám, že se   nejspíš filmaři pokoušejí   změnit žánr. Dneska když   se řekne horor tak to   neznamená napětí ale maso.   Občas se sice najde nějaká   světlá vyjímka ale jinak se   žánr horor změnil na žánr   vyvražďovačka. Stejně tak   je tomu tak i v případě   tohoto snímku bývalého   "reklamáře",   který svůj   "rychlostřihařský"   ; kurz nezapře. Film je jedno   velké klišé a tak zde opět   máme dům (v tomto případě   hotel) obývaný jednou hodně   divnou rodinkou, kteří se   jistě neřadí mezi   vegetariány a jíž vede   jakýsi bývalý nácek,   který je nejspíše hodně   zklamaný z toho, že už   skončila 2. sv. válka a   chybí mu nějaké to   mučeníčko, které si   dopřává na náhodných   zbloudilcích, které   zavítají do jeho hotelu.   Jednoho dne v tomto hotelu   hledá azyl i taková ne   zrovna neviná partička ve   které samozřejmě nemůže   chybět dívka. Po chvíli   však zjistí, že maso,   které jim bylo podáváno k   večeři zřejmě nebude   hovězí a začnou se dít   věci. Kdo celou dobu čekal   na krev tak se konečně   dočká pár brutálních   momentů ale pro ty kdo byly   odchovaní italskými slashery   a viděli nějaký z dlohé   řady novodobých amerických   skorohororů to nebude nic   nového. Prostě klasika.   Přeštípané achilovky   kleštěmi, sekery zaseknuté   na ruzná místa na lidském   těle, podřezaná hrdla,   ustřelený prsty a prasečí   výkaly. Snad jen člověk   uvařený v páře nebo scéna   s crikulárkou by se dali   nazvat inovací v počtu   různorodých morbidních   zabití. Ale i tak nemá film   v rámci žánru co nabídnout   a jistě nikoho nepřekvapí,   že opět přežije pouze   něžné pohlaví, které by   mohl nakládačku, kterou za   film dostane závidět i Bruce   Willis. Ale je zajímavé, že   zuby jí zůstali po těch   kopancích a ranách   všechny:o)
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Další nehorázná slátanina   v duchu jatek a   vyvražďovaček posledních   let. Tentokrát v režii   Xaviera Ganse, s příšernou   kamerou a dementním dějem.   Zlatej Hostel...
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Aj Francuzi dokazu natocit priemerny horror
Cisty priemer,ktory nicim   nenadchne,ale ani nicim   neurazi.Hektolitre krvi a   brutalita dominuju tomuto   horroru,co moze fanusikom   imponovat.O herecke vykony   nejde-ostatne ziadne tu   nevidime-vsetci herci tu   vrieskaju,akoby bolo to   vrazdenie   skutocne.Zaujimavostou je   francuzsky povod   filmu.Doporucujem len   fanusikom zanru.
Omnibus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2013
Jatka bez invence.
Když mě oběti ničím   nezaujmou, mám pak holt   jejich utrpení na háku (i   když zrovna tohle nebylo   úplně marné – to marné   sundávání Toma z háku).   Takže podhrabávání se z   vězení skrz prasečí kejdu   mohla být echt-hnusná scéna   desetiletí, ale pro mě   nebyla. Kvůli tomu   zprasenému scénáři mi   záchrana obětí byla buřt -   klidně i buřt na lidském   sádle opékaný. A otec rodu,   ten rádoby nácek, nebyl   hrozný, ale spíš k smíchu   (což je samozřejmě k   pláči). Navíc ostatní   členové rodiny plnili jeho   příkazy liknavě, bez   invence a natolik nedbale až   nechápu, že jim už dávno   před tím pár obětí   nezdrhlo.

Z   úchyláků mě zaujala (při   ubytovávání :-) jen   Klaudia, sympaticky zapšklá,   věčně ve stínu starší   Gilberte, spíš introvert,   ale jinak rázná. Zkrátka   holka do nepohody, která ví,   co chce :-) Škoda, že   nedostala víc prostoru. Jinak   ale film nezaujal, taková   slátanina, byť hojně   zalévaná kečupem. Navíc   kameraman byl na speedu a   střihač zobal extázi a u   toho já se prostě moc   nebavím.
Pixel116
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Celkem solidní horor o   šílené rodince, která   žije ve Francii na farmě a   zároveň jsou to stoupenci   nacismu, kteří loví lidi,   kteří se přijdou   nastěhovat do jejich motelu.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Mě tyto nové filmy moc teda   nebaví,lepší jsou ty z   80let.Tento film je zdlouhavý   ale dá se na něj   kouknout,ale jednou mi to   stačilo...
