Duben
ohodnotit

Harry Potter a Fénixův řád

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Další název:
Harry Potter und der Orden des Phönix; Harry Potter and the Order of the Phoenix: The IMAX Experience; The Order of the Phoenix; Harry Potter a Fénixov rád (SK)
Rok:
2007
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2007
„Rebelie začíná….. Připravte se na bitvu!“

Komentáře k filmu Harry Potter a Fénixův řád

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 107
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2024
Za mě jeden z těch lepších   dílů. Nebylo tam moc   akčních scén, které ve   svém věku už nestíhám a   nedělají mi dobře:-)   Prostě standardně dobrý   Harry...
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Věštba se naplňuje...
Pátá Potterovka sází na   psychologické pojetí   příběhu a dospělejší   atmosféru filmu. Potěšil   mě regulérní návrat   Siriuse Blacka (Gary Oldman)   jelikož ve čtyřce neměl   moc prostoru oproti knize.   Zamrzela mě jeho smrt zde ale   finále boj Voldemorta s   Brumbálem je vrcholem filmu.   Škoda jen že z nejdelší   knihy udělali nejkratší   film v celé sérii. Hudba ke   tu trochu slabší co se   týče kvality ale jinak není   moc co vytknout. Obsazení   Umbridgeové se povedlo.   Potterovka pro dospělejší   publikum.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Tenhle díl mě moc nebavil,   ani jako kniha a ani jako   film. Je to takové   přechodné období a   upřímně? Je to nuda.   Každopádně skvěle   natočená a zahraná.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $292,004,738║Tržby   Celosvetovo   $938,468,864║Tržby za   predaj DVD v USA $218,127,561   //počet predaných kusov   10,906,572║ /videl v kine   4x: 90%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Snímek začíná stejně jako   předchozí. Temně a   strašidelně. Následně se   však atmosféra opět vrátí   do svých zajetých kolejí. V   kouzelnické škole je   tentokrát problém v podobě   učitelky. Zavládlo zde   diktátorství a nerozum a tak   Harry, Hermiona a Ron mají   zase co dělat. Nic naplat,   tentokrát ale po dějové   stránce příběh vypadá o   něco chudší, o čemž   svědčí i stopáž mající   neobvykle něco málo přes   dvě hodiny. Plynulost   vyprávění je sice   zachováno a CGI efekty   taktéž neztrácejí na   kvalitě, ale prostě tu   chybí něco, co by po   divácké stránce nově   upoutalo. Krapet to tu   vypadá, jakoby se tvůrčně   už jen vařilo z vody.   Scénář se tentokrát   zkrátka nepovedl. Není od   věci, že se z knihy prostě   něco vypustit muselo, ale   tady se toho vypustilo zase   až zbytečně moc. Inu, jak   se říká, není každý den   posvícení.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2017
Příběh o tom, jak ze světa   kouzel vytvořit co? Evropskou   unii? Zákazy, udávání,   manipulace médií...tak mi   přijde, že ta kniha je   možná psaná na objednávku   od "mutti"   Merkelové. Dokonce tu má i   podobný kostýmek. Akorát se   jmenuje Umbridgeová a místo   odzbrojení zakazuje   studentům kouzlení.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2015
Nejsem fanda Hery Potéra,   knihy jsem nečetl a číst   nebudu a filmové zpracování   je tématicky mimo můj   záběr, občas se podívám,   ale utvrdím se jen v tom, že   fanoušek ze mně nebude. Na   druhou stranu respektuji   fanoušky knih i filmů, podle   mého Hery Potér celkem   dobře zapadl a získal si   miliony fanoušků na celém   světě. Film mě osobně   spíše nudil, ale nemohu   udělit méně už kvůli   výpravě, vizuálu a trikům   - to vše je na špičkové   úrovni v každém filmu,   který jsem o učni a jeho   partě z Bradavic viděl.
geojezek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2015
Knihu jsem precetl za jednu noc
Lec film je takovy podivny.   Nejaky nemastny-neslany.   Zacatek mi pripomina Nocni   muru z Elm Street a to   politikareni, ktere nasleduje   uz me nejak nebere.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2014
H.P 5
Tento diel je v podstate   vytvorenie Harryho armády a   následný súboj s   Voldemortom a jeho kumpánmi.   Opät koniec skvelý a s   prútikov svihali farebné   lúce stále.Smutný koniec   Síriusa a potvrdenie ze   Belatrix je naozaj   sialená.Príjemné   prekvapenie.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2014
Po objevení se lorda   Voldemorta nejsou ani   Bradavice tím, co bývaly a   pod vedením profesorky   Umbridgeové studenti trpí.   Harry však se připravuje s   dalšími studenty na boj se   zlem, reprezentovaným lordem   Voldemortem. Harryho kmotr   Sirius Black je sice zabit,   ale Harry odolá dalším   útokům zla, stejně jako   jeho přívrženci. Věštbu o   sobě a Harrym však Voldemort   nezíská - nevím, k čemu   jí však potřeboval.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Velmi povedený díl, který   mne překvapil svou   stopazi-ačkoli se jedna o   nejdelší knihu, film je   nejkratší. Presto v něm   podle mého nic nechybí   (bohužel kromě famfrpalu).   Po příjemném začátku se   studenti přesunou do starých   známých bradavic, které si   svoji podobu konečně   ustalili a nemění se   každým dílem. Zajímavá je   pro me "role"   nádvoří, které v   předchozích dílech (3.a 4.)   bylo vidět, ale ve filmech od   Yatese získává post míst,   kde se dějí důležité   věci (vyhození Trelawneyove   a Umbridgeove, velká část   bitvy a vlastně i   závěrečná bitva Harryho s   Voldemortem). Plusy:   perfektní výkon Umbridgeove,   efekty v záběrech, odbor   záhad, sídlo Blacků   vypadalo uvnitř velmi   honosně- tak jak je   popisování v knize, souboj   na konci (Brumbal x Voldemort-   na tom oceňují zejména   barevné efekty), a konečně   začal nějaký režisér   pracovat trochu s charaktery   postav včetně prvních   projevu lásky. Minusy:   totální prehozeni události   předcházející útěku na   ministerstvo kouzel,   nezařazení famfrpalu, leckdy   prumerna hudba, nelíbilo se   mi ani zpracování Siriusovy   smrti. Jinak film splnil   očekávání, řadím jej   těsně za 4.díl, ale oproti   například 6.dilu dopadl   velmi přijatelně. 80-85%
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2013
Nemohl jsem dát 10 bodů,   protože se mi tento díl   nějak nezdál a taky se mi   moc nelíbil ten konec.
To ovšem nemění nic na   mém celkovém pohledu na   celou sérii, takže si   myslím, že 8 jsem hodnocení   moc nepoškodil tento díl.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Velká změna, ubralo se na   pohádkách a přidalo se na   akčnosti. Rozhodně to   prospělo i vzhledem k   dospívání mladých   kouzelníků. To co jsem   věděl že přijde, právě   přišlo v tomto dílu,   herecká krása všech   mladých herců, kteří   excelují a podávají   výkony, které nasvědčují   k tomu, že tato nekončící   serie nesmí skončit.   Vzhledem předchozích dílů,   kde se to motalo především   kolem Bradavic se tentokrát   konečně prokousáváme k   Harryho příběhu a Radcliffe   dostává čím dál větší   prostor a je to jenom dobře.   Režisér David Yates nenechal   nic v náhodě a vrhl se do   kouzelnického příběhu   vlastní hlavou, která nám   otvírá takřka nový svět,   nová kouzla a nové efekty.   Dříve jak jsem křivdil   Michaelu Gambonu tak   tentokrát konečně musím   říct je to konečně to   pravé ořechové...
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Z nejlepší knihy nejhorší film
Nejslabší díl ze všech,   režie Davida Yatese celé   sérii vůbec neprospěla.   Režisér se věnuje spíše   psychologii hlavních postav a   politické části, což není   úplně nejlepší. A navíc   se totálně zkracovalo, ve   filmu chybělo dost   důležitých momentů. A   navíc mají poměrně   krátkou délku, předešlé   díly byly delší... Jinak   herecké výkony jsou opět na   jedničku, triky ještě   lepší než v minulých   dílech ( hlavně Odbor záhad   byl moc dobře zpracován ) a   finále je nejlepší z filmu.   Ke geniálnímu Ralphu   Fiennesovi navíc přibyla i   Helena Bonham Carter jako   šílená Bellatrix. Do role   dala kouse¨k sebe a ačkoliv   má ve filmu jen malou úlohu,   je jedna z   nejkvalitnějších.
