Duben
ohodnotit

Tísňová linka

The Call

Další název:
The Hive; Tiesňová linka; Tiesňový hovor
Rok:
2013
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
9.5.2013
„Všechno to začalo jedním telefonátem“

Obsah filmu Tísňová linka

 
Jordan Tirnerová (Halle Berry) je zkušená operátorka tísňové linky 911. Jednoho dne však následkem špatného úsudku selže a telefonát skončí katastrofou. Jordan je otřesená a neví, zda ještě může ve své práci pokračovat. Pak ale šílenec unese Casey Welsonovou (Abigail Breslin) v kufru svého auta a dívka zavolá na tísňovou linku. A Jordan má využít všech svých zkušeností, vhledu a rychlého úsudku k tomu, aby Casey pomohla utéct. Času moc nezbývá a Jordan si uvědomí, že se musí postavit tváří v tvář vrahovi, s nímž se v minulosti už...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Bondova kráska hraje ve slušném, ale předvídatelném thrilleru

Psycho, Mlčení jehňátek, Telefonní budka, Maniak. To jsou nejbližší příbuzní thrilleru Tísňová linka, který vstoupil do našich kin. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Brad AndersonBrad Anderson  
hraje:
Halle BerryHalle Berry..... Jordan Turnerová [46]   
Abigail BreslinAbigail Breslin.....Casey Welsonová [17]   
Morris ChestnutMorris Chestnut.....Paul Phillips [44]   
Michael EklundMichael Eklund..... Michael Foster [38]   
David OtungaDavid Otunga.....Jake Devans [33]   
Michael ImperioliMichael Imperioli.....Alan Denado [47]   
Justina MachadoJustina Machado.....Rachel [40]   
José ZúñigaJosé Zúñiga.....Marco [48]   
Roma MaffiaRoma Maffia.....Maddy [54]   
Evie Louise ThompsonEvie Louise Thompson.....Leah Templetonová [17]   
Denise DowseDenise Dowse.....Flora [55]   
Ella Rae PeckElla Rae Peck.....Autumn [22]   
Jenna LamiaJenna Lamia.....Brooke [37]   
Ross GalloRoss Gallo.....Josh   
Alisa HensleyAlisa Hensley.....fotbalová máma   
Steven WilliamsSteven Williams.....Terrance [64]   
scénář:
Richard D'OvidioRichard D'Ovidio  
námět:
Jon BokenkampJon Bokenkamp.....příběh   
Richard D'OvidioRichard D'Ovidio.....příběh   
Nicole D'OvidioNicole D'Ovidio.....příběh   
hudba:
John DebneyJohn Debney  
David A. HelfantDavid A. Helfant.....supervize   
kamera:
Tom YatskoTom Yatsko  
střih:
Avi YouabianAvi Youabian  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tísňová linka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2020
Když člověk nechá stranou všechny ty   nelogické postupy a obehraná klišé, nevyjde z   toho zase až tak špatný film. Určitá dávka   napětí se mu rozhodně upřít nedá a   vyloženě nudit se u něj nebudete.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2017
100x videne...
To,ze praca na tiesnovych linkach je psychicky   narocna vie kazdy.Tento film ponuka blizsi pohlad   na vec a z informacneho hladiska je to   plus.Obrovskym minusom je vsak scenar a jednanie   hlavnej hrdinky, ktore je stupidne.Rozuzlenie sa   pohrava so 100x ohranou temou:"Kde som ten   zvuk pocul?".No comment.Jedinym pozitivom bol   vykon hlavneho "zaporaka" Michaela   Eklunda.
Film jednoznacne nedoporucujem.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.8.2015
911, poradíme, vyšetříme
Ta neuvěřitelná spousta náhod, hysterické   jednání Halle Berry coby operátorky, nijak   profesionální, ostatní z 911 bez práce a v   kroužku pozorující a poslouchající, co se   bude dít, telefon, který vrah musel poprvé   slyšet, ale pak o něm jako by neví,   feministické vyznění, kdy kvůli záchraně   holky umírají samí chlapi, zdlouhavý a nijak   zajímavý začátek, herecké výkony přepjaté   a hysterické, fotky z nemocnice fotil kdo a   proč, aby je Halle našla?, při vraždách nikdy   nikdo v okolí, stodolu a její okolí policajti   pořádně neprohledali proč?, opět žádný   zásah na jistotu, americká teenagerka jednu   chvíli akční, druhou oři vykulené, navíc   tlustá z těch hambáčů, policie jako nebude   vyšeřovat, jak se holce povědlo utéct?...   Atd., atd. a ani mi nepřišlo, že to odsejpá,   spíš mne to předvídatelností nudilo.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2014
Úžasně napínavý film ve kterém teda byli do   očí bijící nesmysli ( Připomínající ty v   Zmizení ) a totálně "zprasený" až   Cčkový konec. 85%
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 17.10.2014
8/10
miluji komentáře, kde autor nejprve popíše   děl filmu a pak vyzradí konec :-D ... takže   díky většině níže uvedeným... k filmu - je   to fakt napínavé, dej rychle utíká, žádná   hluchá místa. Za ten konec, který by se hodil   spíš do jiného žánru, dávám o 2 body   méně, takže celkem 8 bodů.. jinak doporučuji,   stojí to určitě za vidění.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2014
TELEFONÁT
Film o tom, jak by to mohlo vypadat, kdyby vás   někdo unesl a vy jste měli šťastnou náhodou u   sebe vysílačku (nebo co to bylo), ze které jde   zavolat i na tísňovou linku, ale nejde vyhledat   její poloha. Námět na film je to dobrej a   tvůrci ho natočili velice dobře, ačkoliv   občas jsem nepobíral chování postav, byl to i   tak napínavej triler bez nudných míst.   -prozrazení děje- ten konec mohl být trochu   profesionálnější, a ne že ho tam nechají a   vodendou a grázl se osvobodí a bude vraždit   vesele dál. Holt holka s kterou cloumají emoce..
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Od začátku napínavá, akční podívaná,   která vás nenechá se nadechnout, ovšem jen do   doby, co snímek bude trpět logickými chybami a   hrozným koncem. Vypadalo to na plný počet   hvězd, ale pak se začli dít věci.
Ale Halle   Berry je prostě výborná   herečka.

