Duben
ohodnotit

Hannibal

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2001
„Génius zla…Kanibal…Jménem Hannibal…Pokračování oscarového hororu Mlčení jehňátek.“

Komentáře k filmu Hannibal

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Je to jeden z nej filmů,   které znám. J.Moore tady   zahrála svou roli perfektně.   Nahradila J.Foster   dokonale.
A o roli   A.Hopkinse se ani nebavím, to   je zbytečné. Jeho si už   navždy budeme pamatovat jako   doktora, který měl rád lidi   :-).
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Druhý díl je fenomenální   samozřejmě s velením   A.Hopkinse který svoji roli   zahrál bravurně.Druhý díl   je víc napínavější a víc   hororový.Po sérii Hannibala   když vidím někde A.Hopkinse   hned si ho vybavím v roli   Hannibala.Některé role   hercům prostě padnou jak   ulitý a tohle je jedna z   nich.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Kromě všech ostatních   kladů, jichž je ve filmu   nepřeberně, bych zvláště   chtěl vyzdvihnout naprosto   geniální hudbu.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Anthony ještě vyšperkoval   svoji původní roli a Claris   obohacená J. Moorovou.   Navázaní skvělého děje,   scénářů, hudby vás   vtáhne a napětí podložené   drsnými scénami   předloženými velmi   přirozeně a klidně až z   toho mrazí...
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Uplynulo deset let od   okamžiku,kdy Dr.Hannibal   Lecter zmizel z dohledu a   agentka FBI snim rozmlouvala v   přísně střežené   nemocnici pro nebezpečné   choromyslné zločince.Doktor   Hannibal je nyni na svobodě a   plnými doušky si   vychutnává kouzlo staré   dobré Evropy.
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2008
Aj ked osobne Anthonyho   Hopkinsa velmi nemusim,v tomto   filme svoju ulohu stvarnil   velmi dobre. Obdivujem autora   tohto diela,proste super, aj   ked niekedy na to trena naozaj   silny zaludok...
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Výborný napínák, dost   ostré scény. Už ta první,   kdy si tak pochutnávají   na.... A pak ten   nevysvětlitelný vztah   Hannibala ke Clarice, jak jí   pomáhá. Anthony Hopkins je   vynikající a jeho sss...Už   cítím mražení v zádech.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Hannibal je na rozdíl od   Mlčení jehňátek lehce   chudší o napínavou   atmosféru, víc tu jsou   rozehrané vztahy a pocity, na   světlo se tahají staré   křivdy. Výměna Jodie Foster   coby agentky Starlingové je   podle mého názoru velmi   dobrý krok, Julianne u mě   prostě vede. Záběry z   Florencie jen podtrhují   realističnost příběhu. A k   závěru můžu jen doplnit:   dokonalost.
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Hopkins nikdy nezklame. A jeho   podání dr. Lectera je   strhující. Scény, kdy s   klidem přijde k Pazzoovi a   řekne: ,,Tak, jak to   uděláme. Střeva ven?"   a rozřízne mu břicho;   scény, kdy s klidem zabíjí   vystrašené oběti, jsou   vážně hrůzné...
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Tak to je masakr. Nektere   sceny sou fakt hnusny ale jako   pokracovani Mlceni jehnatek je   to supr!
Hammer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2006
Kniha se mi do rukou bohužel   nedostala, ale film se mi   líbí velice. Ridley Scott   mě opět nezklamal. Jiné   než Mlčení jehňátek, ale   rozhodně si nemyslím, že   horší. Snad jen Jodie Foster   mi tady znatelně chybí.   Nemůžu si pomoct, ale   Juliane Moore mi v některých   okamžicích až lezla na   nervy... Měla štěstí, že   Hannibal si ji, narozdíl ode   mě, tak oblíbil.
fandaaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Kdo se na filmovém plátně   nikdy nesetkal s Dr. Lecterem,   jako by ani nežil. Geniální   A. Hopkins v roli asi   nejinteligentnějšího   zločince všech dob. Vždy   mě dostane tím, že si   usekne raději svou ruku,   než..., ale nebudu   prozrazovat, pokud se jej   shlédnout teprve chystáte.
Kate.Hopkins
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Veleúspěšné Mlčení jehňátek to není...
Oproti knize je film prakticky   nic. Scénář se nevyvedl,   ale Ridley Scott natočil film   geniálně. A herecké   obsazení výborné. Škoda   jen, že se konec filmu tolik   liší od konce knihy.

Hannibal je   úplně jiný než Mlčení, v   něčem lepší, v něčem   horší. Každopádně stojí   za podívání a to už kvůli   Zimmerově geniální hudbě.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Když pominu úseky, kdy mi   bylo opravdu značně na   zvracení, tak to byl celkem   koukatelný film. Trnula jsem   hrůzou, jak tomu chlapovi   otevřel hlavu a klidně si   jeho kousky mozku opékal.   Nebo ty prasata, jak ožíraly   ty lidi. No prostě humus!
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2009
a+ší príbeh o Hannibalovi ,   film je dobrý , ale všetko   tu stojí a padá na výkone   Anthonyho Hopkinsa .
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2012
ůžasný Anthony Hopkins v   hororu, který nijak   nenavazuje na mlčení   jehňátek i když je to   pokračování, je to   strašidelné,děsivé ale   trošičku tomu chybělo a   bylo to moc přehnané oproti   jehňátkům.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Poměrně zdařilé (a celkem   krvavé) pokračování   skvělého Mlčení   jehňátek. Tentokrát však   Dr. Leckter nepomáhá při   pátrání vraha a stává se   pronásledovaným on sám.   Hopkins je stále prefektní   (a hlavně démonický) avšak   Julianne Moore mi do role   agenty Starlingové moc   nesedla. Nic proti Jul je to   skvělá herečka ale její   akční pojetí agentky   Stralingové mi do filmu   příliš nepasovalo. I tak je   to kvalitní pokračování.   Navíc scéna s mozkem je   vskutku pikantní:))
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Tak takhle má nějak vypadat   kriminální film s hvězdným   obsazením - zápletkou a   akcí. Je to jeden z mála   filmů, které se americké   kinematografii opravdu   povedla.
monchu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Skvělý film. Hopkins je   nepřekonatelný a chrlí   jednu hlášku za druhou. Jeho   věta "Vážně uvažuju   o tom, že Vám sním   ženu" je moje   nejoblíbenější. Jen mi   dost vadí nové pojetí   agentky Starlingové. V   jehňátkách to byla   intelektuálka, ale teď je na   mě až moc akční a má   silácké řeči. Vůbec mi to   k ní nesedí. Za ni   strhávám dvě hvězdy.
asxasx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Moc, moc, moc, moc povedený,   i když je to celý postavený   jenom na Hopkinsovi... Jenom   bych u některejch scén   odebral kus jejich   nechutnosti, ale je to   kvalitní. Jedinou věc bych   opravdu vytknul: PROČ TU   NEHRAJE JODIE   FOSTEROVÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!!!
hannibanny
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Tím že už Judie Foster   nehraje agentku Starlingovou   se film posunul kvalitou   hereckých výkonů trošku   níž, ale pan Hopkins to   opravdu dohání. Knihu jsem   četla a tento film narozdíl   od mlčení jehňátek se už   značně odlišuje od daného   příběhu, což je škoda,   protože ta knížka mi   přišla mnohem lepší a   napínavější, takže kome   se toto téma líbí, tak   Thomas Herris vám poví jak   to opravdu bylo.
cicis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Celkom zaujímavá obsahová   zmena, síce trochu niekedy   pritiahnutá za uši ale Jody   Foster je nenahraditeľná.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Hannibal
Po dlouhých deseti letech se   na scénu vrací Dr. Hannibal   Leckter, tentokrát je jeho   příběh zasazen do Florencie   a řekněme si upřímně, už   to není ono. Film má přes   dvě hodiny, což jak se   ukazuje nebyla úplně   šťastná volba, protože   díky tomu je tam spousty   pasáží bez kterých by se   divák jistě obešel, ale už   se stalo. Osobní život nebo   lépe řečeno profesní   kariéra a neúspěch agentky   Starlingové jsou zbytečnou   vsuvkou,přesto Ridley Scott   sice nedokázal uspět jako   jeho předchůdce, ale   Hannibal nepatří k žádným   propadákům. Knižní   předlohy jsem nečetla,   takže nemůžu úplně   porovnávat, ale stručně jde   o jakousi pomstu Masona   Vergera, který kvůli své   invaliditě nemůže zasahovat   sám a tak má celou řadu   prostředníků. Inspektor   Pazzi je postava, která se v   příběhu nijak nerozvíjí a   divák vidí jen jeho   chamtivost, která ho   přivedla do hrobu (což není   ani spoiler, protože všichni   známe práce dr. Lectera.   Vztah mezi Hannibalem a   Sterlingovou se tu také nijak   zvlášť nerozvíjí a je   podřadnou dějovou linií.   To, že Anthony Hopkins před   lety vytvořil zcela   nezapomenutelnou postavu je   jasné a i po deseti letech se   do Hannibala dokázal vžít   jako by neuběhl žádný čas   a za to před ním smekám.   Julianne Moore je vynikající   herečka, především   exceluje v dramatech a v roli   agetky Sterlingové to nebylo   ono, Jodie Foster je coby   Clarise jednoznačně lepší,   ale i tak Moore neudělala   postavě velkou ostudu. Gary   Oldman v roli Vergera je k   nepoznání a nebýt toho   flashbacku, tak by divák   nepoznal, že jde právě o   Oldmana. Třetí   pokračování Hannibala není   marné, ale ten scénář mohl   být daleko lepší (a to se   prý přepracovával   mnohokrát), jednoduše   řečeno nemá to tu správnou   šťávu, temnotu, ale   díkybohu to má Hopkinse,   který jako jediný nezklamal.  

„Mozek sám   žádnou bolest   necítí,jestli vás trápí   tohle, Clarice.
Ta   část laloku mu chybět   nebude. V té je prý slušné   chování. “
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Druhé a volné pokračování   Mlčení...které nemělo   být,ačkoliv nedopadlo tak   špatně díky určitě   Ridleymu   S.Drsnější,krvavější a   dobře obsazená podívaná.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Slabý odvar Jehňátek
Atmosféricky, námětem,   zpracováním, výkonem   Hopkinse a efekty je to dílo   mimořádné. Ovšem absencí   původní představitelky   hodně trpí. Ne že by ta   nová byla špatná, ale není   to ono.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Celkom obyčajný film, trocha   pri farbený. Dobrý herecký   výkon tu podal Anthony   Hopkins, čo tento film   vyzdvihlo aspoň na priemer.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2009
v celku je to velmi slušné i   když dosti brutální  
obsazení filmu jde   děj je také dobrý
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2013
Psychopat a vrah Hannibal   Lecter unikl do Itálie a   pátrá po něm agentka FBI   Starlingová (tentokrát   J.Mooreová). Jeho choutky se   však nemění - co třeba   konzumace lidského mozku?   Filmu J.Demme, který jako   jeden z mála získal pět   hlavních Oskarů, se i přes   všechnu snahu vyrovnat   nemůže, i když se o to   všemožně snaží.   Zůstává minimálně o jednu   hvězdu za ním, spíše o   dvě. I role agentky   Starlingové se nemůže   J.Fosterové vyrovnat -   přesto film si zaslouží   opakované shlédnutí.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2013
Pokus o pokračování   Mlčení jehňátek a zas to   nevyšlo. Doktoru Lectrovi   nejvíce sluší vězeňská   cela a agentka Starlingová v   podání Julianne Moore je   zkrátka špatná volba. Nemá   v sobě tvrdost a urputnost   Jodie Foster, působí plaše   a křehce, ať se snaží, jak   chce. Film postrádá napětí   a přeteká ponurostí, na   chvili trochu nabere dech, aby   se doplazil k šokující   závěrečné scéně. Tvůrci   byli tak zaslepeni vidinou   vytvořit bizarní podívanou,   až se v tom utopili.   Příšera Verger a detailní   záběry kamery zcela   zastínily postavu doktora   Lectera. Není to úplně   špatný film, ale kdo už je   dneska zvědavý na   porouchaného lékaře   lidojeda?
Karakum
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Dost dobre
Dobre herecke obsazeni dobry   scenar.Starsi film ale   vynikajici strhujici nektere   pasaze nechutne az hororove   ale tohle patri k filmu tohoto   zanru.
lebowski
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2005
To se opravdu nedá popsat, to   se bohužel musí vidět.   Takhle zmršit pokračování   skvělých Jehnátek. Zabít   Scotta málo!
Saara77
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2005
Hopkins je rutinně skvělý,   Gary Oldman si zase zařádil,   Giancarlo Giannini   charismatický i ve zralém   věku, Julianne Moore prostě   nemůže nahradit Jodie...   Kromě první   "italské" části,   která je nádherně mrazivá   a ponurá, mi ten film   přišel dost trapas.   Některé scény jsou docela k   smíchu...
kaylin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Nemám rád Scotta a tímhle   filmem jen dokázal proč.   Veškerá geniálnost Lectra a   atmosféra filmu jsou fuč,   hraje se tu spíš na drsné   scény, o čemž by ale   pokračování Jehňátek být   nemělo. Film zachraňuje   jedině Hopkins, ale to jen   částečně, protože ani   jemu se do ruky nedostal   úplně skvělý scénář.   Takže šest bodů hlavně za   Hopkinse, za režii Scotta nic   a za zbytek filmu taky moc   ne...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28616minih28616V moci snů (2000) 
Passion of Mind n
minih10386minih10386Kohout plaší smrt (1961) 
n
minih5486minih5486Černá punčocha (1986) 
Černá punčocha n
minih141905minih141905Hardcore Henry (2015) 
Hardcore Henry n
minih12605minih12605Mistrův syn (1978) 
Zui quan n
minih60242minih60242Second to Die (2002) 
Second to Die n
minih24826minih24826Za pět minut sedm (1964) 
Za pět minut sedm n
minih46497minih46497Gabriel: Anděl pomsty (2007) 
Gabriel n
minih114953minih114953Šofér (2014) 
Stretch n
minih7192minih7192Dvojníci (1984) 
Non c'è due senza quattro n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hannibal (2013) [TV seriál]

 Hannibal (2013) [TV seriál]
Hannibal n
 
Žánr: drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter Medak, Guillermo Navarro, David Slade

(pokračování)

Hannibal - Zrození (2007)

 Hannibal - Zrození (2007)
Hannibal - Zrození n
Hannibal Rising
Žánr: krimi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Itálie / Francie / Spojené státy americké
Režie: Peter Webber

(pokračování)

Červený drak (2002)

 Červený drak (2002)
Červený drak n
Red Dragon
Žánr: krimi
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Brett Ratner

(pokračování)

Mlčení jehňátek (1991)

 Mlčení jehňátek (1991)
Mlčení jehňátek n
The Silence Of The Lambs
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Demme

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

52 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

27 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani