Hon na myš (1997)

Hon na myš (Mousehunt)
74 %
 
 

Mousehunt

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 25.6.1998        
    Délka: 93 min.
„Třeste se! Myš chce být SAMA DOMA...“
Znesváření bratři Ernie a Lars Smuntzovi zdědí po otcově smrti zdevastovanou továrnu na provázky a zchátralý dům, který otec kdysi dostal jako splátku dluhu a nikdy v něm nebydlel. Starší Ernie býval majitelem vyhlášené restaurace, jenže zkrachoval. Lars zase odmítl prodat továrnu na provázky obří konkurenční firmě Zeppco a manželka ho za to vyhodila. Bratři, kteří nemají kde spát, zamíří do zděděného domu. Tady náhodou objeví stavební plány a zjistí, že jde o dlouho hledanou stavbu slavného architekta, která má nesmírnou cenu. Přestože jim milionář a sběratel Alexander Falko nabídne závratnou částku, bratři chtějí ještě víc a rozhodnou se dům prodat v dražbě. Aby neohrozili hodnotu domu, chtějí se zbavit myši, která zde byla do jejich příchodu jedinou obyvatelkou. Myš se však oběma bratrům ukáže rovnocenným soupeřem a všechny pasti dokáže nejen obejít, ale také obrátit proti nim. S pokračujícím lovem dostává už tak zchátralý dům další rány. A ještě ke všemu se objeví banka požadující splátku půjčky, za kterou dům slouží jako záruka. S penězi Larsovy manželky, která se dozvěděla o výnosné nemovitosti, se jim sice půjčku podaří zaplatit, ale v domě je stále pánem nepolapitelná myš. Bratři ji nedokáží zabít, tak ji, když ji náhodou omráčí, pošlou v krabici na doutníky Fidelu Castrovi. Jenže sotva dokončí rekonstrukci domu a zahájí aukci, je myš i s krabicí zpátky. Začíná rozhodující střetnutí s nečekaným koncem.

Zdroj: Nova

režie:
Gore Verbinski
 
 
hraje:
Nathan Lane (Ernie Smuntz), Lee Evans (Lars Smuntz), Maury Chaykin (Alexander Falko), Christopher Walken (Caesar), Vicki Lewis (April Smuntzová), Eric Christmas (právník), Michael Jeter (Quincy Thorpe), Debra Christofferson (Ingrid), Camilla Soeberg (Hilde), Ian Abercrombie (vyvolávač), Annabelle Gurwitch (Roxanne Atkinsová), Eric Poppick (bankéř), Ernie Sabella (Maury), William Hickey (Rudolph Smuntz), Sarah Dampf (plačící dítě), Suzanne Krull (servírka)
 
 
scénář:
Adam Rifkin
 
 
kamera:
Phedon Papamichael
 
 
hudba:
Alan Silvestri
 
 
výprava-architekt:
Linda DeScenna
 
 
kostýmy:
Jill Ohanneson
 
 
střih:
Craig Wood
 
 
zvuk:
Scott Martin Gershin (design), Larry Kemp (design), Keith A. Wester
 
 
produkce:
Alan Riche, Tony Ludwig, Bruce Cohen
 
 
výtvarník:
John Alvin
 
 
dabing:
Pavel Trávníček (Ernie Smuntz), Pavel Chalupa (Lars Smuntz), Jaromír Meduna (Alexander Falko), Pavel Šrom (Caesar), Simona Vrbická (April Smuntzová), Lubomír Lipský (právník), Stanislav Fišer (Quincy Thorpe), Jiří Holý (Rudoloh), Richard Honzovič (dražitel)
 
 
zvláštní efekty:
Stan Winston Studio (Design a efekty animatronických zvířat), Michael Lantieri (koordinátor), Boone's Animals for Hollywood (výcvik kočky a myši), Stiles White, Lindsay MacGowan
 
 
animace:
Jeffrey Joe
 
 
koordinátor kaskadérů:
James Arnett
 
 
vizuální efekty:
Charles Gibson, Rhythm & Hues Studio (a animace), Rainmaker Digital Pictures (dodatečné), Animal Logic Film (dodatečné), Matějová (dodatečné), Blue Sky/CIFX (dodatečné), Pacific Title Digital (dodatečné), Nancy Kato (3d lead animator), Jesse Hollander, Jenny Fulle, Betsy Patterson, Peter Farson
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
kaskadér:
Nancy Young, Eliza Coleman
 
 
překlad:
Věra Pokojová (české dialogy)
 
 
asistent střihu:
Richard Currie
 
 
režie českého znění:
Zdeněk Štěpán
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.