Duben
ohodnotit

Maska

The Mask

Další název:
Jim Carreys Die Maske
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
16.3.1995
„Jim Carrey jako ušlápnutý bankovní úředník, kterému dřevěná maska umožní splnění nejtajnějších přání.“

Komentáře k filmu Maska

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Typická komedie se   svérázným humorem a   výraznou mimikou J. Carreyho,   debut C. Diaz; některé   (málokteré) scény jsou   jakžtakž vtipné, většinou   spíš trapné.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Tato bláznivá komédie není   jen tak pro každého. Těšil   jsem se na ní, ale ani ne v   polovině byl šmitec slavná   poroto,nechci ale říci, že   se film nemusí líbit   druhému. Jen trochu starší   člověk přepne ovladačem na   jiný program, pro nás to   není šálek kávy...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Maska
Tenhle film je klasika. Miluju   ho a můžu se na něj koukat   pořád a pořád.   Úředníček Stanley Ipkise,   který náhodou najde masku,   která člověka změní v   zelené běsnící monstrum,   je to hodně dobrá komedie.   Za zmínku stojí taky Mailo,   který byl naprosto dokonalý.   Lepšího psa si ani vybrat   nemohli, a samozřejmě Jim   Carrey opět ukázal že je   král komedie.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Maska
Jak tak pročítám   komentáře, nejsem jediný   kdo o tomto snímku řekne že   je to film jeho mládí.   Jasně, díky těmto komediím   jsem jako teenager hltal Jima   Carreyho a jeho gumový xicht.   V současné době se mi zdá   že se přesunul více do   vážnějších rolí, ale to   je jedině dobře, lidé se   musí vyvíjet, a to i herci.   Debutující Cameron Diaz je   opravdu krásná, o tom   žádná.
Po úspěchu   přišel i animovaný seriál,   se stejným tématem, dokonce   bych i řekl že si dokázal   (samozřejmě v rámci   možností) udržet i podobné   kvality. Ale gagy prostě   vyniknou lépe, když se   odehrávají v reálném   světě. V tom kresleném to   člověk nějak tak čeká a   nepřekvapí ho, když někomu   z kapsy vytáhnou bazuku.
Původně se mluvilo i o   pokračování, Jim Carrey ale   roli podruhé odmítl, za což   mu po letech s odstupem   patří od fanoušků asi   velké díky, teď jen   můžeme hádat, kdy takto   komerčně úspěšný film   získá nový kabát a   oznámí se jeho remake. Bude   ale těžké najít náhradu   za Carreyho, jenže výhoda   dnešních studií je taková,   že jejich rozpočet mnohdy   vypadá nekonečně...
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2019
Bankovní úředník se   přemění na maniakálního   hrdinu po nasazení tajemné   masky a začnou se dít věci.   Snímek na základě komiksu,   který je v Americe pojem a   tak snímek osloví daleko   více je, než české   diváky, kteří o tomto neví   zhola nic. Na českém   komiksovém trhu se už nyní   sice něco málo nachází,   ale celkově to za řeč   ještě stále nestojí.   Hlavní role jako stvořená   pro Jima Carreyho, který snad   ani nemá ve svém výkonu   konkurenci. Snímek se   prezentuje takřka až   neuvěřitelnou   ztřeštěností, který má v   sobě určité světlé   chvilky, ale jinak se celý   koncept jeví v přílišném   tlačení na pilu ve všem   možném i nemožném humoru a   estrádních skopičin. Ne.   Tohle rozhodně není film pro   každého. Po technické   stránce je na svou dobu   vzniku ale výborný.   Zajímavostí je, že si tu   odbyla svůj herecký debut   Cameron Diaz a dá se říct,   že vcelku dobře.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Dost dobra komedie o jedne   tajemne masce,ktera umi hodne   zamavat se zivotem.J.Carrey   opet ukazal,ze je skvely   komik.A jeho pejsek Majlo,tak   ten byl tez vyborny.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Masku jsem viděl několikrát   a nemůžu jinak než 10. Jim   Carrey je prostě pako ,jedni   ho milují druzí nesnáší   ja patřím jednoznačně do   té první kategorie jeho   filmy a držky žeru
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2013
Maska je snímkem, který dal   Jimu Carreymu naplno možnost,   předvést svůj komediální   potenciál. Těžko si v roli   masky představit někoho   jinýho. Role byla přímo   šitá na něj a podle mýho   je to i jeden z nejlepších   filmů jeho kariéry. Opravdu   originální a zábavná   komedie, která rozesměje i   po letech. Když si k tomu   ještě domyslim tehdá   ještě nádhernou Cameron   Diaz, tak moje hodnocení   směřuje k   hodnotám--->80%
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Ideální rolička pro   předvedení neuvěřitelného   hereckého umění Jima   Carreyho. Celkem jednoduchý   děj ve, kterém paradoxně   nejsou hlavním zdrojem   zábavy hlášky, ale   především neopakovatelné   situace, grimasy, efekty a   myšlenky. Vždy se znovu rád   podívám a pobavím
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Maska
Svkělá fantastická komedie,   kde Jim Carrey naplno ukazuje   svůj komický potenciál.   Role masky byla stavěna   právě pro něho a je   zřejmé, že nikdo jiný by   to nezahrál lépe. Maska tady   solí jednu parádní hlášku   za druhou a navíc rozjiždí   pořádně energické, na   efektech postavené   šílenství. Film má   rovněž kriminální   zápletku, což je jenom   dobře, protože děj má   alespoň obstojný závěr a   rozuzlení.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2011
Tak táto komédia s Jimom ma   najviac dokáže rozosmiať.  
Stanley vyloví z   rieky masku, pomocou, ktorej   sa dokáže premeniť na   zelenú tvár, v ktorej robí   strašne grimase.
Najviac som sa pobavil,   keď Stanley pred mestským   parkom tanocoval pred   policajtmi.
Jedna z   mojich obľúbených filmov s   Jimom.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Taky jste chtěli vidět, jak   by asi vypadaly eskapády   kreslených postaviček typu   Toma a Jerryho v hraném   filmu? Maska je skvělým   důkazem, že pokud máte   odpovídající scénář,   nakoukáno pár kreslených   seriálů a smysl pro humor,   tak to bez problému   funguje...
Pokud jsem   nějaký film viděl   tolikrát, že to nedokážu   ani spočítat, tak je to   tenhle. Pár let jsem si od   něj ale dal pauzu - poslední   shlídnutí mě totiž docela   zklamalo. Čas ale zahojil   všechny rány:-) a tak sem se   k týhle nostalgii opět   vrátil. A výsledek stál   zato. Jima Carreyho jsem   kvůli týhle věci miloval   už od dětství. Od tý doby   se výčet filmů, které jsem   s ním viděl příliš   nerozšířil a jejich kvalita   (potažmo zábavnost) se   střídavě pohybovala mezi   průměrem (Blbý a   blbější) až naprosto   skvělou podívanou (Yes Man).   Maska patří spíše do   druhé skupiny. Boduje totiž   nejenom výborným nápadem,   kdy hraný film přechází   bez ztráty kytičky do   kreslené grotesky, kde je   možné opravdu všechno, ale   také svým zpracováním. U   Carreyho komedií (alespoň   těch z devadesátých let)   jsem velmi často narážel na   neuvěřitelně trapné   scény, což se ale tady   vůbec nekoná a situace, kdy   je Stanley Maskou jsou bez   výjimky skvělé. Taky nemám   rád, když se v   "nehudebním"   snímku vyskytuje nějaké to   taneční vystoupení, ale   když je v hlavní roli pan   Maska (a krásná   začínající Cameron Diaz),   pak je situace zcela jiná :-)   Kupodivu film nenudí ani v   místech, kdy je Stanley   opravdu sám sebou - tady   totiž vynikne jeho gumový   obličej přeci jenom více.   Speciální efekty jsou   rozhodně na úrovni a ani   dnes se tvůrci nemají za co   stydět. Příjemným (a dost   podstatným) bonusem je potom   skvělý psík   "Majla" jenž je   dokonale roztomilý i po té   mírné transformaci, jež na   něm proběhne. Zajímalo by   mě, kolik dalo práce ho   vycvičit - zvládá totiž   neuvěřitelný věci (a to i   před transformací :-) Takže   to vypadá, že když to   nebudu s četností   sledování tohoto dílka   přehánět, tak se opět   zařadí do klasiky (s   příchutí nostalgie) mýho   dětství. Tam, kam kvalitou   určitě patří.