Duben
ohodnotit

Rafťáci

Další název:
The Rafters
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
9.3.2006
„Je těžké přijít o panictví, když se vám smůla lepí na paty.“

Obsah filmu Rafťáci




 
Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Prostě cestou vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Rafťáci? Takoví lepší Snowboarďáci

I ten, kdo bezstarostnou zábavou pohrdá, musí Karlu Janákovi přiznat, že drží slovo. Režisér Snowboarďáků slíbil, že ve svém druhém filmu - Rafťáci - dodrží žánr. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránka:
www.raftaci.com
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rafťáci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Rafťáci jsou parádní úlet. Ta správná   komedie, kdy se člověk opravdu zasměje a   pobaví. Navíc je to ta správná komedie, kdy se   člověk baví při každém dalším shlédnutí   víc a víc.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Nooo, musím se přiznat, že jsem měl tak v   duchu připravené to nejhorší hodnocení,   páčto Mádla nemusím. Jo, kazil mi to, ale i   přesto jsem se bavil a několikrát zasmál,   Takže si musím opravit názor. Možná, že   kdyby byla hezčí hudba, dal bych ještě dvacku.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2017
Líbilo se mi to mnohem víc, než opěvovaní   Snowboarďáci. Mínus za tu šílenou angličtinu   v soundtracku. To se fakt nedá poslouchat.   Hláška střídá hlášku a vtípky naprosto   super. Až tedy na zbytečný a trapný výstup   Dominátora.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2015
Honzík: "Ty máš fakt kozy a bobra? A kde   je pěstujete? Někde ve chlívku? Mám křečka,   mám akvárko. Ale kam bych dal kozy to nevim.   Bych je ani nechtěl, protože trkaj. Ale toho   bobra bych chtěl fakt vidět! Já nikdy   žádného neviděl, jenom v televizi..." no   to by mě zajímalo, jak malýmu Valentovi   všechny tyhle narážky tenkrát vysvětlili.   :-))
Jinak celkem pochvala, solidní letní   komedie, sice dost prdlá, ale co už...na vodě   se kolikrát dějou i horší věci (vzpomínka na   mlááádííí).
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2015
Když
člověk nepřemýšlí nad ničem(občasná   nelogičnost,nereálné scény atd.atd...)a jen se   baví,tak může být spokojen.Super gagy,dobré   herecké výkony,krásné holky.Fajn odpočinková   komedie.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2014
Docela dobrá komedie i když spíše pro mladší   generaci,stojí to za podívání ,objeví se dost   humorných scén,krmení Honzíka rybím tukem   sklerotickou bábrlí a mnoho dalších.Herecky to   bylo taky dobře obsazeno třeba O.Navrátil podal   dobrý výkon.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2013
Teenagerská crazy komedie jede ve stejných   kolejích, jako předchozí snímek Snowborďaci,   takže jisté překvapení se nekoná. Jen se   změnilo prostředí. Dvojice Vojtěch Kotek a   Jiří Mádl opět loví děvčata a to jen z   jediného důvodu. Snímek se drží jisté   morální hranice, a tak děj nezapadá do tzv.   fekálního humoru, jaký k nám chodí z Ameriky.   Zábavnost je vysoká a vtipné situace jsou   vyobrazeny dobře, což dokládá už úvodní   scéna končící požárem. Děj si drží tempo   i svoji až situační zábavnost. Kvalita snímku   je dobrá. Karel Janák se poučil s režijních   chyb a tak toto své dílo dovedl do své   dokonalosti. Takový snímek pro mladé diváky tu   rozhodně chyběl.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Druhá komedie pana Janáka se nese v podobném   duchu jako debut a i když dvakrát do podobné   řeky nevstoupíš, dobře jsem se bavil. Komedie   má spád a dobré herce i vtipy.
blondataXena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Mě osobně už teoreticky puberta minula před   30-ti lety, nicméně komedie proi teenagery   považuji za jedno z nejlepších odreagování v   dnešní době plné násilí, podrazů a strachu   co bude zítra. Mě osobně se film velmi líbil a   otázku několika slabších momentů neřeším -   člověk není dokonalý, proto nemůže dokonalý   být ani jeho výtvor.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Dany a Filip sou dvě věčně nadržený   pubertální paka. Zatímco Dany už má za sebou   úspěšný „zasunutí“, jeho kamarád –   smolař s poetickým jménem Kaštan vláčí   břemeno panictví stále dál. Samozřejmě, v   okolí je spoustu holek, který jsou na   nezkušenýho Filipa celý žhavý – jsou   ochotný mu dát hned při seznamování. Vzhledem   k Filipově talentu na průšvihy se to ale stále   nedaří. Tihle dva zoufalci proto opustí   bezpečný uličky rodnýho města a vyrazí na   pořádně divokou vodu. Udělat to já nebo vy,   jezdíme týden po Lužnici a kromě   neutuchající bolesti hlavy z neustále dalších   a dalších alkoholových večírků si   maximálně přivodíme otravu alkoholem. Jenže   Dany s Filipem jsou zkrátka machři, kteří   čirou náhodou zakotví v kempu, v němž se to   kromě přestárlých trampů a podnikavého   Vikyho Cabadaje (oukej, menuje se jinak, dvacet   let se v jeho tváři podepsalo docela výrazně,   ale chováním nezestárnul ani o den) hemží   roštěnkami, který čekaji jenom na to, až jim   ho tam dvojka puberťáků konečně vrazí…A   samozřejmě se to po mnoha nehodách i povede.   Možná to celý nezní příliš optimisticky,   ale můj výslednej pocit z týhle český teenage   záležitosti není špatnej. Snowboarďáci mě   poprvý zastihli jako asi šestnáctiletýho a to   byl asi hlavní důvod proč se mi tolik   líbili.Dva roky poté vzniklo pokračování a i   přes o něco slabší průběh jsem se tehdá   též velmi dobře pobavil. Dnes jsem měl velkej   problém hned s několika věcma – rozjezd je   zoufale nezáživnej a často se pohybuje na   čáře trapnosti (mnohdy i za čárou),   naštěstí po příjezdu do kempu se to   zvedne.Jenže aby toho nebylo málo, začne   najednou svojí přítomností nepřiměřeně   otravovat osoba jménem „Honzík“, což je   další hrůza.Před pár lety jsem byl nadšenej   z mnoha zde přítomných holek, teď obstála   pouze Andrea Kerestešová, která zde už přeci   jenom není teenagerka a samozřejmě Tereza   Voříšková – i když jí je zde tuším kolem   šestnácti, je to fakt kočka. Zbytek s výjimkou   snad jenom roztomilý Elišky Křenkový a ničím   nezajímavý blondýny Běly Šarayový nedostane   odpovídající prostor. A trapná vsuvka s   Haškem je extrém...Naštěstí mnoho utrpení ve   scénáři zachraňuje starší generace v   osobách Milana Šteindlera, Veroniky Freimanové,   Pavly Tomicové, Jana Antonína Duchoslava a   Ondřeje Navrátila. Z mladých pak sympatickej   ňouma Jiřího Mádla a kukuč Voříškový.   Taky jsem se nakonec dočkal několika   úsměvných situací jako záchodky, noční   výpravy nebo hasičského plesu a dokonce i   několika hlášek (většinou z úst už   několikrát zmiňovaný Voříškový). Mým   největším problémem zřejmě bude to, že ač   si to nechci připustit, moje puberta už asi   odezněla. Ale i tak má dvojice těchhle komedií   pro mě stále určitý kouzlo a čas od času je   docela příjemný si něco takovýho pustit...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48670minih48670Noc v muzeu 2 (2009) 
Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian n
minih117373minih117373Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 
Kraftidioten n
minih12094minih12094Maska Fu-Manchu (1932) 
The Mask of Fu Manchu n
minih7210minih7210Dýmky (1966) 
n
minih10558minih10558Konvoj (1978) 
Convoy n
minih50299minih50299Projekt Lazar (2008) 
The Lazarus Project n
minih25017minih25017Gattaca (1997) 
Gattaca n
minih7707minih7707Forrest Gump (1994) 
Forrest Gump n
minih114801minih114801Projekt minulost (2014) 
Project Almanac n
minih38775minih38775Cellular (2004) 
Cellular n


Hodnocení:n12345678910
Oldřich NavrátilMilan ŠteindlerRafťáci (2006)Jiří Mádl,  Vojtěch Kotek a  Jan Antonín Duchoslav
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10