Duben
ohodnotit

G.I. Jane

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
2.4.1998
„Žena, která dokázala být ve výcviku i v akci odhodlanější než muži...“

Komentáře k filmu G.I. Jane

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2020
Z tohoto filmu jsem byl   poněkud zklamán už když   jsem ho před lety viděl   poprvé. Demi Moore je sotva   průměrná herečka a v tom   směru jsem si žádné velké   iluze nedělal ale Ridley   Scott je podle mne   režisérská špička a asi   proto jsem od filmu čekal   podstatně víc. Příběh má   sice jakési společenské   poselství ale jeho realizace   je až příliš hollywoodská   (v tom negativním smyslu) a   obsahuje řadu klišé, která   Ridley Scott obvykle nemívá   ve zvyku. Ani herecky to není   žádná velká hitparáda.   Asi nejlépe z toho   vycházejí Scott Wilson, Anne   Bancroft jako senátorka   DeHaven a Jim Caviezel. Ve   výsledku je to jen   průměrná podívaná, která   má pouze pár silných   momentů a to je na Ridleyho   Scotta podle mého názoru   dost málo!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Dost dobrý kousek.Demi tady   zahrála supr roli.Možná   její nej.A taky Vigo mě   docela překvapil.Opravdu   doporučuju všem
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Oceňuji spíše scény přímo z vojenského prostředí..
...ale jinak mě tento film   až tak neokouzlil. Demi Moore   jako mužatka s oholenou   hlavou - to zrovna není nic,   před čím bych padla na   zadek. Na druhou stranu film   má určité realistické   pojetí co se týče poměrů   v armádě, ukazuje   naturalisticky tvrdost a   disciplínu toho, co si mnozí   z nás neumějí představit v   reálné podobě. Kdyby nešlo   o film, ale o kratší hraný   dokument, možná by výsledek   byl daleko lepší.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2007
V tomto filmu byli krásné   scény, vytrvalost lidské   vůle, síla ducha a též   herecké obsazení stálo za   to. Je to ukázka, že i ženy   můžou mít sílu a nejen tu   co je vidět na povrchu, ale i   duševní. Demi Moor   předvedla úcty hodný výkon   , vypracované tělo které   stojí vždy velké úsilí.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Akční film a Demi Moore a   režisér Ridley Scott už   toto je zajímavá kombinace   sice se jedná o tvrdý   výcvik jednotek Navy Seals a   ne o žádné válečné bitvy   , ale i tak je film plný   emocí a napětí . Zajímavé   je , že jsou vydané dvě   verze dvd jedna vystříhaná   a druhá nevystříhaná a   plná násilných scén.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Demi Moore není dobrá   herečka a podepsalo se to i   na tomto filmu. Příběh je   sám o sobě dementní. Žena   co chce být v armádě je   dost trapné.Můj oblíbenec   Scott mě zde velmi zklamal.   Takový talentovaný režisér   a natočí takovovu hovadinu.   Film jsem byl přinucen   přetáčet o pár minut,   protože narážel na dvě   slova: Nuda, nuda.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2019
Já tady po dlouhé době   poplavu proti proudu, protože   mě to tak špatný   nepřišlo. Film rozhodně   nenudí, výcvik je poutavý,   Demi Moore sexy i s krátkejma   vlasama a Vigo Mortensen je   dobrej snad všude. Za mě   slušných 75%
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2015
Asi to není nejvíc   nejlepší drama z vojenskýho   prostředí, čas ale ukázal,   že to zas tak špatnej film   není. Vždyť kdo by nekoukl   na namakanou Demi Moore,   která byť má ve snímku   krátké vlasy, určitě   rozpálí každýho chlapa   (jen otázka, jestli by někdo   takovou babu doma chtěl,   že?). Co určitě je hodno   vyzdvihnout je Viggo   Mortensen, jehož krutej   rotmistr je velmi   uvěřitelnej. Takže sečteno   a podtrženo, solidní film na   sobotní večer (nejenom) pro   všechny fanoušky SEALů.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.7.2007
Velmi slabý konec
Tento film byl ze začátku   velmi dobrý. Zaujal mě   námět. Žena, která se má   prosadit mezi samými muži.   Navíc prostředí vojáků a   vězňů a jim podobným   patří k těm   nejatraktivnějším. Děj se   taky rozvíjí dobře, je to   zábavné a napínavé a má   to atmosféru, ale postupem   času tvůrcům i Demi Moore   jakoby docházel dech – a to   značně! Musím říct, že   ke konci jsem po tak skvělém   úvodu už jen obracela oči v   sloup. Napětí se ze mě   jaksi vytratilo, z tajemné   atmosféry už taky nic   nezbylo, no a herecké výkony   ponechme radši bez   komentáře. Docela škoda,   ale nedá se svítit – velmi   slabý až ubohý konec si   prostě větší známku   nezaslouží.
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Nejenže si myslím, že tahle   role Demi Moore sedla (a to ji   nepovažuji za skvělou   herečku - na tom se s mnoha   kritiky shodnu), ale i se na   ni opravdu hezky kouká, sekne   jí to tu. Co ale na tomhle   filmu Ridleyho Scotta oceňuju   je hloubka a vývoj postav,   nejedná se o lacinou   propagandu rovnoprávnosti   žen, ale o skutečně   mistrně prokreslenou fresku   armádního prostředí a   politiky v USA s dostatkem   prostoru pro hlubší náhled   charakteru jednotlivých   postav. Jediné co mě vadilo   byl ten až přespříliš   patetický závěr, ale jak   jinak u amerického filmu a   jejich zbožné úctě k NAVI.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Myslím si že tento film je   tak trochu přitažený za   vlasy. Myslím si, že pokud   někdo chce ke zvláštním   jednotkám tak asi projde i   normálním výcvikem, ale   zase na druhou stranu velmi   kvalitní drama.
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Demi Moore a Viggo Mortensen -   oba v celkem nečekaných   rolích, velmi dobře   zahraných. Moc se mi to   líbilo, doporučuji.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Demi moore tady vsem   feministkam natrhava zadek. Je   to dokonala ukazka zenske   sily, v tomto pripade i   fyzicke :)
vampyer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Skvely film s Demi Moore v hl.   ulohe, ktora svoju postavu   zahrala perfektne. Dokonca aj   s vyholenou hlavou vyzera   skvele... Vojenske prostredie,   drsny chlapi a do toho im   vstupi zena odhodlana bojovat.   Ktoremu muzovi by sa to   pacilo? Kym neziska respekt,   neziska nic. A preto Demi do   toho...! 8/10
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Včera tento film zase   opakovali v televizi a   přestože jsem se chtěla   podívat jen na začátek a   pak jít spát, nedovedla jsem   se od něho zase odtrhnout a   dodívala jsem se až do   konce. Tento film mě   neuvěřitelně fascinuje a je   to jediný film, kde se mi   Demi Moore skutečně líbila.   (Až na tu scénu, kdy se   ojede mašinkou a pak si   pohladí holou hlavu před   zrcadlem.) Jinak ale někdy   bych fakt chtěla dostat   takovou nakládačku, co   dostala ona, dokázat se pak   zvednout a být trefně   sprostá, aby chlapi šíleli.   To se fakt stát může   jedině ve filmu. Kvůli   ničemu jinému ho asi   nenatočili a to je dobře.
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Tenhle snímek pro mě byl   příjemným překvapením.   Ženská vytrvalost, odvaha,   akce SEALS. Akční   podívaná, která nezklame.   Zajímavé jaou záběry z   výcviku. Demi Moore me   překvapila.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Nesleduji vojenské filmy až   tak často, mou doménou jsou   sci-fi, i když pravda, v nich   se většinou také bojuje i   když s nepřáteli v poněkud   jiných dimenzích, ale přes   to, mne tenhle film opravdu   bavil. Možná proto, že   nejsem sama žádný drsoň a   to co dokázala hlavní   představitelka filmu je mi na   míle vzdáleno. Film je   vážně dost drsný, když se   do toho opravdu vžijete a   zkusíte si to všechno   představit, představit si   samy sebe v situaci hlavní   hrdinky, tím oslovuji tedy   převážně dámy. Je to   opravdu obdivuhodné, jakou   sílu v sobě musela najít,   aby se dokázala postavit   vlastě proti všemu. Sama ve   výhradně mužském   prostředí, v místě, kde ji   téměř stoprocentně nikdo   nechce, všichni si z ní   tropí posměšky, snaží se   jí odsud vystrnadit, je to   tvrdá škola, opravdu někdy   až příliš, ale ona to   nevzdá, a jde si za svým   cílem. Musí makat více než   ostatní, dvakrát toli, aby   ji brali. Musí to být   vážně vysilující. Ale ona   to dokáže, a nakonec   zachrání životy několika   svých spolubojovníků a   třeba i těm, kteří se jí   nejvíce posmívali. Film je   jednak ukázkou naprosto   vynikajícího talentu Demi   Moore, která je schopná   zahrát i tak obtížnou roli   , a když trochu   popřemýšlíte, přijdete na   spoustu myšlenek, které z   filmu jako celku vyznívají.   Když se nevzdáte, dokážete   cokoli, když máte víru sám   v sebe a nenecháte si svůj   cíl zprotivit. Kdo chce s   vlky býti musí s nimi výti   , je přísloví, které zde   platí naprosto a bez   výjimky. Chceš být mezi   chlapi? musíš se tak i   chovat. Od filmu jsem se   neodtrhla ani na chviličku,   když jsem jej sledovala a   chvílemi jsem si nebyla   jistá jestli je to opravdu ta   samá Demi, která hrála   před více než deseti lety   také postavu jemné dívenky   v romantickém filmu Duch s   Patrickem Swayzem v hlavní   roli. Tak obrovská změna,   transformace , kterou tato   herečka prošla... no konec   planých slov. Stoprocentně   to stojí za shlédnutí,   třeba pak i vy budete   silnější a zapřete se a   dokážete něco, o čem si   zatím myslíte, že je   nemožné...
Nalimex
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Dobý nápad ukázať súboj   žena a muž.Vigo vs Demi ale   Vigo bol pre ňa o kategoriu   lepší ako Demi.Film bol   natočený v období vrchu   americkej feminizácie.Chcem   mať v posteli ženu a nie   chlapa !!!
Ale inak sa   to dá pozrieť
DeWitte
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
G.I. Jane je film o tom ze   zensky dokazou stejne jako   chlapi...kazdopadne vycvik   SEALS doopravdy vypada tak   nejak ale nejsem si jisty zda   by to zenska zvladla i kdyz   Demi to trenovala a doo   delala:-P
Cipfa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Cipfa
Film mě naprosto dostal svým   dějem spádem. Doporučuji   těm kteří se nechtějí   nudit. Demi Moore předvedla   skvělý výkon a nutno   říct, že se není čemu   divit podle toho co jsem   slyšel jak pilně trénovala.   Doporučuji

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4247minih4247Bláznivá dovolená v Evropě (1985) 
European Vacation n
minih165255minih165255Ženská na vrcholu (2019) 
Ženská na vrcholu n
minih36673minih36673Trio z Belleville (2002) 
Les triplettes de Belleville n
minih112826minih112826Nepřítel (2013) 
Enemy n
minih17858minih17858Rivalové (1996) 
Happy Gilmore n
minih8238minih8238Highlander II - Síla kouzla (1991) 
Highlander II - The Quickening n
minih28210minih28210Astronautova žena (1999) 
The Astronaut's Wife n
minih28716minih28716Muži v černém II (2002) 
Men in Black II n
minih49790minih49790Kinta (2008) 
Kinta n
minih47550minih47550Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 
Toy Story 3 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Neobyčejné životy (2009) [TV c...

10:35 - 11:30

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10