Opravdu slabý díl, jenom   70%, aspoň že to v dalších   dílech bylo lepší.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Po Vězni z Azkabanu s mnoha   logickými nedostatky   způsobenými hlavně   cestováním v čase a   Ohnivém poháru, který mě   až zase tak nedostal, je   Fénixův řád zase   vynikajícím filmem, řekl   bych přímo 2. nejlepším z   celé série - po Kameni   mudrců. Velkou zásluhu na   tom má i politika, která v   tomto příběhu hraje   významnou roli.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Pátý díl mě teda příliš   nenadchnul, knihu jsem   prozatím nečetl, ale mnohé   výroky a chování postav mi   připadalo nesouvisející,   hloupé, nelogické... Opravdu   exkluzivním způsobem se   "povedlo" ztvárnít   Dolores ,která byla opravdu   nesnesitelná a přestože   taková být měla nemálo mi   kazila každou scénu ve   které byla=). Pozitivně byl   hodnotil prostředí   (především to   mimobradavické).
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Adaptace nejobjemnější   knihy série je značně   limitována právě onou   obsáhlostí. Příběh je   osekáván do úměrné   délky, divák může být   místy i dezorientován.   Začátek filmu nás navnadí   na perfektní temnou jízdu s   mozkomory za zády, ale zbytek   filmu je klípkovitě   poskládán a režisér velmi   netrpělivě pokukuje po   hodinkách - Co si může   dovolit a co ne? Je Dolores   Umbrigová dostatečně   úlisně růžově zlá?   Vycítí divák, jak   vy-víte-kdo nabírá síly?   Jak dlouhý by měl být   polibek Harryho a Cho? Je   Helenin výstřih vhodný do   filmu pro děti? Točíme   vlastně ještě příběh pro   děti? - Na tu poslední   otázku odpovídají filmy už   od třetího snímku série   záporně. I když dnešní   děti jsou zvyklé sledovat   různé krváky, tak ať si o   vhodnosti rozhodnou   rodiče.....
Nicméně   - vše spěje k velkolepé   bitvě, kterou snímek   vrcholí a kvůli které je   zbytek děje takřka   zapomenut. A po Cedrikovi z   Ohnivého poháru tu máme   další (pro Harryho   bolestnější) ztrátu na   lidském životě.
Filmu v e l m i ubližuje   délka předlohy a množství   motivů.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Ač to nerad říkam (píšu)   ,ale pro mě zatím   nejslabší díl...paní v   růžovém byl přestřel a   přišla mi tam úplně k   ničemu...nejlepší na filmu   byl ten roztomilej tupej obr   a závěrečnej fight mezi   Voldemortem a Brumbálem...to   je tak vše...70%
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2011
To je ale hloupej film!
To je šíleně sfilmovaný.   Patří k nejhorším dílům   série. Na tenhle díl jsem se   těšil, protože bratr mi   říkal, že kniha je dobrá a   tak jsem byl zvědavý, ale   filmařům se nepovedlo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2011
10*
po slabším dílu přichází   další skvělý film na   úrovni třetího dílu   Harryho, ne-li lepší...   neustálá akce, skvělý   výkon nové profesorky   "v růžovém",   Harry jako profesor magie,   bláznivá Helena Bonham   Carter a litry mých slz při   smrti Siriuse... tohle je ten   díl, který si můžu   přehrávat několikrát po   sobě i za pár let a neomrzí   mne... povedený snímek,   naplněn všemi emocemi...
Everte_Stativ
Hodnocení:
Přidáno: 19.2.2011
Zdravim Vás,
objevuje   se zde mnoho komentářů   které spíše kritizují než   chválí, ale občas jsem byl   některými komenty potěšen.   Někdo zde píše, že je tu   málo čtenářů, vypadá to,   jakoby si ta osoba myslela že   jenom ona kdy přečetla   všecky knížky o Harrymu   Potterovi.. upřímně,,   přečetl jsem je všecky a   minimálně čtyřikrát a   nehodlám s tím přestat.   Pokud jde o moje vyjádření   k páté časti, k filmu,   shrnul bych to jedním slovem   - fantastické! Čekl jsem   méně akce - bylo jí tam,   dost, i když jhsem byl užuž   alergický naněkteré scény   když sem to viděl po   několikáté, te
ď si   ho s radostí klidně pustím   znobvu a znovu. Akce je tam   hodně, a příběh začíná   nabírat obrátky a v jiném   směru - je to o pochopení.   Někdo, kdo to bere jenom jako   jeden z mnoha sci-fi filmů,   nebo tomu prostě nevěnuje   víc, to nikdy nepochopi, já   od té doby co jsem po   vydání jako malej spratek   přečetl obálku knihy v   knihkupectví jsem tomu   propadl, knihám především.   Taky se tu někdo zmínil že   původním záměrem bylo   zaujmout děti. Spíš bych   řekl, že to mělo zasáhnout   cílovou skupinu, která   stárnula spolu s tímto   příběhem, jako já. Když   vyšel první film, bylo mi o   dva roky méně než   filmovému Harrymu, a od tý   doby jswem do toho blázen. :D  
Propstě - tenhle film   je nad očekávání, splňuje   všecko a jako obvykle o něco   víc než kdo čekal. Po   shlédnutí před několika   lety mi bylo v celku líto,   že nechcípla Umbridgeová,   ale odnesl to Sirius (stejně   je to borec ;-) :-P) .. škoda   nu.. dalí věc která mě   mrzí je, že je jenom sdm   dílů.. když sme byli   mladší, mysleli jsme si, že   těch dilu bude mnohem víc, a   hádali jsem co se komu z   postav přihodí. Sedm je   málo, chtělo by jich to   víc, ikdyž si neumim   přesdstavit o čem by to bylo   aby to zaujalo diváky.... :-/  


PS;ano, jsem tak trochu   magor, ale kolika lidem visí   v pokoji na stěně replika   koštěte a sbírka hulek :D:D
Dr.Mattes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2011
no
Toto už nie je rozprávka pre   deti ako to bolo v prípade   jednotky a dvojky! Toto už   treba aj pochopiť. Ja vždy   hovorím, že ak je film   natočený podľa knihy   najlepšie by bolo najprv si   prečítať knihu aby sa   chápali aj tie najmenšie   súvislosti vo filme. Tento   film je urobený výborne,   vidno, že si dali záležať,   efekty nádherné a príbeh   taktiež. Každý fanda   Harryho Pottera si toto musí   pozrieť
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Napoprvé mě film nadchl   hodně a i kniha, ale pak po   více zhlédnutích už mě to   trochu přešlo. Je to   chvílema i docela nuda a až   na konci to získává obrysy.   Určitě se dá zhlédnout a   bude se líbit, ale tolikrát   za sebou to vidět nemusím.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Tenhle začátek je přeci   jenom o něco ostřejší než   jsem si zvykl – pár minut   po začátku a dva Mozkomoři,   pár dalších a vyhazov z   Bradavicí, soud…Kvapí to   docela rychle. Pátý   pokračování je taky zdaleka   nejkratší a jen tak tak se   přehupuje přes hranici dvou   hodin. Děj se však přesto   nezdá o nic víc nacvaknutý   než u předchůdců, takže   se opět nekoná žádné   zběsilé tempo, ale rychlost   je to dostatečná. Hlavní   problémista tohodle dílu je   zcela nečekaně nový učitel   obrany proti černé magii.   Ale pokud všichni předchozí   byli téměř do konce za   vzorňáky a až na konci se   objevil jejich pravý   charakter, nová úča je   kráva už od začátku   sympatie si získala   maximálně tak u   nepříjemnýho školníka.   Zpracováním, kdy sledujeme   další a další omezení ve   škole, výuku, volný čas a   podobně nejvíce připomíná   první díl, ovšem nějaká   bezstarostnost tehdejších   dětí je pryč a všechno   velice rychle spěje k   dalšímu střetu, však víte   s kým. A konečně na to   není Harry sám (tím myslím   bez svých věrných přátel)   a hned je to o něco   svěžejší. Líbí se mi   také na první pohled   viditelná pozvolná Harryho   proměna – chvílema se z   něj stává cholerický až   mírně arogantní samotář   na kterém je zároveň   zřetelné veliké vnitřní   utrpení, což jeho postavě   dává větší hloubku.   Daniel Radcliffe je díky tomu   mnohem zajímavější a já   si musel mnohokrát vzpomenout   na jakéhosi Frodo Pytlíka s   jeho vlastním břemenem –   což je pochvala ale zároveň   i výtka.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Pětka Harryho Pottera je   podle mého názoru lepší   než čtyřka.Ta byla moc   rychlá a nepřehledná.V   tomto snímku sledujeme mimo   už tradiční akční scény   i psychologické pochody a   děsy hlavního hrdiny a to   mě baví. Vyprávění o   Harrym tak pomalu přestává   být příběhem pro děti na   dobrou noc.Co bude asi   příště?
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Harry Potter a Fénixův řád
Už páté pokračování   oblíbeného fantasy   příběhu o škole kouzel.   Film nabídne opět vizuální   efekty, které jsou na docela   vysoké úrovni. Příběh je   poutavý, místy na mě až   moc fantastický. Ta protivná   učitelka mi byla už od   pohledu nesympatická a fakt   dost jsem se nasmál, když to   pořádně schytala.   Závěrečná scéna mohla   být na můj vkus více   obsáhlejší a   propracovanější.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Odrostla jsem dřív, než   stačí natáčet a pouštět   do kin/TV další díly,   takže už mě to dějově   nijak moc nebere - a toto   filmové zpracování mě o   nějakých kvalitách oprvadu   nepřesvědčilo. Obsahově se   nejen extra nic nestane, ale   když už, tak je to tak   nějak zaobalené, že si to   skoro neuvědomíte - smrt   Siriuse zabrala zabrala ve   filmu kolik? 10 sekund? to je   dost málo...
každopádně však je   tento díl poměrně zdařilý   vizuálně. nejsou tam nijaké   extra extrovní a   prvoplánovité bombastické   efekty, ale velmi kvalitní a   hlavně příběh   podporující   efekty...herecké výkony -   škoda mluvit, ale lepší   než v předchozích dílech.
Pixel116
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Nejhorší díl Harryho   Pottera, který jsem viděl.   Paní J.K.Rowling, když tento   díl psala, byla zřejmě ve   volebním opojení, jelikož   díl je plný politiky.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Nemělo to tolik společného   z knihou jako 4 díl,ale tento   díl se mi nejlepé páčil   efekty výkony herců,kteří   byli v minulých dílech a i   fightami i příběh byl super   musím dat 10.
riso.svec
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2010
e
uz sa to zmenilo z rodinnej   oddychovky na dramu dalo sa to   pozerat a bolo to napinave   celkom fajn aj efekty boly   dobre
McFady
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2010
Zklamaní (fakt)...
Pátej díl je   nejmizernější hnedka po   šestým. Ze začátku je to   nehorázně nehorázná nuda,   a když se tam objevěj   mozkomorové, tak už   čekáte, že se tam začne   něco pořádnýho dít, ale   ono nic. No, tak si musíme   hold počkat přes půl   hoďky, aby nás to už aspoň   trochu začalo bavit. Však i   zajímavé části josu   vyplněny nudnými plácy,   což teda například ve   třetím dílu vůbec   nebylo.
Tenhle díl je   fakt zklamání. 4/10
Roman333
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2010
Velká nuda
Podle mého názoru zbytečně   dlouhý film, první polovinu   se téměř nic neděje,   bohatě by stačila celkově   hodinka a půl. Film mě dost   nudil, podruhé bych si ho   určitě nepustil,   jednoznačně nejhorší díl   Harryho Pottera.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Na tomto filmu si cením   především akci, které tam   bylo k vidění až až. Ale   řekněme si to   narovinu...kvality prvních   dvou dílů nedosahuje ani   náhodou. Harry už hold není   ten pravý Harry, který   býval...
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Zatím nejlepší díl. Celá   serie mě zatím trošku   nudila, ale tato epizoda mě   opravdu dobře bavila. Je to   lepší i než pronc dvojí   krve.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Jako velký příznivec jak   knih tak i filmových předloh   této série musím přiznat,   že Fénixův řád je pro mě   v mnohém velkým zklamáním,   kniha je skvělá, jedna z   nejlepších, ale bohužel s   filmem to tak úplně   nedopadlo.
Opět se   setkáváme tváří tvář s   hroznou zvanou lord Voldemort,   který dostal daleko víc   prostoru než v minulém   díle, což je rozhodně   výhoda a obzvláště ta, kdy   ho hraje Fiennes, lepšího   herce si stěží dovedu   představit. O zábavu není   nouze, ale přesto je to   místy nudné a to   především to, když   sledujeme novou učitelku   obrany proti černé magii,   která dělá stále to samé   dokola - otravuje studentům   svou přítomností život.   Opět není nouze o několik   nových postav o nové lásky   a o další temné   myšlenky.
Fénixův   řád není sice žádný   zázrak, ale přesto v něm   spousty věcí musíte   obdivovat, ale i tak k tomuto   dílu se vracím co nejméně   a jak už jsem říkala   nepatří k mým oblíbeným.
marci22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2009
asi nejlepší díl společně   se čtyřkou a dvojkou...
¨Do bradavic přijíždí   Dolores Jane Umbridgeová z   ministerstva a mladí   čarodějové z toho z rovna   nadšení nebudou...:-)
LiLunKa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Harry Potter je vyjmecna   serie...tento dil je z harry   potteru asi nejlepsi.kdyz   vysel trhak stmívání   samozrejme jsem neodolala a   podivala jsem se na nej.Je to   ten nej film,rekla jsem si a   precetla jsem i ostatní   díly.Byly fakt super...xD a   taky tam hrali super hezouni a   proto to asi zpusobilo ze se   mi to libilo vic nez jine   filmy.Vcera jsem ale byla na   Harry Potterovi a princi dvoji   krve a zjistila jsem ze je to   zajimavejsi a ...je tam vic   dobrodruzstvi...No tak jsem se   dnes koukla na 5 a opravdu   Harry Potter ma v sobe vic   sci-fi a energie takze oba   musim ohodnotit maximalni   10!!!!
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Páty díl slavné série o   čarodejníkovi Harrymu je   hrozne temný a depresívny.Od   začiatku vidí a slyší   lorda Voldemorta,který   oživil v štvrtém díle.Film   je zameraný na Harryho a   Voldemorta a na novú   učitelku ve škole(šla mi   pekne na nervy).Tenhle díl je   proste opet skvelý,ani   lepší,ani horší.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Harry Potter a Fénixův řád
Tento díl jenom dokazuje, že   lidi jsou z Harryho Pottera   jako utržení ze řetězu! Je   to krásné pokračování,   plné napětí a děje!   Brumbál nám zde poodhaluje,   jakou má konečně moc!   Takže za mě palec nahoru!
kllatenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Zatím nejpovedenější z   celé série. Sny o   Voldemortovi, které Harryho   neustále pronásledují jsou   efektivní a hrůzu   nahánějící, ale na druhou   stranu tam je i kouzelná   prostřední část okolo   Brumbálovy armády, která   vás odzborjí. A v   neposlední řadě   závěrečná bitva na   ministerstvu, kterou na   složitost v knize filmaři   skvěle zvládli. Knižní   konec v Brumbálově   pracovně, který se   Rowlingové podle mě nepovedl   hezky vynechali a podstatné   zvládli vysvětlit jinde,   což je další plus.
Každý film má své   chyby, samozřejmě, ale tady   nebyly tolik výrazné a   celkově se mi film moc   líbil.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
jednoznačně nejlepší   kousek doposud natočen   senzační tryky o obsazení   ktere se nedá měnit sic   jsou starší tak pořad jsou   dobří
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Zatím nejlepší díl. Jako   znalci knižní předlohy se   mi tento díl líbí nejvíc a   to potvrzuje i filmové   zpracování, jen opět škoda   osekaného děje, ale to by   byl jinak film na 4 hodiny.   Opět skvělé obsazení a pro   mne opět vynikající Alan   Rickman
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Pátý díl se řadí k té   lépe natočené části   série. Atmosféra   neuvěřitelně graduje,   temnota dokonale podtrhuje   skutečnost, že Harry   definitivně odrostl dětským   střevícům a že je na   čase, aby se začal spoléhat   sám na sebe. Opět musím   pochválit vedlejší postavy   (Rickman, Carter, Gambon).   Táhnou Pottera sakra vysoko.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Asi najlepší z celej série   o malom čarodejníkovi ,   svojou temnosťou je takým   Impérium vracia´úder medzi   Potterovkami .
Defied_Master
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Na tomto filmu si cením   především akci, které tam   bylo k vidění až až. Ale   řekněme si to   narovinu...kvality prvních   dvou dílů nedosahuje ani   náhodou. Harry už hold není   ten pravý Harry, který   býval...
kamicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tak na tohoto Harryho jsem se   moc těšila, ale hlavně mě   docela naštvalo, to že podle   knihy je to nejdelší díl,   aspoň podle stránek (cca 800   stran) a z film zkrátili na   polovičku a hodně krásných   scén z knihy byli   vystřiženy! Jinak   závěrečná bitva byla   dobrá, ale mohla být   lepší!
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Chcete vědět, jak fungovala   inkvizice ve středověku nebo   metody statní bezpečnosti v   50.letech? Ano? Nemusíte se   přenášet časem - stačí   zajít na film Harry Potter a   Fénixův řád. Jak to   probíhalo vám excelentně   předvede vrchní   vyšetřovatelka Dolores   Umbrigdová!

Harry je o rok starší a   film je zase o něco   temnější a děsivější. O   to víc, že musí všechny   přesvědčovat o své pravdě   - Lord Voldemort se vrátil,   má tělo a je připraven   vraždit, aby se opět dostal   k moci. Nevím, jestli bych na   tento díl pouštěla 10 leté   děti...
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Tak Harry Potter hm toto je   už síce 5 diel ale každý   je niečím iný a stále   lepší a lepší. Výborné   herecké stvárnenie a tie   efekty no nemá to chybu. Hm   už sa len tešiť na to čím   zase prekvapí Harry 6.
Tantum
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Tantum - 8/10
Jak bych tak shrnul tenhle   film...Zajímavé triky,   efekty, obsazení bylo velmi   dobré.Ztvárnění kentaurů   a Siriusova domu bylo   výborné.ALE-ten souboj na   ministerstvu s lordem   Voldemortem a Smrtijedy byl   značně nepřesný.Smrt   Siriuse jsem čekal trošku   monumentálnější jak se na   takhle důležitou osobu   sluší.Zkrátka scény na   ministerstvu (i když   některé byly pěkné) z   větší části způsobily,   že tomuto filmu dávám osm   bodů.
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2009
V tomto díle mi lezla na   nervi Dolores.Nezavidím   herečce, která jí   hrála,podle mě ji hrála moc   dobře.Byla jsem na tomto   díle v IMAXU,ale 20 minut   děsuplného souboje Harryho a   lorda Voldemora mě moc   nenadchl,proto dávám 8.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Velmi skvělý film !!!
Pátý díl Harryho Pottra už   není pohádka pro děti. Je   to temná podoba světa   takového jaký je. Knižní   podoba je velmi obsáhlá   takže bylo jasné že se jim   do filmu všechno nevejde. Ale   jinak všechny vybrané   zápletky byli akční a to   má být !! Moccc pěkný !!!
5000
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Nevím , nevím Harry už   máš svůj věk a v   nejlepším se má přestat .   1,2,3 jsou dobré filmy , ale   pokračování už trochu   nudí . Myslím si , že by   Harry Potter měl uvolnit   místo někomu mladšímu.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Něco tomu chybí..
Nějak nabývám dojmu, že   tato série už zklouzává k   tomu, že se snaží vytěžit   a vydělat co nejvíce, ale na   úkor kvality. Ne že by tento   díl byl úplně špatný a   nemůžu říci, že by se mi   vyloženě nelíbil. Ale   oproti předchozím je to   slabší. Přijde mi, že už   se z toho nějak začalo   vytrácet kouzlo, napětí..   Za shlédnutí to rozhodně   stojí, ale za sebe říkám,   že pokud budu mít náladu na   Harryho Pottera, podívám se   znovu radši na starší   díly.
saxa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Film bol celkom dobry, ale   kniha bola lepsia. Zdalo sa   mi,ze vela veci bolo   skreslenych. Nepacil sa mi   suboj na konci, lebo bol velmi   kratky oproti tomu co bolo v   knihe.
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Mám ráda pohádky a dětské   příběhy i když do tohoto   filmečku mohli taky obsadit   nějakého hezčího herce,ale   to nevadí. tak a o čem je   vlastně tento díl?

Harry Potter se   vrací do Bradavic, aby   nastoupil do pátého   ročníku školy čar a   kouzel. Tam však zjistí, že   většina členů kouzelnické   komunity věří, že jeho   nedávné setkání s Lordem   Voldemortem je obyčejný   výmysl, čímž je zásadně   zpochybněna Harryho   důvěryhodnost. Ba co hůř,   ministr kouzel Kornelius   Popletal opět jmenoval   nového učitele obrany proti   černé magii. V lekcích   podezřelé profesorky   Umbridgeové se však mladí   čarodějové nic zásadního   nenaučí a proto nemají   dostatek znalostí k boji s   temnými silami, které se   kolem nich stahují. Na   Hermioninu a Ronovu výzvu se   Harry rozhodne vzít chod   věcí do svých rukou. Tajně   se začne scházet s malou   skupinou studentů, kteří se   hrdě nazvali Brumbálova   armáda, a učí je, jak se   ubránit černé magii.   Ačkoliv je sám teprve   student, připravuje   odvážné mladé čaroděje   na nebezpečnou bitvu, která   brzy propukne ...
Jinak je to skvělý film!   Přinejmenším stejně dobrý   jako trojka a čtyřka, ale   trochu mě zaráží, že z   nejtlustší knižní   předlohy udělali nejkratší   film!Svou délkou – 138   minut – je zatím   nejkratším příběhem ze   série o mladém   čarodějnickém učni. Jako   by tam nemohli ještě něco   přidat. Určitě měli z   čeho vybírat! Ale jinak   super! Nové postavy jsou   přesně takové, jaké jsem   si představovala ( Lenka,   Tonksová, Umbridgeová... )   Mrzí mě že vypustili   Famfrpál, zajímalo by mě   jak navážnou na jmenování   Rona na post brankáře, když   to v pětce nenatočili .. Ale   jak už jsem psala nahoře,   film je to určitě zdařilý   a konečná bitva je naprosto   úžasná!
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Pro mě asi nejhorší díl   potterovské ságy. David   Yates a jeho změny se   projevily.Taky mě dost   naštval okrájený scénář   a ztvárnění klíčové   postavy profesorky   Umbridgeové,kerou jsem si   představovala úplně jinak.   Nejpozitivnější byla   přítomnost Helen Bonham   Carter jako šílené   Bellatrix.
martanek085
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Tento díl už je ohodně   napínavější, protože Lord   Voldemort se vrátil a   Harrrymu a jeho přátélům   hrozí nebezpečí, ale   nejenom jim, ale všem. Tento   díl jak všichni říkají je   temnější. Je výborně   natočený, a líbí se mi jak   je pojatý, jediný co se mi   nelíbí nebo spíš je mi   líto, že Sirius v tomto   díle umře, ale i tak ho   doporučuji. Je tam ohromná   dávka napětí.
xerno2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Mě se to teda nelíbilo   tolik, jako většině   ostatních. Byl tu zase jiný   režisér, což se na filmu   dost otisklo - začíná z   toho být horor, což mi bere   dech. Mohly se udělat ke   každýmu dílu Pottra dvě   verze: jedna taková, jako je   ta jednička, nebo dvojka, ale   ta druhá verze by mohla být   předělaná, jako horor, ne   něco mezi tim. Filmy o Harry   Potterovi jsou čím dál tím   delší, jako knižní   předlohy, ale taky čím dál   méně se to jim to podobá,   což vývojáři na dalším   dílu doufám nezkazí. Daniel   Radcliffe je v celku dobrý   herec, ale na Ruperta Grinta   nemá ani náhodou, Emma   Watson to zahrála tak   normálně, jako minulé dva   díly. Gary Oldman mi stejně   příjde, jako nejlepší   herec z tohoto filmu, a to je   co říct. Taky si musím   postěžovat na český   dabing, kterej je značně   hloupej, povrchní, trapnej,   dětinskej, chtělo by to o   třídu lepší dabéry.   Takhle, když se na to teď   koukám bez českého dabingu,   je to celkem ucházející, je   to hororové, ale hodí se to,   ten českej dabing shodil   tento film do hlubin   pekelných, bez dabingu je to   dost dobrej film se skvělími   filmovými efekty.
Celkové skóre: 80%
dandysek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2008
nevím, čím to je. asi tím,   jako u spousty dalších děl   tohoto typu, že totiž   další díly nedosahují té   úrovně a kvality jako díly   předchozí, a především   jen těží ze slávy   předchozích dílů.   fénixův řád mě celkem   zklamal. ne že by to byl   docela špatný film, to ne,   byly tam chvíle napětí,   akce, humoru atp., jen jsem po   těch předchozích čekala   něco víc. snad to najdu po   druhém a dalším   zhlédnutí... :o) a nebo v   dalším díle? ;o) budu   napjatě čekat
czlomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Film se vcelku povedl. Pro ty   co cetli knizku je filmove   zpracovani zklamani. Ale na   druhou stranu, vmestnali do   filmu aspon to dulezite.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Nevím proč, ale tento díl   mě moc nezaujal. Válka proti   černé magii nebyla nic moc.   Předešlé díly byly mnohem   lepší.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Ja myslim, ze je skvele, ze si   Harry Potter udrzuje i po   patem dile porad vysokou   uroven. Sice je to slabsi nez   trojka, ale jsou tu velmi   dobre momenty.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Skvělá práce.
Film   vás drží v tempu celou   dobu, občas pobaví a nakonec   srazí na kolena...teda ty, co   knihu nečetli.
Musím   vyzdvihnout úžasný herecký   výkon (nepřekvapí) Maggie   Smith, ke které bych se   přitulila jak k babičce,   Garyho Oldmana (strejda je   vážně dobrej)a Alana   Rickmena (s chutí bych ho   nakopla) a Jason Isaacse   (nakopnout, nebo skočit do   náruče?),.
Všichni   své role hrají, že byste   řekli, že se pro ní   narodili :). Jen tak dál a po   posledním díle polezeme po   čtyřech :)

Ještě bych dodala, že   nechápu komentáře typu   knížka byla lepší a tohle   prdnutí ve fi,mu není.
Podle mne se to sem vůbec   nehodí, ten film nemůže za   to, že tvůrci to takhle   chtěli.
Svudnik
Hodnocení:
Přidáno: 14.4.2008
Je to dobrej film zacatek a   prostredek byl dobrej ale ten   konec nic moc takovej   ocekavanej takze zadny   prekvapení ale stejne je to   styl
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Fénixův řád je po Vězni z   Azkabanu určitě nejlepší.   Škoda jen, že některé   situace z knihy byly vyjmuty,   i když musíme uznat, že to   by film musel trvat o pár   hodin navíc. Osobně bych   rozšířila scény ze sídla   řádu a chyběly mi tam boje   na ministerstvu v dalších   místností. Nicméně   Siriusova smrt (srdce mi   puká) byla zpracovaná celkem   dobře a závěrečná   konfrontace též. Něco   podobného jsme ještě   neviděli.
Herci   vynikající (Rickman,   Fiennes, Gleeson i Radcliffe).   Výborně bylo vykresleno   ovládnutí Harryho   Voldemortem i Snapeovy   vzpomínky - až ny ty   představitele Pobertů) a   pochválit je třeba i   Brumbálova armáda. A ještě   něco Tonksová byla skvěle   prdlá, ale její vzhled jsem   si představovala jinak.   Naopak Bellatrix byla v   podání Bonham-Carte   fascinující, totéž platí   o Lence Láskorádové.
A ještě něco,   soundtrackj je výborný,   nejlepší z celé série.
Musím souhlasit s   mmmildikem, že skrytý   význam se trochu ztrácí.   Umbridgeová zcela odporná   (tak to má být).
Příznivce knihy asi   nenadchne, ale ani neurazí.
mmmildik
Hodnocení:
Přidáno: 23.2.2008
Film celkově se mi líbil,   ale jsem také příznivec   knih, a proto se mi zdálo,že   ve filmu chybí spousta   důležitých podkladů pro   další filmové   pokračování. Myslím si že   spousta lidí když se na něj   podívá neuvidí skrytý   význam, který by tam měl   být.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Po prvním shlédnutí jsem   zahlcen rozporuplnými pocity   z toho , co jsem to vlastně   viděl? Z mého pohledu ,   málo akce , spousta dialogů   , které později začnou   nudit , název filmu dle mě   nemá mnoho společného s   tím , co se v průběhu   odehrává , působí to na   mě lehce zmateně a občas   jsem se v příběhu trochu   ztrácel. Zachraňují to až   poslední souboje , kde   vidíme v rychlém sledu tolik   skvělých kouzel , že vám z   toho bude přecházet zrak!   Celkově ovšem je pátý díl   o něco lepší , než ohnivý   pohár , ale mrzí mě , že   tento zatím poslední kousek   je až moc civilní a   dospělý a vytrácí se ta   pohádková atmosféra ,   kterou mám u H.P. tak rád.   Hlavní hrdina má v tomto   dílu asi největší   problémy ve svém životě a   staví se mu do cesty až moc   nepřátel , kteří mu   nenechají mnoho prostoru se   bránit , ovšem nakonec to   Harry opět zvládne hlavně s   pomocí Brumbála , který mě   velmi překvapil , když   zůstával většinu filmu v   ústraní a nakonec to   všechno vynahradil skvělým   soubojem s Voldemortem. Celá   série se ovšem ubírá   směrem , který se mi hůře   a hůře přijímá a stravuje   , snad další díly budou   mít vzestupnou tendenci.
friday
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Mám ráda Harryho pottera.   Knížky i filmy. Tenhle díl   považuju za nejlepší   (zatím :)) )Je spíš   konverzační, ale tak dobře   zahranou mrchu jako je   Umbridgeová hned tak   nenajdete. A Lenka   láskorádová v podání   Evany Lynch je přesně   taková jak jsem si jí   představovala. Ani se nechce   věřit, že to je první role   téhle herečky.
Marvox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Tento film je film podle mého   názoru hodně dobrý a   rozhodně vám (těm, kdož   jste jej ještě neměli to   štěstí vidět) ho   doporučuji. Jen neudělejte   stejnou chybu, jako mnoho   dalších lidí a   nesrovnávejte ho s knížkou,   protože tím si zkazíte   dojem z celého filmu:)   Knížka je lepší v mnoha   věcech, ale nejspíš si jí   nikdy tak krásně a bez   námahy nevychutnáte jako   film... Naproti tomu do takhle   "krátkého" filmu   nikdy nenarvete celou takhle   dlouhou (ale velmi pěknou a   čtivou) knihu:)
Takže   jak jsem řekl: Podívat se na   film, k tomu si přečíst   knížku, ale never tyto dvě   věci nesrovnávat:))
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Tak další dobrodružství   dospívajícího čaroděje se   opět chlubí nálepkou   "temnější než   předchozí díl" avšak   k tomuto by se ještě mělo   do závorky připsat   "upovídanější než   předchozí díly". V   tomto díle se takřka vše   řeší slovně a na nějakou   "akci" narazíte až   na konci. Jestli to takhle   půjde dál stane se z Harryho   thriller říznutý komorním   dramatem. Podle mě   nejslabší díl.
andriy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Tak to teda zírám, nikdy sem   Harryho Pottera nemusel, ale   tohle fakt se mi to líbilo.   Přestřelka na konci byla   výborná jak vystřižená z   akčního filmu.
Daniela91
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Tak tenhle film jsem viděla   nedávno. Harry přijede do   školy
v Bradavicích   kde zjístí, že obranu proti   černé magii vyučuje   profesorka Umbridgeová,   kterou tam nasadil sám   ministr kouzel Popletal. Film   se docela liší od   ostatních
Potterů, je   docela krutější než třeba   trojka. Hagrid se vrátí ze   své výpravy za obry a je   téměř na obrátku zpátky   vyhozen Dolores Umbridgeovou,   kterou máte mimochodem chut   ve filmu vlastnoručně   zavraždit.
sivtom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
nejlepší
Zatím nejlepší Harry   Potter, Je to opravdu dost   odlišné od ostatních dílů   a to je dobře:) Líbí se mi   i nějaké ftipné pojetí v   podobě paní Dolores   Umbridge. Prostě NEJ:)
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Pátý filmový Potter se od   těch předchozích dost   odlišuje! Dramatický   potenciál knihy Yates využil   v mnoho mistrně   zrežírovaných pasážích   se žádaným pocitovým i   atmosférickým obsahem.   Vtipné situace v kombinaci s   všudypřítomnou temnotou,   výbornými výkony mladých   herců a skvělými triky   dělají z pátého Pottera   stále nadprůměrnou   záležitost.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Dobře natočené   pokročování Harryho   Poterra. Film je kvalitním   nástupcem předchozích   dílů s kvalitními herci a   dobrým scénářem.
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Zatím nejpovedenější Potter
Názor na film Harry Potter a   Fénixův řád se asi liší   podle toho, kdo je   příznivcem knižních a   předloh a kdo ne. Musím   říct, že já jsem   příznivcem a knižní   předlohy jsem četla   několikrát.Zpracování   tohoto dílu se mi zdá zatím   nejlepší. David Jates byl   pro film štastná volba.   Rozhodně mu dodal to co v   předchozích dílech trochu   pokulhávalo a to je   psychologie postav.Knižní   předloha byla ovšem docela   oškubaná, což se ale dalo   čekat díky rozsahu knihy.Asi   nejpovedenější scéna je   souboj Brumbál-Voldemort kde   si režisér trochu   přikreslil předlohu v knize   ovšem ku prospěchu filmu.   Působivý je taky výkon   Daniela Radcliffa ve   scéně,kdy Harryho posedne   Voldemort. Výkony mladých   herců se s každým filmem   lepší, ovšem Ema Watson za   ostatními ze 3 hlavních   hrdinů poněkud   pokulhává.Závěrem snad jen   doporučení: Neberte na film   děti, ona už to doopravdy   není pohádka.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Chválím návrat kvality po   hodně zpackaném čtvrtém   díle, jak se říká méně   je někdy více a tady se to   vyplatilo, žádná přemíra   efektů a akce, tady byl   nejdůležitější příběh   a to je moc dobře. Také jsem   si všiml že se pomalu   začíná blížit konec   takže příběh k tomu pomalu   také směřuje...