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2009
tak jestli se vam libil   Texasky masakr motorovou   pilou, tak vas tento snimek   take nezklame. Je to na stejny   brdo. 7 davam jen kvuli zemi   vzniku, to jsem od nich   necekal. Jinak je to jenom   dalsi krvak
Clockwork
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Dalo by se to prirovnat k   Texas Chaisaw Massacre The   Beginning je to celkem, dnes   uz rutinni tema,ktere se uz   dneska vidi pomalu v kazdem   hororu takze na tenhle snimek   koukam trochu skepticky.   Docela me staval strasne   spatnej strih a strasne blbej   kontrasnt barev.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2010
Před lety jsem viděla asi   tak dva francouzské horory, a   bylo to něco strašného,   tak jsem si řekla, proč se   radši nedrží toho co umí;)   točit dobrodružné, nebo   historické filmy. Ale   tentokrát mě překvapili,   což jsem ani nečekala. Byl   to překvapivě slušný   horor. Některé scény byly   dost drsné. Že bych se   nechala pozvat na   "prasečí"   zabíjačku..?
vernom
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2011
5/10
Průměrný horor krvavý,   který nějak zvlášť   neosloví, ale nudit se taky   nebudete. Co mi vadilo bylo   skoro pořád tmavé   prostředí. Takovou šílenou   rodinku bych potkat fakt   nechtěla.
andriy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Ze začátku jsem myslel, že   začnu mít nějaký blbý tik   z toho střihu, ale pak se to   celkem zklidnilo. Silně to   připomíná dům 1000 mrtvol   po francouzsky, je to surový,   hnusný místy i dementní,   ale to celé vyváží führer   v roli sociopatického otce   rodu. Takový kraviny jako,   že vlezou do nějaký blbý   šachty, která je široká   tak jak oni a hrozně si   prostě naběhnou to radši   nebudu řešit, protože furt   nechápu jak někdo muže   totálně podělaný, když ho   někdo chce zabít, zaběhnout   do tmavého dolu a následně   šachty. A ještě víc   nechápu, že si takovýhle   kravin nevšiml pan režisér   Xavier Gens, protože to   celkem shazuje celkově   hodnocení filmu, a že tohle   nebyla jediná věc. Ale abych   to zas celý nepohanil, tak   jsou tam i chvíle, kdy jsem   byl celkem napnutý, jako, že   jsem si drtil ruku, ale ne zas   tak často. No a pět dávám   jen proto, že takovýhle   úchylný surovosti mám i   celkem rád i když to   postrádá hlavu i patu, a   dalším důvodem je to , že   je to film evropský, lépe   řečeno evropská   "adaptace".
Mary.Elwood
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Hranice debility!! Tento film   je prostě špatně natočený   a proto působí víc než   dementně. Postrádá   jakýkoliv děj,smysluplnou   zápletku,napětí a místo   toho je plný trapných   dialogů a katastroficky   zpracovaných vizuálních   scén.
pakacka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Nulová invence v příběhu i   způsobu vraždění. Je to   jen slepenina vykradených   scén plná stereotypních   postav. Některé scény jsou   fakt humus, ale atmosféra   veškerá žádná. Úplně   zbytečný film, který nemá   co nabídnout. Než za tohle   dát dobrovolně 150 korun za   lístek, tak snad radši   palicí do hlavy. Jediné   štěstí, že hodnocení   nemůže jít do mínusu…   0,5 %
WrongDawe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2008
..Me prisel z thrilleru tohoto   typu za posledni dobu asi   nejlepsi.Bylo to namichani co   nejvic desivych veci,ktere by   zhnusilo,nebo vystrasilo co   nejvic lidi...od   klaustrofobie,pres ruzne   stipani slach(Hostel),pocit   bezmoci(saw),plazici se   lide(Resident evil),pohled   kamerou(jak Blair   witch)...spojeni techto prvku   bylo snad vyjadreni hrozby z   vyhry radikalni pravice ve   francouzskych volbach   ...bravurne!..navic postava   Führera jako tresnicka..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28124minih28124Vřískot 3 (2000) 
Scream 3 n
minih44431minih44431Hitman (2007) 
Hitman n
minih49795minih49795Domácí strava je domácí strava (1978) [TV hra] 
Domácí strava je domácí strava n
minih70758minih70758Nájemní zabijáci (2011) 
Assassination Games n
minih51614minih51614Skin (2008) 
Skin n
minih17704minih17704Rána deštníkem (1980) 
Le coup du parapluie n
minih24793minih24793Velká neznámá (1970) 
n
minih32264minih32264Špinavej Joe (2001) 
Joe Dirt n
minih24551minih24551Ztratila se Bílá paní (1937) 
n
minih41617minih41617Jak vyženit z pekla štěstí (1997) [TV inscenace] 
Jak vyženit z pekla štěstí n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10