Duben
ohodnotit

Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas

Flintstones 2: Viva Rock Vegas

Další název:
The Flintstones 2 / The Flintstones 2: Viva Rock Vegas / Flintstoneovi 2
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
27.7.2000
„Fred a Barney se vydají hazardovat do Las Vegas...“
Popis / Obsah / Info k filmu Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Fred právě složil zkoušky v řízení brontojeřábu a jde to s kamarádem oslavovat do bistra, kde jako servírka pracuje dobromyslná Betty. Ta se v dobré víře ujme Vilmy, kterou považuje za bezjeskyňkyni, netuší však, že dívka pochází z bohaté rodiny a že právě utekla se snobské hostiny, kde ji chtěl o ruku požádat bohatý Chip Rockefeller. Fred se pokouší sbalit Betty a přitom dohodí Vilmu Barneymu. Další den se čtveřice vydá na pouť, kde Fred zjistí, že si rozumí spíše s Vilmou než s Betty, zatímco u Barneyho je tomu právě opačně. A tak se kamarádi dohodnou, že si přítelkyně vymění. Potom však Vilmu najde matka Pearl a přemluví ji, aby se vrátila domů, alespoň na otcovy narozeniny. Dívka souhlasí, ale pozve na oslavu také své nové kamarády. Když Fredův malý dinosaurus zničí hostinu a Pearl Freda vyhodí, jde Vilma s ním. Lstivý Chip Rockefeller se však potřebuje s Vilmou oženit za každou cenu. Má totiž velké dluhy, které chce zaplatit z jejího bohatého věna. Připraví na Freda podraz a také ho obviní z krádeže drahého šperku.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
S pomocou malého dinosaura Dina a zeleného mimozemšťana Gazoo vyrazí Fred (Mark Addy) a jeho najlepší kamarát Barney (Stephen Baldwin) so svojimi priateľkami Wilmou a Betty na bláznivý víkend do Rock Vegas!

Vďaka novému hereckému obsadeniu a mnohým postavičkám z oscarovej dielne Jima Hensona prežijete s filmom Flintstonovci 2 - Viva Rock Vegas skvelú zábavu - yabba-dabba-doo!

"Ak sa vám páčil 1.diel Flintstonovci, tak do týchto sa určite zamilujete!"


Autor: Technotronic

Popis / Obsah / Info k filmu Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Fred Flintstone (v češtině Fred Pazourek) a jeho nejlepší přítel Barney Rubble (tedy Oblázek) mají důvod k oslavě. Právě se stali absolventy Brontojeřábové Akademie a získali tak dobrá místa v lomu. Zato půvabná a navíc bohatá Wilma má slzy na krajíčku. Musela utéct z domova, protože její panovačná matka ji chce provdat za úspěšného, ale namyšleného a nudného Chipa. V nouzi pomůže servírka Betty, která Wilmě nabídne kamennou střechu nad hlavou i práci v restauraci. Právě tady se ti čtyři setkají, a protože si padli na první pohled do oka, je společný výlet do nedalekého zábavního centra v Rock Vegas jen otázkou překonání prvních rozpaků. Intrikán Chip má ale jiné plány. Chce Freda v očích Wilmy i její rodiny naprosto znemožnit. Jenže i v době kamenné láska hory přenáší...

Obrovský celosvětový úspěch prvních "hraných" Flintstoneových, kteří dali kreslenému seriálu Williama Hanny a Josepha Barbery nový rozměr i zcela specifický humor, byl neklamným znamením, že volné pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. A tak jsou tu znovu nám už dobře známí hrdinové. V novém hereckém obsazení a s příběhem, který vlastně předchází prvnímu dílu. Jenže o dějovou posloupnost v případě komedie z doby kamenné opravdu nejde. Hlavním zdrojem zábavy a humoru je opět gejzír nápadů, jejichž prostřednictvím tvůrci transponovali návyky i zlozvyky současné civilizace do "prehistorických a předcivilizačních" kulis. Objeví se v nich tentokrát i mimozemšťan a zazpívá Mick Jagger. Nevěříte? Přesvědčete se!


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Příběh: Fred Flintstone a jeho kamarád Barney Rubble se právě stali absolventy Brontojeřábové akademie. Za svoje diplomy získali dobrá místa v lomu, a tak už jen zbývá poohlédnout se po nějakých hezkých holkách. A štěstí oběma do života vstupujícím mladíkům přeje. V restauraci jim padnou do náručí dvě sličné děvy a je z toho láska na první pohled. Jenže matka jedné z dívek měla o dceřině nastávajícím trochu jiné představy.

Druhý díl taškařice o obyvatelích brontosauří vesnice z doby kamenné vznikl na základě úspěchu původního filmu. Po jeho shlédnutí je však nad pravěké slunce jasnější, že jednička by nám bohatě stačila!
Nové pokračování Flintstoneových prvnímu dílu dějově předchází. Tentokrát se vše netočí jen okolo obou hlavních hrdinů, ale i kolem půvabné Wilmy, která musela utéct z domova. Nekompromisní matka jí totiž vybrala za manžela nudného a namyšleného Chipa. Na druhou stranu právě díky tomu se Wilma ocitla u servírky Betty, která poskytla uplakané krásce azyl. A pak obě potkaly své životní lásky z lomu (jak romantické!).
Čert vem dějovou posloupnost. Oba mladíci evidentně nemají
s dívkami moc zkušeností, což by spolu s piklemi pomstychtivého a intrikánského Chipa mohlo navodit řadu komických situací. Jenže... Na Flintstonech 2 sice pracovali hned čtyři scenáristé najednou, ale o to větší sprchu divákovi připravili.
Na jasně předurčený základ jsou scénky přilepovány tak neuměle, že se takto postavený dům nezhroutí až v závěru, ale už po prvních deseti minutách. Ústřední čtveřice se zmítá mezi prvoplánovitými vtipy, nudným dějem a scénkami, z nichž nepokrytě dýchá trapnost. Jediné, co lze na filmu ocenit, je fakt, že ho tvůrci sestříhali „jen" na hodinu a půl. Ovšem ani to není k vydržení bez krabičky uklidňujících pilulek, hory popcornu a několika litrů hodně sladké coly.
Producenti Flintstoneových si zjevně musí o divácích myslet, že jsou naprostí blbci, kteří od raného dětství každý den v televizi sjíždějí pořady typu Natočto! Pokud jste ten případ, pak je druhý film o lidech z kamenné vesnice váš šálek čaje. Ba co víc, ještě ho dostanete ve svěžím barevném kabátě.

VERDIKT
Pokud jste viděli jedničku, už se pravděpodobně znovu nespálíte. A pro vás ostatní pozor: do kina vyražte v ohnivzdorném obleku!
Jan Kábrt TotalFilm 2000/6/79

