Duben
ohodnotit

Old Boy

Oldboy

Další název:
Oldeuboi; 올드보이
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
5.5.2005
„Pomsta prý bývá sladká. V originálním, brutálním a hektickém thrilleru Old Boy vás však bude mrazit a občas si budete muset zakrýt oči.“

Obsah filmu Old Boy

 
Další korejský snímek v české distribuci Old Boy natočil režisér Park Chan-wook podle stejnojmenného japonského komiksu (tzv. manga) jako druhou část své volné trilogie o pomstě. První díl Sympatie pro pana Mstitele vznikl v roce 2002 a třetí teprve vzniká. – V drsném kriminálním thrilleru je mstitelem muž jménem Dä-su, pátrající po neznámém, jenž ho dal na patnáct let uvěznit v soukromém vězení. Po řízeném úniku ze zvláštní cely, kde vězeň pilně trénoval a neméně pilně sledoval televizi, se Dä-su setká s dívkou Mido, do níž se zamiluje. Zaslepen touhou po odvetě se postupně dostává k...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Artcam
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
korejská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby surround
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Old Boy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2020
Příběh pomsty, tentokrát na základě komiksu,   který český čtenář do dnešní doby bohužel   nezná. Nějaký jihokorejec Oh Dae-su je unesen a   uvězněn na 15 let v nějakém podivném   vězení. A neví proč. Čas tráví tréninkem   bojového umění a k vymyšlení dokonalého   plánu k útěku. Okamžitě poté, co se mu   útěk povede, se vydá na cestu pomstít se těm,   kteří ho uvěznili. A to je vše. Nejedná se   ale o lecjaký akční asijský film. Je tu   představen vrcholný akt spojující emoce a   fyzičnost. Takže nic pro diváky hledající jen   pouhopouhý akční zábavný film s bojovým   uměním. Vrcholem akční sekvence je   choreografie intenzivního násilí v jedné   scéně, ve které je mstitel sám proti hordě   chlapíků v nějaké chodbě. Takováto scéna   byla v pozdějších filmech zopakovaná ještě   několikrát, ale nikdy už nedosáhla takové   atmosférické dokonalosti. Vizuálně je celý   film tmavý pro patřičné vyobrazení akcentu   nejistoty a katarze brutality násilí. Dalo by se   říci, nic pro slabé povahy. Má to také dosti   těžkou uchopitelnost, takže ne vždy u diváků   dojde ke správnému pochopení struktury   příběhu. Myšlenka má strašlivou   psychologickou hloubkou, jehož dna prostě jen   tak někdo nedosáhne. Komu se to podaří, má   vyhráno. Je to film, který ve své době   překvapil stylem kompozice, dějových přechodů   a střihem. Je to film, který v rámci tématu   udal nový filmový základ, kterého se filmoví   tvůrci dodnes inspirují.  Je to film, který je   potřeba prostě vidět.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2018
K "Old Boy" jsem přišel nečekaně, a   moje představy o filmu byli nulové. Začátek   mě nijak nenadchnul a díky tomu jsem skoro až   do poloviny nijak neskákal radostí ze   sledování, ale poté se příběh začal   rozvíjet a dávat mnoho otázek, které vyústili   až k neuvěřitelně (dobrému) psychopatickému   závěru. .... HODNOCENÍ: 80%
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2018
║Rozpočet $4milióny║Tržby USA   $707,481║Tržby Celosvetovo $22,500,000║   ďalšia silná "kórejská" káva,   uchváti vizuál, či vychytávky, drsnosť, aj   herci strhnú, aj keď občas herecky   prekrávajú, čo je u aziatov normálne, škoda   že ten dej nemá lepšie dopilovanie ale aj tak   stojí to za to, samozrejme len pre silnejšie   žalúdky /80%/
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2015
Oldboy
Musím sa všetkým čitateľom môjho komentára   ospravedlniť,pretože som si najskôr pozrel   Amerického Oldboya a až potom túto klasiku   takže sa nevyhnem istému   porovnávaniu...otázkou zostáva...v čom sú   filmy vlastne rozdielne?Ak mám pravdu povedať   tak vlastne v ničom...no teda až na to,že v   niečom je tento originál viacej kontroverzný a   v niečom zase menej,samozrejme záver je iný a   aby som nezabudol tak výrazný rozdiel je aj v   tom ako prebieha pobyt vo väzení.Akčné   sekvencie sú v podstate rovnaké a teda   prehnané...priebeh filmu sa zachoval a zápletka   sa až na malé detaily nezmenila...teraz by som   prešiel k záveru filmu,ktorý mi prišiel   zvláštnejší ako v Americkom remaku...bol o   dosť krvavejší a jednoducho povedané   prehnanejší a to s tou hypnózou mi prišlo   tiež trochu zvláštne a za to som aj strhol   jednu hviezdu.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2013
