Duben
ohodnotit

Pan Nikdo

Mr. Nobody

Další název:
Pán Nikto
Rok:
2009
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
15.7.2010
„Život je plný rozhodnutí… Jaké uděláš příště?“

Obsah filmu Pan Nikdo

 
V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami.

Belgický režisér Jaco Van Dormael začal připravovat Pana Nikoho v roce 2001, až v roce 2007 začal svůj první anglicky mluvený film natáčet. Rozpočet dosáhl 37 milionů euro, čímž se Pan Nikdo stal nejdražším belgickým filmem.

Jaco Van Dormael (Toto hrdina, Osmý den) o filmu: „Moji producenti nechtějí, abych to říkal, ale Pan Nikdo je vysokorozpočtový experimentální film o mnoha různých...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jaco van DormaelJaco van Dormael  
hraje:
Jared LetoJared Leto.....Nemo Nikdo [37]   
Diane KrugerDiane Kruger.....Anna [32]   
Sarah PolleySarah Polley.....Elise [30]   
Toby RegboToby Regbo.....Nemo - 16 [17]   
Juno TempleJuno Temple.....Anna - 16 [19]   
Clare StoneClare Stone.....Elise - 16   
Thomas ByrneThomas Byrne.....Nemo - 9 [12]   
Chiara CaselliChiara Caselli.....Clara [41]   
Rhys IfansRhys Ifans.....Nemův otec [40]   
Ben MansfieldBen Mansfield.....Stefano [25]   
Natasha LittleNatasha Little.....Nemova matka [39]   
Daniel MaysDaniel Mays.....mladý novinář [31]   
Linh Dan PhamLinh Dan Pham.....Jeanne [35]   
Laurent CapellutoLaurent Capelluto  
David SchaalDavid Schaal.....zločinec 1 (Thug 1) [45]   
Nicholas BeveneyNicholas Beveney.....muž na letišti   
scénář:
Jaco van DormaelJaco van Dormael  
hudba:
Pierre van DormaelPierre van Dormael  
kamera:
Christophe BeaucarneChristophe Beaucarne  
střih:
Matyas VeressMatyas Veress  
Susan ShiptonSusan Shipton.....spolupráce   
trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby surround
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pan Nikdo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2016
Mr. Nobody
Zaujímavý mind-fuckový thriller (respektíve   psychologický/filozofický film) , aký sme tu   nemali už dobrých pár rokov. Je to pútavé,   megalomanské, miestami groteskné... no   najväčší problém je to, že v podstate o nič   významné nejde a bez podrobného rozoberenia   deja film jednoducho nepochopíte (Pritom   základná myšlienka je pomerne jednoduchá no   všetky tie šialené strihy, surrealizmi robia   film na pochopenie neskutočne zložitým).   Scenár ako som spomínal je veľmi jednoduchý a   ide vlastne o klasickú love-story, ktorá je ale   tentokrát zaobalené do surrealistického   príbehu v, ktorom sa časové prelínanie   rôznych životov, vracanie času, naprávanie   zlých rozhodnutí stáva možnými a keď sa tak   nad tým zamyslíte všetko to nakoniec do seba   zapadne a bude to dávať zmysel. Mr. Nobody je   teda výborne spracovaním psychologickým   príbehom Nema Nobodyho, ktorý prežil životy   troch mužov... alebo nie?
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2015
Překvapení !
Velmi zajímavý film! Na film jsem narazil   náhodou na Čt Art, zaujal a tak jsem jej   dokoukal. A nestačil se divit. Velmi   komplikovaný děj s jednoduchým jádrem a   úžasným vyvrcholením, skvělá hudba, paradní   herecké výkony. Mix Kellyho Apokalypsy, Donnieho   Darka a Imaginária dr. Parnasse. Není sice zas   tak geniální, jak by očividně rád byl, ale   hlavní je, že dívat se na něj je jedna radost!
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Pan Nikdo
Prvně si chci zanadávat na současný   filmařský trend. To že se v každém snímku   musí objevit bradavka, aby mohl vůbec za něco   stát, to už jsem překousl. Vlastně, když se   nad tím tak zamyslím, tak to až tak špatné   není. Ale za druhé - filmaři, co to děláte se   současnou stopáží? Dřív se vše krásně   vtěsnalo do magického čísla devadesáti minut   a jen Cameron se odvážil přijít s trochu   delším "Titanicem". A dnes? Pod dvě   hoďky by nikdo nešel. Sakra, jestli nedokážete   vyjádřit svojí myšlenku během hodiny a půl,   tak se do toho raději nepouštějte. Najít něco   koukatelného pod sto minut - nemožné.
A teď   ke kritice pana Nikda. Co to k čertu mělo být?   Proč ta myšlenka o posledním smrtelném   člověkovi, která byla přidána jen proto, že   když nějaký stařec vypráví svůj příběh,   je to víc in (i Hanks v "Zelený míly"   si své stáří mohl odpustit). Několik   příběhů, které se však nedočkají   žádného rozuzlení, ve většině chybí pinta   a čekajíc na nějakou závěrečnou myšlenku,   která všechno rozseká a ukáže na co se to   vlastně díváte - sakra, na to úplně   zapomněli...
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Hodně sci-fi, trochu psychologie, trochu   filozofie, ale i biologie a fyziky a samozřejmě   romantiky. Dokonalé vizuální efekty a   mimořádné záběry. To je Pan Nikdo. Příběh   se odehrává v několika časových rovinách,   které jsou navzájem propojeny. Píše se rok   2092 a Nemo je již velmi starý pán, je mu 118   let a je zřejmě posledním člověkem na   planetě, který zemře stářím nebo si díky   vědě nechá svůj život prodloužit. Všechno   je jiné než za "normálních časů".   Dokonce se létá na dovolenou na Mars. Náš   hrdina vzpomíná a přemýšlí nad tím, jaké   by to bylo, kdyby se jeho život ubíral jiným   směrem a věci se staly jinak. Pan Nikdo je   natolik vyjímečný film, že vidět ho jen   jednou nestačí. Jen je třeba nenechat se   odradit malinko zmateným začátkem. Ale zřejmě   to tak mělo být. Je to film,který když si   chceme vychutnat,nesmíme se nechat ničím a   nikým rušit.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2012
co by se stalo, kdyby...
Geniální snímek o tom co by se stalo,   kdyby...Ze začátku jsem byl lehce zmaten a moc   se mi film nelíbil, ale pak to začalo dávat   smysl...Dobré obsazení, příjemný střih,   ....
Zkrátka absolutní spokojenost!!!!!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Co se stane, když si koupím džíny ve slevě?   Bude to mít obrovský vliv na celý můj další   život. Kvůli mojí šetrnosti přijde o práci v   šicí dílně jeden z mnoha Brazilců - kdyby se   nestal nezaměstnaným, nedřepěl by v kuchyni a   nevařil si vejce natvrdo, z rendlíku by   nestoupala pára přes odsávač vzhůru do   atmosféry, aby se za dva roky, na druhé straně   světa, nesnesla zpět dolů v podobě dešťové   kapky, která mně rozpije inkoust na životně   důležitém útržku papíru s telefonním   číslem mojí největší lásky, kterou už dost   možná nikdy neuvidím. Jak říkáte, pane van   Dormael ... Mám slabost pro "co kdyby"   ponoukající k přemýšlení, cením si   krásných záběrů a ráda znovu vidím Jareda   Leta, proto se i mé hodnocení motá někde na   půl cesty mezi oslavou geniality a tuhým   odpadem. Určitě se podívám ještě jednou,   abych se přesvědčila o síle magického   "co kdyby", například - kdybych se tak   urputně nesnažila všemu porozumět, mohla bych   si plněji užívat to hezké, co film nabízí a   ani závěrečná ťafka by tolik nebolela.   Jenže, to kdyby...
jonny.net
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Kdyby film neměl tak dlouhou stopáž uvažoval   bych o tom, že ho zkusím ještě jednou   shlédnout, aby mě nějaká oslnivá pointa,   kterou kromě reversovaných záběrů film měl   mít, konečně pořádně docvakla. Uznávám,   že efekty retrospekce jsou pěkné, film mi ale   kromě toho nic nového nedal. Škoda po těch 2   hodinách jsem stál o originální vyražení   dechu (pomyslně)
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Na pana Nikdo jsem se moc těšil a bohužel mě   film nějak neoslovil a přiznám se že jsem ho   ani nedokoukal(třetí film v mém filmovem   šílenství,kterej jsem vypnul).Hodně zmatenej   děj, dle mě zbytečně moc dlouhej prostě   nudnej.Jinak určitě nejlepší herecký výkon   Jareda Leta.
korbelludek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2012
NikdoPán
NikdoPán je ponořením do hlubokých a   netušených vod filmového umění a zážitků.   Měl jsem pocit, že sleduju několik filmů   najednou a všechny se mi líbí, neboť nabízí   směsici pocitů k rozjímání. Všechno je   kupodivu velmi vyvážené a po obrazové stránce   geniální. Zhmotněné sny se nepotkávají   každý den a každá cesta může být ta pravá   :-D za 9
vdobes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Velmi cením celou myšlenku filmu, aneb každé   rozhodnutí, nám může zásadně změnit život.   Ovšem ani ta myšlenka není už moc   originální, věrně si vzpomínám na několik   epizod Red Dwarf, kde se touto myšlenkou také   zaobírali.

Řekněme si to narovinu, opravdu   si to zaslouží takové hodnocení ? V žádném   případě. Opravdu by mě zajímalo, čím si   film vysloužil samé 10/10 ? Já tam nic tak   geniálního, co by nějakým způsobem   vyčnívalo, vůbec nevidím. Já vidím, že to   byla pouze jedna velká chaotická slátanina   všeho možného, zaobalená ve velkém hnědém   ničem. Už od samého začátku se to tváří   jakou to má hloubku, ovšem kde nic tu nic.   Režisér se nám bohužel snažil narvat od   všeho příliš velké sousto, a výsledek je   bohužel takový, jaký je, špatný.

Já   blbec jsem při sledování naivně doufal, že   teď už musí přijít ta geniální pasáž,   díky které si tento film vysloužil takovéto   hodnocení, ovšem po dvou hodinové těžké nudy   jsem zjistil, že nedostanu vůbec nic ? Tak to   prosím teda pěkně děkuji.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21199minih21199Total Recall (1990) 
Total Recall n
minih48481minih48481Marley a já (2008) 
Marley & Me n
minih30746minih30746Shrek (2001) 
Shrek n
minih47807minih47807Černý narcis (1947) 
Black Narcissus n
minih18668minih18668Sestra v akci (1992) 
Sister Act n
minih135213minih135213Iracionální muž (2015) 
Irrational Man n
minih49630minih49630Hlad (2008) 
Hunger n
minih27675minih27675Prci, prci, prcičky (1999) 
American Pie n
minih56065minih56065Poznáš muže svých snů (2010) 
You Will Meet a Tall Dark Stranger n
minih125568minih125568Krutý a výjimečný (2014) 
Cruel & Unusual n


Hodnocení:n12345678910
Pan Nikdo (2009)Pan Nikdo (2009)Pan Nikdo (2009)Pan Nikdo (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697746
Fotografií: 763802
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10