George Harrison: Living in the Material World (2011) [DVD kinodistribuce]

George Harrison: Living in the Material World
88.3 %
 
 
    Žánr: dokument
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 25.10.2012        
    Délka: 208 min.
Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu se objevují dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám.

režie:
Martin Scorsese
 
 
kamera:
Robert Richardson, Russell Carpenter, Martin Kenzie, Ellen Kuras, Stuart Dryburgh, Simon Harding, Lisa Rinzler, Harris Savides, Peter Suschitzky
 
 
hudba:
The Beatles
 
 
střih:
David Tedeschi
 
 
zvuk:
Philip Stockton, Tom Fleischman
 
 
vizuální efekty:
Robert Legato
 
 
výkonný producent:
Margaret Bodde, Scott Paspucci, Emma Tillinger Koskoff
 
 
producent:
Martin Scorsese, Olivia Harrison, Nigel Sinclair
 
 
účinkuje:
Terry Gilliam (seba), Eric Idle (seba), John Lennon (seba (archívne zábery)), George Harrison (seba (archívne zábery)), Paul McCartney (seba), Ringo Starr (seba), Jane Birkin (seba), Eric Clapton (seba), Yoko Ono (seba), Dhani Harrison (seba), Tom Petty (seba), Pattie Boyd (seba), Olivia Harrison (seba), Phil Spector (seba), Ravi Shankar (seba), George Martin (seba), Jeff Lynne (seba), Ray Cooper (seba), Klaus Voormann (seba), Jackie Stewart (seba), Astrid Kirchherr (seba), Jim Keltner (seba), Neil Aspinall (seba)
 
 
asistent střihu:
Justin Krohn
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.