Duben
ohodnotit

V zajetí démonů 2

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Další název:
V zajatí démonov 2 (SK)
Rok:
2016
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
9.6.2016

Obsah filmu V zajetí démonů 2

 
Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy.

Freeman Ent.

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Recenze: V zajetí démonů 2

Dvojka je určitě lepší než jednička. Ale … číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
James WanJames Wan  
hraje:
Vera FarmigaVera Farmiga.....Lorraine Warrenová [42]   
Patrick WilsonPatrick Wilson.....Ed Warren [42]   
Franka PotenteFranka Potente.....Anita Gregoryová [41]   
Frances O'ConnorFrances O'Connor.....Peggy Hodgsonová [48]   
Sterling JerinsSterling Jerins.....Judy Warrenová [11]   
Madison WolfeMadison Wolfe.....Janet Hodgsonová [13]   
Simon McBurneySimon McBurney.....Maurice Grosse [58]   
Bonnie AaronsBonnie Aarons.....Demon Nun [36]   
Steve CoulterSteve Coulter.....otec Gordon [55]   
Abhi SinhaAbhi Sinha.....Harry Whitmark [26]   
David ThewlisDavid Thewlis  
Javier BotetJavier Botet  
Maria Doyle KennedyMaria Doyle Kennedy  
Shannon Kook-ChunShannon Kook-Chun.....Drew Thomas   
scénář:
James WanJames Wan  
Carey HayesCarey Hayes  
Chad HayesChad Hayes  
David JohnsonDavid Johnson  
námět:
James WanJames Wan.....příběh [39]   
Carey HayesCarey Hayes.....příběh [55]   
Chad HayesChad Hayes.....příběh [55]   
hudba:
Joseph BisharaJoseph Bishara  
kamera:
Don BurgessDon Burgess  
střih:
Kirk M. MorriKirk M. Morri  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR, Freeman Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V zajetí démonů 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Zase ti duchové...
Tak to se na mě nezlobte, ale na to kolik je   kolem tohodle filmu humbuku, to stojí za starou   bačkoru. I když nebudu brát v potaz, že   obecně nemam rád horory s dětmi v hlavní roli,   tak to bylo hrozný. Jak už tu je mnohokrát   řečeno, tak od jedničky se to liší...no   vlastně v ničem. Bohužel ani když se slepí   dohromady snad všechny hororové postupy, které   jinde fungují, nezaručí dobrý film. Tady to   působí jen jako přehlídka klišé už   milionkrát viděných a okořeněných naprosto   iracionálním chováním jednotlivých postav.   Možná, že jsem trochu náročný v tom co si   představuju jako děsivý. Každopádně   půlhodinový bušení do vrat místo toho abych   vzal klíč a odemkl nebo bezhlavě se vrhal na   suicide mission i když všude vidíte značky s   nápisem "It´s a trap" to mě spíš   irituje než děsí. A pak je tady ten Crooked man   - opět naprosto zbytečná pasáž v už tak   neuvěřitelně dlouhym filmu. Výsledek a   zážitek je tedy nudný a utrápený a nikoli   stašidelný, což je u hororu docela průšvih.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2018
V zajetí démonů 2 je film, který si patrně   užijete mnohem více, pokud věříte v tento   druh nadpřirozena (tj. v duchy a křivé pány a   tak podobně). I přes ty uvedené nedokonalosti   (na atmosféře doby se taky dalo zapracovat) je   to ale pořád o něco lepší podívaná než   nízkorozpočtová Annabelle. Ta tu – stejně   jako Franka Potente, kterou jsem v hollywoodském   filmu neviděl snad od Bournova mýtu a její   účast mě osobně proto velmi potěšila – má   mimochodem cameo, když se objeví jakožto   zabezpečený artefakt za tím sklem, kam patří   už od minule. Uvidíme, jestli bude i trojka,   protože to vypadá, že takovýchto příhod   mohlo být všude na světě dost. Doufejme, že   bude mít lepší scénář, jelikož se třeba   nelze jen tak přestat divit tomu, že by žádnou   z postav kupříkladu vůbec nenapadlo   vyhodit/zlikvidovat to rohové křeslo. Podle   toho, co je o něm ve filmu řečeno, by to   patrně téměř jistě zabralo.
POMOthy
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2018
Na to, že si dal Wan s pokračovaním najlepšej   americkej duchariny posledných rokov tak načas,   je prekvapivo neprekvapivý. Nováčikov musí   jeho famózny štýl ohromiť, je zkrátka o   triedu vyššie než všetci strašiaci naokolo,   ale kto už ho dobre pozná, pre uspokojenie   potrebujete scenáristickú pridanú hodnotu. A   tá tu nie je. Presun do Anglicka osviežil, ale   priebeh riešenia prípadu Hodgsonových robí v   žánrových klišé naopak kroky späť.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2018
Nejsem největším hororovým fanouškem na   světě, ale Jamese Wana znám a jeho tvorba je   legendární, to potvrzuje i The Conjuring 2, kde   se setkáme s duchem, démonem a ... čertíkem z   krabičky?(Crooked Man). .. Vše zasazené do   deštivé Anglie 70. let. ..Kamera, hudba, herci,   gradace i napětí a lekačky jsou podle mého na   jedničku a málo jaký film se dokáže tomuto   dílu vyrovnat. Sice závěr filmu s boss fightem   byl velmi rychlí a některé nelogické části   snímku ubírali na hodnotě, tak ale samozřejmě   i dopomáhali k lepšímu prožitku jako celku. ..   A divím se, že je zde tolik průměrných   hodnocení, protože jestli tohle je průměr tak   by se mělo na ČSFD zavést i mínusové   hodnocení! . .... HODNOCENÍ: 85%
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Nestáva sa často, že pokračovanie nejaké   filmu/príbehu je podobne dobrý, prípadne   lepší ako ten predchádzajúci. V žánru horor   je to však takmer vylúčené. To ale neplatí   pre film „The Conjuring “, ktorý nielenže   drží úroveň predchádzajúceho filmu, ale   občas to aj mierne prekonáva. Ani tých 134   minút nevadí, pretože je to opäť celý skvele   režírovaný, zahraný a hlavne natočený.   Opäť nadpriemerná vec a gratulácia smeruje k   pánovi Wan. Osobné hodnotenie: 81%
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA   $102,119,412║Tržby Celosvetovo $315,719,412▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,544,448║   Tržby za predaj DVD v USA $4,869,588║ Ach jaj,   škoda, budem sa opakovať ale zas tu máme   trošku zbytočné pokračovanie, ktoré už   dejovo tak neberie ako prvý diel, prvá polovica   ešte ako tak funguje, buduje sa napätie,   atmosféra miestami vďaka hudbe príjemne hustá,   herci fajn, len škoda že v druhej polovici sa   začne viac tlačiť na pílu a dej sa chce niekam   viac nasmerovať až zauzľovať, lenže uviazne   to v nejakých tých banálnostiach a dokonca   niektoré tie ako že odľahčenia nepadnú na   úrodnú pôdu a kazia dojem, v podstate sa to   akoby pretransformovalo z Exorcistu na   neuceleného Insidiousa, kde je ten kameň úrazu,   čím tu máme slušný horor ale nie dôstojné   pokračovanie. /videl v kine: 75%/
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2016
Démoni se vrací v plné síle!
Nebývá zvykem aby druhé nebo jiné další   pokračování bylo na stejné nebo možná i   lepší úrovni než první film. Zde se povedlo   dobře navázat a další boj s démony se vyvedl.   Opravdu jsem se bál a lekal, měl jsem husí   kůži a rodině jsem fandil a bylo mě jich   líto. Fungovala technická stránka i nápady,   zkrátka ani napodruhé to neomrzelo. Problém   vidím ve dvou věcech. 1) hrozně rychle se   podařilo porazit hlavního ducha a strůjce   všeho zla. Tam to chtělo delší souboj. 2) Film   je zbytečně dlouhý kdyby měl řekněme 110 -   114 min. strašení by bylo údernější, takhle   se to moc roztahovalo. Jinak působivý,   strašidelný, temný film, který umí vylekat a   vtáhnout.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2016