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Smekám. Pod Yatesovou   taktovkou se relativně   sterilní (až na třetí   díl) série přetavila v   hutnou psychologickou bitvu   "světla a tmy".   Hmatatelný strach z   uvěznění v době   beznaděje, výborné herecké   výkony a chytře rozvržený   děj, který dává smysl i   bez těch všemožných   detailů, které obsahuje   předloha. Konečně to není   jen převedení knižních   stránek, ale plnohodnotný   oživlý svět, v kterém to   atmosférou doslova dýchá.
stepankas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Nic moc!!
Tento díl Harryho Pottera mě   nemile překvapil, přijde mi   strašně "umělý"   oproti ostatním dílům.   Jinak co se dabingu týče,   Harryho dabuje Vojta Kotek,   jako herec ujde, ale jehuo   dabingové schopnosti nic moc.   Mile mě překvapila E.W   (Harmiona), o jejici   hereckých schopnostech jsem   někdy měla i pochybnosti.   Nejlepší jsou podle mě   první 3 díly.
PetrMi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Harry Potter, tato série   filmů pro všechny snad už   další komentáře   nepotřebuje, ale musím   napsat, že jsem byl vždy   proti Harrymu,nechápal sem   jak se o tom lidé můžou   bavit,dívat se na to, je to   tím, že první dva díly sem   viděl v letadle, kde se   člověk přece jen tolik   nesoustředí. Jednou sem si   řekl dost a koupil si první   díl, od té doby jsem si   musel koupit všechny +   knížky a kdybych už neměl   24let, tak si koupím i   "hůlku". Poslední   díl(filmový) je jiný, Harry   je v něm už takový   dospělý, je odstrkovaný od   ostatních a má novou   učitelku černé magie, konec   je strhující a celý film   určitě stojí za to vidět   minimálně 3krát za sebou.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Pětka je jediná kniha,   kterou jsem si přečetl.   Myslel jsem si, že budu   hodně kritický, ale není   tomu tak. I když hlavním   problémem filmu je určitě   to, že je tak o dvě třetiny   kratší než kniha. Kdyby   tvůrci dostali rozum a   natočili jeden díl při   délce "aspoň" 180   minut, nikdo by se na ně   nezlobil. Většina mých   oblíbených pasáží z knihy   se ve filmu ani neobjevila.   Dalším problémem je   určitě Rupert Grint a Emma   Watson, kteří mě sice ve   trojce hodně potěšili, ale   v posledních dvou dílech je   to s nimi tragické a   nejradši bych je ještě   vyměnil. Hlavním tahounem   filmu je ale režisér David   Yates. Columbus předvedl   Pottera v tom   nejkouzelnějším světle,   přesně tak jak měl vypadat   pro malé děti. Cuarón   udělal z potterovského   světa svět opravdový, na   který si můžeme sáhnout.   Velkolepé Colubusovi dekorace   vyměnil za neskutečně   temnou atmosféru a   neskutečné emoce. Newell   čtyřku natočil skvěle, ale   byl to film, který   zachraňovala akce a   thrillerová, skoro až   hororová atmosféra. Yates   má akci i atmosféru, ale   určtě nepřeskočí tu   laťku, kterou nastavil   Cuarón, ale Newella hravě   přehrává. Film je plný   emocí a to hlavně díky   Radcliffovi (který se stále   zlepšuje a zlepšuje),   tudíž jde o druhý   nejlepší díl série (trojka   asi zůstane nepřekonaná).   Radcliffe patří mezi hlavní   klady filmu. Dalšími jsou   určitě Alan Rickman jako   Severus Snape (tuto postavu   mohli tvůrci rozebrat víc),   Gary Oldman, který sice   nepodal tak skvělý výkon   jako ve trojce, ale když je   na plátně, hned je to   lepší a excelující Michael   Gambon. Na konec musím jen   říct, že jsem Yatese   podceňoval, ale dokázal to.   Pětka se určitě zařadí   mezi ty lepší díly. P.S.:   Závěr je zkrátka dokonalý.   Od scény s členy Fénixovo   řádu, jak si to rozdávají   se smrtijedy, přes hlavní   souboj celého filmu, až po   pozoruhodný výkon Daniela   Radcliffa, jednoho z herců   roku. A NA SEDMIČKU POŠLETE   FINCHERA!!!
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
tak je tu další harry   potter. Všichni mají   možnost dopředu vědět jak   vypadá daný díl před   zfilmováním. A někdy je   škoda, že se do filmu   nevejde zdaleka tolik, co je v   knížce, ale i tak to stojí   za to.
johnatan15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2007
a zase je tu harry.pekny   pribeh o mladom kuzelnikovi   ktory skonči stastne.kto ste   videl všetky časti tak tuto   si nenechajte isto ujst.
TvaMnamka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Každý díl je lepší a   lepší. Už se nemůžu   dočkat dalšího   pokračování. Začíná to   nabírat dojmu slušného   hororu, ale jen v tom   nejlepším smyslu slova,   napínavé od začátku do   konce, zhlídla jsem ho   jedním dechem, teda spíš   jsem skoro nedejchala. Prostě   "super"! Doporučuji   všem...
jjj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
the best of
ja si myslim ze to bol zatial   najlepsi film co sa tyka   harryho pottera.samozrejme ze   to mohlo byt aj lepsie ale aj   tak.
krpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Ve filmu je spousta skvělých   scén, jsou hodně   strašidelné, ale předloha   je ještě hororovější. Na   druhou stranu zde uniká   spousta podrobností, které   jsou důležité. Rozhodně   už to není pohádka pro   děti.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Tento poslední díl mi už   připadá hoděn hororový a   podle mně původní záměr   aby to bylo pro děti,   totálně mizí v dáli. Ryze   dospělácká podívaná.   Kvalitní.
mirhasik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Dle mého názoru nejslabší   díl série. Režisér nám   servíruje sice hodně temnou   atmosféru, nicméně děj je   vyprávěn hodně překotně,   skáče z jedné scény do   druhé a nedává příliš   prostoru na sžití s   postavami. Zklamala mě i   závěrečná kouzelnická   bitka.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Mozna si reknete,tolikate   pokracovani bude stat urcite   za houby,ale neni to pravda.   Byl jsem na tom v kine a stalo   to za to. Dobry filmik.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Stejně jako čtyři   předchozí díly ani tento   nemá chybu. Harry Potter a   jeho příhody jsou   bezkonkurenčně nejlepší   fantasy pohádkou která kdy   vznikla. Doporučuji všem,   nejen dětem
Chiquitta
Hodnocení:
Přidáno: 26.10.2007
Propadák
Předpokládám, že asi málo   z vás je tak vášnivý   čtenář jako já... Zřejmě   definice, proč nad knížkou   trávit dva dny, když film   shlédnu za 2 hodiny už   začíná čím dál tím víc   ovládat naší knižně   upadající společnost... No?   Kolik procent si tady   přečetlo všechny knížky o   Harrym a nejenom o něm?   Víte, nebo spíš vlastně   nevíte o té tuně   podrobností, co vám unikají   a jak zásadně jsou   důležité... Pro ty, kteří   by si možná z mých slov   něco chtěli vzít   doporučuji třeba knížku   Řbitov (opravdu Řbitov a né   hřbitov) zviřátek, jakožto   film, který ani nestojí za   to o něm mluvit, ovšem jako   knížka je to to nejlepší,   co jsem kdy četla. mj. je to   špičkový horor od Stephena   Kinga... Uvidíta, jak ta   knížka dá na prdel všem   filmovým hororům jak Noc s   nabroušenou břitvou,   Texaský masakr motorovou   pilou a další podřadný   filmy...Ovšem, abyste mě   nebraly jako nějakýho   odpůrce filmů, třeba Lord   of the Rings byl fenomenálně   zpracovaný, ale zase jak   dlouho se točil... Jackson si   na něm nechal záležet...   Tak pá a vemte si něco z   těhlech slov...
dallik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Na pátý díl jsem se těšil   ze všech Harry potterů asi   nejvíc(i když po shlédnutí   čtyřky jsem zas tak moc   neočekával) a tak, jak to   občas u velkých   očekávání bývá, jsem z   kina odcházel dost   zklamaný.Na začátku mě   překvapily docela zbytečné   a samoúčelné odchylky od   knihy (to co předcházelo   napadení Harryho a Dudleyho   mozkomory bylo úplně   zbytečně, az trochu   nesmyslně, upravené).Další   dění ve filmu mě jen   utvrzovalo v tom, že Yates   FŘ nejspíš vůbec nečetl,   protože atmosféra ve filmu   se téměř ani náznakem   nepřiblížila pomalé a   ponuré atmosféře z   knihy.Harryho sny o temné   chodbě bez oken Yates omezil   asi na dvě probliknutí, a   spoustu dalších věcí se   pro jistotu rozhodl vynechat(   asi tak 3/4 knihy) naopak do   už tak krátké stopáže   nacpal úplně zbytečně   "vlastní scény"   např. Harryho pokec s Lenkou   u testrálů působil   vysloveně jako násilně   vložená scéna.Romantickou   linii s Cho také   nezvládl(pokud vím tak to   byl Harry kdo se měl chovat   jako trouba, který neví co   má říct, a ne Cho). Nakonec   ještě z Cho udělal   zrádkyni a to už jsem měl   vážně dost...přetože to   nejhorší mělo teprve   přijít:). Závěrečné   události na odboru záhad   jsou asi moje   nejoblíbenější část   potterovské série. A mohla   to být i skvělá filmová   podívaná, pokud by FŘ   režíroval někdo s trochou   fantazie. Jen si to vemte   "odbor záhad",   režisér si tu mohl vymyslet   téměř cokoli, ale ne, Yates   se rozhodl vytvořit něco co   vypadalo jak regály v   knihovně, kde akorát byli   místo knížek skleněné   koule, zbytek odboru záhad   radši úplně vyškrtl.   Korunu tomu nasadila   závěrečná bitva smrtijedů   priti členům fénixova   řádu( ne opravdu nejsem   zvědavý na to jak do sebe   narážejí černá a bílá   světýlka) a o mizerné   kvalitě triků už vůbec   nemluvim( testrálové ještě   celkem šli, ale dráp vytadal   spíš jak digitální   šmouha, nž jako obr).Tak to   by byli zápory...povedlo se   tedy vůbec něco? Ale jo,   něco ano (moc toho ale   nebylo:)) tak například   casting: Umridgeová,   Tonksová a Lenka bylí   skvělí, bitka Voldemorta s   Brumbálem byla taky slušná.   Ty 4* jsem dal jen proto, že   FŘ je moje nejoblíbenější   kniha a je to přece jenom   pořád Harry Potter...pro ty   co Harryho moc nemusí tak   2-3*
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Výraz „psychologický   thriller“ je zatím   příliš silný, ale jestli   to tak půjde dál, ve finále   posledního dílu nás   nejspíš čeká zkrvavený a   vnitřně rozervaný Harry s   kusem pořádného klacku   namísto hůlky v ruce.   Výtvarná stránka tentokrát   nehýří barvami jako dřív,   ale na to se tu nehraje; děj   je jednoduchý, ale pro ty,   kdo nečetli knihu (třeba   moje maličkost), dostatečně   srozumitelný. Tady jde přeci   jen spíš o ty lidi a jejich   problémy a jednou ze zbraní   nového dílu je plno skvěle   obsazených a ještě lépe   zahraných postav   (vyjmenovávat je by nemělo   žádný smysl, takhle   povedenou sestavu jen tak   někde nenajdete), které ale   dostaly málo prostoru, a   celý film se tak točí   výhradně kolem Potterovy   maličkosti. Tento soubor v   čele s již herecky   vyspělými mládežníky ale   do budoucna slibuje hodně.   Další a asi nejsilnější   stránkou je pečlivě   budovaná stísněná   atmosféra, přičemž o   napětí a všemožné pocity   doslova zakopáváme minutu co   minutu a když přijde na   vzdušné manévry, je   evidentně kameraman doma.   Závěrečná bitka je   skvělá a prakticky si bere   to nejlepší z oněch   vyjmenovaných „silných   stránek“ plus excelentní   triky.
Proč je pro mě   tedy pořád první Vězeň?   Já jsem přeci jen na tu   detailní výtvarnou stránku   a výpravnost dost vysazený a   Alfonso to navíc umí s   kamerou jako málokdo. A   málem bych zapomněl, vždyť   tady chyběla Williamsova   hudba! A že to bylo místy   sakra znát!
Kate007
Hodnocení:
Přidáno: 3.9.2007
Harry už není malý kluk a   tento film tomu taky   odpovídá.
Voldemort   povstal a tak není divu že   se obnovuje starý spolek i   když není jediným   společenstvím které se   chystá Voldemortovi a jeho   stoupencům postavit.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2007
Knížka je lepší...
Když sem poprvé přečetla   knížku, tak sem si řekla,   že je to určitě moc dlouhý   a nudný díl. Pak sem ale   začala číst knížky   podruhé a když sem se opět   dostala k pátému dílu, byla   sem velmi mile překvapená.   Snažila sem se už víc   vnímat, co se tam vlastně   děje, i když to bylo docela   složité, a musím říct,   že sem byla vlastně   nadšená a těšila sem se   až to uvidím v kině. Bylo   určitě poznat, že se opět   objevil jiný režisér, ale   ten filmu velice prospěl.   Připadalo mi, že se ani   nedívám na Pottera, ale na   normální film. Už to není   ta pohádka. Hodně mi tam ale   chyběla famfrpálová scéna   a taky mě docela zklamala   profesorka Umbridgeová,   představovala sem si ji   ošklivější. Ale musím   VELICE pochválit Lenku   Láskorádovou a Bellatrix.   Obě svou roli zahrály   výtečně. Hlavně tedy   Lenka. Ten její věčně   "zhulený" výraz   stál za to. Taky se ve filmu   velice vyvedla poslední   scéna, kdy se bojovalo.   Dostalo mě, když se v oné   kamenné místnosti objevil   řád. Připadalo mi, jakobych   se koukala na Matrix. Ještě   jednu věc ale musím filmu   vytknout a to je smrt Siriuse.   V knize byla popsána nějak   lépe, že se mi z toho   vážně chtělo brečet, ale   ve filmu. Kdyby tam Harry   nezačal vyvádět, tak by mi   ani nepřišlo, že už je se   Siriusem konec a to je   vlastně jedna z mých   oblíbených postav. Tedy   spíše byla. A naposled sem   si nechala samotného Harryho.   V knize se pořád hodně   rozčiloval a křičel. Nic se   mu nelíbilo. Na to sem se ve   filmu těšila. Ale že bych   viděla nějak moc záchvatů   vzteku? Harry si tam dvakrát   zařval a to bylo tak vše.   Hlavně když si tam předtím   povídal se Siriusem, Lupinem,   nebo kdo to vlastně byl,   říkal, že je pořád   naštvaný. Musela sem se   zasmát, protože vypadal, že   je v pohodě. Možná velice v   pohodě...Hold na knížku to   určitě nemá. Ostatně jako   všechny díly HP.
Scharm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2007
No jakožto každý Harry   Potter, tak i tenhle byl   opravdu vydařený. Knížka   je knížka, pan Yates opravdu   vybral jen to   nejdůležitější takže moc   nechápu jak někdo kdo   nečetl knížky může   pochopit různý spojitosti.   Co mě zklamalo bylo   prolomení věštby..   Představovala jsem si jak   Trelawneyová zařve věštbu   přes celý Ministerstvo   kouzel a ona to mezitím jen   znuděně pověděla...A smrt   Siriuse? Tomu dal takovou   váhu jako kdyby si   rozříznul ruku a né umřel   Harryho jedinej normální   příbuznej. Ale tak je to asi   pokaždý, když někdo   přečte knížku a pak se   podívá na filmový   zpracování.
