Duben
ohodnotit

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Další název:
Harry Potter and the Sorcerer's Stone; Harry Potter and the Philosopher's Stone; Harry Potter a Kameň mudrcov (SK); Harry Potter und der Stein der Weisen
Rok:
2001
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
14.2.2002
„Dobrodružství začíná. Harry Potter nastupuje do prvního ročníku kouzelnické školy a poprvé se utká s Voldemortem.“

Komentáře k filmu Harry Potter a Kámen mudrců

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 93
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Nádhera.
Nikdy jsem nečetl knižní   předlohu,občas toho docela   lituju,ale ve finále mi to   zase tak moc nevadí.I když   už nepatřím mezi děti ani   mladistvé,tak se mi to velmi   líbilo a skládám tvůrcům   poctu za vytvoření   dokonalého kouzelnického   světa.Vizuální efekty a   triky jsou prostě   úžasné.Také příběh o   mladém kouzelníkovi,jenž   nemá ani potuchy o tom,co ho   čeká,jsem si zamiloval.
O hereckém obsazení snad   ani nemá smysl mluvit - to je   prostě báječné.Nejvíc se   mi asi líbil A.Rickman v roli   Severuse Snapa (Snejpa).
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Harry Potter jesi   ucházející dáse vydržet   mám je všechny jeto dobře   napsané natočené pěkné   prostředí ato je asi vše
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2011
stačí fantazie a máte miliony...10*
tak tohle si s láskou zapnu i   jako stará koza... říkám   tomu potterovský den, a to je   den popcornu a všech dílů   Harryho v posteli... to byl   tak skvělý nápad až to   bučí... o čarodějích   známe pohádek plno, ale   tenhle námět a hlavně   fantazie spisovatelky je   nepřekonatelná... byly by to   ideální dětské filmy,   nebýt pozdějších dílů,   které již spíš směřují   k hororu... kdo by řekl že   už je to deset let od této   jedničky... a žádná jiná   rádoby pohádka po této, ji   nepřekonala...
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Kouzla ožívají
Potterovskou ságu nemusím   dlouze představovat. Jde o   jednu z nejslavnějších a   nejpopulárnějších sérii a   to nejen knižních ale i   filmových. První díl od   Columbuse se nese v roddiném   provedení a klade důraz na   věrnou adaptaci knihy.   Herecké obsazení, výprava,   triky i vše ostatní se velmi   povedlo. Hudba Johna Williamse   je kouzelná a jde o dobrý   start této série.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Tak Harry Potter patří mezi   příběhy mého mládí, byť   pozdnějšího; dokonce mi z   kazety byla přečtena i   knížka a musím říct, že   si mě příběh získal,   ačkoliv řečeno upřímně,   znám lepší. Jeho poutavost   je možná dána tím, že je,   včetně charakterů postav,   napsán velmi vtipně.
Film se velmi povedl, a to   především díky úžasnému   hereckému obsazení i na   anglické straně, milovníci   všech těch herců zajisté   odpustí, když se budu pod   vlivem svého nacionalismu   věnovat hlavně hercům   českým. V českém obsazení   totiž naleznete mnohá   zvučná jména, zmiňme se   tedy o těch, kteří mě   nejvíce zaujali. Prvního   musíme jmenovat Vojtu Kotka,   ke kterému mám hodně   blízko i proto, že je asi o   rok starší než já; hlavně   díky jeho dabingovým rolím,   z nichž je Harry Potter   zajisté nejznámější, jsem   si ho velmi oblíbil a ani v   hlavní roli tohoto filmu mě   rozhodně nezklamal, s D.   Radcliffem se výborně   doplňují. Hermiona   Grangerová v podání E.   Watson a A. Pohorské je   taková jaká by měla být a   též velmi zaujme; velmi   oblíbenou postavou je i Ron   Weasley, jemuž dal český   hlas jinak neznámý Jiří   Kocman, musíme jej (i R.   Grinta) však hodnotit právě   tak dobře jako   představitelky Hermiony. Z   vedlejších postav mě z   českých herců nejvíc   zaujal Radek Škvor jako Draco   Malfoy, v tomto případě si   myslím, že kouzlo této   postavy v původním zněním   nebylo takové...
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Tak první díl je takový   ještě jako pohádka další   díly jsou lepší, jelikož   je tam více akce! Ale i   obsazení všech herců se jim   moc povedlo a film se   trošičku podobá i knize..
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Četla jsem knihu, viděla   film a ani jedno mne   nezklamalo. Milé, hezké,   příjemné. Už jsem si to   pustila víckrát a to nejsem   dítě!
Myslím, že je   to asi nejhezčí díl. Třeba   i proto, že Harry i jeho   přátelé jsou ještě malé   děti a každý další díl   je už temnější a   temnější. A smutnější.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Je to skvělý film a jeden z   nejlepších fantasy filmů co   kdy existoval je sice vidět   že uplně podle knížky to   není ale i tak je to   úžasný film.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super podívaná
Harry Potter si myslí, že je   obyčejný kluk. Když byl   ještě malý, zemřeli mu   rodiče a on zná jen těžký   život u strýce, tety a   jejich tlustého a   rozmazleného synka Dudleyho.   Vše se ale změní ve   chvíli, kdy mu poštovní   sova přinese záhadný dopis   - pozvánku ke studiu na   Škole čar a kouzel v   Bradavicích, a obr Hagrid mu   prozradí, že je kouzelník!   Harry neváhá ani vteřinu a   odjíždí do Bradavic, kde   potká své nejlepší   kamarády - Rona Weasleyho a   Hermionu Grangerovou, naučí   se ovládat své kouzelnické   schopnosti, stane se členem   školního týmu Famfrpálu -   populárního kouzelnického   sportu na košťatech, a   především svede bitvu s   Voldemortem, Pánem zla...
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Harry Potter! První film   série. Spíše ilustrace ke   knize ale nádherná.   Představitele postav bych si   jinak nepředstavovala. Snad   jen Harry by mohl být více   rozcuchaný.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
v podstatě dokonalé   převedení knižního   příběhu na filmové   plátno. pro potterovské   fanoušky je to klasika, a   zvlášť pro toho, kdo spolu   s knížkou a postavou Harry   Pottera vyrůstal:-)
i   kdybychom nehleděli na   souvislost s dalšími díly a   byl by to prostě jen jeden   film - je to moc pěkný   příběh, stvořený pro   děti.
je to barevné,   fantastické - prostě   kouzelné, jak má být.   Myslím, že nikomu tento film   nemohl zkazit představy,   které jsou vyvolány při   čtení knihy. možná je   dokonce tak trochu vylepšil.
martanek085
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Tímto dílem všechno   začíná, ale kvůli tomu,   že to tím začíná jsem ho   nehodnotila na deset. Na deset   jsem ho hodnotila kvůli tomu,   že se mi líbil. Doporučuji   ho těm co ho neviděli,   protože jestli chcete vidět   i ty ostatní díly tak je   třeba se na to podívat   úplně od prvního dílu, aby   jste tomu rozuměli a nedivili   se.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Miluju tuhle sérii. A první   díl považuji v téhle sérii   za klasiku. Viděl jsem   minimálně dvacetkrát, a   pořád se mi to stejně   líbilo. Perfektní herecké   výkony, super režie Chrise   Columba a nezapomenutelný   Alan Rickman a jeho: "Pan   Potter. Naše nová   celebrita." Prostě   paráda, vidím to na plný   počet hvězdiček. Film je   sice možná až příliš   dětský, to ano, ale na   druhou stranu mi v době   zhlédnutí filmu bylo 15 let,   takže jsem byl příjemně   překvapen filmovou adaptací.   Jen mne mrzí, že film se   nedrží knižní předlohy a   některé scény chybějí   celé, jiné jsou jen trochu   předělané. Ale s tím nelze   nic dělat. I přes rozdíly   mezi předlohou a scénářem   se tento film držel knihy   nejvěrněji, a snad proto se   mit tak líbí. Ale ostatně   nebude asi překvapením, že   všechny filmy této série   ohodnotím plným počtem,   protože tohle je má   srdeční záležitost, na   kterou nedám dopustit a   kterou prostě miluji.
kakariki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Harry Potter a kámen mudrců   je zatím podle mne zatím   jeden z nejlepších dílů v   sérii Harryho Pottera.
riso.svec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
mily film oddychovi velmi   putavy pribeh maleho   carodejnika velmi fantasy tak   sa to da dost vela veci z   knihy
Millie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Film se sice drží knižní   předlohy, ale pohádka to   rozhodně neni. Dětem se to   líbí, ale nemyslim si, že   ty menší děti chápou o co   tam jde. Líbí se jim jen ta   kouzla-to, že tam všechno   lítá,... Kdo četl knížky   tak mi musí dát za pravdu.   Každý díl je temnější a   temnější a všechny jsou   zároveň propojené, takže   se u toho nakonec přemýšlet   musí.
Znojmína
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
film plný napětí akce a   dobrodružství co víc můžu   napsat o tomto filmu asi to   že se skvěle hodí na sobotu   večer
mbartos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Dobry film...
Dobry film pro velky rozsah   lidi ruzne vekove kategorie,   ktery stoji za to shlednou i   nekolikrat....
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Tak Harryho Pottera mám   opravdu ráda! teda ne herce,   ale ten příběh! Navíc   dneska by měla vyjít   poslední knížka! Těším   se, až si jí koupím a   jedním dechem přečtu!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2008
První díl série, která si   podmanila svět dopadl velmi   dobře. Bylo velké   překvapení, jak se režisér   zhostí nelehkého úkolu   převede jej na plátno.   Naštěstí se mi trefil do   vkusu, takže jsem nebyla   zklamaná, ba naopak -   okouzlená atmosférou   bradavic a světa   kouzelníků.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Už je to taky pár let, ale   přesně si pamatuji nadšení   a potterovskou mánii, kterou   jsme s našimi dětmi chytli.   Knihy jsem četla později,   zase tolik mne nezaujaly,   vykreslený fantaskní svět   byl lepší na velkém   plátně a myslím, že   dorůstající generace mají   možnost Harryho objevit jako   před téměř patnácti lety   my. Dneska, když se občas   opakuje, klidně se na něj   podívám znovu, byť o   hereckém výkonu mladičkého   Radcliffa se nedalo mluvit,   časem se to trochu zlepšilo,   ale v prvním díle je to   ještě o ničem. zato skladba   dospělého ansámblu z   anglických hereckých   veličin byla nadstandardní.   První díl je ještě taková   pohádka, kde ani úmrtnost   není žádná, později už   se to trochu zvrhne.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2017
Obsáhlý románový příběh   o čarodějnické škole   plného tajemství a   dobrodružství sice dětské   čtenáře uchvátí a to   hlavně z důvodu, že si od   čtení mohou občas   odpočinout, ale film mající   dvě a půl hodiny? Opravdu u   toho vydrží sedět? Tak to   už je i pro ně velice silná   káva. Příběh je veden na   hranici dětské srozumitelné   fantazie a jako fantasy   pohádka funguje dobře. Film   tedy vypadá stejně oslnivě   jako kniha, i když každý   filmový fanda moc dobře ví,   že filmové zpracování   nikdy nemůže být zcela jako   románová předloha. Ta je   chytrá, vtipná, stejně jako   děsivá, fantazijní a místy   dokonce i smutná. Co je   nakonec ve filmovém   zpracování nechť posoudí   divák sám. Sympatie to však   vzneslo, o čemž svědčí i   vzniklé další   pokračování. Harry Potter,   Ron Weasley a Hermiona Granger   ve svém prvním filmovém   dobrodružství, který ve   světě filmu pro dětského   diváka udal zcela nový   směr.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2013
HARRY POTTER A KÁMEN   MUDRCŮ

Projekt   Harry Potter je v několika   směrech velmi unikátní. Jde   o vcelku přesné zpracování   literární předlohy, na   kterém postupně pracovalo   několik režisérů, přesto   se podařilo udržet   celistvost celého   vyprávění věrně až do   konce. Herci zůstávali po   celou dobu titíž,   natáčení probíhalo   několik let, takže vzhled   dětských herců zůstával   po celou dobu autentický,   odpadlo náročné líčení a   masky, aby diváci vůbec   poznali o jakou postavu se   jedná, jako tomu občas   bývá u jiných dlouhodobých   projektů. Toto bylo určitě   nesmírnou výhodou a proto je   dílo tolik výjimečné,   nemá v současnosti obdoby a   zůstane určitě dlouho   nepřekonáno. Navíc moje   děti byly v době prvního   vydání u nás jen o něco   málo mladší než hrdinové   příběhu, což jim umožnilo   naplno si vychutnat a   postupně s nimi prožívat   toto unikátní a nevšední   dobrodružství.

V první části se   seznamujeme s malým Harrym,   který zpočátku nemá ani   tušení, z jaké rodiny   pochází. Jeho strýc a teta,   u kterých žije, mu   záměrně nic z jeho   minulosti neprozradili. A tak   sledujeme Harryho, jak   postupně objevuje úžasné   prostředí kouzelnického   světa. Film je plný   vtipných hlášek,   nevídaných triků a   překvapivých situací. Harry   je ještě dítě, které   poznává a objevuje své   možnosti, ale i odvrácenou   stranu nežádoucí   popularity. Z díla vyzařuje   touha po rodině, kterou
děti v tomto věku lehce   chápou. Film plný kouzel je   pro děti nesmírně   přitažlivý, jistě každé   z nich si v koutku dušičky   přeje také se seznámit se   světem kouzelníků a zažít   na vlastní kůži něco   stejně neobyčejného a   úžasného jako Harry. Moje   děti byly naprosto   uchváceny, když Harry   postupně odhaloval tajemství   Kamene mudrců a sledoval   stopu učitele, který nosil   vzadu na hlavě obličej - vy   víte koho…

Tomuto úvodnímu dílu   bývá vytýkáno, že je   hodně dětský, ano je.   Vždyť taky hlavnímu   hrdinovi je jedenáct let a   prostě JE TO dítě. Takže   stěží od něj můžeme   očekávat stejně   promyšlené a akční   řešení situací jako od   dospělého. To by bylo mnohem   víc nepřirozené. Navíc se   Harry dostává do světa, o   kterém donedávna neměl ani   tušení, že existuje. To   postupné rozkrývání   tajemna dodává snímku   nezaměnitelné kouzlo. Přes   extrémní délku je děj   natolik přitažlivý, že   uteče rychle jako voda.

I když jsou už   dnes filmy s Harrym Poterrem   notorický známé, je hezké   si je občas připomenout a   načerpat optimismus z malých   vítězství proti velikému   zlu i do obyčejného života.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2015
Začátek celé této série,   který svou roztomilostí   předčí všechny ostatní   díly. Na kouzelnické   dobrodružství má vlastně i   to největší kouzlo. Režie   v podání Columbuse byla   sázka na jistotu, protože on   prostě s prckama natáčet   umí. Vlastně i John Williams   byla sázka na jistotu. Scény   s košťaty a famfrpálem   (snad to píšu dobře) byly   parádní, stejně jako   moudrý klobouk, vlastně   celé to seznamování   hlavních hrdinů s novou   érou života bylo super. Mám   rád tento díl a určitě je   jeden z nejlepších celé   série ---->90%
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Velkolepá podívaná začíná
... opravdu pohádkově,   krásně a příjemně.   Rozhodně se bude líbit   všem. Chris Columbus   dokázal, že umí nejen   klasické komedie. jako   správný fanda Harryho   Pottera musím tento film mít   rád. Teď už to ale bude jen   nostalgie... Hlavní dětští   představitelé byli vybráni   skvěle, o čemž   přesvědčili v daůších   dílech. A Alana Rickmana si   už nedokážu představit   jinak než jako Snapea...
Výprava a triky jsou   skvělé a příběh   úžasný. První díl už asi   nešel natočit lépe. 100%
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Nemyslím si, že je to jen   pohádka pro děti. Jasně   pokud je vám čtyřicet,   máte tři děti, hromadu   starostí a žádné peníze a   neumíte nebo se nechcete   radovat z maličkostí, nebude   pro vás dobrý, žádný   film. Pokud si ale vzpomenete,   že i my jsme byli jednou   malí a podíváte se na to   očima dítěte, je to pro ně   neuvěřitelný zážitek.   Takže místo Jágra a   Nedvěda nám doma vyrůstají   Frodo a Harry. To je radosti:)
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Rodinná záležitost, která   získala mnoho fanoušků.   Světoznámá zábava   efektivního příběhu s   kouzelnickým podtextem.   Pohádka co by pro všechny   generace vstřebatelná. Zde   Daniel Radcliffe nastartoval   svoji kariéru kupředu, ale   není to jen start Daniela   Radcliffa, ale také Ruperta   Grinta a Emmy Watson, kteří   ukázují svůj UM.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
První díl je pěkně   pohádkový. Harry se teprve   seznamuje s novým světem   čarodějů o kterém neměl   ani ponětí. Osobně jsem moc   ráda za obsazení a to   především za Alana   Rickmana, který nemá   nejmenší chybičku.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2003
Harry
Koukal jsem se na tenhle film   od 1 do 3 v noci a byl jsem   nadšený. Pěkná atmosféra,   děj u kterého nemusíte   přemýšlet, ale přesto vás   pobaví a povznese na duchu   :-) Už vím, co na tom ty   děti vidí...
