Duben
ohodnotit

Kostka

Cube

Země:
Rok:
1997
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2001
„Nehledej důvod, hledej cestu… - …strach…paranoia…nedůvěra…zoufalství…“

Obsah filmu Kostka

 
Tak se tak ráno probudíte a zjistíte, že ono možná není ráno, že je možná noc nebo taky poledne nebo třeba 15:28:36. Nevíte to, protože kolem vás je šest stěn a uprostřed každé z nich jsou čtvercová dvířka. Takže máte šest možností jak odejít z téhle zapráskané krychle. Otevřete první dveře a ouha, je tam další taková krychle, tak je zavřete a otevřete druhé a ouha, další krychle, tak otevřete třetí a ouha..., když otevíráte šesté, modlíte se ať je tam denní světlo a ať třeba prší, ale ať už jste pryč. Jenže to jste tedy dost naivní. Takhle jednoduché to přeci být nemůže. Ten kdo vás sem dal, určitě nechce, aby jste tak rychle odešli a...
 
Související odkaz
 
Kostka

Řešíte rádi rébusy? A dokážete si představit, že by na vyřešení nějaké hádanky závisel váš život? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Vincenzo NataliVincenzo Natali  
hraje:
Maurice Dean WintMaurice Dean Wint.....Quentin [32]   
Nicole de BoerNicole de Boer.....Joan Leaven [26]   
David HewlettDavid Hewlett.....David Worth [29]   
Wayne RobsonWayne Robson.....Rennes [50]   
Andrew MillerAndrew Miller.....Kazan [27]   
Julian RichingsJulian Richings.....Alderson [41]   
Nicky GuadagniNicky Guadagni.....Helen Holloway   
scénář:
Vincenzo NataliVincenzo Natali  
André BijelicAndré Bijelic  
Graeme MansonGraeme Manson  
hudba:
Mark KorvenMark Korven  
kamera:
Derek RogersDerek Rogers  
střih:
John SandersJohn Sanders  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Ultra stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kostka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2019
Šest lidí s velmi různorodými vlastnostmi a   charaktery je nedobrovolně umístěno v   nekonečném bludišti obsahující nic než   smrtící pasti. Nízkorozpočtový nezávislý   snímek překvapil svým diváckým úspěchem    Hororový sci-fi thriller s příběhem, kde   hlavní roli hraje mysl, matematika a víra. Celé   dějové seskupení v luštění hádanek dokonce   i diváka přitahuje, aby sám nad úkoly   zapřemýšlel. Neklidný pocit bezradnosti   postupným vývojem zesiluje a to nejen kvůli   nebezpečí, jakému jsou protagonisté vystaveny.   Mnohé pasti jsou skutečně zákeřné a   psychologicky nesnesitelné. Koncepce děje je   tedy dobře postavena na zoufalosti a   psychologické nesnesitelnosti. Tady rozhodně   neplatí, že přežije  jen ten silnější.   Stačí sebemenší chybička a smrt může   postihnout skutečně každého. Hodně tu   záleží na tom, jestli má místnost primární   faktor jako číslo místnosti. Pokud ano, není   tam žádná past. Takže stačí rozluštit vše   podstatné a jít dál. Ale kam. Je vůbec kam?    Každá krychlová místnost je pro lepší   divácké uchopení v jiné barvě, takže   zmatečnost rozhodně nehrozí. Jedná se o   snímek, který velice silně potvrzuje rčení,   že v jednoduchosti je síla. A tady to platí   dvojnásob.
decepticon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Skvele psycho, ktore sa mi paci aj po viac ako 10   rokoch, akurat niektore efekty vyzeraju prilis   umelo - nastastie ich je malo takze sa to da   prezit.

+originalita [vela filmov z kocky   kopirovalo]
+hudba v credits [velmi podobna   skladbe z Hitmana od Jesper Kyd-a]

/30.5.12/   1-en sub, 2-cz dab Studio Auvit, 2002
Salzburg1756
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Výborný námět, ale ohledně provedení jsem si   připadal jako kdybych se koukal na nějaký video   film. Herci byli ale velmi důvěřiví i   přesvědčiví. Už to že se celý film dal   natočit v jedné kostce s různým osvětlením,   jednou kamerou a pár herci, je pro mě úspěch.   Rozhodně to byla dobrá podívaná. Tohle je   psycho, nad kterým jsem si dlouho lámal hlavu, a   stálo to zato. Ale rozhodně má film ohledně   svého žánru nemalé konkurence. 89% Podobné   filmy: Saw: hra o přežití, Telefonní budka
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Cube
Tak Kostku jsem viděla už kdysi dávno, ale   nikdy jsem jí neviděla celou, takže jsem se do   ní pustila. Jak už jsem říkala nebráním se   jakémukoliv žánru a Kostka si vedla poměrně   slušně co se týče hodnocení. Záčátek filmu   vypadá hodně zajímavě a každý uvěznení   člověk, zde má nějakou funkci ať je   jakákoliv. V průběhu filmu se hlavní hrdinové   dostávají do různých krychlí a ačkoliv   příběh vypadá zajímavě dle mého názoru   ztrácí na síle a tak nějak upadá do neznáma,   stejně jako hlavní hrdinové. Nelituji, že jsem   konečně viděla Kostku celou, ale rozhodně   neplánuji, že se k ní někdy vrátím.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2011
"Kostka" je opravdu povedený sci - fi   thriller, který si vystačil pouze se čtyřmi   stěnami, povedenou hudbou, hromadou pastí,   originálním námětem a spoustou logických a   složitých hádanek. Postavy zde nebyly nudné,   ale naopak zajímavé a s postupným vývojem   jejich charakterů byly ještě zajímavější. I   když se "Kostka" podobá svým   námětem horrorové sérii "Saw"   nenechte se zmýlit. "Kostka" je hromada   logických hádánek, zatímco "Saw" je   jen brutální podívaná. Je fakt, že   "Kostka" nepadne každému do oka,   protože to zkrátka není úplný horror, ale jen   hra ve které jsou uvnitř "Kostky"   drženi lidi jako myši v bludišti a Vy se jen   díváte na to, jak budou reagovat. Reagovat na   strach a na komunikaci mezi sebou. S napětím   sledujete, jak se poperou s nesvobodou,   klaustrofobií a možnou smrtí. To vše je   "Kostka". Překvapí, pobaví, ale   rozhodně neotráví diváka přehnanou brutalitou   ;-)
Obivan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2010
Na Kostce mě lákalo to,že to bylo něco   nového. Hororem bych tenhle film v životě   neoznačil. Já bych ho bral jako psychologický   thriller. Film nebyl sice nejlepší, ale ve   srovnání s dvojkou jasně vede.
pecak9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Tento druh hororu se mi líbí. Je to neco ve   stylu Saw. trochu mi vadilo ze byla ve film   takoví moc tmaví (nevim jestli to bylo tím   filmem nebo kvalitou stazeneho filmu). jinak   docela povedený horor. Konec mohl být ale lepsí
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Dobrý
Dobrej film, škoda jen že jich moc nepřežije   ,ale jinak se mi nejvíc líbilo jak procházeli   místností citlivou na zvuk.
Morbo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Sci-thriller, který měl být dokonalý...
...ale bohužel není. A chybělo tak málo!
I   tak si myslím, že lze tomuto filmu přisoudit   jistý kultovní status. Jde o nesmírně   napínavou klaustrofobickou podívanou, ve které   nejde o "Proč?" ale o "Jak?".   Ve které nejde o vysvětlování, ale o   přežití. Divákovi není vysvětleno vůbec   nic, vše je laxně předhozeno stylem: "O   důvodech si přemýšlej sám, použij svou   fantazii. Teď se hlavně dívej, jestli se z toho   dostanou." Tohle se filmu povedlo skutečně   skvostně. Ona mysterióznost a nucení   přemýšlet a hledat si své vlastní teorie a   důvody diváka zcela pohltí a zastíní i   nemalé chybky, které snímek nepochybně   má.
Ty vyplujou na povrch, jakmile si člověk   pustí film podruhé a už tak říkajíc   "ví do čeho jde". A tady naráží   kosa na kámen. Čím míň toho člověk o filmu   ví, s čím čistší hlavou přistupuje, tím   lépe se baví. Běda, jak je to jinak. Najednou   lezou na povrch mizerné herecké výkony a celé   to lidské drama té naší roztodivné skupinky   už není tak dramatické, jak se napoprvé   zdálo. Osobnostní konfrontace, které by tak   rády byly symbolické, hysterické scény, které   by tak rády byly emotivně vypjaté. Ale bohužel   to celé nějak nefunguje. To vše umocňuje   slaboučký scénář plný planých frází   neoslovujících vůbec nikoho. Při   podrobnějším prozkoumání je prostě vidět,   jak zoufale amatérský celý film je.
Co ovšem   nelze tomuto dílu upřít, je originalita a   osobitost a ta prýští skutečně z každé   minuty a mocně graduje v samotném závěru.   Přes všechna negativa a jistou béčkovitost   film doporučuji všemi deseti všem, kteří   mají chuť na poněkud drsnější, stísněné   sci-fi plné nevysvětlených záhad.   Nezjišťujte nic o filmu a o ději, jděte do   toho a nechte se strhnout. Stojí to za to.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Taková předzvěst "Saw" - logika má   dovést hlavní hrdiny k vytouženému cíli -   přežití. Tentokrát je skupina lidí uvězněna   v obrovské krychli, která má hromadu   místností. Každá místnost má tvar krychle a   vedou z ní dveře do jiných místností. Ve   spoustě z nich ovšem místo cesty ven číhá   nějaká past. Záleží tedy na logice a   důvtipu, jak a jestli se dostanou ven.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79851minih79851Texaský kat (2011) 
Texas Killing Fields n
minih53105minih53105Moderato cantabile (1960) 
Moderato cantabile n
minih64148minih64148Už vám není dvacet, paní Bláhová (1980) [TV inscenace] 
Už vám není dvacet, paní Bláhová n
minih18597minih18597Sedmá Sindibádova cesta (1958) 
The 7th Voyage of Sinbad n
minih27244minih27244Asterix a Obelix (1999) 
Astérix et Obélix contre César n
minih33411minih33411Mise v ohrožení (2000) 
The Dish n
minih78829minih78829Cesta na Saturn (2008) 
Rejsen til Saturn n
minih13810minih13810Něco je ve vzduchu (1980) 
Něco je ve vzduchu n
minih116879minih116879Vegas (2012) [TV seriál] 
Vegas n
minih5437minih5437Čas zabíjet (1996) 
A Time To Kill n


Hodnocení:n12345678910
Kostka (1997)Kostka (1997)Kostka (1997)Kostka (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178215

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10