Duben
ohodnotit

Underworld

Další název:
Underworld: Boj v podsvětí
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
27.11.2003
„Poslední bitva o nadvládu“

Komentáře k filmu Underworld

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 57
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Velmi milé překvapení od   tohoto hororového filmového   počinu. Byl jsem velmi   spokojen po jeho shlédnutí.   Mělo to správně vyvážený   a napínavý děj. Konec byl   přece jen trochu   překvapivý..
Dost   dobré efekty a triky.
Také velmi luxusní   herecké obsazení.
Nejvíc se mi ovšem   líbil B.Nighy v roli Viktora,   nejsilnějšího z upírů.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Začíná další výborná   akční série o upírech   tentokrát v čele s kráskou   K.Beckinsale.Po Bladeovi   další zábavný horor plný   akce a napětí.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Nejlepší díl z celé   Underworld trilogie. Od   začátku až do konce vás   nenechá na pochybách o   dramatičnosti sporu upírů a   lykanů. Akční scény jsou   originální, hudba už tak   napjatou atmosféru ještě   více zdůrazňuje. Z tohoto   fiktivního světa dýchá   nemrtvý život. Opravdu   výborný námět i filmové   zpracování. Škoda, že se   to nedá říct i o jiných   filmech s upíří tématikou.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Jo pěknej filmeček, když   jsem ho prvně viděla,   věděla jsem že i   pokračování bude skvělé,   Kate Beckinsale je v tomto   filmu skvělá!! Už se   těším až shlédnu i   třetí porkačování..!!
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2011
"Podsvět" mě   nejvíce zaujal stylistikou.   Při prvních záběrech   uhlazených, unuděných   upírů a divokých lycanů   jsem si hryzal pěst   nadšením jako Kubrick při   natáčení scény   "singing in the   rain" do Mechanického   pomeranče. Estetika je   vypiplaná, každá scéna je   správě temná, hutná, a   nutno dodat hodně tomu   pomáhá Kate Beckinsale.   Zpracování je dle mého   názoru geniální. Souboje   nepůsobí hloupě, obě rasy   využívají svých   předností a nesetkáme se   zde s logickými paradoxy,   které jsou u amerických   sci-fi tak běžné. Příběh   je nadprůměrný a ani konec   není tak snadno   předvídatelný. Škoda jen,   že Underworld zapadl mezi   zprofanovanějšími filmy   roku 2003, jako jsou Matrixy a   Lotři. 95% = 10* palec ke   hvězdám
Ba.tista
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Dobrý film. Filmy o upírech   a vlkodlacích mají něco do   sebe. A tento fil je ještě k   tomu dobře udělaný a má   jakýsi děj.
Lusinka1312
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Po staletí obývají Zemi   dvě rasy, které nepatří do   lidského rodu.   Aristokratičtí VAMPÝŘI   čili upíři a jejich zavilí   nepřátelé, brutální   LYŘANÉ. Vlkodlaci. Lidé na   jejich existenci nevěří,   traduje se jen v pověrách a   hororových příbězích. Ale   oni zde jsou a vedou odvěký   boj na život a na smrt o   nadvládu nad těmi   druhými.
Mohlo by se   zdát, že ta byla jednou   provždy nastolena, jenže   zdání klame. Je o tom   přesvědčena vampýrská   bojovnice Selene (v podání   Kate Beckinsale), která   odhalí, že Lyřané   chystají další velkou akci.   Tentokrát si brousí zuby na   mladého doktora –   člověka. Selene se snaží   mladíkovi jménem Michael   (hraje ho Scott Speedman)   pomoci a ochránit ho před   útokem z podsvětí. Aniž by   to tušila, současně se do   něj zamiluje… Čím více   se zamotává do   připravovaného únosu   Michaela, tím více   získává informace, které   ji děsí. Nezadržitelně se   totiž blíží okamžik   stvoření nového predátora,   který kombinuje sílu   vampírů i vlkodlaků.   Přitom nemá žádné z   jejich slabých stránek.   Takové monstrum by dokázalo   narušit rovnováhu obou ras,   a co hůře, zvrátilo by jí   ve prospěch Lyřanů.
lagony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2010
lagony
včera to bylo na čt1 a mně   to bavilo nevěděl jsem že   film s upírý který se   odehráva v součastnosti   není tak dobrej ale ten se   vydařil.
Isabella116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
podle mě je tento film   dobrý, odehrává se v   moderním světě, takže   lehce vtáhne do děje.   Upíři do toho! Nic proti   lykanům, ale přeměna v   upíra je přece jen trochu   důstojnější, než se   "roztrhnout" z   vlastního těla.
Skvělej film,   pokračování ještě   lepší=)
Dobrutka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Factica zajímavá filma   hlavně hlavní upíra. Já   film viděla včera a ještě   předtím v zima 2008 já   viděla seriál das černá   sanitka a tam na konec taková   chlap a to podovná reklama na   underworld a to se mne na   celá film líbila nejvíc!:-)
FDBMASTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2005
perfect
perfektni pribehovy film. moc   neni strasidelny ale hezka   herečka...určitě   doporučuji
andralin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2004
Underworl
Underworld je prostě úplně   super film . Má akci a   tajemno je prostě super .A   pokud ho někdo neviděl jen   doporučuji.
 
    Andralin
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2004
presne podle meho   gusta..upiri, lykanti, vyborne   natocene souboje a jeste   milostny pribeh. neodolatelna   kombinace v napinavem filmu.   ale horor to neni.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2021
Válečná vřava mezi upíry   a vlkodlaky a s čím máme tu   čest nám je představeno   hned v prvních minutách   děje. Hororový koncept je   plně zachován, jen se   přešlo do impozantního   akčního žánru, který   nemá čím by zklamal.   Souboje mezi mýtickými   postavami v podobě drsných   přestřelek v takovémto   rozhraní tady snad ještě   nebyly. Temná atmosféra se   drží po celou stopáž, akce   je dostatek a celé to má   patřičný švih a výraznou   energii. Patrné jsou také   náznaky milostné etudy, ale   hodně se to drží na uzdě.   Říká se, že se jedná o   menší modernizovaný námět   příběhu Romeo a Julie a   když se na to řádně   podíváme, svým způsobem   tomu tak skutečně je.   Ohromným tahounem snímku je   Kate Beckinsale, coby   pohledná upírka Selene,   která je jako obvykle   přesvědčivá, takže její   fanoušci mohou být   spokojeni. Neobvyklý je   naopak fakt, že se tu   nevyskytují obyčejní lidé,   jako třeba ve snímku   ´Blade´ (1998). Jen jeden   lidský mladík v rámci   dějové zápletky a to je   vše. Lidí se prostě tato   válka netýká. Filmový   debut režiséra Lena Wisemana   je po technické stránce   prostě skvělý. Spojení   hororu a drsného akčního   žánru už u fanoušků   převážně hororových už   spíše budí rozpaky. U   mýtických postav jsou   prostě určité zákonitosti,   které tu jsou u některých   věcí naprosto rozbourány.   Ale dejme tomu, ještě to   není tak hrozné, aby se to   muselo zatratit úplně. Pro   našince je jinak   potěšující fakt, že se   venkovní scény natáčeli v   Praze. Všimnout si lze i   pražské scenérie na   filmovém plakátu. O zbytek   se už postarala Budapešť.   Snímek v obou žánrech   potenciál má a jestli   diváky osloví už záleží   na jejich přístupu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Boj vrcholí
Nikdy by som neveril, že ma   bude baviť podobný film.   Síce ma ako pubertiaka bavili   vlkolaci a upíri a čosi som   (ako správny metalista vtedy,   haha) aj to tom prečítal,   ale v tomto prípade (a aj   keď som o filme počul) som   sa bál, že pôjde o dáku   hlúpu hollywoodsku   zlátaninu. Ako som sa mýlil.   Teda možno to zlátanina je,   ale neskutočne baví. A to   som sa k dvd dostal náhodou a   dobre, že som ho nezavrhol a   pozrel (išlo o dvojku).   Osobne si myslím, že   jednotka je asi najlepšia.   Celé to má takú gotickú   príchuť, cítiť z toho to   Maďarsko a vyzerá to, že   tvorcovia tam vložili aj   niečo toho európskeho.   Luxusné sídlo, vila, či   priam zámoček, elegantné   kostýmy, patricijské   vystupovanie. Upíri. Lykani   sú tu skôr za zvieratá, ale   zvieratá, ktoré myslenie a   boj taktiež zdokonaľujú. No   všetci sú každopádne sexy.   Underworld je vlastne odveký   boj upírov s vlkodlakmi, aké   to klasické téma, avšak tu   je dej daný do dnešnej,   modernej doby. Meče nahradili   pušky, brnenie slušné   elastické oblečenie.   Obrovskou devízou Underworldu   je neskutočná atmosféra.   Všetko je tak potemnené,   neutešené, plačlivé. Na to   aké to je otrepané téma, je   to natočené skvele a baví   to, to rozhodne. Vôbec sa   nenudíte. Herci sú taktiež   výborní. Triky perfektné.   Dej pútavý. Selena má   podozrenie, že Kraven je   spolčený s Lucianom, vodcom   Lykanov. Prebúdza Viktora,   hlavného vodcu, ale ten nie   je veľmi nadšený. Má   prísť rada na čele s   Améliou, ale nechodí, čo sa   robí? Do toho všetkého   prichádza nočná mora   Viktora Michael, Viktor sa   totiž bojí najviac spojenia   týchto dvoch rás. Končí to   tak troška otvorene.   Najsilnejšia scéna rozhodne   v tom vlaku, keď ich   prepadli. To zvláštne ticho   akoby pred búrkou a potom   zvíjanie Lykanov, silná   scéna. Škoda Amélie, mohla   dostať viac priestoru
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
naprosto skvělej akční   horor s velice slušním   obsazením fantastické   obsazeni a k tomu skvělá   práce jak režije tak   kamery.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Tak ze všeho nejvíc mě   udivilo jak pokročil boj s   upíry a vlkodaky.Pamatuji si   že ještě nedávno bylo   potřeba česneku a   dřevěného kolíku ouha dnes   už mají kulky s tekutým   stříbrem a dením   světlem.Jinak perfektní   přeměny lykanů.Zatím vždy   válčily lidi proti těmto   netvorům však v tomto   snímku bojují proti   sobě.Opravdu to zanechá   dojem s těšením na další   pokračování.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Horor, upiri, vlkodlaci   (likani), zadna stara doba,   ale pritomnost. Ano, bojuji   proti sobe, kdo asi vyhraje,   ja osobne jsem celou dobu   fandil Kate, ale ne, ona se s   nim musela dat dokupy...   takze, dva - upirka a likan   proti zbytku..
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Je to taková směsice   akčního hororu se sci-fi   prvky, která nezaujme   každého, ale mě rozhodně   ano! Někdo si řekne, další   tématika s upíry a   vlkodlaky. Jenže tady to   máme vcelku v jiném   podání. Underworld má   úspěšná dvě   pokračování a je natočen v   odlišném světle než   známe, a podle mě dobře.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Ten film mam rad. Myslenka   boje Lykantu a upiry je sama o   sobe pritazliva, nikdo nevi,   kdo je dobry a kdo spatny,   atmosfera je perfektni, jen me   trochu mrzi, ze to Victor   nakonec prohraje (i kdyz pekne   huste:).
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2010
beretap
o staletí obývají Zemi dvě   rasy, které nepatří do   lidského rodu.   Aristokratičtí VAMPÝŘI   čili upíři a jejich zavilí   nepřátelé, brutální   LYKANÉ. Vlkodlaci. Lidé na   jejich existenci nevěří,   traduje se jen v pověrách a   hororových příbězích. Ale   oni zde jsou a vedou odvěký   boj na život a na smrt o   nadvládu nad těmi druhými.   Mohlo by se zdát, že ta byla   jednou provždy nastolena,   jenže zdání klame. Je o tom   přesvědčena vampýrská   bojovnice Selene (v podání   Kate Beckinsale), která   odhalí, že LYKANÉ chystají   další velkou akci.   Tentokrát si brousí zuby na   mladého doktora –   člověka. Selene se snaží   mladíkovi jménem Michael   (hraje ho Scott Speedman)   pomoci a ochránit ho před   útokem z podsvětí. Aniž by   to tušila, současně se do   něj zamiluje… Čím více   se zamotává do   připravovaného únosu   Michaela, tím více   získává informace, které   ji děsí. Nezadržitelně se   totiž blíží okamžik   stvoření nového predátora,   který kombinuje sílu   vampírů i vlkodlaků.   Přitom nemá žádné z   jejich slabých stránek.   Takové monstrum by dokázalo   narušit rovnováhu obou ras,   a co hůře, zvrátilo by ji   ve prospěch Lykanů.

zdroj. kfilmu.net
Zippy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2004
Úžasný film. Hrozně se mi   líbil. Mám rád filmy o   upírech. Zde, odvěká válka   mezi upíry a vlkodlaky, o   jejichž existenci neměli   obyčejní lidé až dosud ani   ponětí. Oblečení bylo   jistě ovlivněno Matrixem a   Bladem, ale to se mi na tom   právě líbí. Pěkné   bojové scény a   počítačové triky.   Přeměna z lidské podoby do   podoby vlkodlaka nebo   procitnutí mumifikovaného   upíra ze staré doby poté,   co do jeho ostatků byla   směřována čersvá krev.   Doporučuji milovníkům akce,   napětí, temných filmů a   vampirismu.
Halleluja
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Ukradli mi námět! Takový   byl můj prvý dojem z   kina.
Ne, vážně.   Někdy v patnácti jsem   napsala "sešit" o   boji upírů proti   vlkodlakům. Ale Romea a   Juliet jsem tam   neměla:-)Underworld se mi   celkem líbí i přes to, že   filmy typu Blade a Matrix mi   nic moc neříkají. Hodně se   za to zasloužila nejen   underground atmosféra, ale   hlavně věrohodný, věčně   štvaný, mučený a zmatený   (kdysi samotářský lékař)   Michael, který, chudák, do   poslední chvíle vlastně   doopravdy netuší, co se to   všechno stalo. Jeho   ochranitelka Selene je celkem   zajímavá-drobná s   bříškem a bojovnice, no...,   a kdyby měla co, možná by i   stihla hrát. Znala jsem ji z   filmu Téměř bez šance v   roli naprosto odlišné, no,   musela jsem si na ni zvykat.   Nejvýraznější postavou   celkově však zůstává   samozřejmě Viktor.   Největší chybou scénáře   je pak moment kdy Selene   trapně zachraňuje vlkodlaka   Michaela před vlkodlakem:-(
kavka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2006
Myslím že tenhle film je pro   lidi netoužící po potokách   krve ale zaměřením se   ubírá k hororovému tématu.   Film plný akce a romantiky   převlečený do upířího   kabátku,vcelku nevtíravým   způsobem. Pro mne příjemný   film na odreagování.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Kate Beckinsale jako upírka   Selena , která je bojovnici   proti vlkodlakům, ikdyž né   tak úplně. Akce je zde   hodně dobrá je hned na   začátku v metru. Efekty kdy   se proměnují vlkodlaci jsou   také ucházející.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2013
Film Underworld vypráví   příběh věčného a   nesmrtelného tématu upírů   žijících mezi námi, jen   trošku obohaceno o konkurenci   v podobě vlkodlaků. O   nějakým top scénáři či   hereckých extra výkonech zde   nemůže být ani řeč,   nicméně pro Kate Beckinsale   mám slabost už od Pearl   Harboru. Jedna z nejhezčích   hereček Holywoodu je nejenom   krásná, ale umí i hrát.   Docela mě i překvapil Viktor   alias Bill Nighy, který   přinesl do filmu zajímavej   náboj a velké oživení a to   doslova :) Pohodovej snímek   na pohodovej víkendovej   večer, kterej neurazí   --->80%
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Sice nic prevratneho, ale   hezky se na to kouka. Kata   Beckinsale vypada v to cernym   kondomu fakt sexy. Proste   hezky se na to kouka, i kdyz   se jedna o konzumni film.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2009
bitva se začína
Upíři a lykani svádějí   proti sobě už léta   válku.Selena nejlepší   bojovnice se setká s   člověkem,který se pak   promění v křížence obou   ras.Už od začátku je na co   se dívat....
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Upíri a vlkolaci, stále má   od nich zaujímali legendy.   Mal som rad filmy v ktorých   vystupovali tieto dve rasy.   Ale väčšinou to bolo buď o   upíroch alebo vlkolakoch. A   teraz som videl film v ktorom   bojovali tieto rasy.
Tvorcovia filmu sa mohli   trosku posnažiť a zistiť si   o upíroch hádam   najznámejšiu vlastnosť ,   ktorú pozná skoro každé   dieťa. Kate Beckinsale si   zahrala rolu krásnej upírky   Seleny, bojovničky proti   vlkolakom, túto rolu zahrala   výborné čo sa odzrkadlilo   aj na sledovanosti tohto scifi   hororu. Čo sa týka   zvukových aj špeciálnych   efektov sú na dosť vysokej   úrovni.
eragorn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Pokud se chci bát pustím si   tento film. Už vím jaký   vztah má mezi sebou upír a   likan. Fakt dobrý.   Doporučuji všem, kteří   mají rádi upíry a likany.
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Náhodou to vůbec není   špatný film. Máme tu upíry   a vlkodlaky válčící proti   sobě, celkem klasika. Jejich   spor je nám na začátku   vysvětlen poněkud   černobíle (protože ani   hlavní hrdinka nezná celou   pravdu) a o to víc pak   potěší konec, který není   úplně předvídatelný a   ukazuje některé postavy v   úplně jiném světle.   Stylizace filmu do tmavších   barev (děj se odehrává   pouze v noci) také není   škodu. Nechybí akce, trocha   té romantiky (které je tam   opravdu jen v náznacích,   žádná kýčovitá lovestory   se díkybohu nekoná) a Kate   Beckinsale je tu nehorázně   sexy ... většina se mnou   nebude souhlasit, ale pro mě   tenhle film má svoje kouzlo   ...
Ivik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2004
Underworld ie Blade 3
Underworld ie v poho filmik,   ale moc az niekedy napadite mi   pripominal Blade(to bude asi   tymi upirmi), a miestami aj   Matrix, to vsetko vsak   neznamena ze to ie kompilat a   milovnikom zanru Blade, Matrix   apod. vrele doporucujem.
Čestmír
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Černá je barva naše, z vás   zbude, lykani, jen kaše.   Upíři a vlkodlaci vždycky   přitahovali pozornost, ale   máloco se povedlo je   vykreslit ve slušné podobě.   Underworld patří k těm   filmům, které by měl   fanoušek fantasy znát.   Ačkoliv je místy naivní,   nechybí mu šťáva a   slušné prostředí. Kate   Beckinsale je navíc ve svém   oblečku a s odhodlanou   tváří zkřivenou bolestí k   sežrání...
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Underworld
Asi je ostuda vidět   Underworld po 9 letech od   svého vzniku, nevím proč,   ale nějak mě to nikdy   nelákalo,i když ve filmu se   vyskytují upíři a   vlkodlaci(tady Lycani). Kate   Beckinsale mám moc ráda a   nějak ta role mi k ní moc   nešla, ale to byl omyl. Obula   si boty Selene a neměla   chybu. V roli Michaela se   objevil sexy Scott Speedman   takže se bylo na co koukat,   co se týče vyobrazení vlků   mi přišlo trochu přehnané,   ale budiž. U filmu jsem se   nenudila ale zase jsem nebyla   úplně nadšená jak jsem si   předtavovala, že budu.   Nicméně se rozhodně   chystám na další díl   uvidíme co přinese.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Tento veľmi moderný akčný   sci-fi Underworld rozpráva o   boji medzi dvoma   znepriatelenými klanmi   upírov a vlkolakov, no   predovšetkým o nešťastnej   láske, ktorá je vďaka tejto   vojne predurčená k svojmu   zániku.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Příběh o probíhající   dlouholeté válce mezi upíry   a lykany.Hm, pěkné.Film   poslepovaný akčními   sekvencemi ve stylu Bladea a   Matrixu.Hm.Upírka Selene se   snaží zachránit vlkodlaka   Michaela před   smrtí.Aha.Takže taková   akčnější verze Romea a   Julie.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Výborná fantasy, super horor   a vizuálně naprosto   úžasný film. Až gotická   atmosféra je fakt úžasná,   bitky mezi lycany a upíry   jsou super, masky, triky,   všechno.
Co je ale na   filmu nejhezčí je ovšem   Kate. Je nádherná a je   neskutečně sexy. Zajímavý   film, hlavně co se týče té   stylizace. Podobných filmů   vzniká opravdu málo.
Jen mě mírně zklamal.   Příběhu se nedá vytknout   nic, ale to zpracování jsem   čekal ještě o něco   lepší. Ale je to kvalitní a   dá se na to koukat. Jeden z   nejpovedenějších filmů   podobného ražení. Výborná   zábava. Pokud se vám   nelíbí příběh, měli by   jste to zkouknout aspoň co se   týče té vizualizace. 75%.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2009
První filmový střet Upírů   a Lycanů. Ze všech   Underworldů opravdu asi ten   nejlepší, i když všechny   díly mají něco do sebe. Kdo   má rád upírské filmy a   tohle neviděl, měl by si   doplnit mezery ve vzdělání.   Efektově výborný film.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2006
Dlouho jsem se díval jen na   pěkné obrázky a až   postupem času jsem objevil i   trochu víc.Nádherná a   tajemná akční jízda   postrádající lepší   příběh a určité   kouzlo,které příběh   osladí.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Pravda je, že to je   béčkový film ale je to taky   hlavně béčkový   nářez...Myslim si že z   tohoto příběhu vytřískali   co se dalo...bylo tam   napětí, akce a dokonce i   příběh na konci filmu se   dozvíme kdo jsou ti špatní   a kdo ti dobří takže to má   i zápletku...bitky ve stylu   Matrixu a do toho metalová   hudba...Upíři byli úplně   jiní než jak je známe ze 30   dní dlouhá noc...tady by je   člověk nepoznal...a   perfetní mi přišel přerod   člověka na upíro-vlkodlaka   ten byl fakt   dokonalej...závěrečná   bitka mezi Viktorem a Selen mi   přišla krapánek rychlá a   to useknutí hlavy docela   trapné...ale to nic nemění   na tom že jsem se dobře   bavil...ikdyž béčko s   nadhledem je pořád běčko!
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2006
I když film nic nového   nepřináši, má něco do   sebe. Částečně díky Kate   Backinsale, částečně díky   skvělé urban-fantasy   atmosféře.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Underworld mi na první   zhlédnutí přišel úplně   úžasný a vůbec mi   nevadilo, že kopíruje   slavnějšího Bladea,   vlastně je mi to jedno i   teď. Všímal jsem si zejéma   skvělého technického   zpracování, nádherné   práci z kamerou a   samozřejmě se radoval z   tempa jakým snímek utíkal.   Až na pár menších úseků   jsem ani neměl čas se nudit.   Efektivní souboje, efekty...   ale pořád je to jen   řemeslo, které troskotá   zejména na velmi jednoduchém   scénáři. Právě kvůli   něcu se tak tento snímek na   druhé zhlédnutí stává   obyčejným průměrně   zábavným videoklipem s pár   povedenými záběry
Ramilie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Začátek přehnaně akční,   vůbec to nedávalo smysl...   naštěstí se to brzy začalo   vysvětlovat a mohla jsem   začít sympatizovat s   postavami. Vzpomínky na   minulost zatím nic moc, v   dalších dílech je to lepe   vysvětleno.
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Škoda toho hraní si na A kategorii
Netuším proč se Underworld   snaží místy tvářit   hluboce, když si jinak   jednoduše vystačí s   Beckinsale v latexu a   svěžím tempem. Akční   scény jsou nadmíru   koukatelné, film má spád,   chybí mi tu akorát více   charismatičtější   obsazení. A jak jsem uvedl v   úvodu, kdyby si odpustil ty   prázdné dialogy a monology,   bylo by to ještě lepší.   Každou chvíli rozhodně   narazíte na inspiraci   Matrixem, tu Bladem, přesto   tento první díl (na rozdíl   od těch dalších dvou)   opravdu baví i po několika   shlédnutí.
MedvídekPu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2003
Něco mezi Bladem, Matrixem a Perníkovou chaloupkou
Jasně. Čím vice krve a   morbidity, tím lépe. Ale   není všechno tak špatné.   Dějová linka je sice   poněkud jasná, ale vadí to?   Seléne je upírka. Jejím   životním smyslem je hubit   vlkodlaky (bůhví proč ve   filmu důsledně označované   jako Lykané). Je to   pozůstatek jakési temné   minulosti, který přivedla   upíry a vlkodlaky do války.   V té upíři vpodstatě   zvítězili a vůdce Lykanů   (Lucian) byl zahuben. Upíři   se po této dramatické bitvě   minulosti (stovky let tomu   nazad) dokázali se vším   vyrovnat a najít cestu jak   "prostě žít".   Jediný problém je, že se   důsledně věnují snaze o   vyhubení posledních zbytků   vlkodlaků.

Jenže celé se to nějak   vymyká z rukou. Underworld je   z částí o lásce (Selené,   upírka, se vpodstatě   zamiluje do Michaela,   člověka, posléze   kousnutého vlkodlakem).   Zčástí o odvěkém tématu   zrady (Viktor, upír, není   nic jiného než moci chtivý   kariérista ochotný obětovat   uplně všechno) a pomsty   (Lucian, jak se nakonec   ukáže, vpodstatě není ten   uplně špatný).

A tak se všichni   prohánějí v podzemí   Londýna (ve skutečnosti   Budapešti), občas jezdí   pěknými auty v nadzemí a   občas se vyskytují v   dekadentně zvrhlém sídle   upíru, které vypadá jako   typická anglická   univerzitní kolej   (nadsázka). Do dokonalosti   dohánějí film pochopitelně   akční scény, které jsou   tak akční, jak to jenom   trikaři a rozpočet dovolil.   Střílečky, honičky a   vlkodlaci pobíhající po   zdech a stropech. Na závěr   samozřejmě tradiční souboj   nového druhu s   nejhlavnějším upírem.

A tak budete dvě   hodiny s potěšením koukat   na latexový obleček Selené   (Kate Beckinsale, Pearl   Harbor). Chvíli budete   přemýšlet jestli se máte   zamilovat do Selené nebo do   "čísla dvě",   Eriky (Sophia Myles, hrála v   "Z Pekla",   mimochodem). Samozřejmě vám   bude jasné, že Kraven (Shane   Brolly) je vlastně padouch. A   Probuzení Viktora (Billy   Nighy, foto níže) z   "hybernace" vás   vlastně už vůbec   nepřekvapí. Lucian (Michael   Sheen) a stejně tak jako   Michael Corvin (Scott   Speedman) vás taky   nepřekvapí. První bude   dostatečně zvrhlý a druhý   dostatečně průměrný.