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Film z doby, kdy Jim Carrey   zazářil jako nový   komediální talent zásluhou   svojí neuvěřitelné mimiky   a kdy ještě málokdo tušil,   že má i na víc. V Masce   zatím ještě zůstával v   osvědčených mantinelech,   ale v těch vyložil na pult   svůj arzenál s úžasnou   energií, elegancí a vtipem.   Jen díky němu je tahle   nenáročná komedie se   slušnými triky dodnes   zábavná. Jeho maskované   alter ego má neodolatelný   šmrnc.
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Maska v akci
Skvěla komedie s Carreyem z   90 let která je dnes už kult   ale pobaví i dnes. Carrey tu   předvádí excelentní   herecký výkon a pobaví.   Takové komedie se dnes už   netočí. Což je škoda.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2016
Super
Par scen je naprosto   dokonalych. Tanec Cameron Diaz   s maskou, nebo maska parici se   zasahovou jednotkou. Jen   nektere dabingy nedavajici   smysl me mrzi.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Jim Carrey patří k mím   nejoblíbenějším hercům a   film Maska taky. Carrey se   tady opravdu vyřádil, ty   jeho ksichty a opičky,   neznám lepšího komika, tedy   náš Zdeněk Izer je taky   perfektní. Vše korunoval   vynikajicí dabing Bohdana   Tůmy.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2013
The Mask
Podarena komedia,bajecne   herecke obsadenie,slabi pribeh   ale ten humor tak to je   parada,ked si da Carrey masku   tak dava hlasku za   hlaskou.Opat samozrejme robi   svoje slovensky dabing ktory   je priam lepsi ako   anglicky,ale film mi pokazili   nudne sceny,ktorych mimochodom   je viac ako vtipnych.
Out-Of-Way
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Perfektní komedie, dobře   udělané efekty a Jim Carrey   v nejlepší formě.
No   a samozřejmě pejsek, bez   něho by to nebylo ono.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2004
Jim Carrey opět vyhrává,   třetí jeho nejlepší   komedie.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Opravdu vydařená komedie s   Jimem Carreym. Jeho proměna z   nevýrazného úředníka   Ipkinse v Masku je fakt   skvělá. Pěkně to tam   rozjel. Vtipný hlášky. Film   u kterého se zasmějete.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Nejlepší film Jima Carreyho   a jedna z nejlepších   komedií, co znám. Je to   prostě skvělý film s   dobrými efekty, s   vynikajícím nápadem a   hvězdným obsazením.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Když jsem byla mladší tak   jsme na tomto filmu z   kamarádkami ujížděli, a   musím uznat, že ani teď   není tento film k zahození,   pobaví a hlavně je to   oddechovka. Jim Carrey v   začátcích....... fakt mu to   šlo.
Sparta33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Luke
Tento film nemá chybu...!!!   Já jsem se náramně   bavil,Jim Carrey je naprosto   geniální...!!! Tato role mu   opět velmi sedla a on tady   předvádí výborný herecký   výkon...!!! Někdo nemá Jima   Carrey v oblibě a nemá rád   ani jeho filmy...,to záleží   na každém...Já,ale jeho   filmy rozhodně můžu...!!!
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Původně jsem si nedokázal   vůbec představit jak bude   "Maska" vypadat, ale   prostě v podání Jim   Carreyho jsem pořád jen   tlemil.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Když jsem byl mladší,   miloval jsem tuhle komedii.   Jim Carrey je mistrem   schizofrenních rolí. Cameron   Diaz je nádherná a Peter   Greene umí zahrát záporáky   velmi autenticky. Loki byl   prostě týpek, se kterým   není radno si zahrávat.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Originální příběh,   krásné efekty, působivé   herecké výkony. Jedním   slovem dokonalá podívaná.   Navíc film, který z   technického hlediska zústane   jedním z milníků   kinematografie. Vše   okořeněno humorem, místy   až zdrcujícím /pokud nic   jiného, maska nasazená psovi   vás sestřelí spolehlivě/.   Jedno z děl, o kterých nemá   smysl dlouze mluvit - to se   musí vidět.
vratik7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Jim Carrey v jedné z svých   nejlepších rolí podle mě.   Když si úředník z banky   nasadí masku, začne se to na   scéně opravdu rozjíždět.   Film má i skvělé efekty.
d.lilien
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Při prvním shlédnutí jsem   se málem počurala smíchy.   Byl to první film, který   jsem s Jimem Carrym viděla a   bylo mi hned jasné, že o   něm ještě někdy uslyším!
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Skvělá komedie z Jimem   Carreym,na kterou se rád   podívám.Doporučuji skvělý   dabing Bohdana Tůmy,který se   na Carreyho podle mě hodí   víc,než Dejdar.
opl
Hodnocení:
Přidáno: 2.11.2007
NEJLEPŠÍ
Film je velmi dobře   zpracován ale má i své   chyby ale to bych tady   nerpzebíral.Film je o tom že   Jim Cary-Stenly Ipkis najde   zcela náhodou po   nevydařeném dnu v práci   masku , ta mu změní celý   život díki í mozná to   nejlepší co je ve městě   kde bydlí
Peter.Melon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2023
Maska
Mně se to líbilo.Velmi   vtipné.Carrey je hold dobrý   herec jak pro koho.Myslím,že   není špatný herec.Maska je   výborný film a Cameron Diaz   je zde pěkná.Dojemné a   komické to je docela   hodně...
Imazol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Na Jima Carryho docela   slušná komdedie... Film má   napětí, humor a vlastně   vše co ve filmu potřebujete,   ikdyž je to jen taková   blbina.
supernatural
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Skvelá komédia a   fantastický Jim Carrey v   ulohe uradníka Stanleyho   Ipkise ktorý nájde tajomnu   masku a tá mu zmení život   na nepoznanie.Film vás nebude   nudiť ani vo chvili keď na   sebe Jim nemá masku pomocou   ktorej sa mení na zeleného a   zábavného mužička.
cell762
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Jeden z mojich   najoblubenejsich filmov.Carrey   na svojom hereckom vrchole tak   tiez velmi vydarene vizuvalne   efekty a to vsetko s   vynikajucim dabingom Bohdana   Tumu a mimochodom Ten Dejdar   mu nesaha ani po clenky

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n
minih13262minih13262My Fair Lady (1964) 
My Fair Lady n
minih22299minih22299Velké nesnáze v malé Číně (1986) 
Big Trouble In Little China n
minih21184minih21184Top Gun (1986) 
Top Gun n
minih48678minih48678Avatar (2009) 
Avatar n
minih32974minih32974Život bez konca (1983) [TV seriál] 
Život bez konca n
minih42990minih42990Tajemství Lesní země (2006) [TV film] 
Tajemství Lesní země n
minih48828minih48828Velcí bratři (2008) 
Role Models n
minih19432minih19432Space Jam (1996) 
Space Jam n
minih27645minih27645O makové panence (1971) [TV seriál] 
O makové panence n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Maska Junior (2005)

 Maska Junior (2005)
Maska Junior n
Son of the Mask
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Dan Guterman, Lawrence Guterman

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Televarieté 47 (1983) [TV pořa...

09:45 - 11:20

74 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Dunhuang: perla Hedvábné cesty

10:10 - 11:05

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190479
Osobností: 697719
Fotografií: 763671
Plakátů: 376281
Obsahů a biografií: 178173

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10