O chlup slabší než jednička,pro mě osobně   méně napínavější a děsivější,scéna s   holčičkou na posteli s hrubým hlasem trochu   kopie jako z Vymítače ďábla,na druhou stranu   některé scény vydařené děsivá ženská jako   démon který vyleze z obrazu-super,herecky   podobné jako jednička takže v poho.
Forrest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Wan se vrátil k tomu, co mu jde nejlíp a   přináší nám další lekací maraton. Ale   vzhledem k tomu, že se pracuje pořád s tou   samou látkou, už není tak snadné diváka   vylekat, aspoň já byl celkem v klidu po celý   film.
Přesto se najdou pasáže, kdy i   ostřílený fanda hororů poposkočí ze   sedačky. Filmu dost napomáhá i hlavní dívčí   role Madison Wolfe, která podala přímo   oscarový výkon a bez ní by ani nemělo cenu   točit. Jinak Vadak i Crooked man se mi líbili a   byli dobře ztvárnění. Závěr se mi zdál   uspěchaný, přesto jsem ale celkově spokojený,   i když omdlévat hrůzou nebudete. Nicméně se   budu těšit na další hrůzunahánějící flick   od tohoto folmového mága.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2016
Volné pokračování do sebe nabralo už daleko   více motivů a postav z různých hororových či   paranormálních snímků a kupodivu to do sebe   dobře zapadá. Vývoji scén se dává více   času, takže mrazivá atmosféra nabírá na   síle pomalu avšak efektivně. Díky tomuto faktu   je také o něco delší stopáž. U některých   scén ale bohužel tento postup vytváří dojem   onoho natahování přeci jen až neskonale moc.   Když se prostě dlouho až předlouho stále nic   neděje, zážitek se pomalu obrací v nudu a to   jistě nebylo záměrem. Stejně jako posledně je   příběh pro veterány takovýchto snímků opět   předvídatelný, ale pro novou diváckou generaci   se jedná o úžasný filmový zážitek, který   snad probudí touhu vidět i ty mnohé   předchozí. Takový Poltergeist je jasná volba
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih70831minih70831Nude Nuns with Big Guns (2010) 
Nude Nuns with Big Guns n
minih62407minih62407Nesmrtelný bojovník (2007) 
Opapatika n
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih9864minih9864Kalifornie (1993) 
Kalifornia n
minih3534minih3534Banánový Joe (1982) 
Banana Joe n
minih80079minih80079Není kam utéct (2011) 
A Lonely Place to Die n
minih41382minih41382Hory mají oči (2006) 
The Hills Have Eyes n
minih40504minih40504Polární oáza (2005) 
Guy X n
minih43623minih43623Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian n
minih58964minih58964Únos (2008) 
Bo chi tung wah n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Sestra (2018)

 Sestra (2018)
Sestra n
The Nun
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Corin Hardy

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

The Conjuring 2 Remake (2016) [Video]

 The Conjuring 2 Remake (2016) [Video]
The Conjuring 2 Remake n
 
Žánr: horor
Země: Švédsko
Režie: Simon Logan

(remake)

Annabelle (2014) [2k digital]

 Annabelle (2014) [2k digital]
Annabelle n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John R. Leonetti

(pokračování)

V zajetí démonů (2013)

 V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů n
The Conjuring
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

V zajetí démonů 2 (2016)V zajetí démonů 2 (2016)V zajetí démonů 2 (2016)V zajetí démonů 2 (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani