Duben
ohodnotit

Frida

Rok:
2002
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
1.5.2003
„Tvořila i žila ve znamení vášně a bolesti.“

Komentáře k filmu Frida

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2021
O Dio mio! Tohle je tak silný   film, že pokaždé, když jej   vidím, skláním se před   sílou osobnosti té ženy. A   nezajímá mě, jestli to tak   skutečně bylo. Pro mě bude   Frida vždycky spojená s   vášní Salmy Hayek, s její   touhou Fridu přenést na   filmové plátno a s její   odvahou spojit si obočí a   dát té roli vše, doslova   vše.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2016
Vím vzdáleně kdo byla Frida   Kahlo, co jí postihlo a čím   si prošla, přesto zas to   není téma úplně pro mně,   ale film stál za shlédnutí,   jen více ho vidět nemusím a   zas tak na mě nezapůsobil.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Salma Hayek je skutečně   výborná herečka. Její   podání Fridy mě velice   překvapilo. Nejdříve mě   zaujal námět, protože   jméno Frida pro mě nice   neznamenalo. Dozvěděl jsem   se, že to byla mexická   malířka a že patřila do   doby světových změn,že se   důvěrně znala s ruským   revolucionářem Trockým a   více. Film je popisný a   plný nespoutanosti a   vášně.
aurora45
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Frida
Mimořádně dobrý   životopisný film, navíc se   sondou do duše Bohem   mimořádně talentem   obdařené bytosti, která na   druhé straně je celý život   postihována osobními   neštěstími. SH super, Oskar   právem.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2011
ženský Salvador Dali
takové sexy tělo a téměř   po celý film zahaleno ve   sprostých hadrech... tak   krásná herečka v roli tak   ošklivé Fridy Kahlo...   životopis jedné   temperamentní zarostlé   ženské, která i tak mohla   mít na lepší muže...   skvělý herecký výkon,   dobré doutníky.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Strhující a dramatický   film, kterým Salma Hayek   dosáhla myslím hereckého   vrcholu své kariéry.   Mimořádný výkon podal i   Alfred Molina. Úžasný je   tento film i v tom, že Frida   Kahlo měla sílu tvořit a   Salma Hayek tu vůli dokázala   přenést do svého výkonu.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Název filmu jasně   vypovídá, o čem celý   příběh bude. Jenže   zjistíte, že to tak úplně   není. Život Fridy Kahlo byl   jednoznačně těžký,   hlavní je, že to byla   malířka, ale to byla tak   jedna desetina filmu –   zlomek její tvorby. Snímek   je spíše o vztazích, které   prožila. Připadalo mi, že   ona se stará nejvíc o   druhé, skoro vůbec ne o   sebe. Úvodní scéna kazí   průběh a konec filmu,   každý si to domyslí a   vytratí se takové to kouzlo   pointy. Nicméně, Salma Hayek   jako hlavní představitelka   vynikající, Oscara získala   právem, každopádně nijak   zvlášť mě tento film   neoslovil. Chvílemi mi   přišlo, že už nevědí,   jakou scénu použít. První   polovina filmu odsýpala, ale   druhá – velká část bez   ducha, jen scény na   vyplnění času. Vím, že   všechny životopisné snímky   mají nejméně dvě hodiny,   ale kdyby se Frida zkrátila,   nebylo by to na škodu.
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Nemůžu si pomoct,ale podlě   mě je tenhle film   úžasný.Krásná   hudba,prostředí i dobré   obsazení.A hlavně skutečný   a smutný příběh reálné   osoby a né žádné Americké   hlouposti.Jediné co se mi na   filmu moc nelíbí je jeho   délka je přece jenom   trošičku dělší a na jeho   shlédnutí musí mít   člověk náladu a dle délky   i čas :) Jinak nemám   žádné výhrady a naopak   hodnotím 10
2104
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Viděla jsem tenhle film pouze   v televizi, ale i tak to byl   velmi silný zážitek. Život   Fridy byl inspirativní a   hodný obdivu. O to víc mě   těší, že jsem tento filmi   viděla spolu se svou téměř   dospělou dcerou a sdílely   jsme naprosto stejné pocity.   Film doporučuji, skvělá   Salma, zajímavé kostýmy a   silný příběh.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Strhující životopis jedné   originální a vyhraněné   osobnosti, která si dokázala   užít život až na dno   bolesti i se všemi ostatními   rozkošemi. Film přetéká   osobním zoufalstvím jinak   geniální malířky, kterou   věčně doprovázela bolest a   hořkost života s   promiskuitním manželem.   Vynikající výkon Selmy   Hayek, i všech ostatních   sekundujících. A k tomu   výtvarné scény o vzniku   jejích obrazů. Mimořádně   silný zážitek, jeden z   nejlepších biografických   filmů, co jsem kdy viděla.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Frida
Pro mě je film docela   zklamáním. Zbytečně   dlouhý a navíc se zde   převážnou dobu skoro nic   neděje. Jediné plus bych   považoval podobnost Salmy   Hayek s opravdovou Fridou   Kahlo. Navíc fakt, že se zde   Salma producíruje sem tam   nahatá (v jedné scéně   úplně celá) přidává v   mém hodnocení aspoň dva   body. Jinak nechápu, proč si   jako Frida nevytrhala to   srostlé obočí? Vždyť   vypadala příšerně...
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Zajímavý velkolepý   vypravný celoživotní obraz   velké umělkyně Fridy se   zajímavou Salmou Heyek v   čele. Salma je vynikající   herečka a tahle role, o   kterou musela sama bojovat ,   kterou si nakonec vybojovala   zahrála skvěle. Celkem   slušná mexická hudba do   toho přidává potřebnou   atmosféru. Příběh je   hodně emocionální, život   velkolepé ženy na pozadí   scoialismu, nenávisti a smrti   je opravdu chytlavý. Ale   nesmím zapřít, že jsem se   ke konci už fakt nudil a   provedení konce mě do jisté   míry zklamalo. No... hold co   nadělám, ale jinak si to   mých plných 8 bodů   zaslouží plným právem
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Ukázkový film, dokonalost   sama. Takhle syrově   zobrazenou skutečnost jsem   už dlouho neviděla. Frida   musela být nesmírně silná   žena a Salma zase nesmírně   odvážná, že do tohoto   projektu šla - vyplatilo se   stropro.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2009
N8dherný životopisný   príbeh o mexickej maliarke   Fride Kahlo , výborné   výkony hercov , réžie .   Síce nepoznám jej skutočný   príbeh , ale film je fakt   dosť dobrý .
Sybelle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Zajímavý film..Líbil se mi.   Ovšem je to jeden z filmů,   na který se nedá dívat   kdykoli, ale na který musíte   mít náladu. Ovšem filmy na   které se dá dívat kdykoli,   jsou z většiny filmy   odpočinkové lehké,   například české komedie.   Tento film má atmosféru a   proto se na něj nedá dívat   vždy.


Vysvětlete mi jednu věc?   To je vážně tak   důležité, že v tomto filmu   hraje Antonio Banderas, že ho   musí psát na obálku? V   celém filmu je zhruba pět   minut...
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2008
tento film je oslavou ducha!   fridu nepodává jen jako   umělkyni, ale i jako ženu -   trpící i   nespravedlivou...Jedním   slovem bych film popsala jako   barevný - barevné je   zpracování, charaktery   postav i fridiny obrazy.   Doporučuji film jako   seznámení se silnou   ženou...a jejím uměním.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Jsem zvědavá na každý   životopisný   film,zvlášť,když je mi   dotyčná osobnost něčím   blízká,což je přesně   případ Frídy Kahlo,a   naštěstí jsem nebyla   zklamána.Temperamentní   Mexiko a jeho horkokrevní   obyvatelé jsou opravdu   skvělou kulisou pro líčení   života této neobyčejné   umělkyně,která k nám o   svém celoživotním utrpení   vypráví prostřednictvím   svých úžasných   obrazů.Líbilo se mi,jak byly   do filmu zakomponovány   Frídiny obrazy,různé   koláže a celkový vzhled   obecně přizpůsobený   jejímu uměleckému   stylu.Plus i za výpravu a   herecké výkony.
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Oscar 2 : Masky, Hudba + 4   nominacie: Herečka HR - Salma   Hayek, Výprava, Kostýmy,   Pieseň - "Burn It   Blue". . . . . . . .   Zlatý Lev - nominacia
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2007
film je politicko umělecký   snímek,gbiografie mexické   malířky,její obrazy byly   bolest položená na   plátno,frida a její diego   jsou temperamentní   jižané,on promiskuitní   komunista a známý   malíř,ona drobná dívka co   v mládí prožila autonehodu   v autobusu,tím jí celý   život provázely zdravotní   problémy a permanentní   bolesti,její umělecký duch   tuto nelehkou situaci   přetavil na obrazy
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2007
Hezky, celkem dojemny, ale   jaksi nedotazeny, vsehno   prosli jaksi moc velkymi   skoky. Jinak ale nejlepsi role   Selmy Hayek, myslim si, ze i   figuru mela v tomto snimku   nejlepsi :-}}} Zivotopisny   filmy jsou vzdycky dobry,   protoze malo kdy si nekdo   vybere nezajimavy osudy, takze   vlastne sami predlohy odvedou   nejvetsi kus prace. Reziser se   scenaristou to jenom nesmi   pos...
Myshitchka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů,   který můžu vidět pořád   znovu a znovu, Salma Hayek   jako Frida je úžasná a   její vztah s Diegem je samý   zvrat, takže mě nenechá ani   chvíli se nudit, to slovo s   tímhle filmem nemá ani   procento společného, stále   se tam něco děje - film je   krásný také obrazově,   strašně se mi líbilo   zakomponování jejích   obrazů do filmu, obzvlášť   pak zčásti animovaný   příběh v Americe byl   naprosto originální a nový,   což mě u filmu vždycky   potěší. Tenhle film by si   zkrátka žádný filmový   fanoušek neměl nechat   utéct.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Salma Hayek si roli Fridy   doslova vydupala a myslím,   že ta ženská věděla, do   čeho jde. Všichni si   mysleli, že je na něco   takového až moc   „pěkná“, ale ona všem   ukázala, že pro roli, kterou   chce, dokáže udělat   všechno. No a k tomu Alfred   Molina, můj oblíbený herec,   který má prostě něco do   sebe vždy, když natáčí.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Jelikož mám ráda tvorbu   Fridy Kahlo, tento film jsem   rozhodně shlédnout musela a   rozhodně jsem nelitovala. I   kdybych nebyla obdivovatelka   jejích obrazů, tak by se mi   film líbil. Skutečně   povedený, strhující film,   vyprávějící o bouřlivém   životě této malířky,   stojí rozhodně za   podívání.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2006
životopisný film
Životopisný snímek nám   přibližuje osudy mexické   malířky Fridy Khalo. Plusem   filmu je i vykreslení doby,   kdy tato malířka žila. Tj.   první poloviny dvacátého   století. Kladně hodnotím i   výtvarnou stránku filmu a   práci kamery.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2006
Skvělý film, i když k   dokonalosti tomu něco chybí;   řekl bych, že zaujme hlavně   feministicky založené ženy.   Mě nadchla hlavně kamera   díky barvám a kompozici   scén. Pro Salmu Hayek je to   zatím životní role a díky   obočí je opravdu   nezapomenutelná.
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Frida dokazuje, že Salma   Hayek dokáže i něco víc   než jen ukázat vnady....Sice   má film nějaké mouchy, ale   jinak je to slušný   životopis mexické malířky,   o které bych jinak neměla   ani potuchy:)
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2004
Frida Khalo aneb Salma Hayek a její životní role
Příběh popisuje život   Fridy Khaloové, to je   všeobecně známá věc. Že   se to ale povede takhle   realisticky opravdově   zfilmovat, to jsem nevěřila,   dokud jsem neviděla. Navíc   S. Hayek se na to hodí víc   než kdo jiný. Celý film   jsem doslova hltala, až ke   konci mi to připadalo trochu   jednotvárné. Úplný konec   to ale všechno zas dal do   pořádku.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Film zachytil život známé   mexické malířky na   začátku dvacátého   století. A aby to bylo   přesné, bylo to poutavě   vylíčené; jak Fridiny   strasti s vlkelým úrazem,   tak i její neshody s   věčným proutníkem Diegem.   Přesto všechno na konci   filmu zjistíme, že Frida   Kahlo, která byla velice   benevolentní v otázce sexu,   měla přese všechny   nástrahy celkem dobrý   život.
Ne každý   biografický film dokáže tak   dobře vylíčit život   právě jako film Frida Kahlo   - Obrazy vášně.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Skvělý film. Krásné   pojetí a ještě lepší   vyobrazení okolního světa.   Jen jsem myslel, že nám   režisér ukáže Fridu víc z   té umělecké stránky, ale   asi je dobře, že to   neudělal.
cold
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2004
Salma není nejen pěkná baba, ale i skvělá herečka.
Tak toto jsem opravdu   nečekal. Jestli jste znali   Salmu jen jako sexbombu z   akčních filmů (V desperádu   jí to, ale moc slušelo), tak   vám tento film vyrazí   dech.
Salma zde hraje   kulhavou, vousatou mexičanku.   Tedy nemá čím zaujmout.   Jenže ona zde, společně s   kolegou A. Molinou,   předvádí herecký koncert.A   ten vás musí zaujmout.
Život mexické malířky   nebyl med, ale láska mezi ní   a jejím manželem nebyla jen   frází. Tito dva lidé se   skutečně milovali (i když   jejich život byl dosti   zvláštní).
Haykova   si tento film doslova vydupala   a jde poznat, že pro něj   udělala vše co mohla i   nemohla (i vousy si nechala   narůst).
Už jen   kvůli ní stojí za to vidět   tento příběh, lásky,   zrady, vášně a   objetování, mexické   malířky Fridy Kahlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85989minih85989Zombie Apocalypse (2011) [TV film] 
Zombie Apocalypse n
minih15998minih15998Počestné paní pardubické (1944) 
Počestné paní pardubické n
minih40496minih40496Pusinky (2007) 
n
minih23122minih23122Vyšší princip (1960) 
Vyšší princip n
minih156371minih156371Hadí doupě (2017) 
Crooked House n
minih19644minih19644Stav obležení (1998) 
The Siege n
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n
minih182502minih182502Poslední výstřel (2021) 
The Marksman n
minih9567minih9567Jen blázni spěchají (1997) 
Fools Rush In n
minih72362minih72362Kočičí hra (1982) [TV divadelní představení] 
Kočičí hra n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

17:15 - 18:10

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

46 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10