Duben
ohodnotit

Harry Potter a Ohnivý pohár

Harry Potter and the Goblet of Fire

Další název:
Harry Potter and the Goblet of Fire: The IMAX Experience; The Goblet of Fire; Harry Potter a Ohnivá čaša (SK); Harry Potter und der Feuerkelch
Rok:
2005
Délka:
157 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2005
„Doba bude zlá a temná ...“

Komentáře k filmu Harry Potter a Ohnivý pohár

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 89
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2024
Zatím nejslabší díl, ale i   tak stále koukatelný. Je ale   znát změna režiséra a i   námět nemusí úplně sedět   všem...
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Velký turnaj začíná!
Čtvrtý film o Potterovi se   nese v soutěžním duchu což   zabere celý prostor filmu   jelikož se vše točí kolem   turnaje Tří kouzelníků.   Trochu mi tu chybí famfrpál   a víc humoru. Romantické   momenty mě moc nebavili.   Finále na hřbitově a   ukázka Voldemorta poprvé v   pravé formě nebylo špatné   ale mohlo být delší a   bráno víc vážně. Tohle je   asi můj nejmíň oblíbený   film ze série o HP, u knihy   je tomu naopak.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2019
Dobrý díl. Bavil mě zatím   nejvíc. První díl se dá   říct pohádka pro děti,   druhý mě vysloveně zklamal   a vězeň potěšil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Senzační začátek!   Eurokomisaře, teda vlastně   bystrozory z ministerstva   nezajímá spoušť kolem,   spálené stany, ale kdo   vyčaroval pitomé znamení   zla na obloze. Prostě úplně   stejně logické, jako naše   eurokomise.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Vtipné je, že tohle byl   první díl Harryho Pottera,   který jsem kdysi viděla.   Bylo mi asi 8, znala jsem   všechny knihy a řekla jsem   si proč si nepustit film. NO!   Pár dní jsem nespala a bála   se chodit po domě večer a v   noci. Teď ale oceňuju film   jako nejlepší z celé   série. Sice určitě není   pro malé děti, ale je to   prostě Harry Potter. Triky   vypadají dobře i po těch   deseti letech a film pořád   vypadá jako právě   natočení za použití   nejmodernější techniky.   Smutné, že dnes s tou   technikou jen tak něco   nenatočí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Začátek snímku už   skutečně vypadá, jakoby se   chtěli tvůrci vyrovnat   konkurenční sérii ´Pán   prstenů´, ale naštěstí   tomu tak následovně není.   Vše jede po starých dobrých   kolejích. To však   neměnění na faktu, že je   příběh zase o něco   temnější. A stejně jako u   předchozího dílu měli   tvůrci s přepisem obsáhlé   knihy do scénáře co dělat.   A jako obvykle někomu ku   spokojenosti a někomu ne.   Inu, to už tak prostě   bývá. Filmový děj je však   sepsán uspokojivě a tak   opět snímek jako doplněk ke   knize působí velice dobře.   Plynulost vyprávění a celá   ta čarodějnická atmosféra   dopřává srozumitelnosti,   což je u takového žánru   navýsost nejdůležitější.   Předlouhá stopáž je již   standardem a je to také   dobře. Ono i tak se vše   podstatné do filmu   nepodařilo natlačit a při   myšlence kratšího filmu…     No nic. Máme co máme a   na kvalitě to nijak neubralo.   Naopak se vlivem dalších   dílů stále máme na co   těšit.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2015
Na tomto díle už se   začínal projevovat   nedostatek čerstvýho   vzduchu. Jako by všem   docházel dech. Nemám na   mysli herce jako spíš   vedení filmu. Neustálé   střídání režisérů   rozhodně nebyla správná   volba. Tento díl také   odstartoval takové to klišé   ohledně dospívajících a   jejich bouřících se   hormonů. Ohnivý pohár měl   klidně na to, stát se   nejlepším dílem a pro   některé snad i je, ale něco   tomu chybělo ---->80%
Lablynt
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2015
Nesuď knihu podle filmu nebo film podle knihy?
Harry Potter je opravdu   skvělý film, všechny díly   jsou super. Filmům nechybí   atmosféra a napětí...Ale   zase musím vzít v potaz   knihu...
Tohle je to   nejblbější a   nejpříšernější   zpracování filmu podle   knihy! Přečtěte si to,   režiséři zase zapojili   svoji retardovanou fantazii!   Že vůbec můžou něco   takového natočit, když ví,   jak sakra jinak je to v knize.   Tohle nesnáším, je to to   nejhorší, co můžou   čtenářům udělat!
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2015
První díl před kterým jsem   nejdříve četl knížku a   bylo to docela cítit. na   druhou sadu z kvalitního   zpracování nevybočuje   oproti předchůdcům a   uvidíme čím nás překvapí   další díl.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
lachen
Hodnocení:
Přidáno: 21.6.2014
pohár
jo! tento díl se mi opravdu   líbil i když zkončil   smutně... ale díl měl děj   a spád prostě super   podívaná!
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2014
H.P 4
Ked tento film vysiel bol som   sa nan pozriet v kine a   nesklamal ma.Od zaciatku je   vidiet ze film bude dokonca   temnejsí ako trojka.Následne   sa Harry dostane do turnaja a   kazdé kolo je proste   Epické.Posledných 20 minút   s Voldemortom a súboj s ním   je skvelý a tiez Epický   pretoze sme boli prvýkrát   svedkami toho ze s prútikov   strielali farebné lúce a   vyzeralo to skvelo.Nemám co   dodat.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2014
I čtvrtý díl Pottera dost   věrně zobrazuje další   Harryho dobrodružství, když   je vybrán jeho čtvrtý   účastník turnaje   kouzelnických škol. Stává   se ale terčem dalších   útoků na svůj život,   poprvé se setkává s   kouzelníkem Voldemortem,   prostě je to film pro   dospělejší diváky, ale na   plný počet bodů to není.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Tento film hodnotím jako   jeden z TOP filmů o Harry   Potterovi (spolu s Vězněm z   Azkabanu, Kamenem mudrců a   posledním dílem). Film se   začíná trošku odlišovat   od knižní předlohy   vynechání de facto prvních   dvou kapitol, mnoha scén na   Mistrovství světa v   famfrpálu, vynechání   Dobbyho a Winki, SPOŽÚS,   Sirius Black apod. Atmosféra   je lehce ponurá, ne tak jako   trojka, ale konečně se to   všechno hnulo od prvních   dvou pohádkových dílů.   Úkoly jsou svým průběhem   pozměněné a Harry v nich   vypadá jako ještě větší   hrdina. Hodně se mi líbil   drak, který vizuálně splnil   všechny mé představy.   Postavy začínají dospívat,   což vygraduje na Vánočním   plese, kde zjistíme, že   Hermiona už prostě není ta   malá holka. Stejně tak u   kluků. Závěr na hřbitově   je mistrovský (i když je   hodně obrán o roztáhlý   rozhovor mezi Voldemortem a   Smrtijedy. Zpracování   Voldemorta se hodně   vydařilo. K pozměnění   Bradavického pozemku jsem se   vyjádřil již u trojky,   líbí se mi více, ale vadí   mi, že je prostě jiné než   v prvních dvou dílech, což   mi hlavně dříve, když jsem   byl malé dítě, dělalo   problém pochopit. Jinak   paráda, zvykl jsem si i na   Brumbála. Herci z Kruvalu i   Krásnohůlek jsou   překvapivě věrohodní a   Krum se svým typickým   ledově neutrálním pohledem   to celé podtrhuje. Skvělá   hudba a triky (červená a   zelená kouzla jsou úžasně   působivá). 85%
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2013
Tak se konečně objevil Lord   Voldemort v plné   parádě.Také mě potěšila   účast českých herců.O   efektech a tricích je snad   úplně zbytečné se bavit,   protože to bych je tady   chválil tak na dvě stránky   - minimálně :-).A o   celkovém hereckém obsazení   vlastně taky.I když na   druhou stranu, Brendan Gleeson   mě svou přítomností   doslova nadchl.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Velmi dlouhá vložka a vsuvka   kolikrát mnoho zbytečného,   tak bych nazval tento díl. K   dospívání přichází nové   lásky, krásky a konečně se   představující Voldemort už   trochu ve své tradiční   podobě. Je to taková první   zkouška skoku do velkého   otazníku, v kterém se Harry   Potter ocitá. Otevřeli se   nám konečně také vrátka   jiných škol, než na co jsme   byli zvyklí i to bylo   příjemné zpestření,   přesto díl zdlouhavý a   kolikrát nudný, ale určitě   nepostradatelný a k sérii   patřící... ale určitě   nejslabší. Je nutno   podotknout, že režisér Mike   Newell to měl po dílu   vězně z Azkabanu velice   obtížné.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Voldemort konečně v plné parádě
Parádně akční, svižný,   dost temný až strašidelný.   Tak by se jednou větou dal   popsat celý film, po Vězni z   Azkabanu nejlepší v sérii.   Opravdu mě překvalila   temnota celého filmu. Sice se   rapidně škrtalo a oproti   knize tu chybí vážně dost   věcí, ale to mi vůbec   nevadilo. Já se bavil. Úkoly   jsou zpracovány dost dobře a   nejlepší je závěr na   hřbitově.
Volďa,   nejlepší postava celé   série, je tu konečně v   plné parádě. Ralp Fiennes   ho ztělesnil naprosto   parádně. Celý film má dost   hutnou atmosféru a Mike   Newell dokázal, že není jen   režisér romantických   komedií.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Dobrodružství pokračuje...
...a s tím se příběh   dostává do zcela jiné   podoby. Výraznějším prvkem   se zde stala akce, která se   ve větší i menší míře   rýsuje během turnaje Tří   kouzelníků. Stejně jako   první konflikty mezi   hlavními hrdiny. Nicméně,   Ohnivý pohár není jen o   akci a temné atmosféře,   jež je spojená s dlouho   očekávaným návratem Pána   zla. Byla by škoda opomenout   vtipné vložky, poněvadž   některé vymyslel sám   režisér Mike Newell.   Nedržel se tolik knižní   předlohy a prokázal ochotu a   chuť experimentovat. Ačkoli   to některým fanouškům   nemusí zrovna vyhovovat, je   myslím nad slunce jasné, že   tvůrci Ohnivý pohár osekali   jak nejlépe mohli. Vše   podstatné ponechali a   pokusili se z toho dostat   maximum, což se sice   nepovedlo na 100%, ale stále   jde o velice povedený HP   díl.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2011
A jsme u toho zase: jak dostat   tlustou knižní předlohu do   157 minut? Přece za cenu   brutálního osekání, které   ve čtyřce bolí ještě víc   než v dílech předchozích.   Tato kostra může stačit   člověku knihou naprosto   netknutému, který absolutně   netuší, jak filmaři se   čtenáři vymetli. Zobrazení   tří úkolů zvládli tvůrci   výborně, stejně tak   ponurost hřbitova -   ostatních   "zbytečností" (ač   jsou podstatné) se buď jen   dotkli, nebo je jednoduše   vyškrtli. Škoda.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Zatím nejlepší Potter
tak tenhle díl je jak nejlíp   udělaný, tak atmosféricky   opravdu nejlepší. Více   strašidelných scén a vůbec   nápad Rowlingový o ohnivém   poháru je samo o sobě   vynikající a do filmu se   krásně vešel.
Ve   filmu nechybí i humor a dech   beroucí scény a konečně se   nám tady naskytne Voldemort,   akorát v jiné podobě.
Opravdu zatím nejlepší   díl.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2011
7*
začalo to jako skutečný   horor.... ale nakonec - na   desítku to není ani   náhodou... scéna pod vodou   byla famózní, jinak mi ale   tento díl příjde jako   poslední záchvěv, turnaj   tří kouzelníků, jakoby   měl oživit nekonečné díly   o Harrym... místo toho to   bylo místy až trapné (jako   např. diskotéka s profesory,   tokání Hagrida s   francouzskou profesorkou,   spojení národů, první   lásky s cizinkami...)...   ponurá atmosféra s dětským   dějem...
Luke22
Hodnocení:
Přidáno: 27.1.2011
Tento díl je ze série Harry   Potter mým   nejoblíbenějším.   Všeobecně oblíbený bývá   třetí díl, a ten si mi taky   líbil, ale myslím si, že   tenhle měl hlavně lepší   efekty a asi i hudbu. Naprosto   taky oceňuju výkon   režiséra Mikea Newella,   který už v minulosti dostal   ocenění za film Čtyři   svatby a jeden pohřeb. Na   tohlem dílu se mi rovněž   dost líbí on pocit   vzrůstajícího nebezpečí,   který sice zhruba uprostřed   filmu poleví (kolem plesu -   mimochodem skvělá hudba při   vstupu šampionů na ples),   ale plně se projeví po té,   co Harry vylétí z myslánky.   Zkrátka nejlepší díl,   aspoň tedy pro mě.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Čím vice dílů přibývá   tím mě tento žánr baví.V   tomto pokračování o mladém   kouzelníkovi a jeho přátel   přibylo triků a   kouzel.Netradiční turnaj o   pohár nás zavede na souboj z   draky,potápění v jezeře a   celé to končí v bludišti   kde jak jsme zvyklí vše   dobře skončí.
Dr.Mattes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Tento diel je výnimočný ...   v čom? No predsa v tom, že   Hermiona, Harry a Ron už nie   sú žiadne deti (a to neboli   ani v trojke) a nechtiac a   všetci zapletú do   najnebezpečnejšej súťaže   v čarodejníckom svete.   Páči sa mi príchod   ostatných čarodejníckych   škôl na Rokfort a výber   hercov pre tieto školy. Ako   je už zvykom, efekty v   Potterovkách sú na vysokej   úrovni a spracovanie tiež!   všetci opäť ukázali   (opakujem sa), že vedia   točiť parádny príbeh   čarodejníka Pottera.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Tenhle díl se v několika   věcech trochu vymyká – do   Bradavic se totiž dostávají   i zástupci z jiných škol,   konkrétně Sověti a tuším   Francouzsky. Hlavní věcí,   která mě zde zaujala kromě   skvělé výpravy a   pokračování rozplétání   nitek Harryho minulosti byla   zřejmá puberta hlavních   představitelů, jež najednou   nebyli tou nerozlučnou   trojicí na život a na smrt   ale pěkný nerváci,   hádající se kvůli blbostem   a neschopni vyslechnout,   natož věřit jeden druhému.   Dokonce se tu objevili i   náznaky možného rodícího   se milostného vztahu mezi   některými studenty. A je už   vážně znát, že i přes   snahy vizážistů roste z   Emmy Watson výstavní kost.   Jinak děj je zaměřen ke   zdravému soutěžení mezi   čtyřmi šampiony, mezi   nimiž je samozřejmě i náš   hrdina (a i Robert Pattinson).   Z hlediska vizuálního je   dlužno podotknout nejlepší   hned ten první úkol i když   atmosférou jsou další dva   někde trochu jinde.   Závěrečná konfrontace (s   kýmpak asi?) je též docela   zábavná. Navíc je tu stále   dostatek originálních   prvků, díky níž mě i   tohle pokračování moc   bavilo.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Další pokračování   příběhu malého (no teď   už trochu   odrostlejšího)kouzelníka.Te   nto díl je hodně rychlý,až   se v něm divák neznalý   knižní předlohy,začína   trochu ztrácet.Filmaři se   nezdržují nějakými   řečičkami a táhnou přímo   na bránu,což snímku   dodává na akčnosti.Na   druhou stranu však takto   uniká spousta věcí,které   se oproti knižní předloze   nepodařilo do filmu   ,,nacpat".Je škoda,že   prostor dostává především   Harry,zatímco Ron a Hermiona   jsou jen v pozadí a nemají   možnost své party řádně   rozehrát.Přesto však tento   snímek harryovské sérii   rozhodně ostudu neudělal.
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Tenhle film je dost nadupanej!   Stále se něco děje a   člověk nemá při   sledování chvíli oddech.   Ale musím říct, že tenhle   díl společně s trojkou je   prozatím můj   nejoblíbenější.
Poměrně jsem si   oblíbila zápas s drakem a   také poslední část, kdy se   Harry proplétá bludištěm.   Tam jsem ráda, že jsem   četla knihu a mohla jsem si   pořádně spojit to divné   chování Kruma.
Jinak   v tomhle díle už vypadaj   všichni docela vyspěle.   Hlavně Ron se pořádně   vytáhl od minulých dílů.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
beretap
Ve čtvrtém dílu filmové   adaptace populární knižní   série od J.K. Rowling, Harry   Potter a Ohnivý pohár, byl   Harry (Daniel Radcliffe) za   podivných okolností vybrán   k účasti na prestižním   Turnaji tří kouzelníků.   Tento turnaj je nebezpečným   utkáním zástupců tří   mezinárodních kouzelnických   škol. V něm musí Harry   poměřit síly se staršími   a zkušenějšími kolegy z   Bradavic a dvou   konkurenčních evropských   škol.
Mezitím se   sjednotí stoupenci Harryho   největšího nepřítele,   Lorda Voldemorta (Ralph   Fiennes), a během Světového   poháru ve famfrpálu osvítí   noční oblohu Znamením zla,   které naznačuje, že   Voldemort je opět při síle   a chce se ujmout vlády. Tato   skutečnost není pro Harryho   jedinou děsivou novinkou,   která by mu dělala těžkou   hlavu - musí si totiž na   bradavický Vánoční ples   sehnat partnerku, což je pro   nesmělého studenta s   brýlemi takřka   nepřekonatelný problém.
Warrior7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Ze všech dílů Harryho   Pottera se mi tenhle líbil   nejvíc a není nic, co bych   mu mohl vytknout. Jasných   10/10 ;-)
mandarinka963
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
ohnivý pohár nej
no 4 díl harryho me pripada   ze je dost tajemny je to trchu   dane do komedie treba filch   jak bezi celej udejchanej   anebo na zacatku jak byl ron   blazen do kruma proste skvele   davam 10 hodnoceni doporucuju   vsem
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Harry Potter and the Goblet of Fire
Čtvrté pokračování   úspěšné série nás   tentokrát zavede na Turnaj   tří kouzelníků, vlastně   čtyř. Harry je opět v   nebezpečí, ale tentokrát v   daleko větším.
Ohnivý pohár má   přesně to co má knížka.   Samotný turnaj v jehož   pozadí sledujeme příběhy   našich tří hrdinů a   samozřejmě také Hagrida,   který se tentokrát zakoukal.   OP já temným dílem už jen   proto, že se tam poprvé   objevuje Lord Voldemort ve   své skutečné podobě a tak   finální scéna na hřbitově   mě překvapila svou   atmosférou. V pozadí   temného příběhu můžeme   sledovat první lásky našich   hrdinů, což je pro samotný   vývoj postav důležité.   Změna učitele obrany proti   černé magii nám přivedla   profesora Moodyho, bývalého   bystrozora, který stejně   jako každý učitel obrany   proti černé magii   přináší nové metody.
Harry Potter a Ohnivý   pohár má co nabídnout, má   přiměřenou délku vzhledem   k tolika stránkové knize a   je tam vše důležité, co   tam být mělo. Temné,   zábavné, dojemné uvidíme   řadu nových postav a pro   milovníky Siriuse Blacka (to   jsem já) potěší malá   návštěva. I přesto, že   Ohnivý pohár nepatří k   mým oblíbeným dílům je   velmi dobře natočen a v   podstatě mu není co   vytknout.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Harry Potter a Ohnivý pohár
Tento díl už je hodně   strašidelný! Odhalí se nám   zde poprvé pravá tvář a   síla Voldemorta! Hodně   pěkně zpracovaný díl,   doslova přetékající akcí!   Ale děti bych z tohoto dílu   raději vynechal
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2009
Ohnivý pohár. Už v   žádném případě pro   děti. Jak stárne Harry a   jeho přátelé, stává se   film temnější a   strašidelnější. Jen mi   film připadal hodně   zkrácený, místy až k   nesrozumitelnosti. Asi musíme   brát spíše jako ilustraci,   kdo nečetl, často tápe.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Pro znalce knižní předlohy   začíná být Harry značně   ořezaný a pro neznalce se mi   zdá film trochu   nepřehledný. Osobně jsem   moc ráda za obsazení a to   především za Alana   Rickmana, který nemá   nejmenší chybičku.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tento díl je zatím ze všech   nejlepší moc se povedl   pěkné zpracované ale podle   mně moc dlouhé ale   doporučuju
McFady
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Goblet ohně...
Ufff... Tak tenhle díl byl   fakt hustej. no fakt! Tohle   už neni pro děti jako   jednička až dvojka. Tohle je   lehkej horůrek... (Voldemort   vypadá faktyš suprově!) Ale   pokud jste četli knihu tak   ste se určo divili, jak to je   ořezaný a vynechaný... (V   knížce se má objevit Dobby,   ten tam pracuje pro školu a   dá Harrymu žaberník, v   knize mají být Dursleyovi,   atd...)
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Zatim nejlepší díl z celé   Potterovké série. Možná to   je tím, že film režíroval   mike newell, nebo spíš tím,   že se mi nejvíc líbil   příběh.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Harry Potter a Ohnivý pohár
Asi tak pět let zpátky   (spíš víc) jsem byl na   jednom z Potterů v kině. Od   té doby jsem ale žádný   díl neviděl až dnes tento   čtvrtý. To je nejspíš můj   kámen úrazu, protože ve   filmu bylo strašně moc   postav a věcí a já se   vůbec neorientoval kdo je kdo   a co je co. Navíc jsem si   vždy o HP myslel, že to   není pohádka, takže jsem od   toho čekal něco úplně   jiného.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Štvrtý rok na   čarodajníckej škole je   nezvyčajný.Tentoraz budú   študenti s každej skupiny   bojovať o trojčarodejnícky   pohár.Študentov vyberá   ohnivá čaša do ktorej   niekto úmyselne hodí meno   Harry Potter.Tak sa musí   zapojiť do turnaja plný   nebezpečenstva.Toto je   klasické pokračovanie série   Harry Potter,ktorá nezklame   fanúšikov ani tych   ostatných.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Troj čarodejnícký pohár je   dobrý dôvod , ore ukázanie   svojho talentu a Harry ho   očividne má , rád by som   vedel ako budú brať túto   sériu za 20 rokov -možno   uvidím .
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Tak tento film je můj   nejoblíbenější, jelikož   se tam objeví herec David   Tennant a také konečně   Voldemort... tento film u mě   má velké uznání jelikož   je dobře natočený!
Defied_Master
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Ze všech dílů Harryho   Pottera se mi tenhle líbil   nejvíc a není nic, co bych   mu mohl vytknout. Jasných   10/10 ;-)
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Další velmi dobře zfilmovaný film..
Tento díl už taky není   pohádka, hlavně ta scéna na   hřbitově. V tomto díle se   objevili mladí filmový   talenti. Je krásně   natočený atd. No prostě   pěkný !!!
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Keďže som veľký fanda   poterovských kníh, nikdy si   nenechám ujsť žiadny   potterovský film. niekedy   sklamú, ale konkrétne tento   diel bol trefa do čierneho.   Na režisérsku stoličku   zasadol Mike Newell. Ten to   zobral z úplne iného konca a   priniesol niečo iné. Dosť   technicky náročný   Trojčarodejnícky turnaj bol   výborne nakrútený, na draka   neviem zabudnúť. Ale čo si   cením ešte viac, je humor. V   štvorke sa hlavní hrdinovia   už začnú zaoberať   teenagerskými problémami so   vzťahmi a tak nie je núdza o   vtipy, hlášky a vripné a   trápne situácie. Wow...   tento film sa dá vychutnať   aj pri viacerých pozretiach:)
5000
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Nevím , nevím Harry už   máš svůj věk a v   nejlepším se má přestat .   1,2,3 jsou dobré filmy , ale   pokračování už trochu   nudí . Myslím si , že by   Harry Potter měl uvolnit   místo někomu mladšímu.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Tak na trojku čtyřka nemá.   Neříkám, že to bylo   špatné, to ne, daleko   lepší než spousta jiných   filmů, ale něco tomu   chybělo. Možná ona lehkost   režie Alfonsa Cuarona. Vím,   že zfilmovat tak obsáhlou   knihu, jakou Ohnivý pohár   je, musí být nadlidský   úkol a Mike Newell se tohoto   úkolu ujal s hrdostí.   Popouzela mě ale trošku   klipovitost filmu. Nevyužití   herci - Emma a Rupert a   další studenti. Daniel se   minule naučil hrát a tady   toho skvěle využívá,   Pošuk Moody Brendana Gleesona   je s určitostí nejlepší   postava, navíc skvěle   zahraná. Potěšily i   humornější scénky - se   Snapem, kdy nesměli Ron s   Harrym mluvit...
Shrnuto: Po skvělém   třetím díle celkem   zklamání, ale samostatně je   Ohnivý pohár supr film.
Etila
Hodnocení:
Přidáno: 19.12.2008
Tento díl se mi moc líbil a   asi je zatím můj   nejoblíbenějším.Prostě a   jednoduše si ho nemůžu   vinachválit dokonce jsem ho   viděla i v angličtině ale   můsíte ho vidět nejdřív v   češtině aby vám to co   říkají dávalo aspoň malí   smysl když tam mluví   rychle.Bylo to skěle   natočeno a ty triky byli   ještě lepší.Prostě   nádhera,tenhle film se dá   nádherně vichutnat!
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Opět pěkný a poutavý film,   ačkoliv už ne tak poutavý,   jako předchozí díly. Filmy   podle Rowlingové rozhodně   netrpí klasickými problémy   přidělávek, prostě proto,   že klasickými   přidělávkami nejsou, neboť   autorka má stále schopnost   vymýšlet nové příběhy a   souvislosti. Jakkoliv si ale   nevšímáte vycucávání   zbytku šťávy z prvního   dílu a dalších   pokračování, ani   nelogických nenávazností   mezi pokračováními, jakými   bývají obživávající   postavy a podobné nesmysly,   dal by se za drobný   nedodělek v logice   návazností označit i   sériový schématismus,   který se zde ve velké míře   vyskytuje. Není snad trochu   podezřelé, že každý rok   se v Bradavicích stane něco   hrozně nebezpečného?
Pravda, tato drobnost by   se ještě dala vysvětlit, ve   čtvrtém díle dokonce   poslouží jako téma diskuse   hlavních postav, čímž se   její význam coby chyby   značně snižuje, ale ona   pravidelnost je až   zarážející, pokud každý   z dílů začíná cestou do   školy, kde se objeví náznak   budoucího dobrodružství a   každý z příběhů má   Brumbál možnost ukončit až   komicky obligátním   návětím ,,Ve světle   událostí posledních   dnů...". A učitelé   obrany proti černé magii?   Každý je přinejmenším   podezřelý a žádný   nevydrží déle než rok.
Možná, že autorka takto   píše schválně, rozhodně   ačkoliv naznačuje, jak musí   psát a ani se jí nechce,   přičemž je zaopatřená na   několik životů, s oblibou   si se čtenáři hraje, jako   když před uveřejněním   tohoto dílu tvrdila, že   zemře důležitá postava;   nakonec se jednalo o postavu,   která nestála za zmínku v   žádném ze starších   filmů. Konec epizody I   Hvězdných válek byl tedy   rozhodně smutnější.
JanaOss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2008
I přesto, že jsem dávno za   patnácti lety, líbí se mi   Harry Potter celý. Je tam   sice trochu víc dětu na můj   vkus a také smutek tam má   své místo, ale přesto je to   poutavý příběh   houževnatého chlapce s   nebovyklým nadáním a   těžkým osudem. Líbí se mi   škola kouzel a všichni jsme   drželi palce Harrymu, aby mu   celá zkouška dobře dopadla.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Zajímavě ujetý díl.Vodní   příšerky,draci,tajuplný   labyrint.,,Okatý''   Moody,mistrovství světa ve   famfrpálu,návštěvníci z   Kruvalu a   Krásnohulek.....blížící   se návrat Voldemorta. Opět   zážitek :-)
martanek085
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Tady ten díl je taky super.   Viděla jsem ho mnohokrát a   mohla bych ho sledovat snad   každý týden. Doporučuji   všem co tento díl neviděli,   ale škoda je, že v tomhle   díle toho docela hodně   vypustily, ale i tak je to   díl vynikající. Úplně k   nakousnutí :-)
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Zatím zloděj z Askabanu se   mi líbil nejvíc. Pěkný byl   souboj s drakem, ale hodně   ujetej. Musím se na film   podívat ještě jednou.   Minimálně:-).
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Konec smutný!
Mohu říci, že některé   díly se od knižní verze   trochu liší! Film je o   poznání lepší! V knize se   do děje tolik nevžijete!   Drakové i ta vejce byly   zvláštní, ale o dost   zvláštnější bylo to   bludiště. Konec byl opravdu   velice smutný. Přišel tam o   život jeden student, když ho   Lord Voldemort zabil.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Čtvrtý díl v pořadí o   dobrodružstvích malého   učně je trochu jiné než   předešlé. Škola jde do   pozadí, hraje se o pohár   Tří kouzelníků.
Potemnělá atmosféra od   počáku, poté rozverné   famfrpálové mistrovství   světa a od té chvíle   tajemnější a tajemnější.   Harryho aoupeři v turnaji   odpovídají knize. Skvělá   je madam Maxime, je škoda,   že romantické vrkání s   Hagridem dostalo méně   prostoru. Triky jsou vyhytané   stejně jako hudba. Školní   ples se vyvedl.
RFita   Holoubková má namísto   černého drdolu blonďaté   kudrlinky, Brumbál je   dramatičtější domácí   skřítci jsou vypuštěni,   stejně jako návštěva   Siriuse v Prasinkách.   Chválím představitele   Nevillla a pošuka Moodyho,   samozřejmě Rickmana.   Závěrečný boj s   Voldemorteem nezklamal.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Na tento, v pořadí již   čtvrtý díl Harryho a jeho   přátel jsem se těšil   neméně jako na díly před   ním. Kniha byla vynikající.   Nechci srovnávat kvalitu   filmu s knižní předlohou, v   tomto případě si myslím,   byly šance vyrovnané. Herci   stárnou, triky se   zkvalitňují, kouzla jsou   dokonalejší...věrní   příznivci zůstávají.
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Čtvrtý díl je výrazně   horší, než Vězeň z   Azkabanu. Herecké výkony   jsou ale výtečné. Hlavně   Brendan Gleeson je naprosto   bezchybný, a Mike Newell   udělal z Pottera skvělou,   napínavou podívanou. Jako   thriller film funguje a je to   jen dobře. Ale smůla pro   Newella je, že temnost,   svěžest a atmosféra   třetího dílu byla zkrátka   výjimečná a pochybuji, že   Cuaróna někdo překoná.   P.S. Ke konci, když Harry   křičí: "Je zpátky! Je   zpátky!" je snad   nejemotivnější scénou   všech čtyř dílů.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Velmi zajímavě zpracováno,   ačkoliv se opět do filmu   vešlo jen málo z toho co   bylo v knížce. S každým   novým dílem je příběh   mladého čaroděje   drastičtější
Nogard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2007
Film to je rozhodně dobrý, i   když fanoušky knihy asi   zklame vynecháním spousty   detailů, které mu prostě   budou chybět. Je jasné, že   do omezené stopáže snímku   je těžké nacpat děj   obsáhlejší knihy celý, ale   osobně bych postupoval jinak.  

Vizuálně je   to ovšem úžasné (draci   jsou prostě nádherní) a   kamera je také velmi   povedená. Představitelé   hlavních hrdinů podávají   dobré výkony, nejlepší je   v tomhle díle podle mého   názoru Hermiona. Naopak   některé "skoro"   hlavní postavy v některých   momentech skoro až   přehrávají (občas Brumbál   a rozhodně Moody), což je   podle mne zbytečné.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Harry Potter uz nie je   rozpravkou pre male deti.Tak   ako rastu jeho fanusikovia tak   dej zacina byt viacej temnejsi   a zlovestnejsi,co je len dobre   a je vidiet,ze sa cela seria   vyvija a nepreslapuje na   jednom mieste.Herci starnu a   vyvijaju sa spolu s vyvojom   celej serie.Sem tam trochu   nesurody dej,ale atmosfera je   vyborna a film je stale   nadpriemerny,aj ked   prechadzajuci diel sa mi zdal   lepsi.
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Určitě to není nejhorší   díl, ale trojku jen tak něco   nepřekoná. Děj má být   zase o něco temnější, ale   je docela výkon, když si   toho všimnete. Všechno se   totiž děje v tak zběsilém   tempu, že se neznalec   předlohy musí ztrácet.   Newell sice slušně rozjde   akci, ale dřív než z ní   stihne vydolovat opravdu   silný zážitek, už jsme   zase někde jinde. Film není   špatný, ale jede v tak   zběsilém tempu, že spoustu   silných okamžiků zaniká.
Moody
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.8.2007
nezlobte se ale ja se celej   film uplne totalne nudil podle   me zatim nejhorsi filmove   vydani harryho pottera
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Čtvrtý díl Harryho je po   dvě třetiny zábavný ,   nenudí a dokáže člověka   zaujmout , ale poslední   třetina filmu , kdy   učedníci mezi sebou bojují   v bludišti a následné   znovuzrození Voldemorta a   jeho vizáž sráží úroveň   celého filmu takovým   způsobem že mé hodnocení   nemůže být vyšší než   průměr. K Voldemortovi - co   to proboha má být za   strašáka? Tohle že má být   ten strašlivý čaroděj o   kterém se bojí mluvit i   starší osazenstvo Bradavic?   Zklamání a nejslabší díl.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super podívaná
Pronásledován nočními   můrami, díky nimž ho jizva   bolí hůř než obvykle,   Harry (DANIEL RADCLIFFE) s   povděkem uniká znepokojivým   snům a s kamarády Ronem   (RUPERT GRINT) a Hermionou   (EMMA WATSONOVÁ) navštíví   mistrovství světa ve   famfrpálu. Oblohu nad   tábořištěm famfrpálových   fanoušků však rozzáří   zlověstný úkaz – Znamení   zla, podpis černokněžníka   lorda Voldemorta.Letos bude   ale všechno trochu jinak.   Brumbál oznamuje, že   Bradavice budou pořádat   Turnaj tří kouzelníků,   jednu z nejpozoruhodnějších   a nejriskantnějších   čarovných soutěží   kouzelnického světa. Z   každé ze tří největších   a nejprestižnějších   kouzelnických škol bude   vybráno po jednom   šampiónovi, který bude   plnit řadu životu   nebezpečných úkolů a   snažit se získat nesmírně   ceněný Pohár tří   kouzelníků.kouzelný Ohnivý   pohár vybírá do soutěže   po jednom studentovi z každé   školy. Mezi sprškami jisker   a plamennými jazyky pohár   jmenuje kruvalskou   famfrpálovou superstar   Victora Kruma (STANISLAV   IANEVSKI), po něm krasavici z   Krásnohůlek Fleur   Delacourovou (CLÉMENCE   PÓSEY) a konečně   bradavického všeobecně   oblíbeného primuse Cedrika   Diggoryho (ROBERT PATTISON).   Pak ale zcela   nevysvětlitelně vychrlí   ještě jedno poslední   jméno: Harry Potter...
Harry se střemhlav   řítí vstříc   nevyhnutelnému setkání se   skutečným zlem...
eso
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Harry Potter zahajuje svůj   čtvrtý školní rok na   Škole čar a kouzel v   Bradavicích. Ani tentokrát   tam není v bezpečí.   Bradavice hostí významnou   událost - Turnaj tří   kouzelnických škol. Z   každé vybere toho   nejvhodnějšího uchazeče   Ohnivý pohár. Proti všem   předpokladům je vybrán i   Harry, ačkoliv je pro turnaj   nezletilý a tvrdí, že se   sám vůbec nepřihlásil.   Brumbálovi se to vůbec   nelíbí, protože turnaj je   pořádně nebezpečný.   Vypadá to tedy, že někdo   opět usiluje Harrymu o   život. Navíc mu moc   spolužáků nevěří, že se   nepřihlásil a v bradavické   škole ho spolužáci   považují za náfuku, dokonce   i jeho věrný kamarád Ron se   od něj odvrací. Do toho   přichází nový profesor   Obrany proti černé magii,   který není úplně ...   normální. Harryho čekají   těžké časy.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
A po čtvrté Harry Potter.   Série je za svou polovinou a   s novým dílem opět nový   režisér, tentokrát po   vcelku mladém Alfonsu   Cuarónovi o dost starší   režisér v důchodovém věku   Mike Newell. Film je opět o   něco monstróznější,   nežli jeho předchůdci, což   lze poznat už jen z velmi   efektivní scény z   Mistrovství světa ve   famfrpálu. Jinak nám   vizuální výtvarníci opět   nabízejí nové tvory,   tentokráte jsou to mořští   lidé a draci. Film se už   blíží spíše dospělému   publiku, objevují se první   mrtví lidé a série   začíná získávat na   temnotě, což stvrzuje   návrat lorda Voldemorta.   Scénář oproti knize opět   zcela rozdílný, tentokrát   se neobjevují ani Dursleyovi.   Fim má každopádně náboj a   akci, a to je na něm   zajímavé. Asi nikoho   nepřekvapí, že jako věrný   fanoušek této série dávám   opět plný počet   hvězdiček...
Eisenhammer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
MYslel jsem si, že po   shlédnutí   předcházejících dílů   (příběhů) již mne nic   nepřekvapí. Vždy se   říkalo, že nejlepší je   jednička, to ostatní   nestojí za nic. Opak je   pravdou. Každý film s Harry   Potterem je něčím   jediněčný. Tak jak v knize   i ve filmu je na co se dívat   a co prožívat.
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Uspěchaný a odfláknutý   začátek, naštěstí zbytek   filmu se neustále zlepšuje a   "ustálí se" na   solidní zábavě. Kupodivu   mě asi nejvíce bavily   pasáže kolem plesu a Harryho   "námluv". Podle   mého názoru je čtvrtý díl   horší než trojka, ale   přesto mě celkem pobavil.
xmatasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Již je mým pravidlem   nejdřív vidět film a teprve   potom si přečíst knihu. U   Harryho 4 tomu nebylo jinak. V   začátcích jsem se moc   neztrácel, bylo to logicky   poskládané...když už se   zmiňuji o začátku filmu,   tak bych chtěl podotknout,   že mi nepřišel tak   úchvatný (chvilkama jsem se   i nudil). Ale vše přišlo   při souboji s drakem a táhlo   se to přes naprosto   neskutečně reálně pojatý   bál až do konce filmu. Harry   4 byl nejvtipnějším dílem,   u ostatních jsem se tak   nezasmál. Teď už jenom   doufám, že další   pokračování bude opět   režírovat Mike Newell.
resino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Vyspělejší Harry, Ron a   Hermiona se dozvědí o   soutěži tří kouzelnických   škol o ohnivý pohár.   Zjištění, že Bradavice   nejsou jedinou školou kouzel   je pro ně novinkou. Harryho   samozřejmě vylosuje onen   pohár do nelehké soutěže.   Prochází těžkou zkouškou.   Poslední úkol v bludišti   absolvuje až do konce se   spolužákem Cedrikem a při   dotyku poháru jsou přeneseni   na hřbitov, kde je čekají   Smrtijedi. Cedrik zemře a   Harry je svědkem zhmotnění   úhlavního nepřítele   Voldemorta. Dojde k souboji a   jak to dopadne? To už bych   vám prozradil mnoho.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Přiznám se, že od Mikea   Newella jsem něco takového   nečekal, ale „stařík“   ukázal, že umí točit a že   mu nejsou cizí ani   počítačové efekty,   kterých je tu možná až   příliš, ale zase ten   nádherný drak, ten je   prostě skvělý. Kdy nebyla   trojka, byl by tohle rozhodně   můj nejoblíbenější film o   Harry Potterovi. Atmosféra   houstne,ale jsou zde i   odlehčující momenty, které   do celého kontextu filmu   skvěle zapadají.
miken
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Čtvrtý díl tak jak se   sluší má nejlepší efekty,   nejvíc šokuje, a tak, ale   už to není pohádka, ale   horor. Těžko si dovedu   představit, že bych na tohle   šel s dítětem do kina. Asi   bychom museli dříve odejít,   aby se dítě v noci nebudilo   děsem. Mně osobně se film   líbil, ač mi některé   scény připadaly jenom jakoby   nakousnuté a nedokončené.
mijala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Podle mě film dobrý, ale moc   krátký na to, jak je   knížka tlustá. Dursleovy se   tam už vůbec neobjevují,   což mě docela naštvalo.   Kort když jsem v kinoboxu   viděla scénu z filmu, kde   vylézají Ron a ostatní z   krbu, nevim, kam se ta scéna   poděla. Mistroství světa ve   famfrpálu bylo strašně   krátký a to mě zklamalo. A   to jak se k sobě Harry s   Ronem chovali, když se   pohádali, mi přišlo   trapný. Film to není   špatný, ale také né   nejlepší
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
uzasny film ale ja osobne   radsi preferuji knihy. Myslim   si ze tento dil je lepsi nez   ty predhcozi. Mozna je to   rpave kvuli tomu ze uz neni   tak moc pro deti.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Podle mě se tento díl   chlapce s jizvou vůbec   nepodobá svým předešlým.   Je zde spousta výborných   triků a taky už to není jen   pohádka pro zamilované   holčičky.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Nejlepsi Potter zatim   natoceny. Nalezite temny (i   kamera si libuje v tmavsich   odstinech), konecne bez   otravnych trylek Johnna   Williamse a s cim dal tim   lepsimi herci. Zazitek.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2006
V rámci série vizuálně   nejlepší, ale z hlediska   srozumitelnosti nejhorší.   Moc mě mrzí, že se   nerozvedla dějová linka s   Ritou Holoubkovou, která je v   knize zajímavá a v podání   skvělé herečky Mirandy   Richardson mohla být   osvěžením.
Darkman7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2006
Čtvrtý Potter není zdaleka   tak dobrý jako Vězeň za   Azkabanu. Je to hlavně kvůli   scénáristovi, který   nedkokázal rozsáhlou   předlohu zkrátit tak. aby   vznikl plynulý příběh bez   dějových děr. Například   dějová linie s Ritou   Holoubkovou vyšumí úplně   do prázdna, takže ve filmu   ztrácí jakékoliv   opdstatnění. Místo toho   mohli mít více prostoru   třeba ostatní šampioni.   Rozhodně by si to   zasloužili. Hodně mě   zklamalo, že chybělo   samotné finále mistrovství   světa ve famfrpálu, mohla to   být naprosto úžasná   scéna. Přes to všechno ale   tento díl převyšuje cokoliv   od Columbuse.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Bohužel se musím přidat na   stranu kritiků,protože co   jsem viděl mi začíná   připomínat brak oblečený   do pěkného kabátu.
Příběh postrádá   napětí, Harry se stále   chová jako já nic já   muzikant,všude ho   postrkávají,efekty a akce   ujdou, ale jejich děj a styl   je úplně mimo mísu,nedá se   srovnat s předchozími   díly.Suma sumárum,dá se na   to dívat,ale předchozí   díly jako celek byly úplně   někde jinde a myslím,že to   bude čím dám tím   horší,klasika je fuč.
catamount
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Ze čtvrtého dílu Harryho   Pottera jsem malinko   zklamaný. Myslím, že by si   materiál z knihy zasloužil   pozornější a dějově   bohatší zpracování.   Vzhledem k celkové délce   filmu toho bylo na můj vkus   příliš mnoho vynecháno.   Jakoby se pomalu vytrácel   příběh i podstata tohoto   jinak naprosto fantastického   díla.
Navíc   Voldemorta, představujícího   absolutní zlo, pojali tvůrci   jako odpornou hororovou   postavu. Podle mého názoru   by jeden z nejmocnějších   kouzelníků v žádném   případě nevypadal jako   zubožená chudinka po   těžké autohavári. Má-li   představovat krystalicky   čisté zlo, měl by být   napohled krásný a   přitažlivý – Každé   opravdové zlo je takové.   Napohled. V tom totiž   spočívá část síly zla   samotného. Musí nejprve   protivníka oklamat, aby ho   mohlo následně snadno   pohltit. Hrůzu a odpor   vzbuzující věci nás   dopředu varují, dáváme na   ně automaticky pozor, jsme   ostražití…Prostě ten,   jehož jméno nesmíme   vyslovit, vypadá jinak.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2006
Zaujímavé komerčné spracovanie....
Tento film splnil moje   predstavy, nesklamal ma, no   ani nijak veľmi ma nenadchol.   Tieto ďaľšie diely sa už   robia kvôli peniazom z   predaja filmových práv   kinám a televíziám a už sa   ťaží len z diváckého   úspechu predchádzajúcich   dielov a zabúda sa už na   kvalitu príbehu, ale čakal   som to. Piaty diel (mal by sa   vraj nakrúcať) bude ešte   horší ako tento štvrtý, no   divácka masová histéria je   schopná prijať aj takéto   braky, o čom svedčia aj   názory o tomto 4. diely na   tejto stránke...
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2006
Ačkoli asi nebude dost lidí   souhlasit,čtvrtý díl zatím   považuji za třešničku na   dortu.Pokud jej mám porovnat   s ostatními díli,byl pro mě   zatím nej.V tomto díle   pochopíte,že z   pohádky,kterou jsme mohli   sledovat v 1. a 2. díle se   stává horor.Vřele   doporučuji, i když si   myslím,že většina lidí   bude mít opačný názor.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.12.2005
Mike Newell to celý zkazil
Po zhlédnutí čtvrtého   dílu už nebudu brát Pottera   tak jako dřív, jeho   atmosféra je pryč, příběh   je téměř bez děje a ani ta   akce se vůbec nevyvedla, je   to prostě nuda... Aby na   bále v Bradavicích hrála   rocková kapela alá nějaký   Him atd., já nevím ale to   sem přece vůbec nepatří,   vůbec mi to v tu chvíli   připadalo jako prci prci,   což je strašná ostuda....   Ani hercům sem moc ty role   nevěřil, navíc nový   protagonisté se vždy jenom   tak mihnou takže není   možnost se s nimi nějak   blíže seznámit, díky   čemuž je z filmu pouze   nezáživný zmatek...
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2005
Spolu s prvním dílem   nejlepší z celé serie.   Vracime se k   pohádkovějšímu, ale   zároveň syrovějšímu a   strašidelnějšímu   zobrazení. Samozřejmě se   nemohou trefit do vkusu   každému, ale u mš se to   povedlo- jak výtvarným   zpracováním tak podmanivou   hudbou....vyborně...jen tak   dál tímto směrem.
sauura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2005
film byl lepsi prumer, no ...   kazdy musi posoudit sam,   protoze se mi zda, ze jsou na   nej a dlouho budou dosti   odlisne nazory...
naprosto nesouhlasim s   nazorem sammy, protoze trojka   byla nejlepsi ze vsech, a i   kdyz se do ni neveslo vsechno,   vazne me uchvatila; takze to   muze napsat jen clovek, ktery   nechape, o cem mluvi.
na ctyrku se podivejte,   podle me se jim absolutne   nepovedlo obsazeni Cho, nemela   to byt takova zaba, ale   precitlivela kraska, podle me   odporne jemna... (sorry, nemam   ji rada)
Sammy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Na tenhle film jsem se do kina   těšila jako malá. A   právem. Musím samozřejmě v   mnoha věcech souhlasit se   zápornou kritikou, nicméně   tento film mě připadal jako   nejlepší z potterovské   série. Hned z něj se řadí   dvojka, jednička, pak dlouho   nic a pak trojka, jelikož ta   byla dle mého názoru   absolutně ohavná.   "Čtyřka" vyniká   tím, že si z trojky vzala to   málo, co tam bylo dobré,   přidala napětí, humor a   romantiku. Film má rychlý   spád a i když se vněm   občas ztrácíte, máte z   něj nezapomenutelný   zážitek.
Rosomak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.11.2005
zklamání na celé čáře.   Film postrádá jakékoliv   tempo a přímo se rozpadá   režisérovi pod rukama.   Poetika se vytratila někam   dopryč a zůstaly jen   zkažené scény, které jako   celek nedávají žádný   význam... vždy když se už   něco rozehraje a vypadá to   nadějně, že se to rozjede,   tak následuje střih a jsme   někde jinde a začínáme   zase od začátku. To si   myslím, je hlavní nedostatek   filmu...
Kámen mudrců   pro mě zůstává nejlepším   dílem, zlatej Columbus...   Tohle je nejhorší film z   celý série...bohužel...
efektivně je na tom   nejlíp, ale za formou se   neskrýbá ještě dobrý   film, že?:)
Millie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Jak tohle mohl někdo z vás   vidět, když to ještě neni   ani dotočený? Je tam chyba -   měl by u toho být rok 2005.
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2004
Už jsem to viděl a dá se na   to dívat není to vůbec   hrozný.
Normální   Harry Potter.
power
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2004
Ješte sem ho nevidel ale po   Přečtení kniho ho nemúžou   v žádnem Případe pokazit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n
minih25704minih25704Vyjednavač (1998) 
The Negotiator n
minih165530minih165530Teorie velkého třesku: Rozloučení (2019) [TV film] 
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell n
minih110878minih110878Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 
Les Visiteurs: La Révolution n
minih147797minih147797Ztracené město Z (2016) 
The Lost City of Z n
minih51657minih51657Tintinova dobrodružství (2011) 
The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn n
minih16079minih16079Podraz (1973) 
The Sting n
minih41989minih41989Křižáci (1960) 
Krzyzacy n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih19852minih19852Stůj při mně (1986) 
Stand By Me n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

 Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Harry Potter a Princ dvojí krve n
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / romantický / mysteriózní / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

20 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend: Záhada krále ...

12:10 - 13:05

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10