Sammy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2007
ehm
Jako skalní fanoušek Harryho   Pottera se budu na všechny   filmy o něm koukat vždy dost   rozpačitě, protože film se   NIKDY knihám nevyrovná. Po   skvělé čtyřce přichází   docela dobrá pětka, a po   čtvrtém shlédnutí musím   říct, že se mi líbí.   Samozřejmě, že nejlepší   část, a to není   závěrečná bitka na   ministerstvu, nýbrž   opouštění Braddavic Frede a   Georgem, si opravdu užijete.   Rozvleklé kecající pasáže   se dají přetrpět a tu   trochu humoru si musíte   hýčkat. Celkově je to ale   dobrý film, i když z knihy   si toho vzal velmi málo, jen   to podstatné, takže ho jako   skalní fanda nemůžu moc   uznávat.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2007
Docela dobry film, prekrasne   triky, dobri herci, jedna   britska hvezda vedle druhe   nadherne exteriery i interiery   (chodby na odboru Zahad nemaji   chybu), ale co je to vsechno   platne, kdyz me to nedokazalo   strhnout. A z v knize   nejemocionalnejsi sceny smrti   Siriuse Blacka se ve filmu   stala situace, kdy je vam   jedno, jestli je Black mrtvy   nebo ne. Uvidime co udela   reziser Yates s dalsi knihou,   kterou osobne povazuji za   nejdulezitejsi.
anapro
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2007
Naštěstí jsem knihu četla   už dávno, tak jsem   zapomněla, které scény byly   vypuštěny...Škoda, že mi   autoři nestvárnili Dolores   po návratu od kentaurů,   nebyla jsem schopná si   představit jak vypadala...   tak daleko moje fantazie   nedosahuje a těšila jsem se,   že to uvidím ve fiĺmu. Ale   asi jediné, co jsem si z kina   odnesla a co se mi opravdu   líbilo, byl závěrečný   souboj Brumbála s   Voldemortem. A moc ráda bych   se podívala v aimaxu,   věřím, že to musí být   úchvatné!
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Kdo se teprve chystáte na   Harryho, určitě si zajděte   do imaxu. Kdo tam byl a   viděl, bude se mnou   souhlasit, když řeknu že   tenhle díl se vážně   povedl. Voldemort versus   Brumbál v 3D verzi? Co chtít   víc? V imaxu se minimálně   vyrovná Vězni z Azkabanu.   Jak bude příběh bez těch   úchvatných 20 minut vypadat   v normální kině nebo v   televizi, to ukáže čas.
mehelik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2007
Po dychtivém očekávání po   přečtení knihy se musím   přiznat, že mě některé   scény až překvapily, ač   jsem byla připravená na   všechno. Chyba. Chápu, že   téměř 800 stran do filmu   "nacpat" prostě   nejde. Nevím proč, ale   chvílemi jsem měla pocit,   že filmoví tvůrci kníhu a   její poslání nějak   nepochopili. Když jsem se   smířila s tím, že   neuvidíme zkoušky NKÚ,   nemocnici sv. Munga, ani mého   oblíbence Dobbyho, těšila   jsem se na napětí, skvělé   efekty a jak jsem se téměř   všude dočetla, skoro až   brutální scény. Když jsem   opouštěla kino, začala jsem   přemýšlet, kdeže se mi   právě tyhle scény ztratily.   Minimálně polovinu jsem si   představovala jinak.   Zklamáním pro mě bylo   zejména opuštění Bradavic   dvojčaty Fredem a Georgem a   taky Snapeova vzpomínka,   která byla tak moc dlouhá,   že jsem ji stěží stihla   zaregistrovat. Ale abych jen   nekritizovala. Pochválit   musím hlavně scénu na   ministerstvu, kdy se Voldemort   hodlá zmocnit Harryho těla.   A opomenout nesmím BA, ta mě   nezklamala. Tenhle film byl   jiný. Musel. Naši hrdinové   už nejsou děti, musí čelit   zlu víc, než kdy jindy.   Není špatný, jen je asi   lepší nejprve ho vidět, až   potom číst knížku. Toť   můj "stručný"   názor.
Sandwitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Harryho dobrodružství
Byl jsem na tom dneska v IMAXU   a musím uznat, že tenhle   film mě zaujal asi nejvíc co   zatím ze série vyšlo.   Hlavní postavy už se   nechovají jako děti a film   tudíž srší ironií a   sarkastickým humorem, který   já přímo zbožňuji.   Bradavice se ocitnou pod   nadvládou ministerstva kouzel   a je zde nastolen režim   horší než v Obecné škole,   žáci se neučí kouzla a   "ten, jehož jméno   nesmí být vysloveno"   zase tasí svoje drápy a chce   se ujmout vlády a odstranit   konkurenci... Připadá vám   to jako ošoupané téma? No   možná je, ale zpracování,   jakým to filmaři podali je   geniální. Nádherné   kouzelnické efekty, humor,   psychologie postav - to vše   je dotaženo do dokonalosti.   Nejsem vyloženě skalní   fanda pana Pottera, ale i tak   dávám 10. Příběh má   spád a je plný zvratů, jako   ostatně v každém díle.   Doporučuji zaskočit se   podívat.
Pepuna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2007
Hurááááá
Už se nemůžu dočkat až   tento díl uvidím. Přečetla   jsem už všechny díly (co   vyšly)a dokonce několikrát   a podle ukázek by tento díl   mohl být docela zajímaví.   Doufám že mě nezklame jako   4. díl který mi připadal   až příliž zkrácený a   předělaný, oproti knize.
aduliatko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2007
aduliatko
zatial najlepsie spracany diel   harry pottera. pribeh je   podany celistvo, nie ako   ohniva casa, pri ktorej som   mala pocit, ze prostie   niektore veci boli vystrihnute   a flm iba amatersky zlepeny   spat. film sa oplati vidiet,   hlavne ak stre citali aj   knihu. na zaver musim este   evyzdvihnut herecky vykon   Garyho Oldmana v roli Siriusa   Blacka.
Le_Chuck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2007
Piaty Harry je výborný a   chudák Goblet Fire vyzerá   medzi Azkabanom a Phoenixom,   ako úplný kripel. Potter   zraje ako víno a jeho   príbehy, už nie sú len   prskavky a farbičky z   jedničky (o tom puberta nikdy   nebola). Yates prekvapivo (ale   zaslúžene) vypaluje   neprajníkom rybníky a za   jeho prácu s atmosférou,   hercami a predlohou   jednoznačne palec hore. Ale   ona mu ide aj akcia (čo   skromne naznačil) a dúfam,   že mu Rowlingová dá v   šestke poriadne vyjašiť.   Mne proste Fénixov rád   prišiel ako pečlivá   príprava na niečo NAOZAJ   VEĽKÉ, preto napäto čakám   a šetrím tu jednu   hviezdičku.
pakacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Pátý Harry Potter se mírně   odlišuje od předešlých   filmových adaptací. I přes   nutné prokrácení a   režisérské úpravy děje   vznikl kvalitní celistvý   příběh bez výrazných   dějových skoků. David Yates   byl schopný z herců dostat   maximum, což je nejlépe   vidět na představiteli   Harryho, Danielu Radcliffovi.   Že by se pobíhání nahý po   jevišti kladně podepsalo na   jeho hereckém talentu? Vedle   Radcliffa dostala obrovský   prostor slizká, sadistická   Dolres Umbridgeová v podání   bravurní Imeldy Stauntonové   oblečené od hlavy až k   patě do růžové. Její   slastné usrkávání čaje   mezitím, co mučí studenty,   stojí za všechny   prachy:-)
Harry Potter   a Fénixův řád se sice   spíš než na akční scény   soustředí na vnitřní svět   hlavní postavy, což ale   tolik nevadí. Závěrečná   bitva na ministerstvu je   navíc velmi působivá a v 3D   provedení je opravdu   efektní. Je jen škoda, že z   filmu vypadl famfrpál, na   který jsem se opravdu   těšila…
Kvalitou   bych pátý díl zařadila   těsně za Vězně z Azkabanu,   který je zatím nejlepším   filmem série. Televiznímu   režiséru se povedlo   přesvědčivě vystihnout   temnou atmosféru knižní   předlohy. Také soundtrack   patří mezi ty lepší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih171892minih171892Párty Hárd (2019) [Video] 
n
minih149631minih149631Smrtonosná zbraň (2016) [TV seriál] 
Lethal Weapon n
minih126221minih126221Správnej dres (2015) [TV film] 
Správnej dres n
minih48115minih48115Malá mořská víla: Jak to všechno začalo (2008) [Video] 
The Little Mermaid: Ariel's Beginning n
minih169533minih169533Chlap na střídačku (2019) 
Chlap na střídačku n
minih37186minih37186Pach krve (2003) 
Wrong Turn n
minih31210minih31210Milionový závod (2001) 
Rat Race n
minih169644minih169644Promlčeno (2022) 
Promlčeno n
minih27191minih27191Fakulta (1998) 
The Faculty n
minih55079minih55079Nekecej a pádluj 2 (2009) 
Without a Paddle: Nature's Calling n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

 Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Harry Potter a Princ dvojí krve n
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / romantický / mysteriózní / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(---)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a vězeň z Azkabanu n
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Alfonso Cuarón

(---)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

64 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

74 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani