Jeden svět
ohodnotit

Komentáře k filmu Hokejový zázrak

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Miluji hokej a tenhle   perfektní sportovní film,   který byl mimochodem skvěle   sestříhán a dějově   zpracován bezchybně, si   nikdo nesmí nechat ujít. USA   s odhodláním trenéra Herba   Brookse získat zlatý kov,   porazit sověty a dát   hráčům týmového ducha to   svědčí o ohromné vůli.   Kurt Russell (Herb Brooks)   vložen do role velmi živého   trenéra je opravdu   originální. Některé   psychologické praktiky,   které zahrnul do přípravy   tréninku, byly pro mne k   popukání a chuť dívat se   na film pořád dokola. Je to   film, který mohu vidět více   než jednou, klobouk dolů   režisér Gavin O'Connor   rozhodně umí. Památka Herba   Brookse určitě bude navždy   uchována.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Tak tento film je fakt bomba a   to jsem ženského   pohlaví(narážka na   komentář níže:-))!Kurt   Russel zahrál roli trenéra   bravůrně,hokejové zápasy   jsou natočené tak   dobře(hlavně ten   nejdůležitější se   "Sověty"),že jsem   byla stejně nervózní, jako   když hrají naši   reprezentanti důležitý   zápas "buď a   nebo"!Vřele doporučuju   všem milovníkům hokeje!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2021
Sportovní film   vyprávějící příběh   hokejového trenéra Herba   Brookse, scenáristicky   sepsaný na základě   skutečné události, kterak v   roce 1980 dovedl hokejový   tým k vítězství nad   neporazitelným Sovětským   svazem. Nelze si tak   nepřipomenout jiné   sportovní snímky tematicky   shodné, z nichž   nejslavnější je   samozřejmě ´Rocky IV.   (1985). Zatímco v pozadí   probíhá studená válka,   vůle Sověty porazit je   prostě ohromná. Sami o tom   něco víme, když si   připomeneme hokejový zápas   Čechoslováků se Sověty po   okupaci Československa   armádou Varšavské smlouvy.   Jak to dopadlo víme a   překvapením je, že to tu   dokonce i zazní a ne zrovna   jednou. V hlavní roli Kurt   Russell a již od první   scény vyznívá dojmem   naprosté přesvědčivosti.   Jestli přesně trefil   charakter skutečného Herba   Brookse ale těžko posoudit.   Ve své zásadovosti se k   Brooksovi hodí staré dobré   heslo: Těžko na cvičišti,   lehko na bojišti! A to   doslova. Jeho přístup k   hráčům mnohdy hraničí až   se sadismem, ale vše k dobru   věci, když se ví, proti   komu se chystají. Dějová   šablona se od jiných   sportovních snímků ničím   nevymaňuje, takže je od   první chvíle, chtě nechtě,   předvídatelný. Tvrdý   trénink, sem tam nějaké ty   spory a nakonec napínavá   sportovní událost, která po   divácké stránce pohltí.   Zápas je dobře nasnímaný,   sestříhaný a má tak   ohromnou energii, že do   poslední vteřiny jeden ani   nedýchá. Tento snímek se   povedl a patří mezi ty   lepší sportovní filmy,   které prostě po filmové   stránce plně uchvátí.
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2018
Film je naprosto úžasný,   napínavý a dynamický. I   když vím, jak to dopadne,   nádherné finále mne   vždycky úplně vyvede z   míry.
T800
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Hokej je hokej
Ci sa to niekomu bude paci   alebo nie je tu oslava hokeja   ako takeho a v nasich kocinach   Cesko - Slovensko je tato hra   velmi popularna. Kazdy   hokejovy fanda si tu prida na   svoje herci su na korculich   presvedcivy a Kurt je priam   ako Scotty Bowman. Vrelo   odporucam.
Dawid199
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Skvělé sportovní drama, to   se snad nedá okomentovat.   Skvělý Kurt Russell v   hlavní roli a perfektní   atmosféra+ kvalitní   příběh. Co více si vůbec   přát......
slina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Tento film musi kazdy hokejovy   fanda videt...urcite jeden z   filmu, na ktery se podivam vic   nez jen jednou
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Mam docela rad fimy se   sportovni tematikou a hlavne s   hokejem,takze se mi to docela   libilo.A K.Russel zahral   peknou roli.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2012
ZOH 1980 musel být plný   emocí jak to ukazuje film.   Výkony všech herců jsou   dobře zvládnuty, hlavně   Kurta Russella.
Nejvíce jsem se těšil   na zápas Československa s   Američany, ale bohužel to   tam byla jen krátká znělka!   Nicméně jsem rád, že i z   nás, z malé zemičky   udělali filmaři výbornou   hokejovou zemi, které se   také soupeři mohou právem   bát. V části filmu, kde se   hraje na Olympiádě se mi   děj zdál moc urychlený,   filmaři hlavně chtěli   zápas se Sověty, proto   finále nebo zápas s našemi   hokejisty byl hodně, hodně   urychlený. Chvílema jsou ve   filmu i děravá místa, kde   je děj naopak moc   protažený.
Krom toho   je tu ale pěkný hokejový   film, které mám moc rád.   Myslím si, že už kvůli   Českoslovenku si film   zaslouží 8/10.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Sportovni filmy... jeden z   nejlepsich zanru na platne :-)   A ani Kurt nezklamal. Jak tu   zde bylo uz psano -> urcite   se na tento snimek jeste   podivam
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Ano, je to jeden z   nejlepších sportovních   filmů, co jsem kdy viděl.   Ale chybí mi psychologie   jednotlivých hráčů, aspon   tak tří, čtyř. Jediný   nakonec, koho si oblíbíte,   je Kurt Russell.
jozko69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Fakty sedia
Áno, fakty sedia! Hokejisti   USA naozaj urobili na Zimných   olympijských hrách v roku   1980 v Lake Placid úžasnú   "dieru do sveta".   Ruskí (sovietski) hokejisti   sa síce na seba nepodobajú,   ale skúste zohnať také   strhané tváre, aké boli v   Zbornej komande za   Tichonova...
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Film spíše pro mužskou   polovičku, který ocení   hlavně hokový fandové.   Neboť všechny utkání a   akce v něm zobrazené se   točily podle skutečnosti.   Českého fanouška pohladí   na duši, že zde v jedné   scéně mluví jako o druhém   nejlepším mužstvu na   světě po tehdy nedostižném   Sovětském svazu
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Prečo?
Zase tu máme Američanov -   hrdinov všetkých dôb!!!   Prečo sa my hrdí Slováci   nehodíme do nakrúcania   našej zlatej éry(ešte   Česko-Sloveska) v hokeji?   Chyťme 50 kamier 30   neznámych mladíkov +   trénerka a asistenta a   natočme Golonku hádzajúceho   sa o ľad a chudákov Rusov na   kolenách... To by bolo   niečo!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Dobře zpracované sportovní   téma podle skutečnosti   vyniká především   svědectvím doby, a to v   takové míře, že jsem si i   během projekce musela   několikrát uvědomit, že se   nedívám na snímek z   opravdových osmdesátých   let. Nálada těch časů   dýchala přes obrazovku,   podpořená pravdivými   úvahami o tom, že se   nejedná pouze o prestižní   titul této skvělé hry, ale   velkou měrou do ní zasahuje   i politická linie,   soupeření mezi uměle   znepřátelenými pakty,   živené médii z obou stran,   proto nemám příliš za zlé   Herbu Brooksovi, že nás,   Čechy, zařadil mezi "tu   bandu". Kdyby jen tušil,   že mnohem větší rivalita a   možná i nenávist panovala   mezi týmy ČSSR a SSSR :-).   Dokonalá lahůdka se   zvýšeným adrenalinem však   obdivovatele hokeje logicky   čekala v poslední   půlhodině filmu - detailní,   živé a dynamické záběry   kamery zprostředkovaly   pohledy, kterými se na ledě   vnímají sami hráči, aniž   by docházelo k   nepřehlednosti. Nakonec i   politiky, patosu, patriotismu   a podpory chápavé manželky   bylo na americký snímek tak   akorát, tak proč jen za   šest? Dvě hvězdy chybí -   za poctivé, přesto vlažné   výkony herců, tady jsem   čekala mnohem větší   nasazení, skoro takové,   jaké měl olympijský výběr   USA v Lake Placid:-). I tak   ale stojí za to Miracle   vidět, hokejoví nadšenci   povinně.
1cover
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Poutavý příběh podle   skutečné události, který   musí potěšit každého   fanouška sportovních filmů   a hokeje jako takového. Film   je plný emocí na pozadí   studené války amíků a   sovětů. Tým amerických   mladíků půl roku tvrdě   maká pod vedením nového   kouče s progresivním a   neotřelým přístupem k   tréninku. Porazí všechny,   včetně čechoslováků, a   pravý hokejový zázrak je na   světě.
Zážitek to   byl hezký, Russel podal   slušný výkon a hokejové   zápasy byly nafilmovány dost   realisticky a občas jsem měl   dojem, že nekoukám jen na   film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih70041minih70041Útes smrti (2010) 
The Reef n
minih47812minih47812Archanděl (2005) [TV film] 
Archangel n
minih9905minih9905Kamufláž (1990) 
Cover Up n
minih96478minih96478Tajemná huldra (2012) 
Thale n
minih4260minih4260Bláznivá mise 4: Nikdo neumírá dvakrát (1986) 
Zui jia pai dang 4: Qian li jiu chai po n
minih29457minih29457Kostka (1997) 
Cube n
minih135814minih135814Ni le ciel, ni la terre (2015) 
Ni le ciel, ni la terre n
minih7770minih7770Freddyho smrt - poslední noční můra (1991) 
Freddy's Dead: The Final Nightmare n
minih28906minih28906Terč: Prezident USA (1997) 
Executive Target n
minih36813minih36813Catwoman (2004) 
Catwoman n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zázrak na ledě (1981)

 Zázrak na ledě (1981)
Zázrak na ledě n
Miracle on Ice
Žánr: drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Hilliard Stern

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10