Celé na   http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?   a=2007676&db=
king_pin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2006
čekal jsem od tohoto filmu   více bojového umění a   také více napětí jak je   třeba v Metrixu,ale jinak   musím uznat že ta baba je   super takovou mít doma:).....   podívejte se na ni velmi   půvabná.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Nablýskaná, kašírovaná   temnota. Atraktivní,   efektní, ale prázdná. Ve   srovnání s takovým Van   Helsingem je možná stylově   sevřenější, ale jinak je   to stejným způsobem   prvoplánové. Ale když jde o   hezké obrázky, proč ne.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2004
Prej Romeo a Julie
Někde sem se dočetl, že je   to hodně zvláštně pojátá   předělávka Romea a Julie.   Jestli znamená hodně   zvláštně tohle tak já sem   asi Satan teda Santa Klaus.   Ale dárečky vám nosit   nebudu. Nelíbilo se mi   obzvláště to, že až moc   věcí je ve filmu   okopírováno z kultovních   filmů typu Blade a Matrix.   Rozhodně nesnáším scénu,   kde slečna v latexu nechápe   k čemu jsou schody nebo   výtah potažmo kanál atd. a   prostřílí se podlahou do   sklepa. Ale jinak dobrý.   Kdyby neexistovala zjevná   podobnost s jinými filmy, tak   bych hodnotil tenhle film   určitě líp ale   plagiátorství fakt   nesnáším.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.4.2007
Tento film mě velmi lákal   už v roce 2003, ale prostě   jsem se k němu dostal až   nyní a jsem rád, že mohu   hned po jedničce vlítnout na   dvojku ... :@)
Film   není určen pro lidi co   chtějí přemýšlet nad   dějem a hledat mouchy ve   scénáři, je 100% určen pro   ty co se chtějí bavit a být   "poakčněni" ...   :@)
Mě ovšem mrzelo   to, že upíři byli takový   nijací (na můj vkus   strašlivě klidní).Z jejich   strany jsem tedy čekal   větší podívanou, avšak   Likani (vlkodlaci) no to byla   radost pohledět.Radost   pohledět byla samozřejmě i   na SELENE (KATE BECKINSALE),   která se mi opravdu velmi   líbila - velmi sexy a hrát   asi také umí!!! :@)
No já mažu na dvojku,   už se nemohu dočkat ...   zatím ČA :@)
SalamAleikum
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Mno tak na dvojku se zase   podívám ale...
Nevím   jak ostatní ale moc mě to   moc nevzalo. Jakože hodně   filmy tohoto žánru žeru,   ovšem musí to mít i   příběh a kouzlo. Moc jsem   nepochopila o co tam komu   vlastně šlo a jestli   režiser má raději vlkodlaky   nebo vampíry a proč zrovna   ta madam Selene byla   "vyvolená" a kdo   uklízí ten bordel po   zápasech na ulicích   poté.
Ovšem kdo   prožívá přerod člověka   na lycanta(?), probouzení   ztráchnivělého upíra a   kousání do tepen, ten   nedostatky překousne tak jako   já:o)
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Podsvětí
Řemeslně kvalitně odvedená   řež, akční maratón,   který je ideální pro   děsuplné probuzení diváků   uprostřed filmového večera   na téma: upíři. Vím, že   většina žen tento žánr   prostě nikdy nepochopí a   neocení. Ale pokud si   odmyslíme nesmyslný vztah   Selene s připitomělým   Scottem Speedmanem (tuto   pasáž považuju za   zbytečnou snahu o   přiblížení se dámskému   publiku), jde v podstatě o   ryze pánskou zábavu ne   nepodobnou sérii Resident   Evil. Hlavní hrdina v   podání chladné a nádherné   Kate Backinsale totiž jde   smrtonošování sakra od   ruky. Latex, krásný plášť   a pistole do každé ruky a   její sexepeal vzrůstá do   nebeských výšin. Co naplat,   jsem primitiv. Underworld je   ale skvělá zábava pro   kromaňonce...
