Hezký, charakterní Ital v Austrálii hledá krajanku za účelem sňatku (1971)

Hezký, charakterní Ital v Austrálii hledá krajanku za účelem sňatku (Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata)
75.2 %
 
 

Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata

Další název: A Girl in Australia; The Flying Fox (prac. název)

    Žánr: tragikomedie
    Země: Itálie / Austrálie
    Délka: 110 min., 3084 metrů
„O tom, že lhát se nevyplácí. A ve věcech lásky už vůbec ne.“
Amedeo je jedním z desetitisíců Italů, kteří pracují v Austrálii v dolech, v lesích, na stavbách cest a železnic. Ačkoli tu však žijí už desítky let, stále je neopouští touha po vlasti, zachovávají její zvyky a touží po italských manželkách. Vždyť taková italská domácnost je i tisíce kilometrů od domova zcela svébytná a hned tak se na ni zapomenout nedá! A tak se Amedeo rozhodne podniknout potřebné kroky k nalezení partnerky z rodné země. Hlavní role v nestárnoucí tragikomedii z roku 1971 vytvořili Claudia Cardinaleová a Alberto Sordi.
Česká televize

režie:
Luigi Zampa
 
 
hraje:
Alberto Sordi (Amedeo Battipaglia), Claudia Cardinale (Carmela), Riccardo Garrone (Giuseppe Bartoni), Corrado Olmi (don Anselmo), Tano Cimarosa (italský přistěhovalec), Angelo Infanti (pasák), Luigi Antonio Guerra (číšník Ricardo), Christine McClure, Mario Brega, Betty Lucas (zdravotní sestra), Mara Carisi, John Guarino, John Cobley, Alex Ciabo, Joe Sofia, Silvana Di Lapico, Nick Buttaro, Roger Cox, Cul Cullen, Noel Ferrier, Paul Kamsler, Frank Martorella, Giovanni Portale, Tony Thurbon
 
 
scénář:
Luigi Zampa, Rodolfo Sonego
 
 
kamera:
Aldo Tonti
 
 
hudba:
Piero Piccioni
 
 
kostýmy:
Bruna Parmesan
 
 
střih:
Mario Morra
 
 
titulky-česká verze:
K. M. Walló (režie české verze (FSB 1974)), Jaroslav Piskáček (české dialogy)
 
 
dabing:
Miloš Kopecký (Amedeo Battipaglia), Jana Hlaváčová (Carmela), Vladimír Brabec (Giuseppe Bartoni), Václav Voska (don Anselmo), Jana Drbohlavová (zdravotní sestra), Marcela Martínková (Conceta), Bedřich Šetena (číšník Ricardo), Vilém Besser (italský přistěhovalec), Karel Richter (Faustino), Otto Lackovič (tanečník), Jan Pohan (tanečník), Václav Mareš (Salvatore), Jiří Novotný (Giovanni), Oldřich Musil (Robert / průvodčí ve vlaku), Zdeněk Jelínek (pasák), Petr Skarke (šťastný manžel), Jan Sedliský, Jan Schánilec (mladík na motorce / cestující ve vlaku), Jiří Pick, Zdeněk Blažek (lazebník)
 
 
masky:
José Luis Pérez
 
 
výkonný producent:
Fausto Saraceni
 
 
producent:
Gianni Hecht Lucari
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.