Duben
ohodnotit

G.I.Joe

G.I.Joe: The Rise of Cobra

Další název:
Dark Sky: First Strike
Rok:
2009
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
13.8.2009
„Jsou tam, kde všechny ostatní možnosti selhaly.“

Obsah filmu G.I.Joe

 
Na začátku filmu se ocitáme v 17. století za doby krále Ludvíka třináctého. Na mučidla je přiváděn skotský obchodník se zbraněmi McCullen, který ale své zboží neprodával jen králi, nýbrž i jeho protivníkům. Za to ho stihl krutý trest, král mu na obličej nechal přiškvařit kovovou masku. Celá McCullenova rodina se pak rozhodne králi a vládám v budoucnosti mstít tím, že budou prodávat zbraně všem znepřáteleným stranám. Pak se přesouváme do nedaleké budoucnosti, kdy největší světový výrobce zbraní James McCullen představí ničivou nanobotickou zbraň. Když ji jednotka NATO převáží, neznámé supermoderní komando se ji pokusí ukrást. Ještě že na...
 
Související odkazy
 
Recenze: G. I. Joe

Další z řady letních hollywoodských spektáklů míří do kin. Stojí za to na film vyrazit? číst dál

 
 
RECENZE: G. I. Joe s němou topmodelkou Kurkovou je vzor akční tuposti

Producenti měli dobrý důvod, proč v Americe před premiérou filmu G. I. Joe neuspořádali obvyklou novinářskou projekci. A novináři zase dobře věděli, proč novinku nesměli vidět. Jak napsal jeden z nich, "mentální vyspělost většiny kritiků přesahuje deset let". Vystihl to dokonale – snad jen tu věkovou hranici ještě nadsadil. číst dál

Hodnocení: 30 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stephen SommersStephen Sommers  
hraje:
Sienna MillerSienna Miller.....Ana/baronka [27]   
Channing TatumChanning Tatum.....Duke [28]   
Joseph Gordon-LevittJoseph Gordon-Levitt.....Doktor/Rex [28]   
Marlon WayansMarlon Wayans.....Ripcord [36]   
Rachel NicholsRachel Nichols.....Shana 'Scarlett' O'Hara [29]   
Saïd TaghmaouiSaïd Taghmaoui.....Breaker [35]   
Dennis QuaidDennis Quaid.....generál Hawk [55]   
Christopher EcclestonChristopher Eccleston.....Destro [45]   
Ray ParkRay Park.....Snake Eyes [34]   
Arnold VoslooArnold Vosloo.....Zartan [46]   
Byung-hun LeeLee Byung-hun.....Storm Shadow [38]   
Adewale Akinnuoye-AgbajeAdewale Akinnuoye-Agbaje.....Heavy Duty [41]   
Jonathan PryceJonathan Pryce.....americký prezident [61]   
Karolina KurkováKarolina Kurková.....Courtney A. Kreigerová/dívka na obálce [25]   
Gerald OkamuraGerald Okamura.....bojový mistr [68]   
Grégory FitoussiGrégory Fitoussi.....baron de Cobray [32]   
scénář:
Stuart BeattieStuart Beattie  
Skip WoodsSkip Woods  
David ElliotDavid Elliot  
Paul LovettPaul Lovett  
námět:
Michael B. GordonMichael B. Gordon  
Stuart BeattieStuart Beattie  
Stephen SommersStephen Sommers.....podle figurek společnosti Hasbro, komiksu a animovaného TV seriálu [47]   
hudba:
Alan SilvestriAlan Silvestri  
Stacy Ferguson DuhamelStacy Ferguson Duhamel....."Boom Boom Boom DJ Ammo/Poet Named Life Megamix" [34]   
kamera:
Mitchell C. AmundsenMitchell C. Amundsen  
střih:
Bob DucsayBob Ducsay  
Jim MayJim May  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu G.I.Joe >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2020
Královský rozjezd trvá skoro půlhodiny a je   přerušen, jako skoro vždy flashbackem. Tak   hlavně že divák čuměl na zásnuby. Já nevím   jak koho, ale v akčním filmu mně to nezajímá.   Dvacet bodů strhávám za podobných pár   hluchot, ale jinak musím uznat, že to bylo velmi   dobré. Efekty na patřičné úrovni, dějově   tak velmi dobré. Dokonce i řada překvapení je   také zde. Nevidím důvod neponechat osmdesát   procent.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet $175miliónov║Tržby USA   $150,201,498║Tržby Celosvetovo $301,543,074▐   Tržby za predaj DVD v USA $60,066,243 //počet   predaných kusov 3,729,614║ Tak až takúto   sprostunkú podpásovku som veru nečakal ako   niekdajší obdivovateľ kreslených postavičiek   tohto comicsu som čakal omnoho viac než   nezáživný vývar bez lepšej štipky myšlienky   a dialógov. Po trikovej stránke to má tiež   slušnú kolísavosť, akcia je prevažne   natočená tak že nič moc nepovie, vydarených   akčných sekvencií je ozaj len minimum asi   najviac zaujme naháňačka Parížom. V podstate   každou pribúdajúcou minútou je tento film   čoraz viac otravný a nedá sa v nijakom ohľade   užiť a nejaké vypnutie mozgu sa v tomto nedá   absolvovať, jedine absolútny reset mozgu po   dopozeraný filmu. K tomu výber hercov do   hlavných úloh bol asi najhorší výber, čo som   kedy u veľkorozpočtového filmu zažil, taký   Dennis Quaid tu je len do počtu, Marlon Wayans   maximálne rušivý článok v každej sekvencii   čo sa ukáže mi o príde ako trápnosť   šedivá, na Siennu Miller sa dá aspoň pozerať   ale to je jediné pozitívum, Channing Tatum ako   hlavný hrdina je dosť nevýrazný na to aby   vytvoril okolo seba nejakú auru a stiahol   pozornosť na seba.... jednoducho prevarený   béčkový vývar za $175miliónov čo sa nedá   porovnať ani z nejakou ku príkladu Fantastickou   štvorkou. /videl v kine: 25%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2017
Akcna oddychovka.
Prijemny akcny film,pri ktorom mozete vypnut svoje   mozgovezavity a obdivovat vynikajuce akcne   sceny,efekty a zaujimave herecke obsadenie,vcetne   krasnej modelky Kurkovej,ktora potesi oko nielen   ceskeho a slovenskeho divaka.Herecke vykony   zodpovedaju zanru...
Film doporucujem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Elitní vojenská jednotka, složena z   nejlepších bojovníků známých jako G. I. Joe   (Global Integrated Joint Operating Entity), je   nasazována všude tam, kde běžná armáda   nestačí. Už komiks obsahující dobrodružství   těchto vojáků dokázal zaujmout, což se mimo   jiné projevilo i faktem, že nejeden kluk toužil   vlastnit figurku alespoň jednoho z nich. A tak   celovečerní film, s podtitulem 'Vzestup Kobry,   byl toužebně očekáván. Což o to, akce je tu   více než dost, ale to je asi tak všechno.   Zbytečně rychlé tempo vytváří naprostý   chaos takřka ve všem. A to je děj ještě   navíc prokládán retrospektivy. Nepřehlednosti   je zkrátka učiněno za dost. Nelze tedy   očekávat lecjaký hluboký příběh o   všelijakých akcích spojující atmosféru dnes   již kultovních starých komiksů. Ale pravda,   scéna s 'Eiffelovkou' vypadá úžasně a dá se   považovat za vrchol celého snímku. Oné akce je   tu tedy samozřejmě více než dost, avšak   samotný děj v celé té parádě vypadá spíše   jako nutná kulisa v pozadí. Co se týče   dějové linky, opět nic originálního. Něco   takového bylo použito už tolikrát, že snad   každá následující minuta je předvídatelná.   Tak co s tím. Akční fanoušek obzvlášť   přepálené akce si to určitě užije své,   avšak pokud u toho vypne mozek a nebude   přemýšlet nad logičnostmi a chybami. Je to   zbytečné.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.5.2014
Prostě další důkaz toho, že v současnosti   lze natočit cokolik i v Česku, aspoň jako   stafáži pro naprosto neuvěřitelné honiřky a   hrdiny s nadlidskými schopnostmi. Vykrádačka   všech možných filmů, všech možných   žánrů, jen to chce kvalině pospojovat a to se   podle mne místy nepodařilo - nebo jsem ty skoky   nestačil sledovat. Ovšem hrdinná jednotka   G.I.Joe - tentokrát mezinárodní - to v komixu   stačí zvládnout.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Slušné akční sci fi. výborný námět a   nápad, ke konci už zbytečně natahované, podle   začátku bych čekal víc, to vypadalo na   parádní jízdu. Bortící se Eiffelovka   výborná. 70% zhruba odpovídá.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Na první shlédnutí jsem hodnotil tak   30-40%.Chybou bylo,že film jsem bral vážně a   to se nesmí.je to zřejmě podle nějakého   komiksu a celé je to vlastně naprosto nereálné   a tak se to musí brát.Film má tah na   bránu,porád se něco děje,akce je dost a je   solidně natočená,triky solidní,nějaký ten   humor tam také je,rozhodně své hodnocení   zvedám a těším se na druhé pokračování.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2013
G.I.Joe (2009)
skvelá akčná jazda podľa komixovo/hračkovej   predlohy (komix som poznal skôr ako hračky). v   zásade sa jedná o neorginálnu klišoidnú   blbinu s logickými dierami a oslími mostíkmi   veľkosti golden gate bridge. no vďaka efektom a   skvelo zvládnutej akcii dej sype jedna radosť,   padne aj pár rádoby hlášok z úst čierneho   komika (prečo sú vo filmoch černoši furt za   akčných komikov?), slečny sú pekné, koniec je   sladký ako jarný medík a ak si človek   pripočíta, že sa jedná o len o pilota k   ďalším dielom, tak veľmi úspešný štart.   proste akčná jazda na relax ako stvorená.

+   akcia, akcia, akcia
+ efekty
+ pekné slečny,   nabušení páni (herecké obsadenie)
+/-   jednoduchý dej s prefláknutou zápletkou
+/-   nepochopil som barónku. ak si správne pamätám   komix, tam je barónka iná postava. uvidíme v   ďalšom pokračovaní.
+/- príšerná   nelogičnosť (zas čakať aby na základe   akčných figuriek vznikol dramatický   psychothriller a nedajboh čistá dráma je dosť   švihnuté)
- klišé
- oslie mostíky v deji
LookE
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Já bych rád podotknul,že je to absolutně   boží akční jízda,která jede skoro celou dobu   na pětku a tahá motor do červeného pole.Čekal   jsem už dlouho,až někdo něco takového   natočí a nemůžu se dočkat dvojky.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Namakaná "bezdějová" akční   americká vychytávka, ale fajnšmekři v tom   rozhodně nějaký děj najdou, hlavně díky   hrám. Vizuální stránka famózní, slušné   herecké zastoupení, což nenáročného diváka   ohromí a o to přeci jde, aby nás film zkrátka   v některých momentech zaslepil a jen se v něm   vyžívali a přitom pojídali popcorn.   Vzpomínám si, když jsem hru G. I. Joe jako   malý nadšenec pařil na videohrách a v dnešní   době mi bylo jasné, že film musím spatřit   zrovna tak jako velký nadšenec.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27597minih27597Mrtvý na univerzitě (1998) 
Dead Main on Campus n
minih51144minih51144Hrobník (2008) [TV film] 
Hrobník n
minih38813minih38813Nenávist (2002) 
Ju-on: The Grudge n
minih30712minih30712Frauen sind doch bessere Diplomaten (1941) 
Ženy jsou přeci lepší diplomaté n
minih70238minih70238Střecha pod vodou (1981) [TV hra] 
n
minih16735minih16735Poutníci (1988) 
Poutníci n
minih41315minih41315Smrt v klášteře (2002) [TV film] 
The Whitechapel Vampire n
minih47506minih47506G.I.Joe (2009) 
G.I.Joe: The Rise of Cobra n
minih38828minih38828Tygr sedmi moří (1966) 
Surcouf, l'eroe dei sette mari n
minih21180minih21180Tonka Šibenice (1930) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

G.I. Joe 2: Odveta (2013)

 G.I. Joe 2: Odveta (2013)
G.I. Joe 2: Odveta n
G.I.Joe: Retaliation
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon M. Chu

(pokračování)

www.firstshowing.netG.I.Joe (2009)G.I.Joe (2009)G.I.Joe (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10