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Film má efektní vizáž,   velmi schopné britské herce,   kteří tvoří většinu   osazenstva (od Billa Nighyho   jako Viktora, přes Michaela   Sheena jako Luciana, až po   Shaneho Brollyho jako   Kravena), a hlavně ďábelsky   krásnou Kate Beckinsale.   Zároveň mu ale chybí   jakákoli gradace a jakýkoli   markantní vývoj, který by   nestál jenom na kupě   žvástů o zradě a   bezpráví, které více a   více zamotávají divákovi   hlavu (postavy se navíc   místy chovají jako hrozní   pitomci), což je škoda   vzhledem k velmi slibnému   akčnímu rozjezdu v metru. Od   toho okamžiku už je jenom   hůř. Poté přijde první   odhalení, po něm strašně   dlouhé intermezzo, pak   další odhalení, ... a   hádejte, co přijde pak. Ani   ta akce už není tak   úderná, což platí i pro   rozhodující duely v   závěru, které   nepřinášejí jediný   originální nápad a navíc   jsou natočeny docela   chaoticky, aby nebylo nic   pořádně vidět. Van Helsing   byla alespoň přehledně   natočená a audiovizuálně   dokonalá akční sranda,   která utekla jako voda, což   se tedy o Underworldu říci   nedá.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Zatraceně slabý. A přitom   myšlenka boje úpírů vs.   vlkodlaci mohla fungovat na   výbornou. Jen mít lepšího   režiséra. Režisér se   snaží ve filmu přemýšlet   a totálně si tím   podkopává nohy jelikož mu   to vůbec nejde. A později se   v tom zrácí i divák. Mohly   by to třeba zachránit   akční scény ale těch je ve   filmu velice málo a navíc   jsou natočeny velice   špatně. Slabota.
MaKy92z
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Na môj vkus nič moc, a to   ani po dejovej stránke. Na   mňa tento film zapôsobil   skôr gýčovitým dojmom.   Jednoducho povedané, že   "UNDERWORLD" mi   nejako obzvlášť   nezaimponoval.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Underworld
Může celý příběh stát   na sexy upírce v latexu?   Bohužel ne, a Underworld mi   to dokazuje. Hlavní   protagonistka je bohužel to   jediné, na co se dá dívat.   Je sice hezčí než její   negližé předchůdkyně   Trinity z Matrixu, ale v   herectví trochu   pokulhává... Jinak nechápu   poslední módu superhrdinek   oblékat si na akci takto   "pohodlné" obleky.   Asi chtějí přilákat více   mužského publika? :-)
V nedávné době jsem   viděl spousty snímků od   upírů, ať už Blada, Van   Helsinka, či nové   Stmívání. Na poslední   místo tohoto žánru řadím   tento počin: souboje   nepřehledné, příběh   nepříběh, vzpomínky na   strašnou minulost   nepřesvědčivé, postupné   zamotávání k ničemu...
Mno, nechám se překvapit   dalším dílem, třeba pak   moje kritika bude znít lépe.   Jinak zajímavé, co filmový   průmysl udělal s vlkodlaky,   původně to byla úplně   jiná stvoření:-D
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Béčková blbost
Béčková blbost bez   napětí, strachu a   příběhu. Námět slabý a   přitom téma upíři a   vlkodlaci se mi líbí, ale   mohlo to být lépe   zpracované. Počítačové   triky nejsou na tak malý   rozpočet špatné, kvůli   tomu také dávám o   hvězdičku víc, ale slabé   herecké výkony, dějová   zápletka, zpracování řadí   film na béčkové kategorie.   Je to blbost do které se   divák nevžije, nesoucítí s   postavami a snímek nějak   nevnímá. Zde se budete   hodně nudit.
Tohleto   je jeden z mnoha   přehodnocenejch snímků,   protože taková kravina se   podle mého názoru nemůže   nikomu lbíit, ale svět je o   názorech a já beru, když   tomuhle filmu dá někdo 10.
Salám
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Buffy krotilka upírů
Ježiš to je zase   blbost...slátanina...   salámovina. Nuda od začátku   do konce. Scéna od scény   trapnějši a   trapnější..jednu chvili   jsou upíři neporazitelní,   pak tam s nima licani hazej   jak s hračkama, pak sou zas   likani jak barbíny...A co ta   mařka tam předvádí, za to   mě opravdu chytá stud ... je   to jako když si vymyslize   cokoli....syn šefa upíru je   mrtvej, pak mu rozřízne   břuch, strčí ruku do pupku,   namasíruje srdce a borec tam   zas běhá.
Nevydržel   jsem ani do půlky. A ten kdo   to zvládne do konce je   hroznej chudák. Neřku li ty   bábovky co to ještě kladně   hodnotí....zde neni nic,   žádna fantazie, žádnej   děj, žádny sci fi. Seriál   Buffy krotitelka upírů je   ještě hvězdná záležitost   oproti tomudle

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38562minih38562Legendy z Dogtownu (2005) 
Lords of Dogtown n
minih24947minih24947Vetřelec: Vzkříšení (1997) 
Alien: Resurrection n
minih95704minih95704Smrtelná past (1982) 
Deathtrap n
minih42336minih42336Alf (1986) [TV seriál] 
Alf n
minih41359minih413599 hráčů se smrtí (2005) 
House of 9 n
minih15629minih15629Pension pro svobodné pány (1967) 
n
minih112259minih112259Zlodějka knih (2013) 
The Book Thief n
minih37485minih37485Vetřelec vs. Predátor (2004) 
Alien vs. Predator n
minih94524minih94524Boj o dědictví (2011) 
The Reunion n
minih43729minih43729Inkvizitor (2005) 
The Mechanik n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Underworld: Krvavé války (2016)

 Underworld: Krvavé války (2016)
Underworld: Krvavé války n
Underworld: Blood Wars
Žánr: akční / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Anna Foerster

(pokračování)

Underworld: Probuzení (2012)

 Underworld: Probuzení (2012)
Underworld: Probuzení n
Underworld: Awakening
Žánr: akční / fantasy / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Måns Mårlind, Björn Stein

(pokračování)

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)

 Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)
Underworld: Vzpoura Lycanů n
Underworld: Rise of the Lycans
Žánr: akční / horor / thriller / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Patrick Tatopoulos

(pokračování)

Underworld: Evolution (2005)

 Underworld: Evolution (2005)
Underworld: Evolution n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

TV Program

ČT1 - RumplCimprCampr (1997) [TV fil...

15:55 - 17:25

8 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

ČT2 - Namibie, naděje a budoucnost

16:00 - 16:55

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Nebe a dudy (1941)

15:00 - 16:55

63 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Jak se budí princezny (1977)

16:00 - 17:55

3 minut již uběhlo
112 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764379
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178343

Poslední komentáře

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10