Pomsta většinou bývá sladká, ale jak již   motto filmu naznačuje, tady půjde o hodně   hořkou pomstu. A na konci filmu bude jasné, že   pomsta plodí zase jen pomstu a i vykonaná pomsta   neznamená zadostiučinění, ale jen chlad,   smutek a zničení lidské bytosti. Daesu, hlavní   hrdina drží pod krkem člověka na hraně   vysoké budovy. Postupně mu vypoví svůj   příběh – 15 let byl vězněný na neznámém   místě a neví proč. To hodlá vypátrat. V   restauraci se seznámí s mladou půvabnou Mido,   která jej po jeho kolapsu odveze k sobě domů a   postará se o něj. Z deníků, které měl Daesu   u sebe, se dozví, čím muž prošel. V   následujících dnech mu pomáhá vypátrat   věznitele. Čímž začíná krvavá jízda, ve   které se trhají zuby pěkně podomácku, nikdy   nevíte, kdy přijdete o ruku či jinou součást   těla a hlavně, ve které nevíte, komu můžete   věřit. A hlavní hrdina na jejím konci zjistí,   že pomsta produkuje zase jenom pomstu a že jeho   věznitel měl právě onu pomstu jako hlavní   hnací motor Daesiho věznění, které si   náležitě vychutnal – stejně jako jeho   propuštění na svobodu a hraní si s osudy nejen   Daesiho. To vše kvůli jedné zasuté události z   minulosti.
Neotřelý film o pomstě, kdy na   konci vám možná žaludek bude plavat na vodě,   kdy nebudete okouzleni, ale spíše se dostaví   onen neurčitý pocit, který se cítí u silných   filmů, které nejdou moc umírněnou cestou.
RM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2013
Mno, to je skutečně zvláštní film o pomstě.   Některé scény byly docela nesnesitelné   (pojídání živé chobotnice nebo závěrečná   konfrontace). Chování se vymyká snad i   asijskému zvrácenému, ale jinak je to silný.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Dovolím si přispět svou troškou do mlýna.   Nechala jsem se zlákat a na doporučení knihy   "1001 filmů, které musíte vidět, než   umřete" a zhlédla jsem tento snímek. Ač   jsem zpočátku byla velmi skeptická, film mě   ihned zaujal. Velmi dobře pojat a nafilmován.   Sice mě trochu mrzely rychlé přechody děje,   ale to se v ději ztratí. Zřejmě bych byla po   15 letech zavření kdesi v "cele" dost   zbrklá. Ale chápu ho, že se hnal za pomstou.   Hudba podtrhující určitý děj, byla také   výborná. Celkově hodnotím velmi kladně a   vysokým hodnocením, což u mě nebývá na   denním pořádku :-D.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.11.2011
Tak tohle jsem nečekal,pro mě osobně velká   nuda a čekal jsem něco úplně jiného-znovu se   už nepodívám!!
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Druhý díl z trilogie pomsty. Opět vizuálně   perfektní se skvělou hudbou. Oproti Sympathy for   Mr. Vengeance se liší atmosférou. Je daleko   více "temnější". Nejvíce se ale od   druhých dvou dílů odlišuje dějem, protože je   zde důvod jedné linie pomsty neznám až   téměř do konce filmu a u druhé linie zas není   znám adresát. V druhých dvou filmech, je vždy   okamžitě po vzniku důvodu k pomstě známo, kdo   a komu se bude mstít.
Dr.film
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Jeden ze zásadních filmů asijské   kinematografie posledních let. Celý snímek   nenápadně osciluje na hraně černého humoru a   dramatického thrilleru. Psychologický přesah   postav je záměrně směřován i na diváka,   který je nucen vše vnímat z pohledu Dae-su Oh   (vynikající Min-sik Choi) a pomalu rozkrývat   otázku jeho uvěznění. Tah na velké finále je   tu samozřejmě cítit, ale po dosledování a   setřídění myšlenek je znát jeho dobré   načasování – katarze má na diváka velmi   hluboký dopad. Filmu dává velké množství   energie jeho audiovizuální zpracování.   Chan-wook Park skutečně velice precizně   režíruje. Je to znát na každém pohybu kamery   - zejména úhly, ze kterých se scéna snímá.   Zásadní vliv zde má také střih a naprosto   úchvatná hudební složka. Tento snímek je   neuvěřitelně ucelený, kompaktní a přitom   dává možnost pohlédnout na sebe jako na   existenciální multižánr - klamat tělem.   Strhující, hyperstylizované, nezapomenutelné.   Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední   roky viděl.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75910minih75910Superman/Batman: Apokalypsa (2010) [Video] 
Superman/Batman: Apocalypse n
minih133018minih133018Do posledního dechu (2015) 
The Finest Hours n
minih28290minih28290Třicet případů majora Zemana (1974) [TV seriál] 
Třicet případů majora Zemana n
minih46805minih46805Škodná (2007) [TV film] 
Škodná n
minih71658minih71658Bastardi 2 (2011) 
Bastardi II n
minih69398minih69398Super 8 (2011) 
Super 8 n
minih17570minih17570Půlnoční expres (1978) 
Midnight Express n
minih13297minih13297Mzda strachu (1953) 
Le Salaire de la peur n
minih163355minih163355V pasti (2018) 
Bird Box n
minih30730minih30730Insomnie (2002) 
Insomnia n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Oldboy (2013)

 Oldboy (2013)
Oldboy n
 
Žánr: thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Spike Lee

(remake)

Nebohá paní Pomsta (2005)

 Nebohá paní Pomsta (2005)
Nebohá paní Pomsta n
Chinjeolhan Geum-ja ssi
Žánr: drama / thriller / krimi
Země: Jižní Korea
Režie: Chan-wook Park

(pokračování)

Old Boy (2003)Old Boy (2003)Old Boy (2003)Old Boy (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann