Duben
ohodnotit

Grandhotel

Rok:
2006
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
12.10.2006
„Příběh o samotě a hledání lásky, ale i o touze splnit si své sny.“

Komentáře k filmu Grandhotel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Filmovamista.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2009
líbilo
Je to takový ten zvláštní   druh filmu, který mne ale   přitahuje a líbí se mi.   Filmaři si nemohli vybrat   lepší místo, Ještěd má   své kouzlo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Pan Ondříček mě nezklamal,   líbil se mě film jak po   obsahové stránce tak i ta   audiovizuální je výborná.   Ať už je to hudba, kamera,   střih, barvy atd. Viděl jsem   film vícekrát a za   hodnocením si plně stojím.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2008
On má hlavu v oblacích, ona   srdce na zemi a oba neví, co   si s tím počít. Milý   příběh dvou duší, které   touží překročit svůj   vlastní stín, jemuž sice   mírně škodí epizodnost   děje (způsobená škrty   oproti předloze), ale jinak   se může pochlubit poetickou   atmosférou, která nabízí   tak sympatickou romanci dvou   „podivínů“, že je   těžké jim to společné   štěstí nepřál.   Vynikající hudba v kombinaci   s okouzlujícím prostředím   Liberecka formálně   Grandhotel vyvyšují, sem tam   něco škobrtne díky   přílišné strojenosti   (především „patka“ mi   lezl na nervy víc, než   jakým způsobem to tvůrci   zamýšleli). Nicméně   (nejen) v rámci domácí   produkce, pokud mluvíme o   „divných romantických   filmech“, jednoznačný   nadprůměr…
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Pribeh o normalnich lidech z   normalniho mesta kteri trpi   stejnejma problemama jako   kazdej znas. Ja musim rict ze   se mi to libilo. Krasne   Liberecke panorma,Jested,a   super let balonem. A uz jen   pro to ze jsem Liberecak musim   dat vysoky hodnoceni !!!
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Tak jsem dokoukal a položil   jsem si otázku: "Je   Marek Taclík normální nebo   ne?" No, minimálně jako   Fleischman jednoznačně   není, nikdo jiný by ha asi   takhle nedokázal podat... A   já? Já asi taky nebudu   úplně v pořádku, protože   mně se tahle Ondříčkova   úchylárna opravdu docela   líbila!
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
No jako prostě máme plno. .   . .. Některé momenty se   dají předpokládat a někdy   jsou rozhovory docela   strojené, ale celkový dojem   je velmi dobrý. Navíc   krásná hudba.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Zvláštní, sakra zvláštní   film, jehož charakter se   zcela odvíjí od   Fleischmanna, amaterského   meteorologa a dalo by se   říct profesionálního   podivína, člověka   předurčeného k tomu, aby   neměl přátele a setrvával   uzavřen sám ve svém světě   - a ve svém městě - a   přesto létal do oblak,   zpočátku obrazně, a nakonec   i doopravdy. Film přes   všechny výtky, které lze   vůči němu vznést, má   svoje fluidum, svojí poetiku   - tedy ve chvílích, kdy jí   neruší dementní hulvát   Jaromíra Dulavy nebo sobecký   pitomec Jaroslava Plesla.
petrph
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Lyrický příběh o tom že   sny se mohou plnit, nejen o   Vánocích.

Mladík Fleischman trpí   psychickou poruchou, která mu   nedovolí opustit hranice   města, ve kterém žije.   Protože ani jinak   nevyvolává dojem   sebevědomého muže,není   divu, že je vysmívám a   tupen svým okolím. A tak   tajně sestavuje balón, a   čeká na ten správný vítr,   který mu umožní opustit   vzduchem své město, kterého   ho jako železná koule váže   k sobě...
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Pryč už je doba Samotářů,   i když v tomhle   Ondříčkově filmu se to   samotáři jen hemží.   Vlastně každá postava tam   je samotářská, od   Fleischmana, přes Ilju, až   po starého Franze. Nutno   říct, že všichni byli   zahráni výborně a každý s   herců dokázal té své   samotářské postavě   vtisknout jistou dávku   originality tak, že byla   každá svá a   nezaměnitelná.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2020
Tak
nějak film "o   ničem", ale přesto mě   celkem bavil. Označení   smutná komedie celkem   odpovídá. Fajn natočeno   včetně zajímavých   záběrů z Liberce, výborné   herecké výkony, vtipné   scény a dialogy.
kcobain
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Očekával jsem   propracovanější český   film, jelikož jsem si   začínal myslel že s   kvantitou stoupá úměrně i   kvalita obsahu. V poslední   době se mě zdá že to je   omyl, najdou se na Grandhotelu   světlé chvilky kdy sem se i   pobavil, a za obsazení a s   tím jak se herci vypořádali   s rolemi také body nahoru,   ale to že sem už   netrpělivě čekal na konec   filmu kdy jsem byl mnohokrát   myšlenkama jinde musím   bodově zohlednit.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Další z těch pokusů   natočit snímek,který by   měl být jak se říká ,,o   něčem".Záměr však   vyznívá nějak do   prázdna.Opravdu mě příliš   nebavilo sledovat po celý   film podivínského chlápka v   hotelu na Ještědu a jeho   posedlost počasím.Ani   další postavy filmu toho   nemají mnoho co   říct.Dialogy jsou toporné a   těžko stravitelné.Na   špatném scénáři se totiž   příliš stavět nedá.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2020
Grandhotel se snad za komedii   ani nedá považovat. Ani za   hořkou nebo smutnou.   Základní scénáristický   nápad je docela originální   ale s vyjímkou hlavní   postavy Fleischmana jsou   ostatní figury ploché,   schématické a šedivé.   Možná to byl úmysl, kterým   měla vyniknout nekonvenčnost   hlavní postavy ale ten   výsledek je dost   problematický. Marek Taclík   zvládl nelehkou roli se ctí   ale ti další neměli v   podstatě co hrát. Jako celek   je to chvílemi až nudné a   nezáživné takže sotva   průměr.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Dalo se na to dívat, ale   nebyla tam žádná mi   sympatická postava. Také   jsem zaslechl několik   zdlouhavějších dialogů.   Jinak je to celé v takové   víceméně poklidné   atmosféře, kde je snad jen   jedna nebo dvě scény, které   trochu rozčeří hladinu.
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Film, který mě příliš   nenadchl, ale ani nezklamal.   Koneckonců už sám název   naznačoval, že to nebude nic   moc. David Ondříček   tentokrát šlápl vedle a   scénáristé taky!
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Opět a zase se budu opakovat.   Týká se to i tohoto dílka.   Tak nějak těm novým   českým filmům nerozumím.   Nechápu proč byly natočeny,   co chtěly divákovi sdělit a   jaký mají vůbec přínos.   Film jistě ocení seveřani,   milovníci poprsí Kláry   Issové a za kouzelné lze   považovat cholerické výpady   Jaromíra Dulavy. Snad on má   i tu nejkrásnější roli v   celém filmu.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Grandhotel
Ještěd jako výborná   kulisa, škoda jen, že   snímek postrádá jakýkoliv   pořádný příběh. Celkově   se zaměřuje pouze na   několik postav, z nichž ani   jedna se reálnému životu   nepřibližuje. Na co tedy   koukáme? Na překombinované   příběhy lidí, které   bohužel nejsou až tak   zajímavé. Některé bohužel   byli přímo až rušivé.   Takže jediným plusem   můžeme uznat prsa Kláry   Issové, panoramatický   Ještěd s celým Libercem a   ... No, to je asi tak vše.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Jedno velký zklamání,   úchylnej fim o úchylnej   lidech z monotóního   prostředí které na vás   přenese veškerou nudu ve   které se ocitá. Ondříček   ponechal pošahané charaktery   postav ale s tím že se je   pokusil zasadit do   vážnější tématiky což   působí docela dost blbě a   rázem je zajímavosti   hloupost...