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Tento první díl jsem viděl   už před nějakou dobou,   nicméně si jej pořád   dobře pamatuji. Pamatuji si   taky moc dobře, jak dlouho   jsem odolával naléhání mé   starší dcery, ať si vůbec   přečtu knižní vydání.   Nakonec jsem se do toho pustil   a upřímně se přiznám, že   jsem pottermánii propadl jako   snad všechny děti,   teenageři i dospělí.   Myslím, že jsem udělal   dobře a i když jej nemůžu   už asi doporučit, jelikož   ho viděli asi všichni, mám   v plánu do budoucna znovu   číst, znovu se dívat a   znovu čarovat.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2004
knižní legenda
Kdo četl knižní předlohu,   nemůže být než spokojen se   zpracováním, které je   téměř věrné. Dětští   herci nejsou nijak   mimořádní, ale to od nich   ostatně role ani nevyžaduje.   Nádherně odporný je Alan   Rickman v roli Severuse Snapa,   také Maggie Smithovou   rozhodně nepřehlédnete.   Další díly mají   zlepšující tendenci stejně   jako knihy.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Úžasně kouzelné dílo...   Celkem překvapivě se povedlo   převedení knižní předlohy   na filmové plátno. Všichni   režiséři (a hlavně   Columbus) se drží rad   J.K.Rowlingové, proto je   svět Harryho Pottera již od   počátku brán velmi vážně   a rozpracován pěkně   dopodrobna. Oceňuji to, že   hned v prvním díle se   dozvídáme fakta tolik   potřebná pro diváky v   následujících dílech   (Zapovězený les; narážky   na onu noc, kdy Harry přežil   útok na sebe samého;   nevyřčená zajímavost, že   Voldemort měl prostě   úžasný ovlivňovací   schopnosti což dokazuje v   tomto díle Quirell). Plusy:   herecké obsazení (kromě   hlavní trojice oceňují   zejména famózní Magii Smith   a Alana Rickmana, kteří si   vysoký nadprůměrný výkon   podrželi po celou sérii),   natáčecí prostory (ať už   Skotská vysočina, Oxfordská   univerzita, či modely   Bradavic a soch), troll,   příjemné scény z   famfrpálu, malý dráček,   Hagrid. Mínusy: zpracování   Voldemorta, možná až moc   dětinská atmosféra (což je   na druhou stranu obrovské   plus, ale věřím, že pro   starší diváky to mohlo   přijít více jako pohádka a   ne fantastický příběh),   někdy u dětských herců   nepřesvědčivé chvilky...   Našlo by se toho ale určitě   víc. Pro mě 85%
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2004
Každý z obdivovatelů kultu   Harryho Pottera se určitě   těšil na filmové   zpracování - a   nezklamalo.
Asi mělo   svůj důvod, že si autorka   přála výhradně britské   herce, protože atmosféru   svých postav každý zvládl   velmi dobře.
Ramilie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2020
Moje dětství, jako malá   jsem na to koukala pořád.   Ještě nyní jako dospělá   se ráda podívám kdykoliv   znova, je to vždy nádherné   se ponořit znovu do   pohádkového světa. Z celé   série je to jedna z   nejvěrnějších adaptací,   ačkoliv pár věcí tam bylo   asi z časových důvodů   vynecháno... Nicméně to   nebrání tomu, aby si to   člověk neužil i tak a   pochopil to. :-)
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Hodně povedený snímek   Hollywoodu o kouzelníkovi   Harry Potterovi, kterého zná   celý kouzelnický svět.   Tento film, bych doporučoval   jak dětem, tak i dospělým k   podívání. Zajímavosti:   Robbie Coltrane (Rubeus   Hagrid) byl úplně první,   kdo byl do filmu obsazen.   Richard Harris (Albus   Brumbál) vzal roli až po   tom, co mu jeho   jedenáctlietá vnučka   vyhrožovala, že už s ním   nikdy nepromluví. Během   natáčení změnil Daniel   Radcliffe (Harry Potter) jazyk   na mobilu Robbieho Coltraneho   z anglického na turecký.   Robbie Coltrane pak musel   zavolat otci vlasové   stylistky Eithne Fennel,   který je Turek, aby v menu   našel „vybrat jazyk“ a   změnil si to zpět na   angličtinu. Zevnějšek   stanice King’s Cross je ve   skutečnosti budova stanice   St.Pancras a byla vybrána   proto, že St.Pancras má   mnohem hezčí fasádu než   King’s Cross.
mates05
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2019
Vyděl sem to několikrát   Harryho první ročník v   temné škole kouzel čar i   magie,sympatycký hrdinové   ale hlavně protivníci,třeba   malfoy se vytahuje na harryho   a jeho přátele a působí to   jak vtipně tak   napínavě.Jednoduchý   příběh s dobrym   koncem,soundtrack ujde,hodí   se k takové řekněme   duchařině.Pro mě zatím   neokoukaný díl.A nejlepší.
resino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
První a jedinečný začátek   velkého dobrodružství   Harryho. Pěkně natočený   podle knížky. Harry se   setkává s Hagridem, který   ho zavede do Celetné ulice.   Prozradí mu, že jeho rodiče   byli čarodějové, které   zabil Voldemort a on jediný   přežil. Teď ho čeká   první rok ve škole kouzel v   Bradavicích. Harry potkává   nové přátelé Rona a   Hermionu a nepřátele Draca   Malfoje a profesora Snapa.   Krásná pohádka, která   musí chytit každého se   smyslem pro fantasii.
no
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2016
ztráta sledovanosti! (doporučení pro vás...)
na Harryho se někdy kouknu   ale už to není nic moc když   to znáte a koukáte furt na   to dokola a už to fakt není   super ale trpný. takže si na   to dejte pozor!!!   (doporučuji) ;-) PS:   poslední dva díly jsou   super! :-)
hbp123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2011
byl to dobry dil dopurucil   bych ho tim kdo maji radi   fantasticke filmy a vubec   dopurucil bych ho vsem ale   reknu vam ze 2 byla lepsi ale   byl to prvni dil tak na to   uslo protoze v nejakych   filmech udelaji prvni dil   totalni nudu ale na tohle se   muzete kouknout z celou   rodinou!!!!takze   doporucuji!!!!!
dadiak22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Harry Potter je jeden z mojich   najobľubenejších filmom.   Výborne natočený,   prvýkrát som ho videl ked   som maql 6 rokov a odvtedy sa   mi veľmi páči
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2020
Tuhle první část   Potterovské ságy mám   nejraději. Pohádkový děj,   kouzelná atmosféra   příběhu a nádherná   výprava mě dodnes dokážou   přilákat k televizní   obrazovce.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
S nedočkavostí jsem   vyhlížela tenhle film,   protože jak je asi jasné   byla jsem a stále jsem   fanouškem Harryho Pottera.   Harry a jeho první jízda,   nástup do nové školy,   zjištění že je kouzelník   a samozřejmě tu máme   úhlavního nepřítele   Voldemorta.
Nesměla   jsem chybět v kině a   odcházela jsem nadšená,   samozřejmě měla jsem něco   kolem 12-ti let, takže jako   každé dítě v tomhle věku   muselo být hotové z té   smrště kouzel, triků a   nových dosud neobjevených   věcí, které nastolila   Rowlingová. Jak říkám   fenomén Harry Potter semnou   zůstal a stejně jako se   ráda vracím k jeho filmovým   podobám tak i ke knižním.   Moje první sbírka,   pořádného čtení byl   právě HP.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
všetky diely do päťky sú   príjemné na pohľad, zanesie   nás to do ríše fantázie.   sú veľmi dobré, páčia sa   mi.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2009
A Potter sa začína , po Star   Wars druhá najlepšia sága ,   aj keď som si najskôr myslel   , že to bude len pre deti ,   bol som na omyle - má to   výhodu , že je to celkovo   omnoho masovejšie ako   Hviezdné vojny .
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2011
Harry Potter 1
Nejsem fanoušek knižních   předloh, ale tento film není   špatný. Ikdyž není   nejlepší, rozhodně   nostalgicky vzpomínám na ty   časy, kdy jsem byl malý a   snímek jsem sledoval s   větší oblibou. Film spíše   pro děti, ale i dospělé   může pobavit.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2014
V jedenácti letech se Harry   stává studentem školy čar   a kouzel v Bradavicích a   musí čelit prvním pokusům   o to, jak ho zabít. Tak   odstartovala   nejúspěšnější série   filmů, která během 10 let   přepsala knihu rekordů   kinematografie. Asi není   nikdo, kdo by o tomto   kouzelníkovi neslyšel nebo   kdo by ani jeden díl   neviděl. Slova famfrfál,   Hermiona nebo Voldemort   prostě patří mezi   nejčastěji zmiňovaná. Jde   o vcelku přesné zpracování   literární předlohy.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2011
První ze ságy Potterovek,   která jak již bylo řečeno   je asi nejvíce pohádková.   Tvůrcům se výborně   podařilo vystřihnout vše   důležité z knížky a   grafické zpracování hradu a   jeho okolí i učitelů je   více než povedené. I přes   délku filmu vpodstatě nebyl   čas na nudu, či   odpočinek...
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2006
Ale jo,podruhé jsem viděl a   objevuji skryté a obdivuji   kouzelný příběh.Slušný   rozjezd do dalších   pokračování s dobrými   herci a lacinými efekty.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Je potřeba se odpoutat od   knihy a film brát   samostatně. Vzhledem k tomu,   že tento díl je natočen pro   mladší publikum a dokáže   pobavit i jejich rodiče,   jedná se o velmi povedené   dílo. Povedené trikové   scény, krásné interiéry a   dobré obsazení je základem   pro dobrý rodinný film.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2015
Asi
nejlepší díl z celé   série.Je to samozřejmě   dáno tím,že je to pro   člověka takové   nové:-)Jinak parádně   natočeno,super   efekty,kvalitní knižní   předloha,sympatičtí   herci.Prostě fajn dílko...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Fenomén obrýlenýho   kouzelníka mě na první   pokus nějak obešel,   přestože v době jeho   začátku jsem byl zhruba v   ideálním věku kolem 13 let.   Považoval jsem se za   fanouška Tolkiena a   srovnávat jakousi Rowlingovou   s ním jsem bral jako   urážku. Paradoxně teď, po   nějakých devíti letech jsem   Harrymu propadnul i já,   zatím teda jenom filmovému,   ale teď už na beton vím,   že zkusím i předlohu.   Kámen mudrců je určitě   rodinným filmem. Děti   téměř všech věků ho   milují stejně jako já,   přestože už nejsem ani   teenager. Proč to? Tak   určitě kvůli předloze.   Takový množství invence   jsem ve filmu opravdu dlouho   neviděl a to si ještě ani   nedokážu představit, kolik   toho tvůrci snímku vynechali   či poupravili. Příběhově   to možná není až takový   zázrak, jenže vyprávění   je velmi zručné, zajímavé,   dokonce i chvílema   napínavé. Přesto filmu   schází výraznější spád,   což ovšem nahrazuje   pozvolné objevování světa   v Bradavicích, nenásilné   seznamování s postavami a   dostatek vtipných situací,   které bych tu nehledal.   Technická stránka je prostě   úžasná a i když   exteriérů není zdaleka   tolik, jako ve zmiňovaném   Pánu prstenů, interiéry   jsou krásné a dostatečně   zajímavé, stejně jako   kostýmy a masky a když   celý, relativně dlouhý   dění podbarvuje skvělá   hudba od skvělého Williamse   je to dílko takřka   dokonalý.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Prvi Harry Potter prinesl na   platno neco drive nevideneho.   Dokonale spojeni sveta lidi a   fantasy, ktere ale nesplnuje   souslovi "mestska   fantasy", skveli detsti   herci a sbirka ostrilenych   britskych hercu (Rickman...)
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Jediný díl který jsem   viděl do konce, v tý době   mně bylo 13, docela se mi to   líbilo. Je to pohádka pro   děti, dívat se na to můžou   i dospělí, plno zajímavých   triků. Docela dobře vybraní   herci. Ale že bych se stal   skalním fandou, to teda ne.   Vidět jednou a možná   dvakrát, a bohatě mi to   stačí.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2009
První díl Harryho Pottera   jsem miloval a je výborný i   dodnes.Když se dnes podívam   na čtyřku nebo petku příde   mi jednička hodne   detská.Jinak efekty sou   super,samotná postava Harryho   je taky zajimavá a je tam   hodně srandy.Proste klasika.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Pěkné triky ale spouta super   masek a kostýmů i když je   film určen především   dětem tak mě se   líbil.Docela jsem zvědav na   další pokračování laťka   byla nastavena docela vysoko.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Tímto filmem to všechno   začíná...Přiznám se,že   knižní předlohu Harryho   Pottera jsem nečetla,proto   nemůžu hodnotit nakolik se   film přiblížil knize o   čarodějnickém učni.Snímek   se mi však líbil.Pohádka s   temnými prvky plná   dobrodružství a   tajemství.Dobře načatá   série.
Defied_Master
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Kdo by dneska neznal Harryho   Pottera. Film, který byl   natočený podle knižní   předlohy od J.K.Rowlingové.   Knižní podobu neznám,   nečetl jsem ji, ale film   není vůbec špatný...
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2006
Zručně a efektně natočená   rodinná podívaná, která   však národ, odkojený   Dívkou na koštěti a   Arabelou, nijak zvlášť   neohromí. Film se příliš   drží knižní předlohy, ale   to "něco", co   dělá knihu vyjímečnou, na   plátně není.
Zaplman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
První díl Harry Pottera
Harry Potter se dočkal filmu.   A podařilo se mu. Film   nedělá knize žádnou ostudu   příběh je zajímávé herci   hrajou dobře kromě Daniel   Radcliffe a podařilo se   převést všechny postavy.   Kdybych byl menší dal bych   9/10 možná 10/10 ale teď to   vidím objektivně takže   jednu hvězdičku dolů za   Daniel Radcliffe který sice   může být dobrým Potterem   (v dalších dílech se mu to   daří ) ale v tomhle prvním   ještě neměl zkušenosti a   jeho herecký výkon byl   spíše směšný. Film zaujme   hlavně děti.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Kdo by dneska neznal Harryho   Pottera. Film, který byl   natočený podle knižní   předlohy od J.K.Rowlingové.   Knižní podobu neznám,   nečetl jsem ji, ale film   není vůbec špatný...
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2018
Rutinná, ničím   výnimočná, ale veľmi   zručne a efektne nakrútená   hollywoodska zábava pre celú   rodinu._
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
První Potter,kterého jsem   zažila,a který mě   skutečně v 8 letech dostal a   od té doby jsem čtenářem   knižní předlohy i jeho   velkým fanouškem. Podle mě   má první díl ságy   největší pohádkové a   magické kouzlo ze všech   filmů.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Tak tenhle film je   bezva.Konečně se drží   knížky.Ale je to spíš tak   trochu horor.Rozhodně to   není zas tak pohádkový   příběh,jak jsem si   představovala.
blackpoint
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Vzhledem k tomu, ze jsem   necetl ani jednu knihu o   Harrym Potterovi, tak mam z   tohoto filmu velmi dobry   dojem. I kdyz se musim   priznat, ze ze zacatku jsem si   rikal, ze jsem mel radeji   usetrit. Ale to trvalo   doopravdy asi jenom 10   minut.Zniceho nic jsem byl tak   zatazen do deje, az jsem se   nestacil divit. Opravdu je to   skvela pohadka s klasickym   koncem jak dobro zvitezi nad   zlem. Jsou zde docela slusny   triky a myslim si, ze zvlaste   pro deti to bude skvela   podivana. Muzu doporucit.
Rosomak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2005
Tenhle film je naprosto   kouzelnej. Nejlepší z   Potterovský série.
Krásná pohádka, na   kterou se rád koukne   kdokoliv, ať už mu je sedm,   nebo čtyřicet...
eso
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Harry dostává dopis napsaný   zeleným inkoustem, který   přinese vzácná sova.   Podivuhodný dopis obsahuje   pozvání, aby opustil lidský   svět a nastoupil jako žák   Školy čar a kouzel v   Bradavicích. Obr Hagrid   pomůže Harrymu Potterovi   obstarat kouzelnické   pomůcky, které bude   potřebovat, a Harry se může   vydat nalondýnské nádraží   King´s Cross, abynašel   nástupiště 9 a 3/4 a   odcestoval do Bradavic. Ve   vlaku se potká s dalšími   prvňáky Hermionou a Ronem,   kteří se stanou jeho   přáteli. Začíná   příběh, který si   nedokázali představit ani ve   svých nejsmělejších snech!
McFady
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Harry
Nojo, tak co si budeme   říkat, je to Potter a není   to vždádném případě   špatnej film, to rozhodně   neni! Ale je to moc   fantastický, což tomu   neprospívá (z mého   hlediska). Ale co tu říkám,   Harry byl napsán jako   pohádka pro děti, tak co od   toho mužu čekat, z pohledu   dětí je to však   bombastickej film. 8/10
Phylm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2017
Není to pohádka pro děti
A to, že to není pohádka   pro děti je právě to   skvělé. Ono vyrobit pohádku   pro dospělé je mnohem   náročnější. A toto se   povedlo. Důkazem budiž ti,   že je na to člověk rád   opakovaně podívá i   několikrát a po letech.   Celá série se podařila.   První díl nezklamal, další   občas i překonaly 8/10.
