Jeden svět
ohodnotit

Gejša

Memoirs of a Geisha

Rok:
2005
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
16.2.2006
„I gejša může milovat“

Komentáře k filmu Gejša

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2014
Melodramatický snímek o   osudu dívenky, která se   stala vznešenou a   vyhledávanou gejšou. Více   jak dvouhodinová stopáž   dává šanci rozehrát   nádherný příběh,   skvostný svojí velkolepou   výpravou, atmosférou a   nespěchajícím tempem. Byť   se jedná o výtvor americký,   rozhodně se nemá za co   stydět. Místy   romantizující příběh s   tragickými etudami hlavní   postavy dokáže upoutat už   od samého počátku   vyprávění. Ukazuje se tu   čím vším musela dívka   projít, než se takovou   gejšou vůbec stala. Co   všechno se musela naučit, na   co si dát pozor a hlavně tu   není vynechána ani velká   rivalita mezi ostatními   gejšami. Scénář je velice   dobře napsán a dobře   natočen. Výborná kamera   vytváří téměř obrazová   kouzla. Nevidím na snímku   nic špatného. Děj se   odvíjí plynule a   srozumitelně. O gejšách   zase toho tolik natočeno   nebylo, a tak pozvedávám   fakt, že tento pokus se   povedl.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Ten to film mně osobně   hodně překvapil je to moc   dobře natočeno a hlavně   skvěle zahráno,takových   filmů je málo
a   to je škoda.
saraSun
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Nádherné melodrama o tom, co   ve skutečnosti existovalo a   existuje. Na typ filmu v   závěru trochu   přeromantizovany, ale jinak   špica:o)
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Film se mi velmi líbil. Je z   prostředí pro nás   nezvyklého a tak trošku   tajemného. Kdo čeká   nějaké senzace, akce nebo   dojáky, bude zklamán. Těm   ostatním se film líbit bude.   Osobně jsem velmi ocenila,   že ač happy end, nebyl   kýčovitý, jak bývá   většinou u amerických   filmů zvykem. Co dodat, film   je zajímavý, a určitě   stojí za shlédnutí.   Myslím, že to je další z   filmů, ke kterému se vždy   ráda vrátím.
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Drama jak má být. (Méně   než 10 bych dát nemohla.)   Strhující, napínavé,   dojemné, romantické,   ....krásné. Velice dobře   zahrané, pěkné kostýmy,   věruhodné kulisy a mnohé   další, co Vás vtáhne do   děje a už se neodtrhnete.   Budete čekat jak to nakonec   dopadne. Dobře, špatně,   nebo něco mezi tím?
pajaopl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2007
Film gejša je jedním z mála   filmů které jsem v poslední   době viděl, který se mě   opravdu líbil. Příběh byl   neuvěřitelně silný a zcela   mě pohltil. Nezbývá mě   tedy nic jiného než ho   ohodnotit plným počtem   bodů. :-)
Jediná věc   které bych mohl tomuto filmu   vytknot je, že jsem čsto   nemohl rozeznat různé   filmové postavy. Japonci   totiž přijdo všichni   stejní a navíc když jsou   ještě namalované jako   Gejši, tak jsem v tom měl   opravdu někdy zmatek.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2017
"Pustíme si Gejšu"
řekla moje přítelkyně.
No nejásal jsem.   Představa, že budu skoro   dvě a půl hodiny koukat na   trampoty nějaké šikmooké   kurvičky mě rozhodné   nenaplňovala blahem.
Co se ale nestalo. Po   těch zmiňovaných 146   minutách jsem byl okouzlený,   příjemně naladěný a   nádavkem jsem se dozvěděl   spoustu nových věcí o   životě v Japonsku v první   polovině minulého   století.
Je skoro   neuvěřitelné, že tento   spektákl spáchali   Američané, vždyť krom   závěrečných dvaceti   minutách ve filmu o evropský   ksichtík ani nezavadíte.
Zkušený režisér Rob   Marshall, který celý svět   oslnil muzikálem Chicago do   svého filmu, až na Jet Liho   a Jackieho Chana, obsadil   všechny šikmooké herce,   kteří v Hollywoodu něco   znamenají, nebo znamenali a   stvořil milý, laskavý a   poutavý příběh.
Poučil nás o japonské   cti, o tom, že slovo Gejša   rozhodně neznamená lehká   děva a přidal k tomu   krásné lokace, poutavou   hudbu a skvělou kameru.
Když k tomu všemu   připočítáte opravdu   báječné herecké výkony   téměř všech   zúčastněných, vyjde vám z   toho téměř dokonalé   dílko.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Film dokonale mapuje osudy   jedné geiši od její cesty   na vrchol a následný pád,   zapříčíněný druhou   světovou válkou. Poměrně   citlivý, atmosférický film   (výborný soundtrack a   výprava), kvalitní herecké   výkony (Ken Watanabe ve   vedlejší roli). Nedivím se,   že film dostal mimo jiné   tři Oscary. Doporučuji   originální znění s   titulky, ačkoli český   dabing je snesitelný.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Asijské filmy poslední doby   jsou prostě skvělé a ač na   Gejše dělal americký   režisér, příliš ze svého   exotického kouzla neztratila.   Film je sice hodně zaměřen   na život Gejši a má jak   jinak než happy end, ale ten   je tak krásně decentní, až   se mi to vážně moc líbilo.
Ireth
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Film plný emocí, krutosti a   problémů. O těžkém   životě gejš. Dopporučuji   lidem, které zajíma kultura   cizych zemí. Nechybí ani   napětí a očekávaní.   Každy by se snad v gejše   chtěl vzhlédnout.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2006
vyborny film, prekrasne   zpracovany...i kdyz podle me   jde videt, ze ho nenatocil   japonsky reziser, ze je   vsechno udelano jen jako...   pri prvnim porovnani napr s   Klanem letajicich dyk, se   jedna o stejny princip   filmovani, ale napodruhe si   myslim, ze zabery zde, jsou   obcas uz strasne umele-tim   typem, ze jde videt, ze   reziser vi, co zapusobi na   nejvic divaku a tak toho   vyuziva...nehleda nove,   zajimave pohledy, jako prave v   Klanu...
Nejsem si   uplne jista, ale myslim, ze   jsem cetla knizku, podle ktere   je to natoceno, ktera ve me   zanechala mnohem intenzivnejsi   dojem...byla uzasna...takze   myslim, ze mohli jit vic do   hloubky a nektere pasaze   urychlit...
presto   tento film doporucuji(pokud   mozno do postele, protoze   sezeni je to dlouhe)... ;o)
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Bol to veľmi pekný film.   Našťastie hlavná hrdinka na   konci filmu dosiahla   šťastie, čo sa nedalo   povedať o jej kolegýnach.  
Len vytkla by som   veľmi malinku chybičku,   týkalo sa to napuddrovania   tvári gejši. Ked sa pudruje,   tak maskérka mala púder   naniesť až do stratená.   Lebo okolo vlasov mala tmavý   pruch / prirodzená farba   pokožky.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2014
Žádnou parádu jsem   nečekal, ale musím přiznat,   že japonská kultura je   přinejmenším hodně   zajímavá. První třetina   filmu byla teda brutálně   nudná, ale postupem času   vyprávění upoutá.   Příběh dívčiny, která se   stane gejšou a nakonec se   dočká i velké lásky, je   víc než dojemný. Ken   Watanabe je můj   neoblíbenější žijící   asijský herec a Ziyi Zhang s   těma modrýma čočkama   vypadala opravdu zajímavě.   Když jsem slyšel tu trefnou   hudbu, hned jsem poznal, že   jí udělal nějakej profík a   ejhle...John Williams :) S   čistým svědomím 80%
scorpiontom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Okouzlující film získal   tři"technické"   Oscary(kamera,kostýmy a   výprava).Johnu Williamsovi   pak působivá hudba kromě   oscarové nominace vynesla   rovněž Zlatý glóbus.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Krásné kostýmy, výprava a   režie brilantní - to jsou   hlavná znaky snímku Gejša.   Herci odvedli dobrý (výkon   Michlle Yeoh a herec   ztvárňující Nobu-sana   obzvlášť). Výlet do   exotiky, kde se jasně   ukazuje, že myslet si o   gejšách , že jsou   prstitutky je zcestné (i   když nyní po válce se o tom   dá diskutovat).
Renie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Film se mi líbil, bylo to   takové vkročení do   tajemného světa gejš, ale   vadilo mi, že to bylo moc   dlouhé a chvílemi jsem se   nudila. Nádherné kostýmy,   prostředí, to mě na tom   nejvíce zaujalo.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2006
Okouzlující prostředí a   dobrá předloha   nestačí,jelikož dle mého   režisér nenašel dobrý styl   vyprávění a celek působí   neuspořádaně,nezáživně.   Jinak některé jednotlivé   jsou úchvatné,herecké   obsazení dobré,líbil se mi   hlavně ředitel a Sayuri.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2006
Škoda že se nedá dát 6 a 1/2
Co k tomuto filmu říct,   tradičně mu nechybí typicky   asijská vizuální dokonalost   ale už je na něm cítit že   je určen pro masivní   publikum což mu trochu   ubírá. Příběh je taková   velice chytře a kvalitně   zakompovaná romantika i když   vám řekně hodně o životě   pro nás velice exotických   Gejš. Možná by byl lepší   o něco kratší protože v   některých momentech poněkud   stagnuje. Váhal sem jestli   dám šestku nebo sedmičku a   o vyšším hodnocení mě   přesvědčil fakt, že film   se bude líbit oběma   pohlavím, takže je to dobrý   začátek pro romantický   večer :-)
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Obrazove nadherne, bohuzel   priserne roztahane a bohuzel   nudne. Skoda. Cekal jsem vic.   Ale pozitivem je, ze se clovek   dozvi zase neco noveho o   japonske kulture.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Uchvacující film s   překrásně zpracovaným   prostředím.

Čekala jsem, že zanechá   intenzivnější pocity,   třeba jako kniha. Přesto se   na film koukalo dobře.   Intriky, rivalita a ta naivita   tomu dodávají to pravé.   Nemohu posoudit do jaké míry   to bylo skutečné, ale vím,   že jsem se nejdřív trochu   ztrácela v těch zvycích a   názvech.

film   určitě doporučuji, ale   radši si ho pusťte až   budete mít čas a plně se na   něj soustřeďte, ne jako   já, abyste pak nestíhali.
Tink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Japonsko pro mě znamená   dokonalost, smysl pro   perfekcionismus a zároveň   harmonii. Je jen málo filmů,   které mapují jeho dějiny a   tradice. Film má krásnou   hudbu a ukazuje nelehkou cestu   Gejši. Jediné co bych vytkla   je tak trochu holywoodský   konec.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Gejša je nádherně   natočenou pohlednicí, která   zůstala někde na půli cesty   mezi euroamerickým   vnímáním cizince a   japonskou zdomácnělostí a z   které exotičnost jen čpí.   Měkké světlo, zářivé   barvy i důsledné   vypichování reálií, jež   máme s Japonskem spojeny -   vše dýchá fascinací   neznámým prostředím.Tento   film má parádní atmosferu,a   jistě stojí za zhlédnutí.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2014
Určitě zajímavé téma pro   našince z kulturně velmi   odlišného prostředí.   Zpracování na vysoké   úrovni hollywoodským stylem.   Nudily mě však ty   nekonečné dívčí hádky a   intriky.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Film je působivý spíše   krásnými lokacemi,   prostředím a vizuálním   stylem vůbec než samotným   příběhem. Na druhou stranu   je třeba ale přiznat, že tu   není znát nějaký cílený   hollywoodský útok na city,   ale poměrně citlivě podané   životopisné vyprávění.   Jen konec, ten přijde z   ničeho nic, skoro by se dalo   žíct, že až příliš   zbrkle.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Príbeh z krajiny   vychádzajúceho slnka,   produkovaný továrňou na sny   západnej civilizácie, v   hlavných úlohách krásne   herečky z Číny a Malajzie s   násilne implantovanou   angličtinou plynúcou z ich   úst? Prečo aj nie.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Film je na první pohled   velice koukatelný.. opravdu a   doslova hezký. Ale to by   člověk nesměl znát Hrdinu,   Klan létajících dýk či   Úpis. Tohle je spíš jako z   Případů soudce Ooky :)
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Takřka 2 a půlhodinová nuda   o tom jak nejspíš vypadal   život Gejši. Je škoda, že   materiál nezpracoval dříve   navrhovaný Spielberg.   Věřím, že by si s tím   určitě poradil lépe.
Ondra44
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Bohužel
Film je příliš zdlouhavý a   místy až nezáživný.   Hodně se blíží místy   spíš jakési   poeticko-romantické   biografii. Ke strhujícímu   dramatu má rozhodně velmi   daleko, vlastně ani jako   obyčejné drama je slabý.   Nezachrání ho ani   prostředí, kostýmy atd.   které jsou jinak dobře   vybrané a působí velmi   hodnověrně.
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Jedna velká nuda.
Ze zvědavosti jsem si   sledovala tento film dnes v tv   a rozhodně nadšením   neoplývám, rozvleklé,   zbytečně dlouhé, některé   scény příšerně utahané,   asi je to drama, ovšem   dramatické situace mají mezi   sebou tak dlouhatánské   rozestupy mezi nudnými   scénami, že mi nějak   hlavní linie příběhu   utíkala. Snad jen ta výprava   a kostýmy, to bylo opravdu   moc hezké, ale tím by můj   výčet pozitiv u tohoto filmu   byl skončený.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148105minih148105Temná věž (2017) 
The Dark Tower n
minih14342minih14342Nitti - Neústupný (1988) [TV film] 
Frank Nitti: The Enforcer n
minih55557minih55557Volání divočiny (1935) 
The Call of the Wild n
minih13199minih13199Muž z Laramie (1955) 
The Man From Laramie n
minih107054minih107054Život Adèle (2013) 
La Vie d'Adèle – Chapitre 1 & 2 n
minih48059minih48059Ať žije svoboda! / Bažanti a cizinecká legie (1978) 
Et vive la liberté! n
minih43389minih43389Grindhouse: Auto zabiják (2007) 
Death Proof n
minih40897minih40897Metro (2004) 
Creep n
minih3309minih3309Ať žije republika (1965) 
Ať žije republika n
minih28713minih28713Daredevil (2003) 
Daredevil n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Micimutr (2011)

11:15 - 12:45

82 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

11:50 - 12:45

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Asterix: Sídliště bohů (2014) ...

11:10 - 12:55

87 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

42 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10