Hledáme Ydol (2006)

Hledáme Ydol (American Dreamz)
55.3 %
 
 

American Dreamz

Další název: Hľadá sa superstar

    Žánr: komedie / hudební
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
Martin Tweed je obdivovaným moderátorem velmi sledované zpěvácké soutěže. Svůj život již dávno zcela podřídil úspěchu a jeho jediným cílem je, aby její příští řada byla ještě atraktivnější. Do dalšího kola si vybere Sally Kendoovou, která je ochotna udělat cokoli, jen aby soutěž vyhrála. Sally se okamžitě rozejde se svým přítelem Willym a snaží se dělat to, co jí radí agent Chet. Willy se přihlásí do armády a je odvelen do Iráku. Při jedné z akcí je zraněn a jako válečný veterán se vrací do USA. Chet toho chce využít při soutěži a Sally předstírá, že se k Willymu vrátila.

Americký prezident Joseph Staton ve státě prakticky nic nerozhoduje, řídí se jen doporučeními svých poradců. Neobejde se bez sluchátek v uších, do nichž proudí povely jeho poradce. Po svém znovuzvolení se však na dlouhý čas uchýlí do soukromí a pročítá si noviny, které nikdy nečetl. Protože se začínají objevovat spekulace o prezidentově duševním stavu, jeho poradce ho nutí, aby se konečně objevil na veřejnosti. Také ho napadne, že by se prezident pro zvýšení své popularity mohl objevit v soutěži jako hostující porotce.

Iráčan Omar Obeidi, který miluje západní muzikálovou hudbu, je teroristy pověřen tajnou misí v USA. Odjíždí za svými příbuznými do Kalifornie a vyčkává, až se objeví spojka. Moderátorovi Martinovi se soutěžící zdají nudní a vybere do ní Omara jako zástupce Arabů a židovského učence Sholema. Omar se konečně dozví o své sebevražedné misi. Musí se dostat do finále, kde bude mít na těle bombu, kterou odpálí, až si bude podávat ruku s americkým prezidentem...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Paul Weitz
 
 
hraje:
Hugh Grant (Martin Tweed), Dennis Quaid (Prezident Staton), Mandy Moore (Sally Kendoo), Willem Dafoe (personální šéf), Jennifer Coolidge (pí. Kendoová), Sam Golzari (Omer Obeidi), Marcia Gay Harden (první dáma), Chris Klein (William Williams), Seth Meyers (Chet Krogl), John Cho (Ittles), Judy Greer (Accordo), Bernard White (Agha Babur), Tony Yalda (Iqbal Riza), Noureen DeWulf (Shazzy Riza), Shohreh Aghdashloo (Nazneen Riza), Jay Harik (Ali Riza), Jia Mae (Hollywoodská dívka), Niki J. Crawford, Hash Patel (terorista), Beau Holden (strýček Fitz)
 
 
scénář:
Paul Weitz
 
 
kamera:
Robert Elswit
 
 
hudba:
Craig Eastman (píseň "Trail of Love"), Rick Garcia (píseň "Trail of Love"), Joe Lervold (píseň "Tea Time"), Stephen Trask
 
 
kostýmy:
Molly Maginnis
 
 
střih:
Myron I Kerstein, Mo Henry (střih negativu)
 
 
zvuk:
Christopher Alba, Vince Nicastro
 
 
produkce:
Rodney M. Liber, Andrew Miano, Chris Weitz, Paul Weitz
 
 
zpěv:
Niki J. Crawford, Mandy Moore ("Mommy Don't Drink Me to Bed Tonight", "Dreams with a Z")
 
 
zvláštní efekty:
John C. Hartigan, Chris Bailey
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rawn Hutchinson
 
 
vizuální efekty:
Mark Freund (supervize)
 
 
dramaturgie:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
výprava:
William Arnold
 
 
výkonný producent:
Kerry Kohansky
 
 
kaskadér:
Will Leong, Boni Yanagisawa, Dailyn Matthews
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.