Hledám muže pro svou ženu (1942)

Hledám muže pro svou ženu (Ein Mann für meine Frau)
70 %
 
 

Ein Mann für meine Frau

Další název: Hledám muže pro svou paní

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 94 min.
"Hledám muže pro svou ženu". Marischkův film z produkce Berlin-film měl typické znaky veselohry, přenesené do ateliéru z jeviště. Hubert Marischka měl už své velké a letité zkušenosti v tomto oboru a věděl, jak se může filmovými prostředky přikrývat schematičnost divadelního útvaru.

Pramen veselosti tu vyvěral z podmínky, kterou si kladla po sedmiletém manželství důvtipná manželka pro svůj souhlas pro rozvod se svým mužem. Podmínka zněla: opatřit nového manžela. Manžel, kterého hrál se suchým, ale účinhným humorem Johannes Riemann, odmítal při hledání všechny nápadníky a objevil tak, že žárlí a že miluje svou paní a k ní se zase vrací. Umění Magdy Schneiderové poskytovalo manželské hříčce pravděpodobnost a životnost.  Autor: Asmodej

režie:
Hubert Marischka
 
 
hraje:
Magda Schneider (Dagmar Stollbergová), Johannes Riemann (Robert Stollberg), Clementia Egies (Manon), Rolf Weih (Peter Storm), Hedwig Bleibtreu (Babička Stollbergová), Will Dohm (Felix Körner), Günther Lüders (Fritz Olden), Hans Brausewetter (Christian Brink), Erwin Biegel (Strýc Theodor), Erich Fiedler (Dotěrný pán)
 
 
námět:
Georg Zoch (hra)
 
 
scénář:
Hubert Marischka, Albert Roth
 
 
kamera:
Günther L. Arko
 
 
hudba:
Werner Bochmann
 
 
střih:
Margarete Steinborn
 
 
výprava:
Hans Ledersteger, Ernst Richter
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.