SPOILERY!
Prvním nesmyslem je, že   ten chlap, když unesl tu holku a zavřel ji do   kufru, tak ji nesebral mobil, ale nechal ji ho   krásně v kapse. Tím pádem mohla vytočit   policii a zábava mohla začít. Pak ten muž, jak   upozornil našeho padoucha, že mu z kufru teče   bílá barva a pak se rozhodl vytočit policii.   Proč tím autem ten muž neujel a teprve pak   vytočil policii? Proč tam zůstal stát, když   vidí podezření na únos?
Kliše jako, že   únosce je ten samý vrah jako na začátku filmu   si tvůrci mohli odpustit.
Pak ten konec, kdy   samotná Halle Berry přijde na únosce a nechaj   ho uvnitř své skrýše shnít a pak byl konec.   Čekal bych ho nějak zaujatější a ne jako v   SAWu zavřít dveře, klapka a titulky.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Když přehlédnu několik absurdit, je to dobře   natočený a hodně napínavý film, jaký jsem   už dlouho neviděla. A ty vady na kráse? Hlavně   neschopná policie, která mě chvílemi až   přiváděla k šílenství, nebo fakt, že   operátor nedokázal zaměřit mobil, to je dnes   otázka několika minut. Jenže pak by byl konec   příběhu. Scénárista to mohl vymyslet   brilantněji, i když je to asi těžké, když   oběť musí být stále v kontaktu s   operátorkou, o tom to celé je. A   "operátorce" Halle Berry tyhle role   sednou a také se na ní dobře kouká, což filmu   určitě prospělo. A konec? Ten je také sporný,   ale když se v tom nebudete šťourat, budete se   bát a dobře bavit.
Kompromis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2013
Film měl spád a líbil se mi.Jediné co mě   opravdu štvalo ,byla neschopnost policie,která   se ve filmu jen bezradně motala a pořád byla   zcela mimo ,na vedlejší koleji.To nepůsobilo   příliš reálně.Jinak bez výhrad-dobrý   thriller.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2013
TÍSŇOVÁ LINKA

Jaký je asi pocit člověka v   opravdovém a reálném nebezpečí? Člověka,   který se cítí bezprostředně ohrožen a   upíná se k poslední naději, k hlasu cizího   člověka na druhé straně telefonu. Jaký je asi   pocit, kdy člověk ve strachu přestává   reálně uvažovat a pomalu propadá panice…  

A co člověk na druhé straně? Má to   lehčí, když sedí v bezpečí ve svém křesle?   Co když jediná malá chybička bude fatální   pro toho, kdo se na vás obrací jako na jedinou   šanci k záchraně? Dokáže pak žít s pocitem,   že zklamal?

I na tyto otázky odpovídá   napínavý příběh, který nás seznamuje s   osudy lidí na obou stranách tísňové   telefonní linky. Jako bonus nám ukáže i   rozpoložení a odhodlání únosce, který má   neodolatelné nutkání své rozhodnutí dovést   do zdárného konce stůj co stůj. A běda tomu,   kdo se jen odváží…

I když téma únosu   mladých dívek bývá v thrillerových filmech   časté, tento nabízí, kromě perfektních   hereckých výkonů a reálně ztvárněného   prostředí záchranných složek, taky dobře   vystavěný příběh. Ač popisuje vlastně jen   cestu autem, dokáže vybudovat nečekané   napětí, které vystupňuje až do samotného a   poněkud netradičního konce. Přes malé   chybičky jsem se přenesla a hodnotím film   Tísňová linka jako jednoznačně nejlepší   film letošního léta. Takovou super atmosféru   se už dlouho nikomu nepovedlo vytvořit.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56792minih56792Zatím spolu, zatím živí (2010) 
Knight & Day n
minih82720minih82720Talisman (2012) 
The Lucky One n
minih20188minih20188Šílená pečovatelka (1991) 
The Sitter n
minih80773minih80773Re-Kill (2015) 
Re-Kill n
minih40572minih40572Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 
Madagascar: Escape 2 Africa n
minih154074minih154074Na střeše (2018) 
Na střeše n
minih48408minih48408Zataženo, občas trakaře (2009) 
Cloudy with a Chance of Meatballs n
minih50309minih50309Amazing Race: O milion kolem světa (2001) [TV seriál] 
The Amazing Race n
minih110377minih110377Vše je ztraceno (2013) [2k digital] 
All Is Lost n
minih45505minih45505Shrekoleda (2007) [TV film] 
Shrek the Halls n


Hodnocení:n12345678910
Tísňová linka (2013)Tísňová linka (2013)Tísňová linka (2013)Tísňová linka (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10