Duben
ohodnotit

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Další název:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: The IMAX Experience; Harry Potter a väzeň z Azkabanu (SK); Harry Potter und der Gefangene von Askaban
Rok:
2004
Délka:
141 minut
Premiéra v ČR:
10.6.2004
„I třetí rok ve Škole čar a kouzel v Bradavicích bude plný překvapení a nebezpečí…“

Komentáře k filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 94
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Změna režiséra evidentně   napomohla i ke změně   celkové atmosféry filmu,   který se stává akčnější   a napínavější. Bradavické   pohádce už pomalu odzvání   a temné síly nabírají na   nebezpečnosti. Co mě ale   vyloženě pobavilo a takřka   až rozesmálo, byl nálet   mozkomorů. Silně mi totiž   připomněl podobnou scénu   reje duchů nad šibenicí z   našeho Švandy dudáka. Tam   ti strašáci frčí vzduchem   zrovna tak - hezky dokolečka   dokola.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Škoda, že je mezi   jednotlivými díly tak   dlouhý odstup. Než vyjde na   plátna kin další díl,   pomalu nevíte, co bylo v   předešlém díle. Ještě   že na sebe ty díly moc   nenavazují dějem!!
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Přestože ulítávám na   Harrym Potterovi v knižní   podobě, ani s tou filmovou   nezaostávám. Bohužel teď   jsem byla zklamaná. Mám   raději více, řekněme,   pohádkové zpracování.   Přiblížení k   akčnějšímu,   civilnějšímu pojetí podle   mě není to pravé. Stále je   to hodně dobrý film, ale...
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2004
Třetí díl Harryho je   ......jiný.Je to   akčnější,děti vyrostly a   jsou drzejší,holky se perou   a nevím co mlátí s Harrym   víc jestli puberta nebo   mozkomorové.Být na místě   strýce Vernona,začala bych   se Harryho bát,když jsem   viděla jak rozzuřený   nafoukl tetičku Marge.Už to   není dětský film.Nutí nás   myslet,vnímat ubíhající   čas,vidíme Harryho jak jde   frajersky na hodinu s   vytaženou košilí a přitom   víme jak touží po domově a   hladově hltá každou zmínku   o svých rodičích.Nalezení   kmotra je jen slabou   náplastí na jeho zmatenou   duši a jen Rowlingová ví   jak to všechno skončí.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Třetí pokračování Harryho   Pottera se vyvedlo, i když   jsem měla jisté pochybnosti,   obzvlášť když tuto třetí   část řadím k oblíbeným,   mám na mysli v knižní   podobě a když na to přijde   tak i ve filmové podobě.   Harry a jeho přátelé si   opět užijí řadu   nepříjemných a i   příjemných situací. Sirius   Black je mou oblíbenou   postavou a Gary Oldman byl v   této roli prostě skvělý.   Další skvělou postavou je i   profesor Lupin v podání   Davida Thewlise.
HP a   Vězeň z Azkabanu je prvním   temných dílem a po tomto   dílu je jasné, že fenomén   Potter už dávno není jen   pro nejmenší diváky.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Spousty z mých přátel jsou   fanoušky Harryho Pottera.   Zkoušel jsem mu proto i já   několikrát přijít na   chuť, ale vždy   bezúspěšně. A protože   kniha bývá vždy lepší   než film, přečetl jsem i   pár příběhů o tomto   čarodějovi. Přesto jsem v   něm nikdy nenašel   zalíbení. Celé mi to   přijde až moc dětské a   překombinované (teď nechci   nikoho urazit, je to pouze   můj názor a chápu, že vy   všichni ostatní se na to   díváte jinak), pustil bych   to tak pro děti od 6 do 14   let - jenom mi do toho nesedí   ti mí dvacetiletí   kamarádi...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Harrymu Potterovi a ostatním   již je třináct let. Inu,   léta pokročila a tak je   potřeba pokročit i v jejich   dalších dobrodružství.   Třetí snímek je zase o   něco více fantasy, avšak   přeci jen se tvůrci ještě   dosti drželi na uzdě. Ono i   tak si dali na snímku dost   práce a je to znát.   Obsáhlou knihu převést do   filmového scénáře není   nic jednoduchého, ale   viditelně se s tím poprali   dobře. Knižní nadšence   samozřejmě neuspokojí, ale   film jako doplněk ke knize   prostě funguje. Scénář je   pevný, srozumitelný a   kupodivu i přes rozumné   tempo není hluchého místa.   Na konci se možná v ději,   kde se posouvá čas, sice   někdo může ztratit, ale to   chce jen více pozornosti.   Takže co tu máme. Z vězení   uprchl nebezpečný čaroděj,   což přirozeně vyvolá obavy   a strach. Ale je všechno tak,   jak se jeví? Inu, to by nebyl   Harry, Hermiona a Ron, aby se   tomu zase nepodívali na   kloub. Třetí dobrodružství   v plné parádě a opět ve   dlouhé stopáži. Ano,   snímek má tradičně přes   dvě hodiny a to se do   dějství ještě ani všechno   z knihy přenést nepovedlo.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Tu vstúpil do série Sirius   Black moja obľúbená   postava takže fajn diel -   škoda , že si nedajú   vysvetliť , že je nevynný .
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2013
I já jsem pocítil změnu   režiséra.Tím ovšem   nemyslím, že by to byla   změna k horšímu - to ani   omylem.Jen mi to začalo   připadat víc   "temnější", což   mi ovšem nevadilo ani   náhodou.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Výborné
Výborný diel, nielen pre   temnejší charakter, ale aj   vďaka skvelým novým   postavám. Máme tu Siriusa   Blacka v podaní Garyho   Oldmana a Remusa Lupina,   ktorého výborne stvárnil   David Thewlis (na Lupina som   sa tešila najviac, je to moja   najobľúbenejšia postava).   Jednoducho ani ďalšia, v   poradí už tretia časť,   nesklamala :)
Samozrejme nedá mi   nepodotknúť, že kniha je o   200% lepšia, škoda, že sme   prišli o toľko zaujímavých   a vynikajúcich situácií,   ktoré brilantne napísala   J.K.R. :o)
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2013
HARRY POTTER A VĚZEŇ Z   AZKABANU

První   dva díly série byly věrnou   kopií knižní předlohy.   Staly se prostým   vyprávěním příběhů   malého kouzelnického učně,   které bylo určeno   především pro děti. Ve   třetím díle došlo ke   změně režiséra. Alfonso   Cuarón pozvedl film o třídu   výš. Absolutní věrnost   předloze zkrátka vždycky   není výhrou. Celé   vyprávění dostává díky   novému režisérovi krásně   temnou atmosféru, mnohem   poutavější i pro dospělé   diváky. Na druhou stranu   tento film už je mnohem   méně vhodný pro děti.   Mozkomoři přinášejí   potřebný lehký závan   hororu, ale díky nim se malé   děti mohou některých scén   skutečně bát. Na to, že   filmovým hrdinům je   třináct let, je to dost   silné kafe. Film ale nabízí   skvělou atmosféru,   přináší mnohem více   důmyslnějších triků,   celou řadu velmi zajímavých   nápadů, záběrů a   režijních vtípků.

Třetí díl ságy   o Harry Potterovi je   označován za nejlepší díl   celého cyklu. Já nevím,   pravda je, že tento díl je   hodně poutavý. I v knize   postupně atmosféra začíná   houstnout, ale přece jen se   mi zdá, že tady byla místy   temná až moc. Film oplývá   přemírou nejrůznějších   postav, ale každá má v   budoucnu pro příběh svou   důležitost a i když děti   jsou někdy trošku zmatené,   přesto je toto množství   opodstatnělé. Také   příběh postupně dostává   nádech skutečnosti svým   politickým podtextem. Děti   jsou obeznámeny se   skutečností, že   nepohodlných postav se dá   zbavit jejich uvězněním.   Poznáním, že všechno na   světě nemusí být nutně   tak, jak je lidem a dětem   předkládáno, dokazuje i   scéna setkání Harryho ze   Síriusem Blackem. Napínavá,   nezvyklá a zvláštní je   rovněž dějová linie, ve   které se hrdinové vracejí v   čase, aby změnili běh   událostí.

V   neposlední míře film   upoutá překrásnou   výpravou, exteriéry okolí   školy, horami v pozadí i   příjemnou hudbou. Pochvala   patří Danielu Radcliffovi. S   každým dílem je viditelně   lepší.

Nám   doma se tyto filmy stále   líbí. Díky nabitému ději   se v nich dá stále najít   plno zajímavostí. Film má   takový spád událostí, že   když se necháte vtáhnout   nevšední atmosférou do   děje, lehce zapomenete na   čas a nakonec si ani   neuvědomíte, jak rychle to   uteklo. Film je natolik   přitažlivý, že nelze   jinak, než jej doporučit   dále.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2009
P
Podle mně Harry Potter ujde   ale jeto nekonečné jak jsem   psal herci nám stárnou ale   koukám comám dělat
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2011
Harry Potter 3 - tak to je něco jiného!!!!
Tak tenhle film je mnohem   lepší než jeho   předchůdci. Je tu do filmu   jsou použity i prvky z   hororu, což v žádném   případě není na škodu a   pan Potter se může konečně   zařadit i pro starší fandy   a ne jenom pro děti. Děj   není ani protažený a má   více zvratů, jako scéna ve   vlaku s moskomorem, což jsem   nečekal.
Překvapilo   mě, že se v roli Blacka   předvedl Garry Oldman, k tomu   chci říci, že filmaři role   obsadili opravdu brilantně,   jo a abych nezapoměl,   Brumbála Michael Gambon,   který se mi zdá i lepší,   než bývalý Albus.
Musím říct, že tohle   je první Harry Potter, který   se mi opravdu líbyl.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Každopádně nejlepší   "potterovský" film   s perfektní a uhrančivou   (až hororovou) atmosférou.   Navíc jak herci začínají   dospívat tak už se konečně   naučili i pořádně hrát.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Harry Potter absolvuje třetí   rok v Bradavicích, zdá se,   že musí čelit útokům   uprchlého vězně Siriuse   Blacka, ale ukáže se, že   situace je úplně jiná a   Harry musí čelit hlavně   útoku mozkomorů, strážců   Azkabanu. Nakonec na svou   stranu získá i Siriuse.   Zajímavé je i použití   stroje času - docela by mi   chybělo
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Nejlepší HP film
Alfonso Cuaron konečně do   série dal pořádnou   šťávu. V okolí Bradavic   udělal trošku větší   změny, ale ty jsou pro filmu   spíše prospívají k   lepšímu. Hlavní trojka už   není tak prkenná, nejvíc se   mi opět líbila Emma.   Atmosféra je pěkně   hororová, a je tu vidět   ztemnění celé série.
Příběh je naprosto   úžasný. Triky jsou   skvělé, výprava, herci jako   třeba David Thewlis a   výborný soundtack. Pro film   je plus prostě úplně   všechno.
Díky za   Cuarona, ten dodal sérii   vše, co jí doposud chybělo.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Filmy s H.P. je vhodné vidět   až po přečtení knihy -   člověk si po otevření své   fantazie tu filmovou tak   nějak začleňuje a i   přesto, že zná děj tak   film vynutí v divákovi   napětí. Navíc mnoho   souvislostí ve filmu není.   Samotné grafické   zpracování a efekty byly   pojaty více než dobře a   není ve filmu nic přímo   negativní či špatné.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2007
Vyborne pokracovanie serie o   Harry Potterovi.Nechyba   výborná   atmosfera,zapletka,super   efekty a masky.Herecke vykony   mladych hercov sa lepsia   kazdym dielom,zostava vysoka   kvalita hlavne v podani prof   Snapea a tiez novych tvari   profesor Lupin/David Thewlis/   a Sirius Black/G.Oldman/.Film   si vychutnaju deti/možno za   cenu strašidelných snov :)/   i dospeli.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Změna režiséra přinesla i   příjemnou změnu a svěžest   do třetího dílu. Alfonso   Cuarón zajistil o stupínek   temnější atmosféru, trochu   upravil vzhled Bradavic, ale   hlavně z ústřední trojice   vymáčkl tolik potřebné   emoce, které Potterovi   zajistí hvězdičku navíc.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2011
nejlepší 10*
hodnotím stejně jako   jedničku - jednička byla   novým nápadem, realizací   jedné fantazie, něčím   naprosto novým... nejen, že   jde o magii, ale jde i o to,   co je v ní a kolem   čarodějného světa   (moderní značkové   létající koště apod.),   trojka má tak úžasné   efekty, není už dětská, je   hororem, začínají se zde   objevovat mýtická zvířata,   Harryho tajuplný strýček,   nechronologičnost filmu,   více smrti, více tmy, více   zvrhlosti, ptákovin,   napětí... trojka je snad   nejlepší díl Harryho,   hodnotila bych víc, ale to   nelze... nový režisér   dostal snímky o Harrym do   jiné dimenze... tento díl je   pro mne spojením odpočinku a   chroupaní šunkových   šnečků...
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2022
Alfonso Cuarón nám předvedl   temnější Bradavice. Na   první pohled je vidět jiný   rukopis. Někomu se víc   líbil ten hravější   přístup Chrise Columbuse,   někomu naopak tenhle   Cuarónův. Za mě to je   vyrovnaný.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2024
Z mého pohledu lepší než   tajemná komnata. Dobrý   příběh, slušně natočeno,   herecky též v pořádku. A   jak nemám rád delší   stopáže, tento snímek tak   vtáhne, že to člověk ani   nevnímá...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Je nejlepší díl. Moc jsem   si to užil... Sice mě tu   zklamalo pár drobných   věcí, jako třeba, že   nebylo na Prašivce vidět,   jak jí chybí prsty, že   Buclatá dáma vypadá úplně   jinak než v jedničce a je i   na jiném místě (aspoň   myslím)... Ale co mě   \"vyděsilo\"   nejvíc byl ten vlkodlak...   Možná měl budit hrůzu, ale   já jsem se mu musel lahodně   smát... To bylo strašný...   Ale stejně tomu musím dát 9   už jen proto, že Emma Watson   je fakt kus.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Pohádkové motivy zahalila   zde temná atmosféra.   Mozkomoři jen prohloubili   její mrazivý dotek a vše   nabralo rychlejší spád.   Konečně začíná skutečný   příběh, který divákovi   odhalí důležitá tajemství   ohledně Harryho minulosti.   Pod taktovkou režiséra   Alfonse Cuaróna se zvedá   kvalita snímku nehorázně   vysoko; jeho styl je   jedinečný. Zamiloval jsem si   nápadité přechody mezi   některými scénami a nejen   to! V hudebním doprovodu   mistra Williamse leckdy   člověka zamrazí a tak by to   mělo být. Jen škoda, že se   pan režisér neujal i   ostatních Potterovských   dílů. Určitě by se jednalo   o další mimořádně   skvělé kousky.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Cuarón zde stejně jako v   Potomcích lidí dokazuje, že   jednu věc umí výborně –   a to atmosféru. I kamera je   opět na výši a dává na   Harryho Pottera najednou   úplně jiný pohled. Opět   však velmi povedený pohled.   Příběh mě chvíli po   začátku nechával na   pochybách zda dokáže v   temnosti nakopat prdel svýmu   předchůdci a to i přes to,   že Mozkomoři byli dokonalí   i téměř hmatatelný strach   z příchodu onoho Siriuse   Blacka, jenže v této době   chybí odpovídající   příběhové pozadí, proto   jsem si snímek z tohoto   hlediska užíval spíše až   ve druhé půli. Tím   jednoznačně nechci říct,   že první nestojí zanic, to   ani náhodou, akorát se tolik   nepřehrabuje v minulosti,   jinak je stejně kvalitní   jako všechno předchozí i   následující. Příběh je   jinak velmi povedený a i   když se neposouváme o moc   dále (ani jsem s tím   nepočítal), nové   souvislosti se přece jenom   objevují. Nejvíce se mi ale   stejně asi líbily hrátky s   časem. Skvělým nápadem   bylo určitě obsazení   Siriuse Blacka – Gary Oldman   je zkrátka borec, co zahraje   všechno, obzvláště   záporáci v jeho podání   jsou skutečně   nezapomenutelní.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Mozkomoři a Azkaban jsou tu
Trojka je prostě   jednoznačně nejlepší díl   ságy s gotickým nádechem. K   tomu tu máme nové zajímavé   postavy, vlkodlaka, vězení a   thrillerovou zápletku jak má   být. Líbil se mi tu výkon   Oldmana, Rickmana a Radcliffa   který tu hraje asi nejlíp ze   všech dílů. Pár scén tu   má psychologický nádech a   krajina ve Skotsku je   nádherná. Williamsova hudba   se povedla, hlavně nový   motiv "Window to the   past". Konec byl vcelku   vtipně pojatý. Pár scén i   dialogů mě tu oslovilo. Pro   mě jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec. A dobrý film i pro ty   co nejsou fandové HP jelikož   ss to dá vnímat i jako   samostatný film a je   snažší na pochopení než   jiné díly.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Pravdepodobne nejlepe   zfilmovany Harry Potter, ktery   opravdu vycuhuje z rady. A   nejspis to bud etim, ze   Voldemort zde neni hlavni zlo.   Velkym plusem je tez sychrava   atmosfera a hratky s casem,   prekvapive pro ty, kteri   necetli knihu.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2007
Cuarón vykazuje perfektní   režisérské schopnosti,   dodává filmu nejen krásnou   výpravu, která předchozím   dílům v takové míře   chyběla, ale i gradující a   místy až thrillerově   napínavou atmosféru (což   dokazují i mozkomoři) a   efektní kameru. Velmi mě   zaujal David Thewlis, a to   díky svým nesporným   mentorským schopnostem, a   Gary Oldman. Nutno dodat, že   nejhorší na filmu je ta   půlhodina někde uprostřed,   kde jako by scénáristé   nemohli nic vymyslet. Vzniklé   neduhy ale bez problémů   zachraňují důmyslné   hrátky s časem a závěr.   Výborně. Nejlepší Harry   Potter.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Učebnice o cestování časem
Autorce se opět podařilo   napsat strhující příběh,   který by mohl být tak dobrý   jako ten jemu   předcházející. Člověk   má občas pocit, že se ta   paní snaží natlačit do   příběhu tolik motivů, že   by jich mohlo být až   příliš, ale zpravidla to   není na škodu; z řečeného   však vyplývá kvalita   novějších dílů, jelikož,   jak jsem se již někdy   dříve vyjádřil, problémy   běžných přidělávek   bývají způsobeny   přílišným čerpáním z   vyčerpané základní   myšlenky předchozího dílu;   J. K. Rowling pracuje než s   hlavní myšlenkou s motivy   svého světa a hlavní   dějové motivy z minulé   hlavní dějové linie nemá   potřebu přebírat; vytvoří   tedy vlastně nový příběh   ve stejném světě s jinými   myšlenkami.
Bohužel   autorka použila   příběhářsky téměř   zapovězený a jen s velkou   obezřetností použitelný   motiv cestování časem.   Teorie sil cestování časem   odmítá tak striktně, že   některými filosofy bývá   jeho nemožnost dávána mezi   tzv. základní poučky a   pokud tomu tak není, obvykle   jen proto, že se tam prostě   jaksi nehodí. Mnozí   filosofové, včetně mě,   právě tento fakt velmi rádi   dokazují; stručně řečeno   může cesta časem vést k   logické smyčce, jež je   neřešitelná nejenom pro   nás, ale naprosto   všeobecně; zkuste si   představit nějaký   zacyklený proces v   počítači a k tomu   přidejte, že tento proces   nmůžete žádným způsobem   ukončit - právě tak tomu je   i ve skutečnosti, jelikož   existenci rozhodně nemůžete   restartovat; to je jeden z   důkazů, sice ne   nejdokonalejší, ale pro nás   nejlepší.
Mnozí z   vás si jistě snadno   představí jednoduchou   logickou smyčku, ale v tomto   filmu můžete vidět i   smyčky dvoj- a mám pocit,   že i troj- násobné, což je   způsobeno z velké části   tím, že se dřívější a   pozdější postavy   setkávají; vlastně i samy   postavy několikrát   uvažují, zda to či ono   udělaly ony samy nebo někdo   jiný; jediným, kdo by mohl   bez debat tak jako autorka   Harryho Pottera použít   cestování časem, by byl   naprosto ortodoxní fatalista,   jenž věří, že všechno je   předem napsáno; jinak by   totiž nebylo možné s   dostatečnou (velmi vysokou)   pravděpodobností   předpovědět, co dotyčný   udělá a on se vlastně   může i rozhodovat podle   svých budoucích činů (což   se ve filmu také děje) - a   hup, zkuste si určit   násobnost takové jednoduché   smyčky, jakou můžete   pěkně vidět v tomto   filmu.
Z obsazení mě   zajisté zaujali i jiní lidé   než Kotek a Škvor, film je   zkrátka úžasný jak   příběhem, tak obsazením,   pro zmíněný nedostatek   stran cestování časem však   nemohl dostat tak vysokou   známku jako předchozí   díly.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2016
I když mám raději   pohádkovějšího a   dětštějšího Harryho   Pottera, tak co   naplat...hrdina dospívá a   příběhy vážní. Kouzelný   svět se prolíná s lidským.   Politikaření,   podrazy...prostě už to není   pohádka. Zpracování Vězně   z Azkabanu se povedlo a   kouzelný autobus s šíleným   řidičem nemá chybu.   Bohužel příběhy (ani v   knihách), nejsou úplně   logické. Ovšem s tím už se   nedá nic dělat.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Harry Pottera jsem viděl asi   jenom dva díly. Ten první v   kině. a tenhle jsem si   pustil, hlavně proto že jsem   četl knížku, která se mi   líbila. A film je taky hodně   povedenej. Neřadím se mezi   fanoušky tohoto čaroděje a   nemusím vidět každý díl.   Kámen mudrců a tenhle mně   ale docela zaujaly.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2014
H.P 3
Tento Harry bol temný,   mysteriózny a zaujímavejsi   ako predoslé dva. Boj s   Dementormi ci Gary Oldman,   ozvucenie a temná hudba alebo   ten vlkodlak a neuveritelvný   koniec v podobe casového   prelínania to vsetko je k   tomu skvelo natocené. Dakujem   Caurónovi ze sa toho ujal.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Tohle byl zatím nejtemnejší   díl z celé Potterovské   série.Film s potemělou   atmosférou a s tou správnou   pohádkovskou tradicí.Tvúrci   vytvořili dementorú nebo   mozkomorú(to jsou ty černé   přízraky)desivým   dojmem.Takže klasických osm   hvězd.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2010
Další povedené   pokračování už   povyrostlého Harryho.Plno   triků a kouzel všelijakých   monster nenechá diváka   vydechnout.Jen se mě nezdál   vlkodlak už jsem jich viděl   spousty a tento není co by si   film zasloužil.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Tak nevím...Jako by se trochu   vytratila ta skvělá   bradavická atmosféra z   prvních dílů.Možná je to   způsobeno tím,že děj se   více než v Bradavicích   odehrává venku mimo   školu,možná jiným   režisérem,možná   nepřítomností   Voldemorta,těžko   říct.Každopádně však   stále nadprůměrná   podívaná.
Defied_Master
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Většina lidí, kterých jsem   se na HP3 ptal říká, že je   to z celé ságy nejlepší   film. A já nějak netuším   proč. Podle mého názoru je   3jka naopak o ničem. Nebo   alespoň mě příliš   nezaujala. Ze všech HP asi   nejhorší...
marci22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2009
omlouvám se všem které   tento díl velmi zaujal...
mě totiž zaujal jen   zčásti.Závěrečný   obraceč času se mi zdál   nudný a vlastně celá ta   bradavická atmosféra je   tentokrát taková   uspávající...
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2004
Zaručeně nejlepší díl,   ale na pořádné hodnocení   si počkám až to uvidím   napodruhé a hlavně   nenadabované.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2006
Změna režiséra sérii   filmů prospěla - více akce,   lepší střih, hustější   atmosféra. Určitě tomu   pomohla i větší vyzrálost   dětských postav, kteří v   předchozích dílech byli   příliš toporní (alespoň   co se chlapců týče).
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Nejlepší film série -   zatím, co ještě dodat.   Cuaron ukazuje mistrovství, s   jakým si poradil s knihou   Rowlingové. Mozkomorové jsou   skvěle vizuálně   zvládnutí. Scéna z vlaku s   Mozkomorem a Lupinem je   skvělá. Celý film udržuje   tempo, které vás jen tak   nepustí. Vizuální efekty -   autobus, Mozkomorové - jsou   až na vyjímku - vlkodlak -   zvládnuté bravurně. Herci   hrají skvěle. Daniel   konečně ukazuje, že za tou   líbivou fazonkou je i hercem,   podporují ho i Emma a Rupert.   Jako vždy skvělý Alan   Rickman. Dobře obsazený   Spall. Tak trošku smutek nad   ztrátou Richarda Harrise,   který byl dokonalým   Brumbálem. Michael Gambon   sice není Harris, ani se jím   nesnaží být, což je   myslím lepší. Potlesk   největší si ovšem jistě   zaslouží David Thewlis a   samozřejmě Gary Oldman. Jeho   Sirius nahání hrůzu a   zároveň i klid jako Harryho   kmotr. Všem role padly   doslova na míru a film rázem   skáče na vysoké příčky   mého žebříčku. Alfonso   Cuaron tímto filmem ukázal,   kam a jak by měla série   směřovat.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Skvělá hudba, výborné   momentky, o trochu jiná   příroda, než na kterou jsme   byli doposud zvyklí , ale   rozhodně vše k lepšímu a   především luxusní závěr,   který bylo potěšení   zhlédnout. Stále si   netroufám ohodnotit plným   počtem, ale rozhodně doposud   nejlepší díl, který jsem   viděl. Co mi zde především   scházelo je původní   Brumbál Richard Harris,   který zemřel a snaží se ho   nahradit Michael Gambon, ale   zatím mě nijak zvlášť   toto obsazení   nepřesvědčilo. Momentálně   z nového Albuse Brumbále   (Michaela Gambona) nevychází   to, co vycházelo z Richarda   Harrisa a tím je kouzelná,   pohádková bytost a osobité   přesvědčení, zatím co z   Michaela Gambona vychází   trhlý, zbrklý, zmatený   Albus. :)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Tak na Vezni z Azkabanu jsem   byla v knize a moc se mi to   líbilo, nemyslím si, že by   to mělo mít tak přísné   ochranny jako měl tento film   (děti smí na toto do kina   jen s rodiči) já jsem byla   sama a nic se mi nestalo, sem   tam to je tedy strašidelné   ale film docela pěkný, ale   není to můj oblíbený z   Potterovské řady..