Warden
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Ondříček opět dokazuje,jak   je špatný filmař.Body za   místama zajímavou a pěknou   kameru,hudbu J.Muchowa a za   L.Mrkvičku po letech v   českém filmu...Jinak nudný   a unylý film o ničem
aurora45
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Dost s****a, nesrozumitelné,   natočeno jako film pro film,   jen ten Ještěd je famózní.   Nekupujte si to, neměňte.
arciking
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Kristepane, to je zase   panoptikum! ....od začátku   všechno špatně, z takovýho   námětu se ani nic víc   uvařit nedalo.....vrcholem je   vložka s televizní   rosničkou - fakt průser....
ondey
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2007
uááááá
hrozná nuda... body dávám   jen za zajímavý výtvarný   zvárnění a hudbu Muchowa.   Ale vyšlo by mě to levněji,   kdybych si vylez za barákem   na kopec a do sluchátek   pustil EOST. Film je o ničem   a k ničemu. Dialogy plastový   jak polárkový lžičky a   děj se vleče... a neuteče.
Snape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Mimořádně slabé. Vše   zachraňuje vynikající   číšník Jaromíra Dulavy.   Taclík s ním má výborný   duet v Činoheráku, tady to   ale nefunguje. Ondříček je   vyloženě slabý režisér a   ten člověk, co hraje Patku,   je úděsně prkenný herec.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Proboha,co to zas bylo?
Už po deseti minutách filmu   jsem tušil,že to bude   pěkná blbost.Ovšem neměl   jsem ani ponětí,že až tak   velká.Po 20 min. jsem to   chtěl vypnout,ale překonal   jsem to nutkání a se   strachem jsem pokračoval dál   ve sledování této   "náramné"   podívané.Po hodině jsem to   DVD chtěl vyhodit z okna.A po   konci filmu jsem litoval,že   jsem to DVD vůbec kdy vzal do   ruky a chtěl jsem vyhodit z   okna i své domácí kino   (chudáček ani za nic   nemohlo).
Nechápu,ale   opravdu nechápu,jak někdo   vůbec může něco takového   natočit.......ještě dnes   nechápavě kroutím   hlavou.Ale tak je to jenom   můj názor.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.5.2008
Potvrzuji - absolutní nuda.
Viděla jsem tento film v   kině a stále jsem na něco   čekala...když už se začne   cosi dít, kdy mne vtipný   dialog nebo alespoň hláška   vytrhnout z letargie, kdy se   objeví nějaká pointa...a   najednou závěrečné   titulky. Kromě faktu, že   jsem viděla Ještědský   vysílač, nejsem schopná k   ději filmu cokoliv říct, on   snad žádný nebyl, pokud   ano, byla to taková   stupidita, do níž se   člověk nedokázal ani proti   své vůli ponořit. Prostě   jen a jen vyhozené peníze.
Bara.40
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Zádušní film pro lidi,   kteří nepociťují stres   dnešní doby a
další   z řady hořkých a trpkých   komedií, na něž člověk za   chvíli zapomene.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih108861minih108861Vlk z Wall Street (2013) [2k digital] 
The Wolf of Wall Street n
minih162080minih162080Greyhound: Bitva o Atlantik (2020) 
Greyhound n
minih27773minih27773Gladiátor (2000) 
Gladiator n
minih79809minih79809Hunger Games (2012) 
The Hunger Games n
minih134006minih134006Batalon (2015) 
Batalon n
minih75548minih75548Konečná (2013) 
The Last Stand n
minih17912minih17912Rocky 4 (1985) 
Rocky IV n
minih154028minih154028Predátor: Evoluce (2018) 
The Predator n
minih143407minih143407The Girl in the Photographs (2015) 
The Girl in the Photographs n
minih28161minih28161Pearl Harbor (2001) 
Pearl Harbor n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10