Autor/Zdroj: Kábrt Jan/Total Film


Obraz: 1,85:1; Zvuk: Dolby Digital 5.1 (anglický); Titulky:14 verzí včetně české
První Flintstoneovi nebyli žádným extradílem, ale měli téměř vynikající obsazení (a digitální triky tehdy ještě nebyly tak okoukané jako dnes). V tomto prequelu jsou role obsazeny bídně. Přičemž vrcholně odporná představitelka Wilmy a Barnie v idiotickém podání jednoho z Baldwinovských (Stephen) klonů (proboha, kde se fláká to kanadské letectvo?!) jasně vedou soutěž o nejnesympatičtější filmovou prezentaci cartoonové postavičky.
OBRAZ: Jednoduše perfektní, kromě trošku vyššího šumu na několika málo místech mu lze sotva co vytknout. Ostrost, barevnost, čistota masteru a digitalizace - vše bezchybné. Člověka zamrzí, že druhořadé novinky mají tak brilantní transfer, zatímco často jen pár let staré významné snímky vypadají leckdy o pořádný kus hůř.
ZVUK: Velmi dobrý, ale z průměru standardního 5.1 mixu nijak nevybočuje. Dá se ovšem v klidu nechat běžet bez neustálé regulace hlasitosti. I když třeba dopad létajícího talíře vás trochu probudí z letargie. Když ne on, tak alespoň velmi čistě podané písničky, které jsou jedním z mála světlých okamžiků filmu.
EXTRA MATERIÁLY: Zahrnují nepříliš zajímavý film o natáčení (15 minut), trajler a obvyklé textové informace o natáčení, biografie osmi herců a režiséra. Pro majitele DVD-ROM přehrávačů nabízejí další informace o filmu, zvukové záznamy rozhovorů a jiné materiály. SEČTENO A PODTRŽENO: Velmi slabý film na DVD s výborným obrazem, kvalitním zvukem a pár nijak ohromujícími extra materiály. Děti, které by asi jako jediné tento film trochu uspokojil, by ale jistě uvítaly spíše český dabing, se kterým šel film v kinech a který na tomto disku schází.
Premiere 2001/1/102

Autor/Zdroj: /DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Po šesti letech od první hrané filmové adaptace populárního kresleného seriálu ze šedesátých let o pravěké rodině Flintstoneových ) vznikla komedie Flintstoneovi 2, jejíž děj ovšem prvnímu snímku časově předchází. - Mimozemšťan Gazoo je vyslán na Zemi v době kamenné, aby prozkoumal místní metody rozmnožování. Po přistání v Bedrocku si jako objekt svého vědeckého zájmu vybere hromotluckého brontojeřábníka Freda Flintstonea a donutí ho najít si partnerku. Fred si opravdu padne do oka s dívkou Vilmou. Ta utekla od bohatých rodičů, neboť afektovaná a snobská matka Pearl ji nutila do svatby s Chipem Rockefellerem. Odvržený ženich pozve Vilmu a svého soka i s jejich přáteli Barneyem a Betty do nového kasina v Rock Vegas s podlým záměrem zmocnit se dívky a hlavně jejího věna. - Oproti filmu z roku 1994, který byl zajímavý zejména pravěkými civilizačními vymoženostmi a vynalézavými adaptacemi současných reálií do doby kamenné, je ve Flintstoneových 2 podobných nápadů pomálu a diváci se nedočkají ani žádné takové atrakce, jakou byla v „jedničce" Elizabeth Taylorová (nahradila ji u nás méně známá Joan Collinsová). Tvůrci se opírají o velmi řídký scénář; jehož hlavní zápletka (muž z vyšších vrstev se snaží intrikami překazit vztah své vyvolené s chudým mládencem) je nestoudně podobná příběhu Titaniku (1997), včetně klenotu, narafičeného v mladíkově kapse jako důkazu krádeže. Posun děje o několik let nazpět umožnil producentům nahradit původní známé herce (Johna Goodmana, Rieka Moranise, Elizabeth Perkinsovou nebo Rosii O'Donnellovou) jinými představiteli, působícími především v TV seriálech. Z nich se však jen málokterý vyhnul křečovité stylizaci. - „Zábavnost" filmu, těžící mj. z úlisného chování sexuálně neukojeného vlezlého mimozemšťana, ze senility Vilmina otce či z nesmyslné parodie na Micka Jaggera a nevyhýbající se ani dinosauřímu bzdění, může uspokojit jen věru velmi nenáročné publikum.
Ondřej Hokr, Filmový přehled 2000/7/15,

Autor/Zdroj: Hokr Ondřej/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Flintstoneovi (1994)

 Flintstoneovi (1994)
Flintstoneovi n
The Flintstones
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian Levant

(pokračování)

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

44 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

54 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376545
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10