Zari
ohodnotit

Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
76 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2013
„Nepálská odysea Doroty Nvotové“

Komentáře k filmu Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.7.2013
Medvědí služba charitě.
(Texty v uvozovkách jsou   citace Doroty Nvotové z   rozhovoru ze 17.6.2013 pro   magazín MF OnaDnes)

Jakákoli CHARITA,   která pomůže byť jen pár   dětem, jasných 10 hvězd!   Nicméně zpovykaný dokument,   který propagaci charity   dělá spíš medvědí   službu – klidně jen jednu   hvězdu! Po těžkém   vnitřním boji volím   průměr.

Onen   rozhovor je uveden větou:   Slovenská herečka a   zpěvačka žije ne jeden   život, ale rovnou několik.   Můj názor - ano, v tom by   mohl být ten problém. Že ta   charita je jen jeden z   velkého množství střípků   v jejím životě. Právě   čeká dítě, s přítelem se   přestěhovali na dva roky do   Moskvy. „Než malý nebo   malá nastoupí do školy,   můžeme cestovat. Pak ale   plánujeme zakotvit, ...   Představujeme si, že bychom   žili v Nepálu nebo někde na   ostrově. Uvidíme.“ Nebo   na ostrově? AHA. A taky:   „Kdybych měla na Slovensku   žít trvale, muselo by to   být v roubence na samotě.   Nebo v cikánské osadě.   Dělala jsem v nich několik   projektů, ... Tam si   připadám zase jako v   Nepálu.“ To jako vážně?   MF: Kde je pro vás doma?   „Nikde. Když se řekne   domov, nic se mi nevybaví.“   Hmm. Ale ten Nepál má asi   opravdu docela ráda (tedy,   ona říká, že ji   fascinuje). „Člověk   vyhledává tento typ   destinací, když si   potřebuje udělat v hlavě   pořádek. Máte krizi ve   vztahu, chcete poznat   skutečné hodnoty...“

Ovšem, kam si   jezdí udělat pořádek v   hlavě Nepálci?

„Můj nepálský   „bratr“ Kumar na dva roky   odjel s manželkou do Anglie.   Narodilo se jim dítě,   vrátili se a jsou   nešťastní. Zvykli si na   pračku, zažili, co to je,   mít soukromí, nebýt pod   drobnohledem rodičů. ...   Kdyby neodjeli, žili by   spokojený život.“
Takže PENÍZE a díky nim   svoboda jsou to zlo?

Mimochodem, causa   její fungl nová motorka:   „Peníze, za které jste na   Slovensku chudák, tak tam   jste král. A mě baví být   král. Utratím tam víc než   tady, protože si řeknu: Á   co, koupím si to, když na to   mám!“ PENÍZE. Nvotová   taky v Nepálu už 5 let   provozuje cestovní   kancelář, která zažívá   boom. „Je to cesta, která   vás duševně naplní víc,   než dovolená v Chorvatsku.   Přitom vás vyjde na skoro   stejné peníze.“ Tohle snad   tesat do kamene! A když   slíbím, že budu sirotkům   na ulici vysvětlovat, jak   špatné je čichat to   lepidlo, dostanu u její   cestovky slevu?

Ale jak říká, Nepál ji   fascinuje. „Rychle jsem si   tam zvykla, tamnější   spontánnost a provizornost   souzněly s mojí náturou.“   O stranu dál otázka MF: Je   těžké odolávat neustálým   prosbám o peníze, když vás   Nepálci mají za bohatou   Evropanku? „Oni rychle   pochopili, že na mě si   nepřijdou. Tam, kde se   pohybuju, už mě znají a   vědí, že si mají dát   bacha. Mám prořízlou   pusu.“ Závěrem - nechci   spoilerovat ten dějový zvrat   v dokumentu, tak jen úryvek:   "Ale po měsíci Bishwa   podplatil úředníky, dostal   povolení, že vše funguje,   jak má ..." PENÍZE.

Cože?! Zase ty   peníze? I v zemi, která mě   zaručeně duševně naplní?   Ale abych nekončil tak   pesimisticky, takhle si   Nvotová pochvalovala svůj   (již druhý) rozvod: „Konec   manželství znamenal něco   lepšího, a to i pro   Johnnyho, jen on na to přijde   dýl a třeba mi i časem   poděkuje. Zůstal v Nepálu,   organizuje pomoc dětem...“   AHA podruhé. No jo, no.

Asi by mě tím   pádem víc zaujal dokument od   toho Johnnyho...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nechte maličkých… (Lad de små børn...)

Nechte maličkých…
Lad de små børn...

Naposled navštívené:
Nechte maličkých… (Lad de små børn...)

Nechte maličkých…
Lad de små børn...