Duben
ohodnotit

Horizont události

Event Horizon

Další název:
Event Horizon - Am Rande des Universums
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
6.11.1997
„Kosmický horor o nekonečné hrůze čekající posádku záchranné lodě na palubě kosmického korábu, který se vynořil z neznáma.“

Komentáře k filmu Horizont události

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Loď z pekla se vrátila
Kultovní a nedoceněný   sci-fi horor z 90 let od   Andersona který si tento film   vybral před točením dvojky   Mortal Kombatu. Produkce filmu   byla komplikovaná ale i když   z filmu bylo vystřiženo   mnoho scén a je kratší než   měl být, je povedený. Nejen   díky příběhu a postavám,   ale i trikům a atmosféře   tajemna. Škoda že takových   hororů nebylo natočeno   více. Trochu mi to   připomíná čtvrtý   Hellraiser z 1996. Stojí za   vidění.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2019
Klasika zreje ako vino...
Film zo zlatej ery sci-fi   hororov s vybornym hereckym   obsadenim a brutalnymi   scenami.Nizsi rozpocet je   znatelny na prvy pohlad, ale   atmosfera je skvela.
Film jednoznacne   doporucujem.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $26,673,242║Tržby   Celosvetovo $47,073,242║ Tak   toto je jediný podarený film   z dielne rutinéra Paul W.S.   Andersona. Toto mu fakt vyšlo   aj keď dokonalé to nie je   ale aspoň nič nekopíruje a   ešte dokáže zachytiť   dávku neskutočnej temnoty,   rovnako tak napätie tu   nechýba a dizajnovo to je   dosť dobre vytvorené. /videl   v kine: 70%/
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2018
Cesta do PEKLA je volná....
Asi 2x jsem to začal sledovat   a vždy usnul, teď konečně   viděno celé. Skvělej   audiovizuál, výprava, triky,   efekty. Nechyběla dusivá a   zlověstná atmosféra. První   půle zdlouhavější, druhá   akčnější. Překvapilo   celkem husté GORE, nakonec   70%, stojí za vidění.
chlad
Hodnocení:
Přidáno: 19.4.2016
Po téměř dvaceti letech   existence jsem jej shlédl.
Naprosto perfektní.
Tedy pokud jsem   průměrný americký divák   (upocené tlusté prase s   lahváčem v ruce,   požírající rozemletá   kopyta).
Nebo pokud   jsem evropský divák a je mi   8 let.
Pro ostatní   normální diváky je to   neuvěřitelná   zhůvěřilost.
Něco   tak blbého je vidět opravdu   jen výjimečně
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Horizont události je filmem,   který Vám rozhodně utkví v   paměti a jentak nezapadne.   Atmosféra je jedinečná a   strach z neznámého a   něčeho co nás převyšuje a   nerozumíme tomu je tu   brilantně rozvinut,   připočtu-li výborný   herecký výkon Sama Neilla,   jedná se opravdu o   netradiční filmový   zážitek. Onen strach   pramění také z toho, že   cosi je s námi schopno   manipulovat, přes naše   potlačené strachy a emoce,   přičemž nám to narušuje   naši pracně vykonstruovanou   fiktivní identitu. A aby byl   zřejmý kontrast a změny ve   vnímání při prvním a   druhém shlédnutí nechávám   zde i svůj původní   komentář. Je zajímavé jak   se vnímání stejného filmu   postupem času proměňuje a   nikdy není stejné, pokud se   tedy nejedná o vyloženou   tupárnu, která v nás nic   nejitří a je okoukaná již   při prvním shlédnutí, tam   si toho rozdílu nemusíme ani   všimnout, ale kde film   jitří něco v nás je to   více než patrné.

(Jeden z   nejmagorštějších filmů,   které jsem kdy viděl a   vůbec nevím jak to hodnotit.   Ten převrácený strach z   něčeho neznámého je čirý   nesmysl, vždyť bez lidí je   ta loď v klidu a míru, tak o   jakém absolutním zlu je   řeč. Co by kdo natočil asi   za zlo na prázdné lodi bez   lidí, jen klid a mír :-).   Film vlastně evokuje strach z   něčeho, co je naší   záchranou jako lidského   jedince a to objevení jádra,   černé díry sami v sobě a   to že to vyvolává strach je   přirozená reakce, jíž jsme   ale tvůrci mi sami.)
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.5.2012
opravdu strašidelná scéna   je tam jen jedna, jinak to   vše stojí za prd. Filmy   Paula Andersona nejsou Bůh   ví jak přleomové, nebo-li   nejsou vůbec. Podobný   námět jako vetřelec, nic   originálního. To, že se   naši hrdinové nachází v   jiné dimenzi jsem čekal   něco mnohem víc   strašidelnějšího, než   paranoidní představy našich   hrdinů. Horory nesleduji,   protože mi nedělají dobře,   ale zde jsem to nevydržel a   jsem i rád, že jsem se kouk,   protože jsem poznal, co je   tenhle film zač a můžu   říct, že kravina,
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2012
HORIZONT UDÁLOSTI