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
V tomhle dile jsou nejlepsi   herecke vykony z dosavadnich   peti casti. Snape, Lupin i   Black jsou skvele postavy.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Jednoznačně nejlepší   Potter. Cuarón konečně   realizuje to, co už před   ním slibovali. Atmosféra je   opravdu temná, depresivní.   Vlastně až teď máte   možnost si uvědomit, že   Potter je sirotek. Velmi se   vydařil Sirius a profesor   Lupin. Scény, kdy Harry   rozmnlouvá s Lupinem jsou   opravdu velmi dobré.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Konečně změna režiséra   přinesla do Harryho Pottera   trochu temnoty. Osobně jsem   moc ráda za obsazení a to   především za opět   vynikajícího Alana Rickmana,   který nemá nejmenší   chybičku.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Jednoznačně jeden z mých   nejoblíbenějších dílů.   Všichni jsou očividně   starší a všechno se   rozjíždí, dítěti bych to   sice nepustila určitě, knihy   se to taky drží jen z   principu, ale co, je to bomba.   Jelikož jsem starší, tak se   mi akčnější verze líbí,   ale už to není Potter a'la   Rowlingová.
MetelskuBlesku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Vězeň z azkabanu je   poslední zdařilý díl H.P.   filmového spracování.   Temější atmoféra, herecké   obsazení je prostě   dokonalé.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Největší filmové   překvapení mého života. Po   prvních dvou slušných i   když neodvažných filmech   jsem se na třetí díl nijak   netěšil. Ani plné   hodnocení většiny kritiků   a novinářů mě   nepřesvědčilo, abych šel   do kina na tento film.   Popravdě jsem ale nakonec   šel a musím říct, že nic   lepšího jsem ani nemohl   očekávat. Alfonso Cuarón   udělal z Harryho Pottera   působivou podívanou, která   má vynikající atmosféru,   výborné herecké výkony   (hlavně Oldman a Radcliffe).   Těžko někdo dokáže   překonat Cuaróna v dalších   dílech. Kdyby režíroval   sedmý díl, zakončil by ho   ve velkém stylu a s plnou   parádou! Třetí díl =   Genialita. JE TO BOMBA!!!
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Jeden z nejzábavnějších   dílu Harryh pottera.Skvělé   efekty propracovanost výkony   jeden z nejlepších dílů.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Většina lidí, kterých jsem   se na HP3 ptal říká, že je   to z celé ságy nejlepší   film. A já nějak netuším   proč. Podle mého názoru   je 3jka naopak o ničem. Nebo   alespoň mě příliš   nezaujala. Ze všech HP asi   nejhorší...
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2005
tehle dil byl slabsi.oproti   jednicce a dvojce spis a vic   hororovejsi.vic napeti..tak to   ubiralo na ty pohadkovy   poeticnosti
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Tohle je suprovej díl!   Společně se čtyřkou   zatím můj   nejoblíbenější! Zároveň   je to po prvních dvou   nabitých dílech a před   čtvrtým dílem, docela   příjemná oddychovka. Líbí   se mi postava Lupina a taky   zápletka s mozkomory. I kniha   se mi dost líbila. Docela   ráda si tenhle díl pouštím   a prozatím mě neomrzel.   Jinak Sirius Black stál taky   za to.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Tohle je rozhodně   nejpovedenější filmová   adaptace Harryho Pottera a to   hned z několika důvodů.   Především filmová   atmosféra konečně téměř   dokonale kopíruje tu   knižní, tudíž z filmu   není líbivá rodinná   prkotina pro babičku, rodiče   i vnoučky, ale temné,   mrazivé a pochmurné fantasy.   Hranice toho, kam až můžou   scénáristé zajít při   "ohýbání"   knižní předlohy tak, aby se   vše podstatné do filmu   vešlo a zároveň to bylo   snesitelné pro všechny   čtenáře, je nastavena   hodně rozumně, což mě   těší asi nejvíc. Navíc   skvělá výprava, kamera i   hudební doprovod. Díky za   povedený díl Harryho Pottra   95%
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2018
Famózna forma s prekrásnou   výpravou (okolie školy, hory   v pozadí), podstatne   detailnejšou,   prepracovanejšou Williamsovou   hudbou, a vôbec   individuálnymi perličkami v   podobe konkrétnych scén.   Napríklad Harryho let na   veľkej slepici dosahuje   emocionálnych výšin toho   najlepšieho z LOTRa. S   pribúdajúcimi minútami ma   však akosi prestal   uspokojovať samotný príbeh.   Nebyť rozkošnej poslednej   polhodinky (ktorá skoro   skryje do vačku 12 OPÍC :),   nesmelo by som to nazval až   miernou nudou. Ale to nie je   výtka Cuarónovi - ten   previedol s diskutabilným   scenárom doslova zázrak a   Columbusa odsúdil do starého   železa.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Po předchozích dvou filmů   přišly menší vizuální   změny ale nijak to   neuškodilo.Kromě změny   Brumbála..... Přítomnost   herců jako Timothy   Spall,David Thewlis,Gary   Oldman byla více než   výborná.Záchranný   autobus,nafouknutá teta   Marge,stojí zato vidět.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2013
Opět skvělé pokračování   tentokrát se už tolik   nepoužívaly obludy jako je   had nebo Voldemort se dvěma   tvářmi ale nebezpečný   věžeň který je náhodou z   harryho rodiny překvapení na   konci filmu pokud jde o   knížku tak v Kamení Mudrců   (knížce kameni mudrců) už   byla o děravém kotli řeč   ale ve filmu Harry a kámen   mudrců ne takže je vidět   že režisér se spíš víc   zabíval knížkou než   samotnou předělavkou filmu
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Jako snad všichni přede mnou   i po mě četli nejprve   knižní předlohu a až poté   viděli film. Je to   zavádějící, jelikož   člověk má pak snad vždycky   tendenci srovnávat písmo s   filmovým plátnem. Myslím   však, že i tentokrát se   filmový štáb ze sebe vydal   a snažil se knihu   filmuchtivým fanouškům   "přeložit" Na   kolik se jim to povedlo,   posoudí každý sám. Já   jsem tu snahu ocenil devíti   hvězdami.