Dr.Mattes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Asi najdlhšia časť   Potteroviek vôbec. Celkovo   asi dve hodiny a štyridsať   minút čarodejníka so   svojimi kamarátmi. Zatiaľ   som si pozrel všetky filmy o   Harrym Potterovi no dvojke   musím strhnúť body a to   práve pre tú jej dlhosť.   Miestami to naozaj nudí a   zmestilo by sa to do dvoch   hodín. Na druhej strane sú   výkony Dana, Emmy a Ruperta   fascinujúce a vidno, že   hercov vybrali dobre. V   krátkosti dvojka potvrdzuje,   že Harry Potter sú kvalitné   filmy.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2005
Když dávám tomuto snímku   sedm bodů, tak mu ještě   trochu přidávám. Film jsem   viděl už dvakrát a proto   mám možnost jej posoudit s   jistým odstupem. Musím   napsat, že co se týká   děje, že to zase takový   zázrak není. Často jsem   postrádal logiku ve vývoji   děje a s úsměvem jsem   sledoval, že hrdinové mají   hned na všechno recept.   Každý problém byl vyřešen   do minuty. Stále mám   srovnání s naší Arabelou.   Spojení dvou různých   světů - pohádková říše   - říše lidí. Je to   poměrně nový film, takže   mohu ocenit trikové efekty.   Snímek je důkazem toho, že   může být úspěšné něco,   co je hojně propagováno.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $125miliónov║Tržby USA   $317,575,550 ║Tržby   Celosvetovo $974,733,550║ Je   to hravé, roztomilé,   kúzelné ale až moc   zdĺhavé aby sa to dalo   označiť za príjemnú jazdu   cez svet začínajúcich   kúzelníkov, k tomu miestami   aj poslabšie triky zbytočne   vyčnievajú z pekného   uhladeného vizuálu, ale za   to hudba je čarovná,   obsadenie na každom poste   skvelé, hlavne mladé   osadenstvo(Radcliff, Grint,   Watson) si dobre počína. A   taktiež je veľký rozdiel v   tom kde sa to pozerá na TV   obrazovke to nie je proste   ono, takéto fantasy filmy   jednoznačne patria na plátno   kín. /videl v kine: 75%/   (videl v kine až v roku 2009)   ...a zažitok z filmu   videného v kine sa o niečo   polepšil
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Velmi pekne spracovanie   pribehu o Harry   Potterovi,ktore sa bude pacit   detom aj dospelym.Film ma   velmi dobru atmosferu a dokaze   udrzat v napati aj dospele   publikum.Nechyba typicky   anglicky humor a herecke   vykony v podani mladych hercov   a ich skusenejsich kolegov su   na dobrej urovni.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Podívaná pro celou rodinu,   která neurazí a nadchne.   Hlavně ty menší, protože   první díl série je zkrátka   pohádka se vším všudy. A   protože to je jednička, má   ještě místy neduhy typu do   očí bijící digitál. To   však divák s láskou   odpustí, protože drobné   nedostatky bohatě vynahradí   neskutečná originalita.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2009
První díl, vše je teprve na   začátku. Připadá mi to   jako klasická fantasy   pohádka. V porovnání se   současnými HP filmy, jako   např. Fénixův řád, je to   slabý odvar. Ale přesto   nepostrádá své osobní HP   kouzlo.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2006
Počátek asi nejlepší   novodobé serie pohádek pro   děti, propracovaný   příběh, který viditelně   dává najevo, že prvním   dílem se u Pottera rozhodně   končit nebude, dobré efekty   a celkem napětí, přitom si   zachovává ráz pohádky,   což se ostatním dětským   titulům nedaří.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Takhle pomalinku polehounku   rozjíždíme ságu, která   dosáhne celosvětového   věhlasu (o tržbách   nemluvě). Do hlavních rolí   vybereme neznámé (nebo   alespoň téměř neznámé)   děti, které budou ale   téměř přesně odpovídat   svým knižním předlohám a   do vedlejších uvrtáme   britskou hereckou elitu.   Přidáme pěkné efekty,   zkušeného režiséra   rodinných komedií a z   celého toho mixu vykřesáme   jeden z   nejvýdělečnějších filmů   poslední doby. Dospělí se   zatím na dobrodužství   malého Harryho dívají jako   na trochu temnější pohádku   pro děti, kterou jsou ale   schopni skonzumovat i s   potomky. Pěkný začátek   jedné série.........
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2007
V kolonce žánr má tenhle   film napsáno   "pohádka". A nic   jiného od toho nečekejte.   Dobromyslný Hagrid, Brumblá,   co si Harryho oblíbí od   první minuty. Tmavovlasý   Harry, čestný a upřímný.   A samozřejmě...dokonalý   protějšek Draco. Přesný   opak Pottera. Přesně jak má   být ve správné pohádce.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Kdysi mě tenhle film   neuvěřitelně bavil, teď   když jsem se na něj   podívala starší musím   říct, že mě baví úplně   stejně. Je to asi   nejpohádkovější   potterovský film a asi   jediný, který můžete   pustit malému dítěti.   Knížce se podobá, efekty   jsou na dobu dobré, obsazení   se povedlo a děj je taková   stálice, že není třeba se   k němu vyjadřovat. :-)
BlackElvis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Velmi příjemný a oddychový   film pro celou rodinu, při   kterém se nemusíte zabývat,   jestli je to dobré, či ne.   Je to přece jen určeno   mladším divákům. Columbus   ale udělal z potterovského   světa to, co jsem nechtěl.   Obyčejnou podívanou se   slabým scénářem i režií.   Dvě a půl hodiny je vážně   moc.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Film asi trochu lepší než   kniha. Je pravda, že když   jsem byla malá, tak se mi   knížka moc líbila, ale   když jsem jí teď po letech   četla, tak už to nebylo ono.   Film ale hezkej a je to docela   komický podívat se na   další díly, kde pak už   jsou všichni hrdinové   velcí. Tady to jsou ještě   takové neviné tvářičky.
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Povedlo se
Tak jsem se dočkali. Film   téměř odpovídá knize a   jsme spokojeni. Výborné   výkony od jedenáctiletých   dětí nelze čekat, ale mile   překvapil Rupert Grint.   Skvělá hudba, atmosféra a   Alan Rickman. AKorát triky by   šly dochytat (především   duchové)....stejně jako   špatně skrytá reklama v   (řada stejných aut) v Zobí   ulici.
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Harry Potter a Kámen mudrců
Tento první díl je   odstartováním skvélé serie   o kouzlení! Je to pekně   zfilmováno, dozvíme se zde   vše podstatné a vtáhne nás   to do děje! Ale kdo by to byl   řekl, že vzbudí Harry   Potter a Kámen mudrců   takový zájem!!!
LordPagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Netřeba si nic nalhávat -   jméno Harry Potter se stalo   fenoménem. Ať již v   knižní podobě, či v té   filmové. Mladý Harry se   krátce po svém narození   stal sirotkem - jeho rodiče   zavraždil zlý kouzelník   Voldemort. Tak jeho cesta   plná kouzel a čar začala.   Dostal se do opatrovnické   péče lidí, a sotva mu   odzvonil jedenáctý rok, byl   vyslán do kouzelnické školy   v Bradavicích. A voala -   mladičký kouzelník Harry   Potter, je zde.
Eisenhammer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
První začátek velkého   dobrodružství mladého   začínajícího   čarodějnického učně   Harryho. Natočený podle   knížky. Příběh   osiřelého chlapce, která   žije u své tety po strátě   rodičů. Takovýchto   příběhů píše náš   život stovky, ale tento je   jen jeden a velmi poutavě   vyprávěný. Je opravdu na co   se dívat.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2014
H.P 1
Takto zacala sága o Harry   Potterovi. Ked som bol malý   tak som ten film pozeral   stále. Bohuzial dnes uz je   iba slabí odvar ostatných   H.P. a nezachráni to ani   celkom epický koniec.
Darkman7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Chris Columbus dokázal   udělat ze skvělé knížky   nudnou adaptaci bez atmosféry   a vlastního stylu. Triky jsou   taky dost odfláknuté. Ty 3*   dávám jen z úcty k   předloze
Nenkyta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2009
První dva díly jsou hodně   pro děti.Harry je tady   ještě prcek a ostatní   také.Od třetího dílu jsou   příběhy   strašidelnější,tajemnějš   í, celé osazenstvo   Bradavické školy je   dospělejší.Neroste z   Hermiony   kočka?Nejúspěšnější mi   přijde třetí díl Harry   Potter a vězeň z   Azkabanu.Užasná role Gary   Oldmana alias Sirius   Black.Těším se na další   díly.
Rika.Akira
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2005
Určitě je to zatím   nejpovedenější (a   nejpohádkovější) film z HP   série, a jako mnoho jiných,   i mě těší, že se děj   téměř pevně drží knihy.   Bezva podívaná!
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Budu to hodnotit s jinými   díly tento díl byl uplnej   průměr.
Obsazení   hercu dobré akorat málo   efektů a málo obsažených   věcí z knihy takže dávám   menší hodnocení.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Harry Potter a Kámen mudrců
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Bohužel mě před   třinácti lety první kniha o   Harry Potterovi neokouzlila, a   to co jsem nestihl tenkrát,   dnes už asi těžko doženu.   Příběh, na to že jej   vyzdvihují moji přes dvacet   let staří kamarádi, mi   přijde až moc dětinský a   nemůžu si prostě pomoc, je   to celé jen jedna velká   pohádka, která dokázala   vidělat moc peněz a která v   očích fanoušků zůstává   kritiky nedotčena.
Pro   mě ale těžký   podprůměr...
A jméno   Hedvika pro sovu? - tak se   jmenovala kdysi moje   tanečnice:)
Boyolomouc
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Nuda!
Jsem vydržel asi dvacet minut   a potom jsem to vypnul!Hrozná   nuda!Ale jako pohádka pro   děti asi dobrý,...
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Nic jiného než fantasmagorie bez hlavy a paty.
Fenomén dnešní doby, lidé   po Potterovi šílí a   šíří se mezi nimi davová   psychóza, kupují knihy,   chodí do kina na filmy. Tak   dobře, řekla jsem si,   zkusím se na to taky   podívat, zda mi to něco   řekne...a výsledek? Po 30ti   minutách znechucení jsem   prchla z kina, knížku jsem   odložila po páté stránce.   Ne, tudy cesta nevede.   Nebráním se moderním   pohádkám a jsou-li dělány   s vkusem, proč ne. Tohle je   však vrchol nevkusu a   výmývání mozků malým   dětem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38736minih38736Lovci dinosaurů (2004) 
A Sound of Thunder n
minih14892minih14892Okamžik záblesku (1984) 
Flashpoint n
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih16661minih16661Poslední zůstává (1996) 
Last Man Standing n
minih17216minih17216Přání smrti 2 (1981) 
Death Wish II n
minih50105minih50105Mumie (2006) 
Seven Mummies n
minih53953minih53953Symptom Pandorum (2009) 
Pandorum n
minih30731minih30731Nejhorší obavy (2002) 
The Sum of All Fears - Der Anschlag n
minih66176minih66176Gravitace (2013) 
Gravity n
minih16197minih16197Poklad byzantského kupce (1966) 
Poklad byzantského kupce n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

 Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Harry Potter a Princ dvojí krve n
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / romantický / mysteriózní / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(---)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a vězeň z Azkabanu n
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Alfonso Cuarón

(---)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Útulek pro záchranu šimpanzů J...

18:20 - 19:10

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

38 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10