Duben
ohodnotit

Grinch

The Grinch

Další název:
Grinch - Jak Grinch ukradl Vánoce
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
7.12.2000

Komentáře k filmu Grinch

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2020
Grinch je potrhlá a   kýčovitá vánoční   komedie, která některým   dospělých diváků (včetně   mne) pokazí vánoční   náladu a vyžene je od   obrazovek, ale děti naopak   pobaví a rozesměje. Je   třeba přiznat, že zde   nechybí dostatek humoru,   bohatou výpravou tvůrci   nešetřili, masky jsou také   povedené a Jim Carrey se pro   svou roli hodí přímo   ukázkově. Smutným mementem   ale je, že jeho dětské   alter ego nezpodobnil malý   chlapec, ale těžce nemocný   mladík, který se premiéry   filmu nedožil... Tak právě   za něho své hodnocení   trochu nadsadím a nějakou tu   vánoční hvězdičku klidně   přidám.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2020
O tom co je Jim Carrey zač   (pro mne) jsem se tu už   vyjádřil tak to nechám   stranou. Tenhle film je   technický moc dobrá práce   ale jako vánoční pohodovka   nebo jako komedie (jak je   uváděn) je to naprosto   otřesné a zvrácené.   Jediné co tomu snad dodává   jakousi atmosféru je hlas   Zdeňka Svěráka jako   českého vypravěče. Jinak   je to neuvěřitelně uřvaná   či spíš uječená   zhůvěřilost. Ještě, že   můj syn je příliš starý a   vnoučata ještě nemám!!!
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2018
║Rozpočet   $123miliónov║Tržby USA   $260,044,825║Tržby   Celosvetovo $345,141,403▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $3,876,143║ Tržby za predaj   DVD v USA $24,452,949║   /videl v kine: 65%/
ph33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2016
vanoce
Vánoční pohádka trochu   jinak ! Co se týče děje nic   těžkého jeden co nemá rád   vánoce se je snaží   sabotovat !Jim v roli Grinche   nema chybu ,dost jsem se   zasmál ,po těch letech si   vánoce bez této pohádky   nedokážu představit !Jen   ten vypravěč mi to tam   trochu kazí !
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2016
Lepší než Cable Guy. No i   tak Jimíkovi zelená moc   nesluší. I když Modrá je   dobrá, tak by nu taky   neslušela. To by vypadal jak   Navi z Pandory.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2014
Za Grinche musíme v první   řadě poděkovat jeho   autorovi a tím je Dr. Seuss.   Výborná je animovaná verze   s neopakovatelným   škodolibým Grinchovým   úsměvem, ale filmová verze   je také důstojným   zpracováním. Velmi vtipné,   rozvíjící skeče,   nápadité, destruktivní,   hladící po duši. Věřím,   že se Jim pěkně vyřádil.
18Vendula
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2014
66% ??! ...
Já osobně dávám 100% pro   film, který nádherně   vyobrazuje špatné lidské   vlastnosti. Komedie s Jimem   Carreym v hlavní roli.   "Přišel na svět, jako   všichni Kdovíci. Za   chladných nocí se malé   Kdovinky a Kdovíci snášejí   z nebe na svých   parapleštících." A   právě v jednom z   parapleštíků, byl Grinch.   Kdovík, který se tak moc   lišil od ostatních, i když   byl vychováván úplně   stejně. Jeho chůvy, které   ho šatili a starali se o   něj, ho učili milovat   Vánoce. Učitelku jednou   napadne, že by malí Kdovíci   a Kdovinky mohli sobě   navzájem vyrobit dárky k   Vánocům. A Grinch se   aktivně zapojil, vyrobil   dárek pro svojí milovanou   Martu Kdovíjakou. V hlavě mu   ale zněl hlas paní   učitelky: "Zítra vám   to všem musí   slušet..." A proto, že   Grinchovi už v osmi letech   rostli vousy,rozhodl se, že   je oholí strojkem,nevěděl   však , že ho to zoškliví.   Když druhý den na to   přišel do školy, dočkal se   jen výsměchu, utekl do hor a   od té doby ze srdce   nenáviděl Vánoce a   Kdovíky, nikdo ho nikdy už   neviděl. Když malá Cindy   Kdovínová pozve Grinche na   Kdoslavu, protože je   přesvědčená o tom, že mu   Kdovíci ukřivdili a on je   proto zlý, stane se z toho   jen pohroma. Grinch pořád   vymýšlí, jak Kdovíkům   překazit radost z Vánoc a   tak jim ukradne dárky, když   se převlékne za Santu. Však   po chvíli zjistí, že   Kdovíci nepotřebují dárky,   aby byli šťastní, radují   se i bez nich. Grinch najednou   ucítí něco zvlášního,   něco co ho hřeje zevnitř,   tlukot svého srdce. Vše   končí dobře a šťastně.   Líbí se mi poslední   rozhovor mezi maličkou Cindy   a Grinchem ... " Vaše   tvář je tak ... "   "Já   vím.Chlupatá..."   "Ne."   "Mastná?Smradlavá?Mám   uhra?" "Né.Je   hřejivá." ...   Ví,Kdovíci.Ví,co   říci.Vítejte nám   Vánoce.Ví,Kdovíci.Ví,co   říci.Vítejte zas po   roce.Vítáme Vás u   Kdovíků,vítáme Vás slovy   díku.Štědrý den, když   nastává,tak soused ruku   podává.Ví,Kdovíci,ví,co   říci.Vánoční čas   přichází.Ví,Kdovíci.Ví,c   o říci.Dneska jim nic   neschází. ... -   závěrečná koleda.
POkaždý se ráda usadím   s cukrovím u tohohle filmu na   Vánoce,minulý rok jsem u   něj zdobila stromeček a bylo   to velmi pěkné zpestření   večera.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Je to dobrý film má totiž   smysl děj a je i dobře   sestříhaný zařadil bych   tenhle film někde k 200   nejuspěšnějším filmům z   let 1970 až 2013
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Proč tak málo?
Film mého dětství, ketrý   je vtipný a přímo epický.   Miluji ho, ale co jen   nechápu, tak je to, že má   tak malé hodnocení...
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Ron Howard udělal trochu   rozruchu, že upřímnost nám   ukázal v americkém duchu.   Né každý evropan humor   pochopí, přesto kdejakého   amíka ohromí. Sám Grinch   pochopil podstatu Vánoc a to   za jednu jedinou noc. Malá   Cindy měla rozumu více než   dosti, tak zjišťovala o   Grinchovi kdejaké   podrobnosti. Přišla na to,   že Grinch zlý není, jen je   smutný a zaslepený. Viděli   jsme mnoho vtipných vložek,   já smííííchy se držel   ponožek. Marta své city   vyjádřit neuměla, přesto   Grinche na konci filmu málem   zneužila. Já hodnotím film   kladně, Svěrákův hlas by   chyběl bezvýhradně. Jedna   kamarádka mi připomněla   Grinche a já se zděsil proč   zrovna toho zelenáče. Já   pochopil to dojetí a to v   jakém to bylo duchu a   pojetí.
fuchsdal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Na tento film se v době   vánoční vždycky rád   podívám. Jeho základní   myšlenka je tak pravdivá a   přitom hezky poddaná.   Zpracování je fakt na   úrovní. Grinch v podání   Jima je nepřekonatelný,   stejně jako ostatní postavy   dobře vykreslen, výprava a   masky jsou udělány přesně   jak je třeba. Navíc jsou v   tom i emoce patřící k   Vánocům. Korunu tomu všemu   dává český dabing v čele   s famózním(jako vždy)   Zdeňkem Svěrákem   dávající šťavu dokonale   vtipnému a poetickému   překladu. Takže pokud   člověk chce něco vtipného,   ztřeštěného vidět v době   Vánoc a přitom v rámci   blaznivých komedii zažít   kvalitu je to film pro něj.   Dávám 100%-
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Uznávám to, že ten   příběh je neskutečně   stupidní.Ovšem Jim Carrey je   v roli Grinche je přímo   famózní a proto se u tohoto   filmu vždycky pobavím ( a to   jsem jeden z těch mála,   kteří od jisté doby   nenávidí Vánoce ).
Jedna z nej scének je asi   ta s tou ozvěnou...Jsem   idiot...Jsi idiot atd :-).
kaosm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2012
:/
Obrovská škoda, že to   skončí tak, jak to skončí!   :( Grinch je dokonale   zlomyslná postava a kdyby mu   tahle role vydržela dokonce,   tak se dočká mnohem   lepšího hodnocení. Film   jako takový má originální   nádech, pohádkovou klasiku i   zajímavé detaily! Za mě   Gronch patří k Vánocům!
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Nejlepší Vánoční film
Pro mě je tato komedie už   několik let Vánoční   tradicí. Zároveň je to   nejlepší film skvělého   komika Jima Carreyho. Užijete   si skvělé masky, příběh,   velmi dobrou výpravu a   správnou atmosféru Vánoc.   Ta maska je tak dokonalá, že   v ní Jim VŮBEC nejde   poznat...
I vtipy a   hlášky jsou výborné. Já   tedy dávám 90%, tenhle film   je vážně plný plusů a   prázdný mínusů...
seagal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Grinch nemá rád Vianoce.
Jim Carrey ako Grinch ma   tu dosť rozosmial pred malým   dievčaťom.

V   celku slušná Vianočná   komédia o Grinchovi.
Arabella
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Možná, že malým dětem se   to líbí, ale já si   spokojený život bez této   "komedie" dokážu   docela dobře představit. Jim   Carrey je jeden z mých   oblíbených komiků, ale toto   se podle mě moc nevydařilo.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
kdo jiny by toto mohl hrat nez   jim carrey se svymi ksichty a   nekdy az tanecnimi   kreacemi.... pekna pohadka   kterou jim carrey pozdvyhl o   dve patra vis.,.nez by byla s   jinym hlavnim predstavitelem
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Grinch
Dobrá komedie, která se nese   v příjemné vánoční   atmosféře. Tady musím   vyzdvihnout herecký výkon   Jima Carreyho, který znovu   předvedl širokou škálu   svých grimas, xichtů a   gagů. Není nouze o   škodolibost, absurditu ani   sarkasmus, což je humor,   který zbožňuju. Zkrátka se   jedná o herecký koncert   jednoho herce, jenž se zde   doslova vyřádil. Vše navíc   dotváří i velmi zdařilý   zjev Grinche.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Jim Carrey jako Grinch,který   nemá rád Vánoce a snaží   se je lidem z horského   mestečka co nejvíc   znepříjemnit.Jim je opravdu   srandovní a tahle role mu   sedla.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Výborné zpracovanie knihy   Theodora S. Geisela je vôbec   prvé zpracovanie v hranej a   nie animovanej podobe a je   výborne zkombinovaný dej a   gumená tvár Careyho sa tu   fakt ideálne šikne .
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Grinch je bláznivá pohádka,   nebo chtete-li komedie o   zeleném stvoření, které   nemá rádo vánoce a tak se   snaží všem vánoce   znepříjemnit.
Rocky4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Film jsem ani nedokoukal do   konce. Jeden z nejhorších   filmů Jima. A toho mám rád   chlapce jednoho. Bohužel,   při pohledu na jeho Grinche   jsem měl tak trochu pocit   jestli nesleduju horor, místo   vánoční komedie. Tohle už   snad opravdu radši ne.
Alinka..
Hodnocení:
Přidáno: 13.12.2008
K Vánocům patří pohádky.A   jak je pro někoho typické   Tři oříšky pro Popelku,   pro mě je to právě Grinch..   Dokonalej film, néé jenom   pro děti, ikdyž pro ty   převážně.. Je v něm   kouzlo Vánoc, podstava   pohádky a hlavně Grinch..On   s těma jeho vtípkama,   vizáží je prostě   nejlepší..
BiTch_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Nevím co se tady všem natom   nelíbilo a co by chteli (je   to samozřejmě každého   názor).Jim Carrey se zase   předvedl.Pohodová komedie   pro zasmání která se mi   líbila!!!
sarf
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Bezduchá slátanina, kterou   by měli pouštět ve   věznicích těžkým   zločinům. Možná by pak   konečně ubylo těžkých   zločinů.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Jim Carrey je podle mě v   této pohádce exceletní.I   když je v kostýmu Grinche k   nepoznání, jeho gesta a   mimika působí   úžasně.Vtipné dialogy a   hlavně Grinchovy monology   jsou naprosto skvělé,český   překlad velice dobrý.Plus si   zaslouží i filmová výprava   a zajímavé kostýmy.Skvělá   věc k pobavení a relaxaci.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Určitě by se to dalo   natočit lépe, ale s tím my   už asi nic neuděláme. Film   by byl zcela o ničem, kdyby   tam nehrál Jim! Ale   popravdě, ani on tam moc   nezazářil! Rejžo,   příště víc akce, napětí   a humoru!!!
luongovae
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.10.2007
ten zelenej parchant
Další nepodařený   vánoční komerčnák pro   děti, který je může   pravděpodobně iritovat k   psychické poruše(!)...Jim   Carrey má jednoznačně na   lepší role, tiše doufám   že se v budoucnu nebude   natáčet něco podobného,   něco jako Grinch 2.
qerulant
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Nemám rád převánoční   šílenství, kdy se nás   nejen markety snažej   přesvědčit, že jedině   když u nich utratíme balík,   dostaví se ta pravá   sváteční pohoda...! A lidi   to žerou a šílej, nakupujou   a šílej, všude se tlačej a   šílej...a pak z toho šílim   já. Tfuj. V podstatě jsem   povětšinou z Vánoc   otrávenej, takže mi zcela   pochopitelně musí být   postava svátkokaza Grinche   více než sympatická! A taky   je, tedy samozřejmě až do   okamžiku, kdy se napraví.   Jinak je tenhle film   samozřejmě docela   hloupoučkej, ale když on je   ten Grinch v předvánočním   čase stejně protivnej a   zelenej jako já...:-)
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.7.2007
Až zase budou v televizi   dávat Grinche, tak radši   budu 105 minut šetřit   elektřinu, protože tento   film za to rozhodně   nestojí.
Nevtipné,   nevkusné... jenom dlouhá   nuda.
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Spíše taková dětská   pohádka,která mě zase moc   extra nebaví,ale podívat by   ste se na to mohli i když   nezaručuji z vlastní   zkušenosti přesně to co o   čekáváte.Já sem zkrátka   čekal,že to bude bezva   film,ale nic moc.Ale nesmíte   si myslet,že vás nutit k   tomu,aby ste se na tento film   nedívali.Určitě se   podívejte.Ne každý má   stejné názory jako já,že??
lebowski
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.12.2004
Tohle Carrey neměl točit   jestli tomuhle se říká   komedie, tak se mi chce   brečet.
bouncer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2003
Grinch
Tradiční vánoční   příběh (původní Grinch je   z padesátých let), ovšem   pro našince jsou postavy   velice překpapivé a   vynikající je Jim Carey,   kterého byste v kostýmu   Grinche opravdu nepoznali.   Jinak příběh je až uboze   pitomý a nepřináší nic   nového. Film jen na   Vánoce...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih111087minih111087Ragnarök - Tajemství Vikingů (2013) 
Gåten Ragnarok n
minih122817minih122817Prvý slovenský horor (2014) [BR kinodistribuce] 
Prvý slovenský horor n
minih148105minih148105Temná věž (2017) 
The Dark Tower n
minih36804minih36804Bolek a Lolek (1963) [TV seriál] 
Bolek i Lolek n
minih5688minih5688Čtvrtý protokol (1987) 
The Fourth Protocol n
minih11424minih11424Líbánky bez ženicha (1996) 
Feeling Minnesota n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n
minih56718minih56718Hačikó - příběh psa (2009) 
Hachiko: A Dog's Story n
minih50771minih50771Chamtiví lháři (2003) [TV film] 
The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron n
minih61148minih61148300: Vzestup říše (2014) [2k digital] 
300: Rise of An Empire n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Karel (2020)

14:20 - 16:30

94 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká Austrálie

15:40 - 16:30

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

24 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190493
Osobností: 697720
Fotografií: 763713
Plakátů: 376291
Obsahů a biografií: 178185

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10