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Harry Potter a Vězen´ z azkabanu
Třetí díl se mi i celkem   líbil,ale je pravda,že   některým věcem jsem vůbec   nerozuměla.Nevím jestli je   to jiným režisérem,nebo   nějakou jinou chybou.
Trojka ani moc   nenavazovala na první dva   díly.Prostě nic moc.Víc mě   oslovila kniha. :-/
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Komentář traileru
Dětští herci očividně   povyrostli a s tím se také   zlepšuje kvalita jejich   hereckého projevu.   Zajímavější je vzhled   ředitele Brumbála v novém   obsazení. Další   rozporuplnou postavu (Sirius   Black) hraje mistrný Gary   Oldman. Vzhled mozkomorů   není nepodobný prstenovým   přízrakům. Doufám, že   celek předvede Cuarón   stejně dobře jako tento   trailer.
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Po čtvrtém a šestém díle   je toto můj   nejoblíbenější. Velmi   dobře jsou uděláni   mozkomoři, ale nejvíc na   celém filmu se mi líbil   vlkodlak lupin. Trochu mně   zamrzelo, že se ve filmu   neobjevil voldemort.
simca.talpi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
NEZKLAME...
Můj nejoblíbenější díl   jako kniha i jako film. Má   výbornou zápletku, koec,   herecké výkony i tvory.   Rikman a Oldman skvělí, ale   Michaelk Gambon mě trochu   zklamal. Předchozí Brumbál   se mi zdál sympatičtější   a více dle předlohy.
Celkově jsem ale   nadšená.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
To je přesně ono! Atmosféra   ve Vězni z Azkabanu je   přesně ta amtosféra, kterou   si u Harryho Pottera   představuji- tajemnou,   možná trochu hororová a do   poslední chvíle napínavá.   Zdařil se obsazení Lupina i   Siriuse. Snad ani nemám   žádnou výtku, kromě   jedné- mrzí mne, že   rozhovor v Chroptící chýši   je hodně zkrácený,   poněvadž v knize je dlouhý   a plný zajímavostí o   minulosti Pobertů, potažmo   Harryho samého. Jinak se mi   líbilo snad vše- počínaje   komickou scénou s tetou   Marge, přes učebnici   Obludné obludárium až do   Bradavic, kde se nový   Brumbál ujal parádně své   role. Nic ve zlém proti   Richardu Harrisovi, ale   prostě Michael Gambon mi   sedí víc... Děj není   retardovaný, je plynulý a   průběh roku se parádně   promítá na Vrbě mlátičce   (to byl možná   nejpovedenější nápad z   celé série). Udělalo to na   mě více než dobrý dojem.   Asi nejen pro mě nejlepší   Harry Potter. Mrzí mne i   krátké zařazení   famfrpálu... Cuarón dodal   filmu ten děsivější   nádech, že to prostě není   jenom dětinská pohádka o   malém čaroději, který   vždy všechny zachrání.   Film nás (asi neúmyslně)   připravuje na to, že   vlastně na konci dalšího   dílu se setkáme s   Voldemortem- no a právě tato   napínavá atmosféra nás na   to perfektně připravuje. S   odstupem času jsem rád, že   se u natáčení vystřídalo   tolik režisérů- každý   dodal filmu trochu něčeho   jiného. Zajímalo by mě, jak   by to vypadalo, kdyby Cuarón   točil celou ságu- to už se   ale nedozvíme... 90%
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Zatím bezesporu nejlepší   natočený Harry Potter. A   může za to prostě Alfonso   Cuarón. Ten chlapík se   objevil a teď ukazuje, že to   prostě umí. Ať už Harry   nebo Potomci lidí jsou   prostě skvělými filmy.   Skvělá atmosféra, skvělá   výprava, skvělé záběry. A   temná atmosféra, něco, co   Chris Columbus prostě   nedokáže. Ať žije trojka,   rozhodně mě zaujala víc,   než samotná kniha.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Protože (nebo přestože?)   ulítávám na Harrym   Potterovi, tak mohu s klidným   svědomím říct, že i   filmové zpracování   třetího dílu je velmi   kvalitní a věrně se snaží   napodobit atmosféru   knížky.
Samozřejmě   není možné nacpat do   jednoho filmu slovo od slova,   ale i Cuaron se s tím   bravurně popral.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Dovoluju si tvrdit - zatím   nejlepší z natočených   pěti dílů. Jak pokud jde o   příběh, tak triky a   zpracování vůbec.   Výborných scén je ve filmu   řada, ale nejvíc na mě   zapůsobilo zpracování   časové smyčky a její   vysvětlení. Okouzlující.
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2004
Nejlepší díl z Potterovské   série. I když jsem knížku   četla, tak jsem byla napnutá   až do konce.
Daniela91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Vězen z Azkabanu
Tenhle film je pro mě jasným   favoritem ze všech   "Potterů".
Gary Oldman jako Sirius   Black předvedl brilantní   výkon. Jen
mi docela   chybí "starý"   Brumbál. Ten   "nový" je tak   trochu
jiný....
Kristi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2004
Bomba!
Treti harrypotterovsky film je   proste nejlepsi. Jako velka   fanynka HP knih (trojku jsem   cetla asi 4krat) musim   pochvalit tvurce filmu, jak do   nej hezky vlozili ruzne sceny   a prevypravely dej. Mela jsem   ale trochu pocit, ze tem, co   nectou knihy Rowlingove, musel   byt konec (v Chroptici chysi)   trochu zmateny. Jestli jo, at   si prectou knihu :-)
Dan Radcliffe je naprosto   super! Uz to neni ten nevinej   klucina z prvnich dvou filmu;   konecne ho mohu nazvat hercem.   Emma Watson predvedla skvely   vykon. Na mnoha webovych   strankach jsem cetla, ze David   Thewlis (Remus John Lupin)   nebyl moc dobry a nekdo jiny   by ho zahral lip. Mne osobne   se libil. Byl trosku jiny nez   v knihach, ale presto na me   udelal dojem.
Let   Klofanem byl super a   mozkomorove skutecne   strasidelni, az jsem se musela   otrast, kdyz jsem je   videla.
Skoda ze Cuaron   nebude rezirovat 4.potterovsky   film, M.Newell bude mit hodne   prace, snad nas nezklame. ;-)
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Třetí díl je podle mě   nejlepší z celé řady Harry   Potterů, co jsem zatím   viděl. Jak si vzpomenu na   první díl, tak se mi vybaví   dětští herci a je to   taková spíše pohádka,   druhý díl se mi zdá   temnější, ale je to pořád   oničem. Ve třetím díle už   dospěli hlavní hrdinové,   bylo poznat, že mají už   více zkušeností, atmosféra   byla hodně moc tajemná, ne   jako v předešlých dílech.   Hudba ta se naprosto hodila k   filmu a k celé atmosféře.   Efekty byly podle mě   nejdokonalejší ze všech   dílů. Hodně se mi líbí   Harry Potter, mám k němu   kladný vztah.92%
Kecka1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Nemůžu si pomoct, ať se ten   film někomu sebvíc, mně   prostě zklamal. Je to úplně   nelogický. Vemte si ty   části, jak Harry a ta malá   šlupka cestuje časem, to je   prostě nesmyslné. Nemyslím   to, cestujou časem, ale to   jak. Je to nesynchronované.
power
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2005
nevím proč ale čekal sem od   toho filmu víc.nebilo to   skvele spracováno.Melo tam   být víc akce a bez tech   krátkych scén s zurivou   vrbou.Nedrzeli se obsahu knihy   sekali dej a ten patronus na   konci stal uplne za nic.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super podívaná
Třetí rok v Bradavicích   Harry se nemohl dočkat   začátku školního roku,   když ale přijede do   Bradavic, panuje tam napjatá   atmosféra a strach.
Proč?
Na svobodu   uprchl vězeň z Azkabanu,   nebezpečný vrah Sirius Black   - prý nástupce lorda   Voldemorta, Pána zla. A stopa   vede - kam jinam, než do   školy v Bradavicích. Proto   je na obranu povolán   strážce Azkabanu, který   slyšel Siriuse Blacka mluvit   ze spaní. Říkal: "ON   je v Bradavicích."
Harry je v nebezpečí a   neochrání ho ani zdi   bradavické školy, ani jeho   přátelé. Zrádce se může   skrývat přímo ve škole….
eso
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Zatímco ničemná teta Marge   pluje noční oblohou, Harry   se vypraví vstříc třetímu   školnímu roku v   Bradavicích. Po příšerné   jízdě Záchranným autobusem   se ocitne v Příčné ulici,   kde se dozví, že uprchlý   vězeň Sirius Black jde po   něm. Tak začíná nové   pololetí. V Bradavicích se   Harry a jeho přátelé učí   jemnému umění přistoupit k   hipogrifovi, proměně bubáka   měnícího podobu v něco   směšného a dokonce vracet   se v čase. Mozkomorové   vysávající duše se   vznášejí nad Bradavicemi a   ohrožují Harryho, zatímco   příznivec Toho, jehož   jméno nesmíme vyslovit, se   skrývá uvnitř zámku. A   Harry se s nimi všemi bude   muset utkat. Režisér Alfonso   Cuarón natočil podle třetí   knihy J. K. Rowlingové   báječné strhující   vyprávění plné smíchu,   napětí a překvapení,   která vám vyrazí dech a   jaká můžete najít jen v   dobrodružstvích Harryho   Pottera.
aduliatko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
harry potter a väzeň z   azkabanu je podla mna   najlepsie spracovana cast sagy   harryho pottera. dej je   celistvy, zhoduje sa z dejom   knihy, i ked miestami trochu   odbocuje, co sa mu da vsak   prepacit, pretoze potom by   film vobec neposobil ako   celok. spracovanie harry   potter a väzeň z azkabanu sa   mi paci ako po hereckej, tak   aj po grafickej stranke
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Třetí díl - mozkomorové,   nafouknutá teta, záchranný   autobus, hipogryfové...   divák neví, nač se koukat   dříve, čeho se bát a čemu   se podivovat. Lupina jsem si   představovala jinak, zato   Červíček mě nezklamal.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
tento film patří mezi mé   oblíbené, jednak kvůli   spoustě kouzlení a   tajemství, ale taky kvůli   ztajímavému příběhu   plnému zvratů. Zkrátka   pohádka i pro dospělé
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2004
zatím podle mého názoru   nejlepší film celé série,   možná je to i tím, že   příběh je temnější a   není už tak zaměřen na   malé děti...
Herecké   vykony jsou velmi dobré,   vizuální zpracování je   nadprůměrné a hudba je na   vynikající úrovni...
Není co dodat, perfektní   film jen s malými   chybičkami, což ale na   kvalitě nic nemění...
McFady
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2009
skvělé
Asi nej díl! Ti noví mrzáci   mozkomorové nemají chybu   :)
Film je už trochu   překopanej od knihy, ale   stejnak to stojí za to,   přátelé!
martanek085
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Když jsem tento díl viděla   tak jsem byla ohromena, jak je   ten konec hezky propojen, jak   to na sebe úplně všechno   navazuje. Z tohoto dílu se mi   nejvíce líbí Prasinky a   taky, že Harry se svými   přáteli odhalí pravdu, že   Sirius je neviný. Taky jsem   ráda, že se jim povedlo   Siriuse osvobodit a nejen   jeho, ale taky Klofana. Ale   už dost jinak bych prozradila   celý film. Prostě se na něj   podívejte a sami uvidíte.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
A opět Harry Potter,   tentokrát už třetí díl.   Co se změnilo oproti dílu   druhému? Především   režisérská stolička nám   pozměnila svého panovníka.   U tohoto dílu jí opanoval   jihoameričan Alfonso Cuarón,   jenž tak hezky zrežíroval   dnes už klasiku v žánru   road movie, film Mexická   jízda. A to je ten hlavní   důvod, proč je třetí díl   tolik jiný, tolik   dospělejší. Hlavní   hrdinové odhodili hábity a   ve volném času se po   Bradavicích pohybují ve   sportovním oblečení, je zde   důraz na detaily (viz   krásně praskající   knoflíky tetičky Marge) a   vše dostává takový   mladistvý náboj, z   dětských filmů se stávají   filmy pro širší publikum, a   to je jen dobře. Seznamujeme   se tu s novými tvory, s   novými postavami, prostě je   to zajímavý film a dosud ze   všech filmů asi   nejpovedenější. Navíc   nezapomenu na super zážitek,   kdy jsem tenhle film viděl   napřed dvakrát v normálním   multikině a potom jednou v   IMAXu. To byl neskutečný   zážitek na hodně dlouhou   dobu a dost jsem si to užil.   Všechno dostalo tak   nečekaně obrovské rozměry,   že to byla prostě lahůdka.   Film je perfektní, a opět,   jak jinak, plné bodové   hodnocení...
Madam_Horatio
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.10.2006
zlatej střed
se říká. Vidim to ale   bledě, protože tohle je film   od Alfonse Cuarona. Ne že   bych ho neměla ráda, vždyť   ho ani neznám, ale tohle jak   natočil.. ne. Nelíbil se mi   ten díl. Bylo tam vše   pomotané, v jiném pořadí a   myslím, že ten kdo četl   knihu se mnou bude jasně   souhlasit. Jediný, co se mu   povedlo, byly počítačově   vytvoření mozkomorové,   dvanácterák či Klofan. To   bylo moc pěkný.
Hesiona
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Zklamání
Tenhle film mě zklamal   nesmírným způsobem.   Všechno, co se mi v knize tak   líbilo a co jsem považovala   za podstatné, z něj   režisér vykuchal a upravil   si to po svém. Jediné, zač   mu děkuji, je casting.
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Podle mě nejlepší   natočený díl ze všech   Potterů. Řekla bych, že   změna režiséra prospěla.   Tenhle díl se sice nejmíň   podobá knížce, ale za to je   tam hodně vtipných scén.   Mozkomorové a Klofan se   obzvlášť povedli. Už to   není takový dětský film,   jako byli předchozí díly, a   to je na tom podle mě to   nejlepší.
Eisenhammer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Již třetí pokračováníé   tajemného příběhu mladého   čaroděje Harryho Pottera,   potomka velkých kouzelníků   bojujících proti zlu.   Příběh plný napínavého   dobrodružství, přátelství   i osobní nevraživosti mezi   studenty čarodějnických   kolejí jak v minulosti, tak i   v "současnosti" HP.
resino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Stupňující napětí v   třetím pokračování. Harry   se setkává s jediným   příbuzným strýcem Siriusem   ,který utekl z věznice   Azkaban. Pronásledují ho   mozkomorové. Hermiona chce   stihnout co nejvíce hodin a   tak se kouzlem vrací v čase.   Nakonec jim to pomůže při   záchraně hypogrifa Klofana,   kterého nechají popravit.   Začíná to být pochmurné a   tajemné. Smrtijedi se   připravují na návrat   Voldemorta.
karinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
to je můj   nejoblíbenější díl z   dílů Harryho Pottera
ty ostatní díly se mi   tolik nelíbily!!!!!
HARY
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2004
Dost dobré odreagování a   zábava v POTTERovském   světě hned od začátku! A   až do konce! Tak dobré, že   bych tam chtěl žít!
  Velice povedené   zpracování, děj, hudba i   výkony všech herců a   tvůrců.

  Doporučuji všem, co se   opravdu chtějí pobavit.   Stojí to za to.
Millie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2004
Harry Potter je prostě   skvělej!!!Už se těšim na   čtvrtej díl:-)
AndyKaufman
Hodnocení:
Přidáno: 19.7.2007
Tak tohle si užiju. Neměl   jsem v úmyslu psát k tomuto   filmu své postřehy, zhruba   do chvíle, kdy na scénu   vešli, lépe řečeno   doplachtili tzv. mozkomoři   (to je tak děsivé   pojmenování, tohle   "mozkomoři", že se   z toho budu aspoň týden   pravidelně pomočovat), no a   já pochopil, že budu muset   být buď na Amazonských   drogách, nebo jsem to letos s   tou marihuanou přehnal. K mé   smůle jsem dokoukal i zbytek,   abych ve finále nabyl dojmu,   že chyba nebyla ve mě,   nýbrž ve filmu, mohu - li   tady o něčem podobném   vůbec hovořit. A já   myslím, že nemůžu. Takže,   abych objasnil tři hvězdy,   které jsem téhle reklamě na   nejrychlejší koště světa   milosrdně udělil:   Zasloužily se o to scény s   panem popravčím (sympaťák   téměř jako já), geniálně   komické zvraty v chroptící   chýši, kde se postupně   setkal téměř celý   učitelský sbor a taky za   atmosféru, která občas   vykoukne z nějaké černé   díry, kam se, střídána   nechtěně legračními   klišé po většinu filmu   vytrácí. Ehm, zapoměl jsem   pozanmenat, že Johna Cleese   jsem se nedočkal (abych se   vyhnul případným   nadávkám, kterým se tak   jako tak nevyhnu: byl buď   vystřižen, nebo je to moje   chyba, asi jsem ho přehlíd)   a postavy z předchozích   dílů se na mé obrazovce   míhaly rychlostí takřka   světelnou (Tedy skoro jako   jako v Twin Peaks:Fire walk   with me). Výslekem toho je   smutek, který bez špetky   svědomí oddělal ideu, že   tuhle sérii někdy dokoukám.
Brosik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Můj favorit mezi zatím   natočenými díly. Ten   „KUARÓN” je fakt borec.   Jen v tomto díle již   bohužel není původní   představitel Brumbála...   škoda byl to opravdu ten   jediný správný...
pájka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2004
Opravdu lepší
Tento díl byl takový   vyváženější.Dost humoru,   i citlivých scén.Gary Oldman   je v podání Siriuse   dokonalý stejně jako další   nový herec David Thewlis   (Lupin(.Ostatní herci (Alan   Rickman, Maggie Smith...)   opět předvedli skvělé   výkony.Doufám, že se   nějaký další díl dostane   opět pod ruku Alfonse   Cuaróna!
Jean_Jacques
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2004
Třetí díl přestává být   pohádkou, to dozajista. Ale   film, ten to opravdu není.   První 3/4 filmy odpovídají   tomu, co zažívá člověk   obvykle ve škole - nuda.   Kromě filmových efektů,   které ovšem nepřinášejí   nic nového (ani nemohou) se   tam opravdu nic neděje. A   myšlenka, tak ta se tam též   neobjeví. V tomto ohledu mám   pocit, že druhý díl ten   třetí rozhodně převyšuje.
Pecin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Moc hezké, těším se na   další díl :o)))

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40047minih40047Underworld: Evolution (2005) 
Underworld: Evolution n
minih25123minih25123Armageddon (1998) 
Armageddon n
minih52441minih52441Prázdniny u jezera (1976) [TV seriál] 
Szaleństwo Majki Skowron n
minih74030minih74030Protivný sprostý holky 2 (2011) [TV film] 
Mean Girls 2 n
minih39745minih39745Casino Royale (2006) 
Casino Royale n
minih142465minih142465Pan Dokonalý (2015) 
Mr. Right n
minih126130minih126130Vinaři (2014) [TV seriál] 
Vinaři n
minih37483minih37483Zloději paměti (2004) 
The Forgotten n
minih40379minih40379...a bude hůř (2007) 
...a bude hůř n
minih60718minih60718Cesta úspěchu (2003) [TV film] 
Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

178 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10