Sci-fi film o záchraně   vesmírné lodi, která byla   dlouho považována za   ztracenou. Najednou se po   letech objevila a vysílá   podivný nesrozumitelný   signál, který vypadá jako   volání o pomoc. Úvod filmu   sliboval velmi zajímavý   zážitek. Celý film se velmi   hezky rozjížděl a nabízel   zajímavou a napínavou   podívanou. Bohužel pak se   příběh proměnil spíš v   horor a konec všechno   dokonale pokazil. Původní   nadšení mně rychle   přešlo. Je to veliká   škoda. Tento film mohl být   opravdu bomba. Námět byl   velice slušný, takto jsem   byla dost zklamaná. Je to jen   průměrný film. Nevím,   jestli se na něj ještě   někdy budu dívat. Nejspíš   ne.
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Atmosférický horor o   vesmírné lodi, která   pronikne do jiné dimenze - a   vrátí se natolik   pozměněná, že v komkoliv   na palubě vyvolá   šílenství. Film je tak   trochu zkřížením temného   scifi (alias Vetřelec) a   lovecraftovského hororu;   podle některých se jedná o   The Shining ve vesmíru. O   napětí a drastické efekty   zde rozhodně není nouze;   oproti běžným hororům zde   navíc nechybí dobré   herecké obsazení. Film   rozhodně potěší fanoušky   satanského hororu, Warhammeru   40.000 či Dooma.

Mimochodem, na filmu   obzvlášť oceňuji jeho   mnohoznačnost. Samotná jiná   dimenze není vidět, vidíme   jen její efekt na lidi -   takže se stejně tak může   jednat o peklo, alternativní   rozměr či třeba i o nebe;   hlavní je to, že se jedná o   svět natolik odlišný, že   jej lidské vědomí není   schopné unést. Závěr filmu   rozhodně není žádný   happyend - od hrůz jiného   světa není úniku, což   ostatně napovídá i samotný   název filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Jako milovník sci - fi filmů   jsem byl velmi spokojen.A to   jak hereckým obsazením, tak   i dějem filmu.Podobné filmy   skutečně můžu.
Viki9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Varování - pokud jste   racionálně uvažující   člověk a máte rádi vědu,   ani to nezkoušejte! Pokud   jste však objímač stromů   se zeleně světelkující   aurou, strácející se v tom   nelidském světě   materialistické beznaděje a   věříte na temná zákoutí   lidské duše - tak to si   pošmáknete. Máte tam   všechna potřebná klišé,   včetně nezodpovědného   vědce prahnoucího po zkáze   všehomíra.
Pro nás   ztracence bez aury jen další   esoterický blábol v rouše   sci - fi.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Naprosto skvělé efekty i   děj, i když 1 – 2 hluchá   místa by se zde našla.   Bohužel nápad už zde byl   (SOLARIS), ale tam je děj   naprosto nudný. Také   maskéři se zde vyřádili a   vyřádili se na velmi dobré   úrovni. Jen si stále   myslím, že je škoda onoho   nápadu, dalo se z něj   vytřískat více. Ale třeba   by to již nebylo ono. Jak   tedy snímek ohodnotit?   Zařadil bych jej do vysoce   nadprůměrných, ale žel s   drobnými chybičkami.   Novad.h.0810288726/9155
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2010
Vrátil se z neprobádané   temnoty, aby přivezl tu   nejniternější formu zla..   Existuje východisko?   Žádné!! -)) Laurence   Fishburne, jako hrdinský   kapitán, neopouštějící   svoji posádku za žádných   okolností a Sam Neill,   tvůrce "Horizontu   události", spjatý se   "svou" lodí, poutem   otcovským. ;)   Sci-fi..mrazivé, jak vesmír   sám...
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Event Horizon
Navzdory pokroku, který v   současné době astronomie a   fyzika udělala, není stále   jasné, zda je či není   Vesmír konečný, kde leží   jeho hranice, co tam nebo za   nimi lze očekávat. Vyřešit   tuto otázku se snaží   fyzikové i filozofové.   Nezodpovězené otázky a   tajemno s tím související   proto stále lákají i   umělce, včetně filmařů,   aby se pokusili nastínit   svoji vizi. Mezi taková díla   patří i film „Horizont   události“, vykreslující   osud osádky záchranné   kosmické lodi letící   vstříc lodi „Horizont   události“, která byla   pohřešovaná a jak se   ukázalo, díky své   konstrukci se dostala až za   hranice Vesmíru. Extrémní   fyzikální faktory ovlivnily   chování její posádky a   vlastnosti, a loď tím   získala schopnost probouzet   nejtemnější zákoutí   lidské mysli. Autorům se   celkem úspěšně podařilo   využít téma a začlenit do   filmu všechny účinné prvky   hororu – napětí, úlek,   neočekávané situace. To,   vedle zdařilého zpracování   po technické a trikové   části, z tohoto scifi hororu   dělá napínavý a zajímavý   film, i když nemusíme vždy   souhlasit s vývody autorů.   Proč za vším hledat vliv   pekla (posilněný emotivním   voláním o pomoc v latinském   jazyce?), temná zákoutí   lidské duše a jejich projevy   sami o sobě mnohdy obecnou   představu o peklu   předčí.
Pravdou je,   že za mnohými   nezodpovězenými otázkami   stojí nedotažený střih,   vynucený časovou tísní   při dokončování, a pak   zřejmě cenzura   (autocenzura?).
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Dobrá kombinace žánru   sci-fi a hororu a nesmí   chybět ani akce dobré   herecké obsazení a to vše   ve vynikající režii   Andersona a výsledkem je   hodně zajímavý napínavý   film sice konec mohl být i   lepší , ale jako celek   pěkná podívaná .
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Paradne hutna atmosfera ktera   me desila az dokonce,chvilema   dost bizardni,ale to ja   raad.Hlavne perfektni vyprava   a lokace.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2009
na tomto filme sa mi skôr   páči jeho sci-fi zložka,   škoda že dej sa ku koncu   zvrhol na obyčajný krvák,   dokonca na vízie z pekla,   radšej to mohlo zostať v   rovine sci-fi v podobnom duchu   ako napr. Vesmírna odysea.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Dal bych větší hodnocení   ale pravda je, že nazáčtku   se to pomalu rozjíždí.Ale   potom už si vychutnávate   tenhle skvělej horror, z   velmi dobrým nápadem.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Rozhodně jeden z povedených   kousků režiséra Paula   Andersona, kde zkombinoval   sci-fi s hororem.Mrazivému   vesmírnému snímku   přispívá na kvalitě   hrůznosti zajímavě   navržený design vnitřku   lodi, kde posádka trpí   halucinacemi a nějaké   drastické scény.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Námět je docela hroznej, ale   režisér i herci předvedli   vskutku skvělé výkony,   takže nám atmosféru pěkně   omastili.
tohle vás   přibije do křesla a   odpustíte i lecjaké   amatéřiny.
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Velmi kvalitní sci-fi horor,   který má atmosféru hustou,   že by se dala krájet.   Stísněnou atmosférou mi o   připominá první díl   Vetřelců. Jenom škoda, že   film ke konci sklouzne k   obyčejné vyvražďovačce.   Ale i tak je to výborná   podívaná.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2008
Popcorn, ale solidní, navíc   pěkně pomurej a má spád...   Co víc si přát jako   oddychovku než   nepřeplácaný sci-fi.
brnvl2105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Řekl bych   super,super.Skvělé   vizuální efekty a maky,i   když pro slabší povahy   málo snesitelné.Chvílemi   sem nevěděl čí   jsem.Zajímavá podívaná až   do konce.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Zdařilý sci-fi horůrek,   který má sice pomalejší   rozjezd ale na druhou stranu   velice povedenou atmosféru.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Velice hustá scifárna,   které mnoho nechybělo k   páté hvězdičce. Velmi   dobrý námět (je to možná   tak trochu ve stylu Solarisu,   ale to nevadí), kvalitní   herecké výkony, zajímavé   triky, dobrá hudba, správně   vygradovaná atmosféra.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Pro mě vrchol tvorby   režiséra Andersona se   skvělou atmosférou , která   by se dala krájet ,   podtrženou pěkným hudebním   doprovodem , skvěle   namaskovaný a velmi dobře   ztvárněný doktor Weir v   podání Sama Neilla ,   charismatický a neoblomný   Laurence Fishburne alias   kapitán Miller , nádherný   design lodi , několik velmi   dobře vytvořených a   natočených nechutnosti a s   tím související krásné   masky , kopec sci-fi   horrorové mňamky s triky na   velmi solidní úrovni a to   vše zabaleno v   odpovídající stopáži.   Jeden z nejlepších snímků   v žánru sci-fi , bravo pane   Andersone.
AlCapone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Tenhle sci-fi/horor mě v   kinech ůplně dostal.Fandům   tohoto žánru mohu jen a jen   doporučit !!! :)
huron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Celkem slušný horor, patří   k tomu lepšímu, co Anderson   zrežíroval. Na můj vkus je   ale napětí postaveno   příliš lacině na   lekačkách - a na úkor   hloubky příběhu, jehož   vývoj je snadno   odhadnutelný. Velmi oceňuji   hudbu.
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2005
Jeden z nejlepších sci-fi   hororů jaký jsem kdy viděl.   Od chvíle kdy se ocitáme na   dlouho ztracené vesmírné   lodi si film buduje velice   děsivou a temnou atmosféru,   strach z neznámého zla   funguje dokonale, jen   čekáte, kdy se stane něco   brutálního co vás k smrti   vyděsí. Zhruba ve druhé   třetině se film stává   spíše napínavým   thrillerem, ale i tak se nudit   nebudete. Sam Neil podal   působivý herecký výkon.   Prostě hodně zajímavá   podívaná s dobrými   vizuálními efekty, ve   kterém je spousta krve a   psychického tlaku na diváka.
MedvídekPu
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.11.2003
Event Horizon (Horizont Události)
Pánové a dámy, dámy a   pánové, Horizont události   je jedno z nejhorších   béček které jsem kdy   viděl. Velmi mě těší že   jsem na něj nešel do kina a   že šlo jenom o 35 korun   daných za video.…

Detaily o tomto   filmu z roku 1997 najdete,   jako vždy, nejlépe na IMDb.   Režie Paul Anderson (Mortal   Kombat, Voják), scénář   Paul Eisner, herecké   obsazení nevýznamné a   nudné (Sama Neilla si   určitě budete pamatovat z   Vražedného bezvětří, zde   coby Dr. William Weir).

O co jde v tomto   zázraku kinematografie? Řekl   bych že o to jak   přesvědčit diváka že se   vrátila tajemná kostka a   nejhorší z lidského   podvědomí se vrátí zpět.   V roce 2047 se skupina   záchranářů a Dr. Weir   vypraví zkoumat náhle se   objevivší loď Event   Horizon, experimentální loď   schopnou cestovat vesmírem s   pomocí vytvářené černé   díry - během zlomků sekund   až na druhý konec vesmíru.   Loď ovšem záhadně před   7mi lety zmizela a nyní se   objevuje.

Po   sérii fatálních ukázek   fatální pitomosti   záchranářů už nezbývá   než sledovat jak loď a   tajemné zlo pohlcuje   postupně celou posádku,   všude teče krev, praskají   kosti, lidé chtějí   explodovat do vzduchoprázdna   a boj se zlem se jeví jako   skoro marný.

http://www.pooh.cz/pooh/a.   asp?a=2003020&db=

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66677minih66677Světová invaze (2011) 
Battle: Los Angeles n
minih43094minih43094Ratatouille (2007) 
Ratatouille n
minih48454minih48454Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 
Crank: High Voltage n
minih54861minih54861Mučedníci (2008) 
Martyrs n
minih47482minih47482Arthur a Maltazardova pomsta (2009) 
Arthur et la vengeance de Maltazard n
minih162070minih162070Chaos (2021) 
Chaos Walking n
minih26537minih26537Kult hákového kříže (1998) 
American history X n
minih34289minih34289Poslední samuraj (2003) 
The Last Samurai n
minih56378minih56378Melancholie (2011) 
Melancholia n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

63 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

12:50 - 13:45

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

73 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

8 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190561
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376588
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10